17 ÅR = PANNKAKSTÅRTA!!






UTERITT NU IKVÄLL!







SISTA KVÄLLEN SOM 16 ÅR!!




SOMMAR SHOPPING

Hittade ett par jeansshorts på Gina tricot, en t-shirt och en klänning på monki när jag var med mamma och lillasyster till stan i måndags.






LÅNGHELG ♥

Så äntligen var sista dagen innan långhälg här! Dessutom sista dagen som 16åring! 
 

Bara massa tioretiska ämnen hela dagen, ska försöka få klar uppgifterna till engelska boken på lektionen idag bla så det blir fokus på!
 
I em kommer Erika hit och så åker vi till bergvik och letar lite student saker till henne + att jag tydligen ska bli bjuden på födelsedags middag, myys! ♥ Vi kanske tar en tur till hööks också om vi orkar/hinner och i sånna fall ska jag shoppa svettskrapa och klämma och känna på lite roligare saker också..kanske unnar mig själv och hästana nån födelsedags present en dag i förskott? Utrustnings freak, japp japp!
 
Bästa Erika och pompom!
 

Idag har Emma han om Roze. Förmodligen kommer jag och Erika hem sent så Putte får troligtvis stå.

VAD ÄR DET BÄSTA EGENTLIGEN?!

Ärligt talat svårt att bestämma mig för om kläderna eller dom härliga påsarna, kvittona osv är det bästa med MONKI, haha!









ROZE & PUTTE TISDAG

Idag har Roze promenerats 6km, 3 av dom av min ena faster och 3 av dom av min mamma, tack ♥
 
 
Putte fick vila.
 

ROZE & PUTTE MÅNDAG

Igår var en av mina absolut bästa vänner Erika (som har/ska rida Putte) ute och tog hand om Roze och Putte. 

Hon red Roze i hagen bakom stallet. Började med att jobba igenom henne i skritt och trav innan hon försökte med galopp på volt vilket är för jobbigt för att man bara ska gå med på det rakt av när nån som inte ridit en på länge sitter på enligt Roze! (haha min tant de ♥). För att få igång henne så hon blev arbetsvillig så körde dom några långsidor på ängen i lite busgalopp och sen var det helt ok att jobba på volt ;) Galoppen hade varit jätte fin och efter den hade hon släppt  igenom mer i traven också! 
 
 
 
Efter ridpasset fick hon en dusch innan hon fick gå ut i hagen.
 
Putte fick vila men blev avborstad och spolad mellan bakbenen (ny upplevelse) pga lite lös mage (mycket nytt för nån som gått med samma häst lääänge innan han kom hit). Han hade spänt sig och tyckt det var lite obehagligt men skött sig fin fint!
 
 
Så söt i sitt lite stora pannband.. haha ser ut som ett litet monster ♥
 

PUTTES SÖNDAG

Även putte fick följa med på 3km promenad. Sen fick han träna på att vara själv inne medans jag löshoppade Roze. Jag kan inte säga att han gjort några direkta framsteg vad gäller att vara själv (utan vare sig andra hästar eller människor) inne ännu men har bara tränat typ tre gånger. Att ha honom själv inne och typ greja med honom på gången eller lämna honom själv på gången korta stunder för att tex hämta nått inne i huset funkar utmärkt så där har han gjort stora framsteg! Stog och ropade hela tiden förut.
 
Sen var det i alla fall hans tur att få röra lite på sig. Först "riktiga" passet efter hovbbölden. Mamma har promenerat honom endel under veckorna men annars har han vilat. Nu är han dock bra igen, hovbölden har läkt ut men utgångshålet har växt ner från mitten av ballen till precis där ballen går över i hov och den halvan av strålen håller på att bytas ut i ett rasande tempo. Så han har inte varit halt på nån vecka utan bara väldigt öm pga att mycket av strålen lossnade och har fått nybildas. Inga probvlem i hagen eller liknande men grusvägar har varit för hårt fram tills nu.
 
