2 timmar kvar!

2 timmar kvar på det hittills värsta året i mitt liv. Ångest, panik, självmords tankar och separations ångest skulle man i stora drag kunna samanfatta rätt många av månaderna detta år. Det har varit många bra stunder också men tyvärr skulle jag nog vilja säga att det dåliga har övervägt det bra. Men som någon nyligen sa "det är inte hur du har det, det är hur du tar det", antagligen väldigt sant! 






Nyårs outfiten!









Samanfatta 2013?

Förra året gjorde jag en sammanfattning av 2012. Skrev lite om varje månad och visade några favorit bilder från varje månad. (Bild nedan)



 Tycker ni jag ska göra det i år också? I sånna fall KOMMENTERA för det är en hel del jobb bakom en sån sammanfattning så vill vet att någon kommer läsa den och kommer tycka den är intressant!

Nytt på mig och Roze

Mamma var ju som sagt emd till Lillerud och fotade. Ridhus är ju som alla som provat vet inte något vidare lätt att få till bra bilder i och mamma som har noll fotokunskaper gjorde sitt bästa. Så ja bilderna är inte av någon vidare kvalité precis men det är lite nya bilder i alal fall!
 
Började med att skritta fram i cerpentiner över bommar på mer eller mindre helt långa tyglar och försökte bara forma och ställa lite, inga krav. Kännde redan fårn början att hon var stel och hon stog under hela passet emot lite men hon har ju haft 6 dagars vila så det är ju inte konstigt! Travade även i cerpentinger och försökte som innan bara få henne mjuk i sidorna och "vägleda" henne nedåt med små kramningar. Sen galopperade jag 1 helt varv i både höger och vänster galopp och ökade på på långsidorna så hon fick sträcka ut och mjuka upp kroppen ordentligt!
 
Sen fick hon pusta lite innan vi galopperade på stora volter i båda varven över bommar. Första passet jag upplever att jag verkligen kan jobba med henne i galoppen sen vi började sätta igång henne för ca en månad sen. Innan har hon varit så fruktansdsvärt pigg och springig, lite stelhet gjorde susen! haha nejdå! Men galoppen är hennes bästa gångart så var riktigt kul att få göra lite galopp jobb! Hon orkar inte korta upp sig än men hon sänker sig väldigt fint och går i en riktigt djup form stundtals och man riktigt känne rhur ryggen kommer upp! Härlig kännsla!
 
Mamma kom in och fotade när jag galopperade lite på volterna och sen när jag avslutade men några ökningar i trav. Hon har så himla häftig trav när hon riktgit får sträcka ut! Den kommer ju framför allt fram utomhus men fick till en ökning då kännslan bara var wow! Man känner lixom hur hon skjuter ifrån och hur man för en stund svävar och hur hon sedan skjuter ifrån igen, amazing! 
 
Tycker inte bilderna gör kännslan jag hade under passet rättvisa riktigt men här kommer dom!
 
 
 
 
 
 
Det blev inte så jätte många bra bilder. Dock väldigt många bilder i fel stegmoment som annars hade kunnat vara fina, som den nedan!
 
 
Till sist tänkte jag bjuda på några "bus bilder", det vill säga det lilla bus som min rätt bekväma gumma bjuder på, haha! ^^
 
 
Slänga med huvudet, vääldans busigt ;) först slänger hon det in och sen i en cool sväng upp/ut åt nån sida så hon håller på att tappa palansen och förflyttar sig typ 2 meter i sidled, haha!
 
 
Köra ned huvudet och halvt bocka/galoppera på stället är också poppis, haha! Det var det för denna gång! Har tänkt bli mycket flitigare med kameran 2014 än vad jag har varit nu i höst!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

50 meters banan

Nu på vintern (om man nu kan kalla + 7 grader för vinter...) så skjuter vi 50 meter löpande 10 ringad gris. 

Man står alltså i ett hus och skjuter ut genom en lucka (gula huset nedan)


Och så 50 meter från luckan är det ett annat hus där det går en räls som det åker en vagn med en gris tavla på. Det är alltså på denna grisen man skjuter.


