SÅ BESVIKEN




HALLOWEEN FEST HERE I COME

Väntar på tåget till Kristinehamn just nu. 

Tog sovmorgon, lång frukost, fixade allt i stallet åt hästarna, duschade, gjorde mig i ordning, packade och åkte till stan och handlade. 
 
Idag blir det en vilodag för hästarna och jag tar som sagt tåget mot Kristinehamn strax för att ha halloween fest med några av vännerna från Lillerud!





VÄNNER ♥

Igår kväll kom Fanny & Linn hit och vi åt soppa och vitlöksbröd, fikade, pratade och såg på film. ♥ 
 




 

NEJ, NEJ, NEJ & NEEEEEEEEEEJ

Så, nu har jag väl accepterat det så gott som det går.
 
Igår rakade ju jag och Erika Roze, hon skötte sig riktigt bra, går faktiskt bara bättre och bättre för varje gång! Hon kunde stå "lös" (med ett grimskaft framför sig) medans jag rakade hela henne, med undantag för främre halvan av halsen då man får hålla i henne för annars går hon iväg för att hon tycker det är lite obehagligt. Sista 20 cm vid huvudet gillar hon inte alls men hon gör som sagt framsteg för varje gång så innom 3-4 gånger tror jag hon kommer vara helt lugn med hela kroppen! 
 
 
 
När hon var färdig klippt så fick hon och Putte komma ut och busa lite i paddocken. Framför allt för att hon skulle få rulla sig ordentligt och få bort småhår som kliade. 
 
 
 
 
 
Roze brukar flascha runt och leka "kolla på mig, jag är snyggast i världen", typ som på bilden nedan. ↓
 
 
Detta skedde dock inte igår. Hon var pigg, busade med Putte, travade och galopperade helt av egen vilja. Men min magkänsla var ändå inte riktigt bra. Hon gjorde några snäva vändningar när hon busade med Putte och jag tyckte inte det såg helt obehindrat ut. Bestämde därför mig för att longera henne lite och baamm tydligt halt på vänster fram. NEJ, NEJ, NEEEEEJ. Inte nu när allt går så bra, inte nu när hon är i full kondition innom en månad, INTE NU.
 

Besvikelsen är enorm. Naturligtvis är jag även jätte rädd att det ska vara nått som inte går att göra nått åt även om man inte behöver tro det värsta innan man vet nått. Detta är i alla fall anledningen till att det blev dåligt med uppdatering igår, jag var så grymt besviken. Första steget nu blir i alla fall att ta hjälp av kunniga människor runt mig sen får vi se hur vi går vidare. 

WORK IN PROGRES




7:50

Ska strax dra på mig skyddskläderna aka regnkläderna och bege mig ut i stallet för att med hjälp av Erika raka Roze!

Både i förrgår och igår badade hon i svett när jag red och jag kan ju snart inte hålla på och duscha henne längre lixom! Så idag ryker pälsen i en helklippning om allt går som planerat!...har man upplevt ett ordentligt brunstigt sto så vet man dock att så inte alltid är fallet, hahaha!

NÄR MAN TILLÅTER KROPPEN ATT KÄNNA

I vanliga fall, när jag bor på skolan, då är tempot högt. Man går upp kl 6, möter vännerna på frukosten, äter, går direkt till stallet och släpper ut kl 6.45, mockar, packar hö, fixar burkar. Sen snabbt hem för att hinna göra sig iordning för skolan, iväg till skolan, kemi, fysik, matte, fullt fokus! Lunch, mer fokus, middag, stallet, kvällsmaten, plugga, sängen.
 
Ungefär detta är en standard dag för mig och för dom flesta i min klass som har häst. Tempot är jätte jätte högt och jag tror ärligt vi är den klass på skolan som har minst frånvaro. Alla är i skolan i princip hur sjuka dom än är, möjligtvis med undantag för magsjuka, har man förkylning och feber, då biter man ihop, för "jag hinner inte vara sjuk". Tempot på våra kurser gör att man inte har tid att missa nått, för man har ingen "ledig tid" att ta igen det på. På söndag kväll när man kommer till skolan sätter man alltså på "on" knappen och sen pressar man bort alla eventuella sjukdoms känslor och trötthet, för att klara tempot. Man tillåter sig inte att känna efter och man lyssnar inte på sin kropp.
 