I alla fall så longerade jag honom först i skritt och trav bara för att kolla att han var ren, vilket han var. Passade på att träna på inkallningar samtidigt. Har lärt in inkallning på ett mycket bättre sätt med honom än med Roze då jag har upplevt att det funkar mycket bättre löst. Med Roze böjer jag migfram (står stilla) och med Putte backar jag med armarna som om jag skulle ge nån en bamse ktram fast mer sänkta (hjälp vilken bra förklaring). Den sorten jag lärt Putte känns mycket mer uppmuntrande och aktiv! Får se om jag kan lära in det kommandot med Roze också!Han lär sig hur som helst väldigt fort och förstår "inkallning" i princip på varje försök.
 
Sen satte jag upp ett litet kryss på 40cm som jag longerade honom över i trav. Det var för lågt för att han skulle hoppa ordentligt så han tog snarare ett stort kliv över. Ville mest lägga in nått som gjorde longeringen roligare för honom men som ändå inte var för jobbigt med tanke på att han stått så länge. Var nog nyttigt för honom att få träna sig lite på att bedömma avstånd tror jag!
 
Sen fick han pusta en stund innan vi tränade på att galopera i rätt galopp på volt, väääldigt jobbigt sa han! Han har ju antagligen gått i hage i flera år bara och då är ju inte galopp en gångart som används särskilt mycket så han har inte galopp munsklerna så jag kan förstå att han tyckte det var jobbigt! Vi började med det lätta varvet så han skulle förstå vad jag var ute efter och sen gick vi över i hans svagare varv. Då tog det genast emot och han ville inte först men sen när jag väl fick igång honom så han fick mjukat upp rätt muskler så fick vi nästan ett helt varv flera gånger innan vi till sist faktiskt lyckades få ett och ett halvt varv utan avbrott! Super duktig kille!
 
 
Släppte honom lös medans jag plockade bort och sen skrittade vi av genom att jobba löst. Han följer mig jätte duktigt nu vilket verkligen är så kul då han inte alls förstod vad jag var ute efter bara för några gånger sen! Vi tränade på att han skulle följa mig även om vi vände från saker som lockade samt att göra halt.

ROZE SÖNDAG

I söndags flyttade ju Roze som sagt hem till mitt "riktiga" hem och vårat stall. Jag bor ju fortfarande på internatet tills skolan slutar 8 mil hemifrån så vänner och familj tar hand om henne fram till sommar lovet.
 
Jag viste inte hur mycket hon skulle få gå under veckan så tog med henne på 3km promenad som uppvärmning och sen släppte jag henne i paddoken och lät henne löshoppa lite. Är man bara med och passar lite så kan man bara ställa upp ett hinder utan att bygga gångar osv och hon hoppar det utan att smita brevid, väldigt smidigt.
 
 
 
 
 
 
 
Dock var det väldigt svårt att försöka fota samtidigt så fick inga bra bilder när hon hoppade. Men hur som helst så tog hon till sist några språng på 1m utan problem. Ville dock inte puscha henne för mycket när hon inte varit löshoppad på länge så nöjde mig på 1m även om hon säker tagit 1,10 utan problem.
 
 
 
 
 Fick som sagt inga bra bilder som gör henne rättvisa för hon hoppade faktiskt riktogt bra. Lite väl taggad = några låååånga språng dock...hahah! Typ som att hon inte klarar av att vänta på hindret för att hon så gärna vill hoppa, knäppfia ♥
 

SHOPPING

Eftersom jag för tillfället är häst lös eftersom höstarna är hemma och jag är på skolan så får man ju hitta på annat att göra på eftermiddagarna/kvällarna. Lär dock inte bli nått problem för det finns hundra saker jag behöver göra!

Nu har jag nyss duschat och ska fixa mig. Om en stund kommer mamma och lillasyster och plockar upp mig för dom ska till Karlstad. Ska bli mysigt att få en eftermiddg i det fina vädret ihop! Tror dock dom hade rätt mycket dom skulle hinna med. Själv ska jag kolla efter sommar kläder och äta nån middag :) 

Ikväll kommer lite bilder från igår när jag hade Roze lösninpaddocken och löshoppade henne några skutt. 




JAG & GRISARNA

Så äntligen var sommarjobb fixat för ett par veckor sen! Jag kommer jobba på en grisgård och min huvudsakliga uppgift kommer vara att ha hand om djuren. Har inte mycket kunskap att komma med men är intresserad och vill lära mig så det kommer utan tvekan bli enormt lärorikt! 



