FÖRSTA UPPSUTTNA HOPPNINGEN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DOM SOM ALLTID FÅR EN PÅ BRA HUMÖR <3

Igår kändes det as jobbigt på eftermiddagen, var riktigt så där oförklarligt totalt orkeslös trotts att det var massa saker som jag ville och borde göra, eller snarare på grund av just det. När jag stressar för mycket stänger min kropp bara av och jag tar mig inte av fläcken..mamma peppade och till sist fick hon med mig ut till stallet och dessa två pärlor kan ju inte göra en annat än glad!
 
 
Lillöra och storöra bjöd på en jätte mysig tur. Mamma gick med Putte och jag red Roze i repgrimma, va var ute i typ 50 minuter och skrittade på stogar och grusvägar, mysigt och som laddning för batterien!
 
 

EN SÅN DAG

Idag är en sån där riktigt riktigt dålig dag...




HALLI-HALLÅ

Hej på er! Var ett par dagar sen nu. Har jobbat riktigt dryga dagar på jobbet denna veckan då vi har varit en personal mindre än i vanliga fall. Har även försökt hinna med hästarna och sen har dagen verkligen varit slut. Legat på ett antal minus timmar i sömn denna veckan + åskoväder igår när jag tänkte jag skulle hunnit sitta vi datorn en stund. Men nu är jag med igen och nästa vecka är det troligtvis inte så mycket på jobbet heller :)

Igår kväll var jag på träning inför skytte tävlingen som vi är på nu lördag/söndag. Är en klubb bara 30min hemifrån som arrangerar så kommer dock hem i kväll så ska försöka fixa dom uppsuttna hopp bilderna på Erika och Putte åt er ikväll! :D




FÖRSTA UPPSUTTNA SPRÅNGEN!!

Igår fick hästarna vila då jag jobbade, handlade och sen hälsade på min faster och umgicks lite med henne. 

Idag hoppades Putte för första gången uppsuttet!! Han skötte sig jätte bra även om han är lite grön på det här med att bedöma avstånd och så. Stundvis var han väldigt lyhörd för så väl broms som gas men ofta blev det så kul så gasen tog överhanden ;) Mycket att jobba med men mycket väl godkännt för att vara första gången!

Som uppvärmning skrittade dom ut själva och det hade gått riktigt bra. Som nedvarvning fick han öva på att gå på volt i skritt och trav. Skritt börjar gå fantastiskt bra nu men det var bar typ tredje gången i trav och första gången då jag inte "longerar" samtidigt (är med och hjälper till med lina). Han vill gärna flyta iväg på den öppna delen (delen utan staket) och spriiiiiiinga, men efter en stunds träning gick det väldigt mycket bättre än i början! Han framsteg för varje pass min duktige prins :') Han orkar till och med gå i form i skritten och till rätt stor del i traven!






Massa mer bilder kommer när jag lagt in dom i datorn! 

Roze fick vila då vi fick lägga så mycket tid på Putte men imorgon bitti ska mamma och Erika rida ut så då får hon gå.

Nu ska jag hoppa i säng för jag ska upp jätte tidigt och jobba imorgon!

INNE EN SNABBIS

Nyss ridit ett pass med Roze på en av våra större ängar tillsammans med en av dom inacorderade. Började med att jobba i skritt/trav på böjda spår och flytta lite undan skänkeln. Hon var förvånandsvärt mjuk med tanke på att hon stått endel nu pga jobb osv som jag nämnde igår. Jobbade i skritt och trav, framför allt skritt i kanske 20 minuter innan vi galoperade ett antal varv runt ängen i varje varv. Hon var som vanligt lugn första två varven och sen taggade hon igång som bara den och sista varvet gick så sjukt jäkla fort!! Hahah <3 Det är så underbart att bara låta henne busa loss och verkligen sträcka ut!
 
 
Sen jobbade vi i skritt i ca 10 minuter innan vi red hem och hon fick en liten dusch där hon var svettig.
 
Nu har jag nyss ätit och ska strax gå ut till stallet igen. Mamma ska gå med Putte och lillasyster med hunden och jag ska rida barbacka på Roze. Vi ska ta en runda på 7km. Roze har ju redan gått nyss men skritt är ju inte alls ansträngande utan bara bra för henne som har en kropp som lätt kan bli lite stel!
 