Grisen kan åka i 2 hastigheter. Snabb = den syns i 2,5 sekunder eller Normal = den syns i 5 sekunder. Grisen är 10 ringad (se bild nedan).





Nu kanske ni känner att ni förstår lite mer vad det är jag pysslar med ^^



På bilden ovan står pappa och skjuter. Vi har föresten elektrisk markering så så fort man har skjutit ett skott så får man på skärmen som står bredvid pappa se vilken poäng man fick och så är det en tioringad bild där man ser precis vart på grisen man träffade :)

Rekomenderar er starkt att testa att skjuta! Jag lär aldrig skjuta ett enda djur utan ser det som det det faktiskt för väldigt många är, en tävlings gren eller en kul grej!

READ- and be grateful

 

Glajor <3




Sorry

Idag har varit en fett jobbig dag så har bara fått försöka hålla mig från panikattack så har inte orkat prioritera bloggen (=bilderna jag lovade). Träffade 3 av mina allra bästa vänner ikväll och hade det bara super trevligt och mysigt! Ska ev fira nyår med dom imorgon! 

Ska först på middag med familjen och andra och sen kanske in till stan och träffa alla kompisar, beror lite på hur det känns imorgon och hur det passar :) känns som att det kommer bli bra hur som helst!

KAOS

Ärligt talat så skulle livet egentligen vara perfekt nu. Jag har en häst, jag bor på ett internat på en bra skola, jag har massor av bra lärare, mina föräldrar bor ihop, bråkar inte och ställer alltid upp osv osv.

Men allt är bara KAOS. Jag har försökt intala mig att allt blir bra bara jag får ett helt jullov att vila ut på. Men fan heller..hela jullovet har snart gått och så fort jag tänker på skolan eller att bli tvungen att prestera så får jag panik. 

Men hur fan skulle det bli om jag hoppade av. Vad i hela friden skulle jag göra istället?! Då skulle jag återigen vara fast här hemma med en häst som inte gick att lasta istället för att sol nu ha tillgång till ridhus, tränare osv!

Jag vet verkligen varken ut eller in, hjälp..



Somnade i soffan!



Somnade i soffan och vaknade nu. Bildern kommer i morgon bitti! Jag lovar! Har även ett "hälso" inlägg på g! Verkligen genomtänkt!

Ni får jätte gärna tipsa om vad jag ska tänka på osv för att bloggen ska bli roligare för er! Just under lovet är det svårt att få in mer häst i bloggen då jag bara hälsar på Roze då och då men tills jag är tillbaka på skolan så får ni super gärna ge tips och önska bilder osv som ej är hästiga. Eller för den delen om ni vill se några gamla häst bilder eller att jag ska berätta om nått typ vad jag har haft för hästar tidigare eller nått!

God natt kram från mig och wille! Nu går vi upp och lägger oss!

Hemma igen och stentrött!

Kommit hem från skytte tävlingen i Oslo nu. det gick både riktgt bra och riktgt dåligt men så är det ju när man inte tränar nog mycket (har inte tränat denna grenen mer än 2 gånger för att vara exakt, hahah). Är allt som allt nöjd med dagen!
 
 
Ligger i soffan och slötittar på en film och bloggar från pappas surfplatta. Ska försöka maka mig til datorn och fixa ett inlägg med bilderna på mig och Roze innan det är dags för sängen om några timmar, hehe. Bloggen är verkligen så kul men just nu är jag skapligt tung i huvudet kan jag lova! ^^
 
 
 
 

Min underbart vackra älskling ♥

 
 

Underbart...




Grill + tårta









Sneak peak!

Jag SKA till Oslo och tävla skytte imorgon så håller på att fixa tidsinställda inlägg så ni har läsning precis som vanligt!

Tänkte därför bara bjuda på en sneak peak från när jag var och red Roze i går och så får ni alla bilder imorgon istället! 




Bra service!

Jag fick ju hem bilder jag beställde här om dagen men en av bilderna såg ut som nedan..
 