 
 

MIN VACKRA ♥

 
 

FLYTTEN + IHOPSLÄPP

I morse vid halv nio styrde jag och pappa bilen mot Lillerud. Väl framme packade jag in dom viktigaste sakerna som sadel, träns, borstar osv. Vid tio kom S och hennes sambo som skulle hjälpa oss lasta.
 
Vi backade transporten intill en vägg och så ställde sig pappa och höll i dörren (han har byggt dörr back ist för kedjan vi haft ist för bom tidigare). S ställde sig med lina på den sidan där väggen inte var och hennes sambo stog och passade så Roze inte försökte springa förbi transporten trotts linan. Efter att ha gått halvt in och sprungit ut några gånger så gick hon med mig ända in och det var bara för pappa att stänga! Det gick alltså nästan lite för bra med tanke på att vi inte kunde få så jätte mycket tips men det var ju å andra sidan naturligtvis jätte bra att det gick snabbt och smidigt! Tog typ 5 minuter.
 
Väl hemma öppnade vi transporten och hon stog kvar tills jag bad henne backa ut och ni skulle varit med!!! LYCKAN  i hennes blick när hon insåg vart hon var!! Blev helt varm inombords av att se henne :')
 
Hämtade Putte från en annan hage och släppte ihop dom. Som jag hade trott så blev han helt sig och sa "KOMPIIIIIIS" **D medans Roze bara började äta. När han kom "för nära" så sa Roze "STÖR MIG INTE FÖR DÅ ÄTER JAG UPP DIG ISTÄLLET FÖR GRÄSET"...hahah stackars lillen! Hon kommer doock förmodligen mjukna innom nån dag och börja sammarbeta för att vifta flugor osv. Bara hon känner att hon får bestämma så brukar hon bli så snäll så!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LADDAR INFÖR IMORGON!

Tävlat skytte hela dagen och fick en vinst i Dalslandskuppen i klassen som gav total vinst i kuppen! :D

Nu på kvällen blev det grill med släkten + kolla till plutten.

Sist men inte minst lackade jag naglarna som vips bestämt sig för att bli långa utan att gå av! :D Lackade dom dock för säkerhets skull så dom inte går av imorgon när vi ska lura på Roze på transporten ;) hålla alla tummar och tår för att det går bra så återkommer jag imorgon med hur det faktiskt gick!!

6:20 SNART REDO ATT ÅKA TILL SKYTTE TÄVLING




SÅ ÄNTLIGEN VAR DET FREDAG

Haft föreläsning om UF företag i en timma först på morgonen och nu ska jag fixa stallet och sen åka hem och plugga på anant. Egentligen är det matte nationella men jag har pratat med lärare/mentor osv och det får lösa sig på annat vis. Fixar inte all ångesten inför nationella i matte för det är som sagt inte värt att klappaihop totalt för ett prov, på saker man redan visat att man kan en gång. Så nu är det djupa andetag och hed held high! 
 
 
Imorgon är det skytte som gäller! Två tävlingar som dessvärre krockar så vi ska skjuta den ena med funktionärerna i kväll och åka på den andra imorgon. Dessutom är det kalas för kusinen ikväll...hmm får se hur vi får ihop det här..!
 
Har för övrigt tänkt hinna med att gör nått med Putte imorgon och sen på söndag blir det upp tidigt för att åka till Lillerud och försöka få hem Roze..har inget mer planerat den dagen då man aldrig vet hur mycket tid det kommer ta. Förhoppningsvis MAX en timma men man vet aldrig..
 
När vi (förhoppningsvis) kommer hem helskinnade alla tre (jag, pappa och Roze) så ska hon och Putte få inviga den nybyggda sommar hagen och bekanta sig med varandra! Självklart kommer jag vara i högsta hugg med kameran!

REDO FÖR BETE!

I morse fick Roze avmasknings medel så nu är hon redo för att åka hem på söndag! Putte är kollad och hade ingen mask så kan han och Roze gå ihop i sin nya hage! 

Håller tummarna sååå för att dom kommer tycka om varandra men Putte är inte riktigt Rozes typ...haha..lite för trög för hennes smak...FATTA VINKEN kommer hon ARGT försöka säga till honom och han kommer antagligen bara stå och se lycklig ut..hahah <3 

Men vi får hoppas på det bästa!! :)





ÅRETS FÖRSTA DOPP!