Det har gått en helg och en lovdag än så länge och jag har varje natt sovit ca 13 timmar. Det är sjukt! Nu när det har blivit lov och jag faktiskt har stängt av den där mentala "on" knappen och tillåtit min kropp att slappna av så gör den det fullt ut. Den tar igen allt den anser att den förtjänar och behöver. För mig som helst skulle vilja ha ett lika effektivt lovschema som skolschema för att hinna med allt jag vill göra är det ganska frustrerande. Dock har jag insett att jag måste ta till vara på detta lovet och faktiskt låta min kropp återhämta sig och ladda om med nya krafter att sedan kämpa med fram till jullovet.
 

LIVET SOM WILLE

Några veckor gammla men väldigt mysiga ovisade bilder på Wille ♥
 
 
 
 
 

VARM?

Igår kom Erika hit kl 9 och vi gick direkt och tog in hästarna, pysslade om dom och sen ut på en längre uteritt! Vi skrittade väldigt länge till att börja med då Roze var lite off och seg i sina rörelser vilket jag trodde berodde på att hon var lite stel sen passet dagen innan. Jag tyckte inte det hade varit  hårt men tänkte att det ändå måste vara det hon kände av.
 
Efter ett tag började vi varva skritt och trav lite och när vi började trava fick jag för mig att hon var halt! Den paniken! Till min lättnad hade hon nog just precis då lyckats trampa på en vass sten eller nått för några meter senare rörde hon sig som vanligt, puhh!
 
Vi kom ganska snart efter detta fram till "torpet" där man svänger av grusvägen och in på en jätte mysig skogsstig. På ett ställe där man är lite extra högt upp så ser man en sjön "Kalven" genom skogen, såå mysigt! Sen kommer man ut på en lite större grusväg som går längs sjön, även det såå himla fint och mysigt. Innan man svänger tillbaka upp till den första grusvägen vi var på så paserar man en liten liten strand (privat) där hästarna fick dricka lite vatten.



Vi hade travat endel på vägen som går längs sjön så hästarna var ordentligt uppvärmda så vi bestämde oss för att galoppera upp för den jätte långa backen (säkert 1km) som kommer så fort man vänder hemmåt. Hästarna är vana att få galoppera där så dom var genast med och hjälp vad det gick! Roze sträckte ut ordnetligt och lilla c-ponny Putte hakade på och orkade hålla Rozes tempo hela vägen! Sen varvade vi skritt och trav de 3,5km som var kvar innan vi var hemma. 
 
Min slutsats till varför Roze genom hela ridturen var lite mer off än vanligt är, pälsen. Hon var i princip genomblöt av svett och jag tror kort och gott att det börjar bli varmt för henne att motionera så pass hårt med den faktiskt rätt långa päls hon har fått nu!

MER MOTION TILL PUTTE

För två veckor sen fick Selma prova att rida på Putte. Anledningen, att han mår bra av att gå mer samt att det kan vara bra att han kan ridas av någon yngre eftersom han ska säljas som barnponny. Hon har nu rididt honom kanske 6 gånger och det går verkligen toppen! Så himla kul för Puttes skull :)
 
I lördags red hon och jag ut en sväng, mycket skritt och lite trav, ca 30 min totalt. Sen red hon lite trav coh galopp volter i paddocken medans jag och Roze tog en till sväng ut och travade lite + red 4 galopp intervaller i en ganska lång backe nära stallet.
 
Under veckan jag var i skolan har ju Roze bara promenerats för hand av mamma så lite galopp intervaller där hon fick sträcka ut lite var precis vad hon behövde. Nöjde mig dock med 4st även om hon gärna velat mer så hon inte skulle bli överansträngd!
 
 
Igår kollade jag på när Selma red Putte och hjälpte henne med lite tips. Jätte skillnad från gång till gång när hon rider, går bara bättre och bättre! Kolla gärna min instagram (malinerikakarlsson) för att se en liten film snutt! 
 
När selma hade ridit klart så hämtade jag in Roze från hagen. Mamma tog med Putte (gick med honom) som sällskap åt mig och Roze så tog vi en skritt tur ut i ca 30 min. När vi kom tillbaka till stallet red jag i ca 20 minuter i paddocken. Jobbade först i skritt och försökte få henne att gå i en lång låg form vilket gock kanon bra! När hon känndes ordentligt mjuk så travade jag henne och jobbade på att få henne stabil i formen i båda varven samt i varvbyten. Även det gick fantastiskt bra och hon var verkligen såå fin för att ha tagit det så pass lungt nu ett litet tag. Avslutade med att skritta ut en liten sväng.
 