 
Beställde även ett mobilskal som jag fick av min faster i julklapp, men blev jätte besviken när det kom då det var helt suddig! Och det stog när jag gjorde det att bilderna var av mycket god kvalité och att ressultatet skulle bli skarpt, men var det de?! 
 
 
Arg och bitter så satte jag mig vid datorn och gick in på hemsidan. Dom hade en direkt chatt där jag fick skriva med nån på företaget efter typ 30 sekunder. Jag sa vad jag inte var nöjd med och skickade dessa bilder och utan något som helst krångel så fixade hon så det ska skickas nya produkter till mig. 
 
Självklart är det under all kritik att det blir dåligt från början men när dom löser det så snyggt så tycker jag det borde uppmärksammas. Tack http://photobox.com för bra service! 
 

VILL HA

Hittade dessa stört fräna strumpor på http://livingroyal.com ! Det fanns många fler sorter och massa andra kläder så kika in om ni vill shoppa kläder som inte alla andra också har! 





Badhuset here I come!



Är som rubriken lyder på väg till badhuset och ska simma lite + basta och bada varmvattens bassäng. Sen ska jag säkerhets kopiera bilder och efter det så blir det grillning med tjocka släkten, somrigt värre! Hahah

Gose pojken min!



Idag var tröttis med till skjutbanan på kvällen. Gevärs lådan var tydligen en helmysig sovplats! Hahah knasboll!

Kanske!!




Ska kanske på min första runningtarget skytte tävling utomlands på söndag! Spännande! Dock hänger det på att mitt gevär ska hinna bli färdig ombyggt tills dess + skickas från Strömsund och hit så är väl tyvärr lite optimistiskt att tro att det går i lås men jag vill så gärna!!

Hälsat på Roze!

Idag åkte jag och mamma upp till Lillerud vid halv 9 och avmaskade henne, mockade ur hagen (ett helvetes jobb!), mockade och fixade mat + red. 

Mamma fotade lite på slutet så imorgon kommer det upp en text om hur passet gick + några bilder :D

Sen åkte vi in till Karlstad och åt och gick på mellandags rean i en timma innan vi åkte hem. Var smockfullt med folk och ingen av oss orkade riktigt..

Personligare

Nu har jag fått hem kort som jag beställt från photobox.se ! Alla utom ett var toppen bra men ett var det ett rött sträck rakt igenom :S 


Dom ca 200 bilderna ska få pryda väggarna på mitt rum på Lillerud! Det kommer bli mycket finare och mer personligt det är jag helt övertygad om! :D 


Framtiden- dags att välja

Nu när detta efterlängtade jullovet äntligen har kommit så har jag fått en väldig massa tid att tänka. Tänka på framtiden. Just nu har jag 3 "alternativ" jag seriöst överväger..
 
1. Gå kvar NA med häst profil på Lillerud och sedan plugga vidare till veterinär, i sverige eller utomlands låter jag vara osagt.
 
2. Hoppa av Lillerud och flytta till strömsund (60mil norr ut) eller mer troligt nån stans söder ut (minns ej riktigt vart) och gå skytte gymnasium och seriöst sattsa på skyttet. Det går att leva på att vara profs skytt och jag vet att om jag verkligen bestämde mig för att sattsa så har jag talang och jag har alla möjligheter att bli riktigt bra om jag bara bestämmer mig för att det är det jag vill.
 
3. Antingen fortsätta läsa NA men byta till jord profil eller gå jord. Flytta till norge och ha ett litet jordbruk och leva på det. I norge kan man ju ha typ 20 får och leva på EU bidrag. Alvarligt talat vore det ju en ganska trevlig tillvaro. Ta hand om härliga djur och dessemellan göra vad man nu vill göra, skjuta, vara med vänner osv. Dock känns detta som det mest avlägsna alternativet..men man kan väl få drömma!
 
 
Problemet med mina "alternativ" är att dom är så sjukt olika, det går lixom inte att gå en utbildning och sen när man gått urbildningen så väljer man vad man vill sattsa på. Jag borde ha redan ha bestömt mig för ett år sen egentligen och nu står jag här total förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till..
 

Lekt med Fanny idag!