Så sjukt mysig eftermiddag!! Detta kan man leva på länge!

#

 

ÄNTLIGEN... + DUNDER UNDERBART RIDPASS

Så till sist börjar saker och ting ordna upp sig med skolan..mycket tack vare min sjukt bra mentor och andra bra vuxna. Så himla skönt när det finns folk som lyssnar på vad man har att säga och tar det på allvar. Jag har rätt mycket kvar innan det är sommar lov men det som jag fått hjälp med under dom senaste dagarna har verkligen lättat såååå på all stress och det känns nu bara som att allt är på väg till det bättre!
 
Jag ska ta tag i och göra klart så mycket jag hinner av sånt som kan göras klart och lämnas in denna veckan, 'älskar sånna uppgifter som mn kan känna sig klar med!
 
Nog tjatat om skolan! Roze och jag red ut mycket förra veckan med lite mindre krav. Hon har ju gått såå fint nu en period så då har jag ju velat jobba mycket dressyr arbete med henne men hon förtjänar ett litet break så åter upptar vi det fullt ut igen till sommarlovet! Inte så att hon ska få tappa massa kondition eller ska stå på nått sätt men att vi helt enkelt jobbar på banan två dagar i veckan och rider ut och tränar på nyttiga saker ute dom andra dagarna!
 
 
Nått jag längtar helt galet mycket efter är att äntligen kunna hoppa mycket mer!! På skolan får vi ju inte hoppa utan tränare, målsman eller nån som är minst 20år och har tävlat 120cm.
 
Att dessutom kunna konditionsträna på dom enorma ängarna!! Åhhh den känslan när man bara flyger fram i full fart, när Roze bara njuter av att få sträcka ut i precis den farten hon vill, så himla underbart!!
 
I måndags gjorde vi typ det fast i lite mindre skala! Först skrittade vi fram länga på skogsstigar och sen trvade vi på några större stigar en stund, i mega pampig trav då hon var super pigg, det steget!! Sen gjorde hon ett litet brall och bröt över i galopp och jag bara smackade till liiiite som bekräftelse på att "men kör då din lilla bustant! ;)" och så WROM  va vi iväg!! HJÄLP vad det gick!! haha.
 
När stigarna tog slut och vi kom ut till "traktorplan" (en stor sand plan där man övningskör traktor med skolan) så tänkte jag först att vi skulle skritta hem men Roze var så pigg så vi stannade kvar på tracktorplanen och när hon fått pustat lite så travade vi ett varv åt varje håll så fort Roze ville...vilket betyder så fort Rozes ben kunde bära oss..haha! Sen galopperade vi typ 4 varv åt varje håll i fullt ös medvetslös (Rozes egenvalda tempo..haha) och sen var hon så pass nöjd att jag kunde proa och hon då saktade av. Vid det laget var hon dock genomblöt av svett. Vi skrittade hem och sen fick hon en dusch och mat! Mycket mycket nöjd Roze! :')





 
 
 
 
 
 
 

KÄMPA, KÄMPA

Känner mig helt matt, sådär vill och vet att jag kan men det går inte..
 
Jag ska åka upp till Lillerud vid lunch (enda tiden jag kunde få skjuts) och sen ska jag gå till stallet och fixa allt, pyssla om Roze länge och väl, bara rida ut helt utan krav och få rensa huvudet och sen beta henne innan jag smörjer grejerna. En riktig stall dag då jag bara ska ta det lugnt, ta allt i min takt, inte prata med nån, inte tänka på nått som har med skolan att göra eller känna några krav, bara va! 
 
Kommer nån och skäller för att man inte får göra "kul" saker i stallet när man inte har varit i skolan så får dom göra det. Jag orkar inte bry mig. Folk förstår inte vad det innebär att gå in i väggen om dom inte gjort det och jag vägrar göra det en gång till! Att fokusera på sånt som är kul och ger energi är det enda som har lyckats hjälpa mig så det är det jag tänker göra, punkt slut.
 
 
 
 
Min glädjespridare ♥

SOMMAR SNART!!

 
 
 
 
Sitter på altanen med Wille och njuter ♥
 
 

BRISTNIBGSGRÄNSEN

Just nu ligger jag verkligen på gränsen till vad jag fixar i stress. Så många måsten i skolan...