Sen blev det mys i stallet ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MOT HÖSTHAGEN! (INLÄGG SOM SKULLE PUBLICERATS IGÅR MORSE)

Eftersom det har regnat i princip konstant i 3 veckor här nu så börjar det bli väääldigt blött precis överallt! Hästarna går nu i sin största sommarhage som egentligen är två  hagar. Det börjar dock bli väldigt geggigt runt grinden/foderautomaten så strax ska jag och mamma gå ut och kolla över staketet i deras höst/vår hage och så ska dom få flytta dit. Det är en hage med en äng, mycket skog och en grusad väg genom skogen till ängen. Det bästa med hagen är att vägen alltid är torr så dom kan alltid komma från leran. För lerigt blir det ju hur man än gör i en gräshage så här års tyvärr. 
 
 

ATM






ÅRETS SKOLFOTO X2

 
 
 
 
 
 

 

EGENTID

Jag är en hypersocial människa. Jag avskyr att vara själv och jag avskyr att göra saker själv. Blir jag tvungen att göra något själv, även om det egentligen är nått kul så måste jag tvinga mig själv till det, jag tycker verkligen att det är sååå uttråkande. Jag är den som alltid försöker se till att ha männiksor runt mig och ständigt planerar låångt i förväg för att vara säker på att aldrig behöva ha tråkigt eller vara själv.
 
Det blir ju på sätt och vis ett litet handikapp då man faktiskt ibland blir tvungen att göra saker själv vare sig man vill eller inte, dock kan det ju vara väldigt bra tillexempel då man bor på internat och ständigt har männiksor runt sig, dygnet runt. Vilket det är mest till för- eller nackdel vet jag inte. Hur som så är det en del av den jag är och min personlighet så jag har valt att gilla och uppskkatta det.
 
Idag har min familj åkt iväg på en liten tur och jag har valde att stanna hemma då jag var väldigt trött igår och kännde att jag behövde en sovmorgon. Hela dagen har jag bara varit själv, läst bloggar, mockat, packat hö, fixat i stallet, suttit ute i solen osv. Och tro det eller ej jag har njutit! Ingen är mer förvånad än jag! Men det har faktiskt för en gångs skull varit fantastiskt jätte skönt med lite egentid!!
 
 

YOU KNOW WHERE TO FIND ME






MIN FREDAGSKVÄLL

Direkt när jag kom hem igår kväll så var det på med stallkläder och ut. Fåren som gått på bete här i sommar och ätit upp eventuella hästmask sporer för att göra vårat bete helt fritt från sånt åkte hem. Och när dom var lastade var det bara att gå till stallet och fixa hö osv och sen ta in.

Mamma var med och hjälpte till så jag pysslade om Roze och hon borstade Putte och sen gav vi oss ut i mörkret på en liten tur. Mamma promenerade med Putte och jag red barbacka på Roze. Precis en sån mystur som jag hade tänkt mig!
 
Bjuder på några charmiga mobilbilder från kvällen!
 
 
 
 

LOOOOV

Så var till sist skoldagen äntligen slut och det är lov! Ska bli underbart att få komma hem och bara vara hemma och göra det man känner för i en hel vecka! Längtar efter Roze, Putte och Wille (hunden) så det kliar i kroppen!
 
Just nu sitter jag i mitt kliniskt lovstädade rum och försöker att inte stöka ner nått medans jag väntar på att pappa ska komma. Vi ska åka till IKEA och kolla efter en ny garderob till mig då lådorna på den jag har hemma har get upp totalt. Dom går lixom varken att dra in eller ut utan hänger bara där på sne och ser fula ut..Snacka om vardagslyx att få åka bil hem dessutom!
 
Ikväll blir det nog bara att pussa på hästarna eller om jag ev hinner rida ut en sväng på Roze. Känner jag mig själv rätt så kommer luften gå ur mig som en trasig balong så fort jag kommer hem och slappnar av..så nått dressyr pass blir det inte! En mystur låter däremot perfekt! 
 
 
 

VÄLBEHÖVLIGT!

Igår åkte jag till Bergvik köpcentrum som ligger typ 20 min med buss från skolan. Mötte upp Fanny där och så åt vi mat och sen hjälpte hon mig leta höstjacka. Jag har nämligen bara haft en jätte tjock vinter jacka och en regnjacka jag snott av mamma att välja på just nu..