Det blev mest prat och Gud vad jag saknat dig mys! 


Jag och Fanny gick i samma klass från förskolan till 9:an (med undantag för 5:an och 6:an då vi gick i parallell klasser) så hon är en av mina absolut närmaste vänner!


Vi han även med att se på the hunger games (1:an) och dricka te!


Sist men inte minst blev det även en promenad med en tik som är här för parning med Wille :)

Kvälls-mackor









Boots renovering

Roze är ju som många av er säkert redan vet barfota pga 2 anledningar. 
 
1. Hon är för jävlig att sko
2. En barfota häst har mycket mycket bättre sirkulation i benen = minskad skaderisk/läker skador fortare och fler fördelar jag ser med barfota.
 
Hur som helst så har ja barfota bootsen easyboot epic till henne. Har dom när det är halt (broddade) och om hon skulle vara öm av någon anledning. Hur som helst så har dom blivit påsatta av många olika och okunniga människor sen vi flyttade till Lillerud då det är olika människor som släpper ut varje helg. Detta har gjort att dom spänts för hårt så vajrar har gått av och även för löst så att hon tappat en och gaitern (kardborren runt benet) har gått sönder. Suck, att det ska vara så svårt?! tänker jag ibland men jag vet själv att jag tyckte det var trixigt i början men nu när man är så van och slänger på 2st på 3 minuter så tycker man inte det borde gå att göra fel emn då är det som sagt bara att påminna sig själv om att även jag har tyckt det varit svårt.
 
Nu har jag i alla fall beställt hem 5 nya vajrar (behöver bara byta 2 som det ser ut nu men kan vara bra med några i reserv) och en gater. Det bästa med bootsen är att man kan köpa varje liten del av den så om nått går sönder måste man inte köpa en helt ny! Vajrarna kostade 34kr st så det var inte så jätte farlig men gatern kostade 288kr. Inte roliga pengar! :(
 
 Gaiter Traditional/Epic/Bare/Grip   Wire Epic/Traditional  

Happy day



Be the reason someone smiles today!

Julklappar

Fick 2 ljusstakar med lilia ljus (bilden är missvisande), en anann ljushållare, 2 handdukar, 2 muggar med 3 olika pulver till varma drycker och sista delarna i min servis samlimg! 
 
 
Närmare bild på ljushållaren så det syns vad det står!
 
 
Dom "hästiga sakerna"  var en alovera gel (braa mot det mesta precis som alovera geler till mäniskor), en pälsglans (har den i svansen men den är billigare än man och svans glansen så önskade mig denna istället), en våg jag sk ata med till Lillerud då den vågen är jätte dålig och en osynlig reflex spray för djur! Det är min kompis Erika som säljer dom tillsammans med sitt UF. Det är alltså en helt ofarlig reflexspray som inte syns förutom i mörkret då man lyser på det! Man ska spraya det på pälsen! Dom har även för kläder osv! finns att köpa HÄR
 
 
Fick godis, ett par ridvantar som är perfekta för vår/höst. Tyvärr var dom för små men mamma ska få dom då hon sa nått om att hennes stallvantar började bli slitna. Gull farmor stickade ett par jätte fina toflor till mig för någon månad sen då jag vid nått tillfälle sagt att golven på Lillerud är så kalla. Jag har använt dom jätte mycket och brukar sova med dom ganska ofta och ända sen hon fick reda på det har hon frågat om jag ville ha ett par att sova i och ett par att bara ha "vanligt" och det blir ju onekligen mycket frächare och hon har frågat om och om igen så tror hon ville ha nått att sticka ^^ Det går ju lixom inte att sticka hur mycket som helst till sig själv för man hinner ju inte använda det. Min syster fick även hon ett par fast i annan färg ^^
 
 
En "platta" eller vad man ska kalla det att ha datorn på fick jag också. Under den hårda plattan man ska ställa datorn på så är det lixom en tygpåse till viss del fylld med kulor så om man sätter den på någon ogämn yta, tex i knät så formar den sig och så blir det inte ogämnt! Super praktiskt att ha på Lillerud då jag ofta vill sitta i sängen när jag grejar med datorn där då det känns så himla tråkigt att sitta och stirra in i väggen! Hemma i Mo har jag mitt skrivbord mot ett fönster så jag har utsikt över en av hästhagarna och sen ängar och skog.
 