All energi går till att få ihop vardagen utan att falla tillbaka i ångest, vilket är det absolut viktigaste!! Så bloggen får lixom komma i andra hand nu och ett par veckor framåt tills det lugnat sig! Hoppas ni förstår och har tålamod att vänta! <3



Pinglan idag <3







VÅRRUSET

Igår var vi ett gäng från skolan som var med på vårruset! 5km i valfritt tempo i super fint väder. Var jätte roligt och efteråt var det picknick. Lycka kväll som dessvärre innebar att Roze fick vila men ville vänta lite med axeln ändå så det var nog bra.





LIKA BRA ATT FÅ DET GJORT

Just nu är jag i det där läget "lugnet före stormen", vi har inga prov eller inlärningar denna veckan och det kan verka rätt lugnt. Men tänkte just efter på vad vi har kvar och att det bara är fyra veckor kvar till sommar lov och insåg att hjälp vilka fruktandsvärda veckor det är som väntar, vad gäller skolarbete! Vi har kvar:
 
  • Genomförande och redovisning av egen undersökning i Biologin
  • Engelska bok på, för min del ca 250 sidor + tre olika uppgifter till den
  • Jätte stor, om jag minns rätt ord, etologistudie i microbiologi och hästens naturlig beteenden...kan hända att jag blandar ihop ordet etoliogistudie med nått från biologin men tror det ska stämma. I alla fall ska man göra värsta undersökningen om olika hästars beteenden och utifrån de kunskaper man fått under hela kursen jämföra de olika hästarnas beteenden. Sist men inte minst ska de tama hästarnas beteenden man observerat under sin undersökning ställas mot hur vildhästar skulle ha reagerat. Det hela ska redovisas som en rapport med hypoteser och mass.
  • Nationella prov matte 1a
  • Nationella prov matte 2a
  • Skriftliga nationella i sv (vet inte vilken kurs vi läser faktiskt, haha)
  • Mindre prov (och grupp uppgift?) i lagar, regler kring djur och arbetsmiljö, smittskydd och nått mer jag inte riktigt minns..
Fy säger jag bara i alla fall! Så himla mycket kvar! och framför allt så himla stora saker som känns så svårt att få en bild av hur jobbiga dom kommer vara och hur mycket tid dom kommer ta.
 
Hur som helst så bestämde jag mig för att ta tag i engelskan idag då det är en av dom sakerna som man kan göra, lämna in och sen lägga bakom sig! Jag gjorde god frukost och satta mig med boken vid halv 11 i förmiddags.
 
flingor, mjölk och jordgubbar + macka med potatissallad på!
 
Nu är klockan 15 och nu orkar jag inte läsa längre. Ska ta en paus och gå och ta en dusch och sen göra mat och efter det ta ett sista ryck innan jag ska på massage(behandling* är allt annat än skönt!!). Har fått så himla ont i hela ryggen/axlarna/nacken för att jag spänt mig när jag haft ont i magen så det behövs verkligen. Andas jag in djupt så gör det så ont att jag vet inte vart jag ska ta vägen..hoppas en varm dusch hjälper det på traven!!

BARA FANTASIN SÄTTER GRÄNSER!

Det finns så enormt mycket saker man kan göra trotts att man inte kan rida killen speciellt hårt just nu med tanke på hovbölden som håller på att läka!

Igår övade vi för typ tredje gången på att spola benen, nått han inte har upplevt innan han kom hit! Han var väldigt skeptisk och försökte ta sig så långt från strålen som möjligt. Men jag bara fortsatte lungt samtidigt som jag kliade honom och han slappnade ganska snart av! Han spände sig igen när jag bytte sida eftersom höstar inte har nån kopling mellan höger och vänster hjärn halva och därför inte kan överföra nått dom upplevt på höger sida till vänster sida eller tvärs om. Men han betedde sig likadant även på den andra sidan, spände sig först och ville inte vara med och slappnade sen av och tyckte inte det var någon fara alls!

Jag har tidigare tränat honom på att jag skickar iväg honom och säger "gå hem" och han ska då gå raka vägen till sin box. Det har han lärt sig otroligt fort även om han inte är lika "säker" som Roze som jag verkligen vet kan det där till 100%.