Hittade till min stora lycka en jacka jag tyckte såg okej ut och som dessutom var fodrad men super mysigt foder! 






ROZE RIGHT NOW

Eftersom jag blev jätte förkyld förra veckan som sagt + att jag är på skolan denna veckan så har Roze promenerats för hand av min mamma i ca 1 vecka nu. När jag kommer hem i helgen kör vi igång igen som vanligt och när hon är tillbaka på Lillerud igen efter lovet börjar vi antingen första eller andra veckan träna hoppning för Carina Andersson (unghäst/hopp tränare på skolan) och dressyr för Barbro "Babbs" Lindström (fellow utnämd dressyr tränare). Tränat en heldel för Carina i hoppningen förut och hade en träning för Babbs innna praktiken, känner att det + eget jobb blir en perfekt blandning!
 
 

FÖRSTA GÅNGEN I RIDHUS

I helgen innan jag åkte tillbaka till Lillerud så tog jag och Erika med oss Putte och åkte till Åmåls Ridklubb.
 
Han fick för första gången testa transport skydd, vilket han klarade galant. Han gick super snällt på transporten direkt, stog snällt när vi åkte och gick snällt av.
 
Han har aldrig tidigare varit i ett ridhus men det var helt odramatiskt. Det enda han gjorde var att gnägga när han fick syn på sig själv i speglarna ett par gånger, gullpojken  ♥
 
Eftersom han var så obrydd så blev det jobb i både skritt och trav och sen även ett par mini skutt i galopp på slutet. Han var som vanligt väldigt pigg och det + att det faktiskt var en ny miljö (spännande) gjorde att det tog ett par minuter innan han orkar konsentrera sig och börja jobba ordentligt.
 
För att vara första gången fick han högsta betyg! ♥
 
Bilderna nedan är bara lite "smakprov" tagna med min mobil på kamera skärmen. Dom riktiga bilderna får ni senare! 
 
 
 






FÖRKYLD, MER FÖRKYLD, MALIN

Då kan jag säga check på höstens andra förkylning √
 
Började känna mig lite seg i måndags förra veckan och sen i onsdags kväll förra veckan är jag tokförkyld! Det har dessutom regnat/snöat konstant hela förra veckan. Det svinkalla vädret + förkylning + att jag varit ute och jobbat i ett stall varje dag på praktiken förra veckan → mega förkylning delux.
 
Men nu är i alla fall sista praktik dagen avslutad och jag har varit där och gjort mitt bästa! Fick även med betyget hem i fredags och är jätte nöjd med det också!
 
Denna veckan är det vanlig skola och jag är tillbaka på Lillerud igen. Roze är dock kvar hemma eftersom det bara är denna veckan och sen är det höstlov. Det har varit en bra vecka att vara hästlös då jag fortfarande är förkyld (dock inte lika illa), det regnar och blåser varenda dag och vi elever har lovstädning av våra rum + ett allmänt område i huset där vi bor idag och det lär ju ta hela em/kvällen typ..

PROVSMAK FRÅN IDAG

 

IN MY HEAD

Tredje praktikveckan är påbörjad och även om mitt drömyrke inte är hästskötare så känner jag bara vad fan håller jag på med till vardags? Jo jag sitter inne och pluggar fysik och matte  som är lika obegripligt som kinesiska för stora delar av sveriges befolkning, varför? Andledningen till varför vet jag ju, jag vill bli veterinär. Men ibland undrar jag verkligen om det är värt det?! Att mocka hästbajs är fan tusen gånger trevligare än att sitta och lyssna på när J mal på om fysik..
 
Typ sånt som det jag nyss skrev är det som snurrar runt runt i huvudet på mig och det gör mig ärligt talat typ galen. Jag har snart läst halva gymnasiet och det är på tok för sent för att hoppa av nu, för mycket svett och tårar har blivit laggt på detta för att bara säga good bye. Men visst tar det emot nått sjukt jävla enormt att veta att man ska tillbaka till plugg och prov om bara fyra dagar.
 
På praktiken är det till 99% stalljobb men även lite ridning. Isladshästarna är jätte gulliga och det har varit kul att prova. Dock är jag alldeles för lång (vad folk än säger om att islänningar bär upp osv). Det blir inte samma ridkännsla på en så liten häst när man är så lång så det är inget jag kommer sattsa på i framtiden precis. Men som sagt, kul att prova har det absolut varit! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inlägg som skulle ha publicerats kl 19 igår.