 
 
Sist men inte minst fick jag, en punder borste, ett solpuder, en hårolja, ett halsband och ett nagellack + löst silver glitter.
 
Fick även pengar som ska gå till en dator då den jag har nu håller på att lägga av, batteriet är trasigt (den dör direkt om man tar ur den ur väggen) och en fläkt är trasig så den blir väldigt varm = tydligen inte bra ;) Dessutom är den för "klen" för att man ska kunna ha ett bättre operativsysten än XP i och då kan jag inte ha det redigeringsprogrammet jag alltid haft = inte kul att ta kort då jag inte kan redigera dom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen!

Vid lunch åkte jag och pappa till skjutbanan och tränade lite sen skruvade han av kikaren och satte den på ett nytt, bättre gevär som vi ska börja skjuta med istället. Håll tummarna för att det kommer gå ännu bättre nu! 


Nu på kvällen blev det som sagt bio och jag måste säga att den var himla rolig! Verkligen se värd! Gillar man solsidan så  gillar man garanterat "hundraåringen som klättrade ut genom fönstret och försvann"! 

När bion var slut blev det tv mys hos kusinen med fam. 




Bio!

Nu blir det "hundraåringen som klättrade ut genom fönstret och försvann" på bio!





Jul bilder!

Som mer eller mindre varje år sen ett tag tillbaka så firar vi jul hos farmor och farfar med mina 2 kusiner och deras familjer och momor och morfar. Alldeles lagom med bara dom närmaste, jätte mysigt! Min släkt på mammas sida har flyttat till Stockholm och Malmö så det blir lite väl långt för dom att åka.
 
 
 
 
 
 
Farmors Buster! 
 
 
 

Nu var julen över för i år!

Nu har vi kommit hem igen och matkoman är total! Bilder och mer text kommer imorgon men mitt i all lycka över att ha firat jul med min underbara släkt så vill jag säga att jag inte med ord kan beskriva hur tacksam jag är för att jag får fira jul inomhus, med mat på borden, med nyktra och totalt UNDERBARA människor som jag älskar. Jag är så sjukt tacksam!! 




Kronisk virus infektion..

I snart 7 veckor så har jag blivit sjuk så fort jag ansträngt mig (ont i kroppen/halsen/snuvig/huvudverk osv) så igår gick jag till vårdcentralen och gjorde ett halsprov och fick svaret att det såg jätte fint ut och inte var några bakterier så långt ögat kunde nå! Läkaren trodde istället på en kronisk virus infektion....hmm låter ju super mysigt! Han rekommenderade att ta det lungt, dricka varma drycker och prata lite..dricka varma drycker ska jag väl klara med att ta det lungt var ju det sista  jag hade tänkt göra detta jullov :( hade ju tänkt träna massor men antar att jag måste ta det lungt om jag vill bli frisk nån gång.. :( att prata lite kan också bli ett problem då jag pratar mest hela tiden mer eller mindre all min vakna tid, heheh!




God jul!!!

Som rubriken lyder, god allihopa!!



Just nu ligger jag förmodligen och sover (inlägget är tidsinställt) då jag har lovat mig själv att sova ut ordentligt idag! I eftermiddag blir det julbord/julklapps öppning och Kalle anka med hela tjocka släkten. Men innan dess ska jag hinna duscha, måla naglarna, sminka mig osv!   När man är på humör är det faktiskt riktigt kul att fixa sig! 





Mask

Jag har tyckt att Roze sett bukig ut nu ett tag men då hon inte gått så hårt så har jag trott att det var fett. Men nu när hon mer eller mindre är hyfsat igång så syns det att resten av kroppen blivit mer "fit" men att hon fortfarande är typ svullen över magen så tog ett kolla masken prov och mycket riktigt hade hon mask! "Måttlig" mängd av blodmask närmare bestämt. Fick tag i en veterinär idag och har varit till Apoteket och hämtat ut avmaskningsmedel medel så tänke åka upp till Lillerud nån dag i slutet på veckan och avmaska henne + rida :)




Klappat och klart!