Men dit jag skulle komma var i alla fall att jag trodde att jag genom att lära honom det kanske hade ställt till det för mig själv när jag i framtiden vill lära honom stå löst på gången. Han är lite påhittig och känns som en liten luring som gärna skulle smita iväg på egna äventyr..haha! 

Men idag provad jag att ställa honom i spolspiltan utan att sätta fast honom, jag la bara grimmslaftet över halsen på honom så jag hade nått att stoppa honom med. 

Steg ett var att testa att släppa honom och bara stå kar framme vid huvudet. Jag sa till honom att stanna och fick backa honom ett par gånger innan han verkade förstå vad jag var ute efter.

Sen började jag knäppa av honom täcket, till sist hade jag tagit av hela utan att han ens försökt gå iväg.

När det gick så bra direkt ville jag testa att pressa honom lite och låta honom stå kvar nån minut till och jag tog därför och borstade av honom lite med en piggborste som kliade lite gott i pälsen. Han gjorde inte ett enda försök att gå iväg!! Enormt stolt mammi <3






Check av Putte

Lillkillen har ju fått vila i drygt en vecka nu tror jag det är då han ju fick en hovböld. Igår tänkte jag det var dags att göra en liten check på böjt spår och i trav då han ser ut att gå helt obehindrat till hagen och så. 
 
Först sprang mamma med honom på rakt spår på vägen och då var han riktigt kort i steget och verkade inte alls nöjd. Jag tog med honom till paddocken och testade att longera honom i trav men tänkte att han naturligtvis skulle vara ännu haltare på böjt spår, men icke!! Han var i princip helt ren i traven i vänster varv och i höger syndes det lite lite eftersom det blev mer belastning på den onda hoven (höger bak) i höger varv. Men men det är ju på bättrings vägen i alla fall så jag tror han kan börja jobbas lite lättare i skritt på mjukt underlag inom nån dag!
 
Eftersom hovbölden läkte ut i ballen och han först inte alls ville belasta bakre delen av hoven så är det ju inte så konstigt om han är mer bekväm på underlag med lite mer svikt! 
 
 

Rozes vecka

I måndags hade jag 35 i feber och var allt annat än nog fräsch för att rida så longerar henne bara lite i båda varven i alla gångarterna.
 
I tisdags så red vi ut i regnet, rakt ut i skogen och snirklade runt mellan träd i ca 40 minuter. Väldigt lösgörande och av Roze uppskattad aktivitet, rekommenderas varmt! Sen red vi ut till grusvägen och hon fick bestämma tempo i ca 1km. Hon valde galopp och eftersom hon var så uppvärmd av skritten och att hon fått lyfta så mycket på benen osv så bara lät jag henne. FORT gick det vill jag lova! Haha
 
 
I onsdags red vi också ut med i sällskap av Helena som sprang och Moa och hennes häst, ny kompis sa Roze som inte var ett dugg sur på D på hela tiden! Först skrittade och travade vi på stigar i skogen innan vi galopperade på vägen. Roze var väldigt pigg och tyckte det var kul att busa lite, vilket inkluderade springa fort ;) 
 
Torsdag natt spenderade jag som sagt på akuten och senare under dagen åkte jag hem till Åmål då jag ändå var för dålig för att vara i skolan och ta hand om Roze. Så torsdag, fredag och lördag fick jag hjälp av snälla vänner som passade Roze och motionerade henne. På torsdagen blev hon longerad, på fredagen reds hon på banan och likaså igår. Idag har hon vilat.
 
 
Imorgon börjar jag kl 7 och har heldag i stallet vilket jag inte känner att jag är i nog bra form för att orka. Är jag inte i skolan får jag inte vara i privatstallet på kvällen så ja..är helt enkelt hemma imorgon då jag ändå inte har nått på skolan att göra. Får hjälp av en som tar hand om Roze och ska rida ut på henne.

GULDKLIMPAR

Magen har plågat mig hela dagen och värst nu på em/kvällen. Kan inte gå rak för att musklerna i magen krampar så mycket..har dock tappar uppfattningen om hur ont det gör då det aldrig släpper. Men det krampar som sagt ordentligt :(

Två stora guldklimpar idag var dock

1. Jag vann en deltävling till i Dalslandscupen och ingen kan trotts en deltävling kvar få ihop fler vinster så jag vinner juniorcupen :D

2. Jag sökte sommar ytterligare ett sommar jobb idag och fick till svar att det inte var alls omöjligt att jag kunde få nått, wii!!