Just nu sitter jag framför datorn i min lite stickiga men väldigt mysiga stickade tröja, knaprar på litechoklad och tittar ut på regnet. Sounds perfect? May be. 
 
Denna dag har i alla fall bara varigt rikitgt jäkla vrång mot mig. Inget har gått som jag tänkt mig. Tänker dock inte gnälla mer över det utan blicka framåt. Jag har i alla fall hunnit motionera båda hästarna, eller snarare jag och mamma. Vi red ut en sväng, jag på Putte och mamma på Roze. Skrittade och travade ganska mycket + att jag och Putte galopperade lite. Båda hästarna var pigg och glada..det visar sig dock på lite olika sätt..Roze blir mest glad och Putte blir såååå taggad att han knappt kan hålla sig i skinnet ;) 
 
 
Sen bar det av till stan för att äta och prata lite med Erika. Sen hem och bara ta det lite lungt. Har nyss bakat pizza deg som håller på att gäsa och snart blir det pizza kväll med släkten!

KONDOMMÖSSAN

Avslutat praktikveckan men en höstig ridtur på en gullig liten islandshäst!

Har ätit middag och gosat med Wille i flera timmar och nu blir det en tur ut till mina älsklingshästar i stallet <3





ENERGIBRIST

Har påbörjat praktik vecka nr 2 i ett stall ett par mil från där jag bor. Det är helt underbart att slippa tänka på prov och plugg, verkligen verkligen underbart! Dock tar det på energin att vara utomhus hela dagarna och jobba med kroppen när man inte är van det. Det har gjort att Roze har fått 1,5 lite lugnare veckor.  Från och med idag kör vi dock igång som vanligt igen!
 
Idag börjar jag strax innan 12 och "jobbar" em/kväll. Tog sovmorgon för att jag kände att jag verkligen behövde det så nu ska jag skynda mig ut i stallet och se om jag hinner med nån av hästarna innan jag börjar! Vi hörs sen!
 

LITE SMÅ-FUKTIGT BARA




GBG HORSE SHOW HERE WE COME!

Biljetterna till Göteborg horse show är nu äntligen bokade! Bra platser hoppas vi på att vi fick dessutom! Rad 1 har vi på fredagen och rad 2 på lördagen så nu får vi hoppas att det inte är för nära! Jag, pappa och Erika är det som åker som vanligt! (Så himla gulligt att pappa blev jätte chockad när jag sa att han inte var tvungen att åka med om han inte ville, han ville visst med!!) <3

Nu ska jag gå ut till stallet och verka Putte, rida Roze och ev om jag hinner motionera Putte också!




GOD NATT HÄLSNING!





PRAKTIK/HUR MÅR WILLE?

Ikväll ställs ingen klocka på ringning för andra gången på 5 veckor. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar. Behöver verkligen det efter denna veckan som varit den första av 3 praktikveckor på Bessa islandshäststall. Många nya intryck, människor och erfarenheter har tagit en hel del på energin!

Att Wille dessutom i förrgår var millimeter från att dö och att vi ännu inte vet hur det kommer gå med honom är naturligtvis också oerhört jobbigt!! Idag har han i alla fall ätit ordentligt flera gånger och är mycket piggare i humöret!

Denna snygga sovstil tyder ju också på att smärtan han hade i bäckenet verkar ha blivit mycket mildare!!




NO FILTER NEEDED




<3 WILLE <3

Så äntligen har han fått komma hem från djursjukhuset! Han blev i går överkörd av en bil eller lastbil när han var ute och jagade (dom smet så vi vet inte vem/vad som körde på honom). Frambenet är brutet, ögat har fått sig en smäll och han har naturligtvis ont mest överallt även om inga mer frakturer gick att hitta. Än så länge har han kissat och rest sig upp ett par gånger av egen kraft och dessutom nyss ätit lite hundgodis och mjuk kattmat. Bara att hoppas att inga organ är skadade och att han kommer igång och äter/bajsar..




Nån gullig människa på djursjukhuset som pimpat hans bandage :') 




DET VÄRSTA MED ATT HA DJUR

Det som inte får hända har hänt, det värsta tänkbara som redan har hänt en gång har hänt igen. Upphittad i skogen, körd i ilfart till veterinär...bara att vänta, hoppas, gråta och vänta.