Nu är hela huset städat, tomtar på plats, granen klädd och alla julklappar inslagna. Nu är det bara soffmys kvar och sen sova och så vips kommer det vara julafton!




Lite hundjul är det minsann på g också!

Tror nya tyget till bädden var till belåtenhet, fick inte ens lägga det runt madrassen innan Wille kom springandes och skulle provligga! Haha.


Två julklappar råkade jag shoppa till Wille idag också ;) en tjuvstartade vi på idag och den andra får han inte för än imorgon!






Julstämning!




Snart dags att klä granen medans man lyssnar på julmusik! 





Juligt



När jag kom hem här om dagen hade jag fått en julblomma av mamma, mys! Så snart den slår ut och börja lukta "jul" så kommer det verkligen hjälpa igång julstämningen!

Kvälls mys och film + imorgon

Ikväll har hela familjen kollat på "Alice in wonderland" och ätit hemma gjord pizza. Egentligen för att jag hade en skrivuppgift på den i skolan och behövde lite hjälp men även för att det är mysigt att göra nått ihop! 


Nu ska jag strax gå och lägga mig för att orka upp hyfsat tidigt imorgon för att städa mitt rum, kolla över så alla julklappar är fixade och klippa torkade brännesslor så jag kan ta med mer upp till Roze när jag åker till Lillerud och hälsar på henne nästa gång! 

Hoppning!

Jag var ju med på hoppträningar för Carina tidigt i höstas innan Roze blev halt ingen men sen dess har det inte blivit någon hoppning. Men idag skickade jag upp Erika och så fick hon testa att hoppa Roze för första gången. Vi nöjde oss med ett rätt kort pass och inga hinder högre än 90cm för att Roze skulle känna att det var kul och inte allt för tok jobbigt!
 
 
Jag filmade lite med mobilen men har inte hunnit ladda upp det än men här kommer en printscrean från en av filmerna! 

Julgrans jakt och korvgrillning!

Vaknade klockan halv 12 i dag och fick typ panik för att jag sovit bort hela dagen! Var bara att skynda sig upp coh göra sig iordning för den årliga julgrans jakten! I år var vi rekord snabba! 3 granar på 30minuter!! I vanliga fall kan det lätt ta 3 timmar innan alla har kommit överens!! haha ^^
 
 
 
 
 

Taggad till tusen! (inlägg som skrevs i torsdags men som aldrig publicerades?)

Jag har varit jätte stressad nu den senaste månaden, massor att hinna med, skolan, träna/tävla skytte, ta hand om Roze, träna (kondition & styrka), familjen osv. Men nu har jg tagit jul llov och ska bara försöka stressa ner och hinan göra allt som jag vill göra! Jag ska skjuta massor, vara med mina vänner och min släkt och träna massor!
 
Och detta startar inte imorgon, det är den värsta start dagen man kan sätta! Detta startar idag! Jag och Sandra har tränat i vårt hemma gym! Det blev 7km på motionscykel och mage, armar och ben styrke övningar + stretching! Jag har insett att jag måste köra mycket armar i fortsättningen för att orka ha ett så tungt gevär som möjligt = lättare att skaka mindre!
 
 
 
Nu har det blivit lite plugg och om en stund bär det av mot simmhallen för varmvattensbasäng bad och bastubad, ska bli så underbart skönt att bara få slappna av och njuta ordentligt! Känner att jag har gått och spänt mig så jag har fått ont över allt så jag tror det ska göra susen! Ska testa min nya showergel från the body shop också, den luktar jätte gott i alla fall! 
 

Hjärtat ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komma tillbaka?

Jag läser ett stort antal bloggar dagligen och blir alltid lika sugen på att blogga. En blogg är så mycket mysigare än tex fb osv. Det bli lixom som en egen liten plats som är alldeles personlig och ja helt enkelt mysig!
 
Så jag har nästan helt säkert bestämt mig för att börja blogga igen!