VAD HÄNDE?

Hade ont o magen och 35 i feber i måndags, tisdagen var rätt okej och dagen igår också. Men när jag var i stallet i onsdags kväll fick jag JÄTTE ont i magen när jag höll på och grejade men tänkte mest att det var ett lite värre "vanligt" magont-anfall..men det blev bara värre och värre i en timma så ringde mamma och hon kom upp. 
 
Sen blev det lite bättre i typ en timma innan det blev värre än någonsin, gjorde så ont så jag var super nära att svimma..vi fick åka in till akuten vid halv 1 där vi fick vänta i 4,5h på att träffa läkare, dom tog blodprover som inte visade nått särskilt. Dom klämde på magen och det gjorde as ont dom sa att jag nog hade ordentlig magkatarr så fick medicin för en vecka och så ska vi se om det hjälper...
 
Det känns avsevärt mycket bättre idag efter 3 omgångar av medicinen så vi får helt enkelt hoppas på att det går över snabbt så jag orkat börja äta mat igen. Just nu kan jag ta en tugga och sen mår jag fruktansvärt illa.. Macka utan pålägg och fil samt typ jordgubbar och glass är det enda som jag har orkat äta sen i måndags..
 
Att jag haft så ont och att jag inte orkat äta ordentligt har gjort att jag inte orkar typ nått så det är anledningen till att det har varit dött här, men nu hoppas jag som sagt att det vänt!
 

BLEV INTE RIKTIGT SOM PLANERAT




Tagga skrivdel på 3h i svenska nationella imorgon bitti......så himla bra timing!

PISS VÄDER

Regnat massa både igår och idag och då tar allt automatiskt extra lång tid i stallet = ännu mindre tid till att uppdatera :( 

Men ikväll ska jag ta igen och ställa in tidsinställda och nästa vecka kommer vara lugnare = mer uppdatering på g! :D

Just nu håller jag på och fixar allt i stallet samtidigt som min mage försöker döda mig...SUCK. Nån som är sugen på att byta tarmar? 

FLYTTA HEM

Nu är ett datum bestämt! 25 maj ska jag få hjälp av två ur häst personalen på skolan att lasta Roze och så ska hon flytta hem till Mo och gå på sommar bete. Vi (jag och pappa) har ju lixom kört fast vad det gäller lastninge av Roze. Hon har aldrig "vunnit" och lärt sig att det går att komma undan utan hon har altid gått på till sist men det tar ju orimligt lång tid och jag är så rädd att nåm ska göra sig illa. Vi har provat mer eller mindre alla knep vi kunnat komma på och saker har kunnat fungera en gång och sen har hon klurat ut nått sätt att smita undan!
 
Jag hoppas därför att hon kommer vara lagom krånglig! Jag vill inte att hon går rakt på för då kan vi ju lixom inte få några tips men jag vill inte att hon ska vara så bråkig att det tar hundra år eller att någon skadar sig! Men men vi får väl bara sa hur det går..!
 
 
Det finns ju ingen mat i hagarna här så jag har tänkt försöka beta henne lite för hand här och sen får hon gå i en hyfsat nedbetad hage till att börja med i nån vecka för att vänja sig!
 
Nu äntligen kommer det jag sett fram SÅ himla mycket mot! Att ha två hästar på samma ställe!! Att alltid vara 8mil ifrån en av dom och att alltid känna att man skulle vilja att man kunde motionera dom båda men veta att det inte går är så himla frustrerande ibland! Men sen när jag har fått sommar lov den 11 juni och dom båda är hemma! ÅHHH! 
 
ÄNTLIGEN kan jag och kompisar som inte har häst rida ihop igen (handlar om typ två personer men ändå), ser fram emot det såå himla mycket!! Åh alla uteritter som ska ridas på alla underbara vägar, stigar och enorma ängar hemma, gud vad jag längtar!!
 

DAGEN FRÅN HELVETET

Haft så enormt ont i magen idag, nationella prov i morse så var bra att kravla sig iväg dubbelvikt. Härdade ut en em i Skolstallet kallsvettandes, yr och jätte frusen + att magen krampade som f*n med jämna mellan rum. Härdade ut för att få ta hand om Roze men efter middagen kändes det verkligen inte som att jag skulle klara av att ens hämta henne i hagen!

Världens räddare i nöden kom då och räddade mig, underbaraste Helena gick till stallet och gav Roze em hö, mockade och packade hö. TACK TACK OCH TACK IGEN!!! <3

Nu har jag sovit några timmar och det har inte gjort ont på ett tag nu så förhoppningsvis håller det på att släppa!! Ska ta mig till stallet för att ta in Roze och en häst till samt göra kraftfoder om en stund.






HOVBÖLD VAR DET!

I förrgår hittade vi ett utgångshål för en hovböld i ena ballen så ha. Har fått ha jodopax omslag på natten för att hjälp till att dra ut det och så har han fått gå en mini promenad på några undra meter varje dag bra för att han ska bli tvungen att belasta det så han får igång blodcirkulationen och får varet att tryckas ut!
 

Så nu är det bra att vänta på att det ska verka ut ordentligt och att han ska vilja belasta det benet ordentligt igen! Han är i vart fall pigg och glad och klättrar/busar i hagen!
 



Mina hår genom tiderna, HAHA

Jag har för ett tag sen fått flera önskemål om att jag skulle visa alla olika färger och frisyrer jag har haft så nu tänkte jag göra det..hahah asså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta vad gäller vissa frisyrer. Drömde btw mardröm i natt om att min faster klippte av mitt hår till typ sån kort frisyr som jag har på en av bilderna nedan...haha fy!
 
 
När jag var riktigt liten hade jag inget hår så då fick det bli mössa och sen kom det några fjun efter ett tag
 
 
Sen när mamma inte fick bestämma längre när man var 6-7 år så blev det lånt hår ;)
 
 
Sen blev man stor och cool och skaffade snelugg och uppklippt hår ;)
 
 
Sen blev man 11 år och färgade håret brunt, stenhårt om jag fick säga det själv på den tiden (hahhahahah dör av pinsamhet)
 
 
 
Sen rök det LÅNGA håret till en jätte ful kort frisyr som inte blev alls som jag hade tänkt mig, grina i typ 3 dagar x) Men nu i efterhand är jag glad att jag testade men aldrig mer vill jag lova!!
 
 
 
 
Sen gjorde jag inte så mycket med mitt hår på ett år typ, lät det bara växa ut och färgen blekas bort.
 
 
 
 
Sen belv det blonda slingor och man blev lite fjortis (hahaha....)
 
 
 
 
Sen kom denna perjod som nog är störasta asgarvet än så länge! Min härliga fjortis-period nån stans i femman/sexan! haahahahahahaha...dör
 
 
 
Sen avtog väl värsta fjortis perioden något och håret växte lite..
 
 
 
 
Sen blev det lite olika varianter av brunt hår ett tag..
 
 
 
Så blev det blont igen..har aldrig tänkt på att jag växlade mellan blont och brunt så här mycket tidigare!
 
 
Sen blev det brunt hår, igen, haha! Och tydligen en massa snö btw ! ^^
 
 
 
Sen blev det hyper poppis blont överhår med mörkt underhår när jag gick i 7an borde det va ;)
 
 
 
 
 
Sen var jag trött på att vara tvungen att färga hela tiden och bestämde mig för att färga likt min riktgia hår färg. Dock var jag tvungen att färga typ oranget för att det inte skulle bli helt missfärgat eftersom jag hade så mörkt/ljust innan.
 
 
 
 
Och och nu har det bar fått växa och bli långt och min riktiga färg!

MAJ <3

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN är det maj! Månaden då man kan börja ha kortbyxor och sommar kläder, månaden då jag fyller år och framför allt månaden då det är SÅ nära till sommarlov!!
 
Jag "firade" första maj genom att åka till Östby i Norge (man åker till Sälen och sen snett uppåt in i Norge), totalt 70mil tur och retur. Vi var där för att skjuta ytterligare en deltävling i Norsk-Svenska kucupen och det gick SÅ bra! Jag tappade inga onödiga poäng och lyckades hålla nerverna i styr genom hela tävlingen! Jag van dam klassen och hamnade totalt av 117 startande på en 3:dej plats, slagen av två vuxna norska landslagsskyttar. Så himla nöjd!!