 

SUGNA PÅ NYTT & FRÄCHT?

Är ni sugna på nytt och frächt här på bloggen? Det är jag! Har börjat klura lite på hur jag skulle vilja att en ny design såg ut så vi får väl se om det blir lite förändring här snart! 
 
 

MIDDAG









MYS MORGON

Idag har jag haft en sån där riktig mys morgon! Sov tills jag vaknade av mig själv, åt frukost framför datorn och läste bloggar, myste med Wille och tog det bara lungt.




Nu ska jag ta tag i disken efter gårdagen och rensa lite i lådor och skåp på mitt rum innan det blir grillad fisk/grönsaker och ugnspotatis. Erika kommer och ska äta med oss och sen ska vi rida pollarna!



BACK ON TRACK - PLANER FÖR BÅDA HÄSTARNA

Nästan allt hö är inkört och första veckan på nya jobbet är avklarad! Nästan alla kan väl hålla med mig om att första veckan är tuffast då man ska ta in allt nytt och lära sig alla arbetsmoment. Det har gått bättre än vad jag trodde även om det finns massor kvar att lära sig. Men hur som helst så har hästarna fått ta en liten kort vila då första veckan på jobbet och hö körandet har tagit i princip all tid men framför allt all energi! Nu är jag dock redo att köra igång med dom på riktigt igen!
 
Konditions/muskel träning för Roze till att börja med ett tag för att hon ska få ha lite extra kul och släppa dressyren lite. Den är ju alltid med som grund och så men vi ska ändå ha det lite friare ett tag och jobba mycket med längre sträckor galopp, klättra osv. Utöver det ska vi naturligtvis passa på att hoppa nu när vi är hemma och kan hoppa så mycket vi vill! Rida löst ska vi också återuppta! Men känner att hon behöver gå lite konditions pass och så först så hon gör av med lite energi innan hon klaarr av att fokusera på mig så mycket att vi kan rida löst/i halsring. Bilder kommer naturligtvis!
 
 
Putte då? För hans del blir det grunder, grunder, grunder och åter grunder. Nått jag har bestämt mig helt för är dock att det absolut inte ska bli tråkigt för honom! Han ska lära sig ridas ut både med och utan sällskap, han ska ta det lugnt och lyssna på sin ryttare. Skritten går för det mesta riktigt bra redan och galoppen gick långt över förväntan sist när jag och Erika var ute! Traven är det han har svårast för för då vill han så gärna galoppera ;)
 
Vi kommer också jobba mycket med att Erika rider och  jag longerar som en extra hjälp och ett stöd i vart han ska gå (dvs vart voltspåret är). Då blir det tydligt för både Putte och den som sitter på också, linan är inte längre än vad den är och alltså går det inte att kompromissa om hur stor volten ska vara utan man blir mer konsikvent. Detta har vi än så länge bara jobbat med i skritt och trav men han har gjort enorma framsteg på mycket korta stunder så det ska bli såå spännande att fortsätta jobba med det!
 
Sist men inte minst så har vi tänkt klättra endel för att få upp lite styrka och att han ska bygga muskler. Ren konditions träning får vänta för hans del då han inte har grunderna tillräckligt innötade än. Han blir så super gigg och glad att han glömmer konsentrera sig och därmed glömmer bort ryttaren lite så det får komma lite senare.
 
 

MIDSOMMAR

Började dagen med att sova till halv tolv...tänkte igår kväll att jag inte behövde ställa nån klocka för jag vaknar ju ändå alltid senast kl 10...men tydligen inte haha!

Åt frukost och gjorde mig i ordning och sen åkte familjen enligt pappas önskan till stan och kollade på midsommar firandet när barnen dansade runt stången osv "man måste ju få lite midsommar stämning" haha <3


Sen åkte vi hem och grillade med några släktingar innan vi åkte till mina tremänningar som vi brukar träffa på midsommar och umgicks med dom till nu vid midnatt då vi åkte hem.

Han även kolla till hästarna i hagen lite och ge dom nytt vatten. Från och med imorgon ska dom börja gå ordentligt igen! 


















Bjuder på hur vacker jag ser ut när han försöker äta upp mig, haha ;)

TYP FREDAG & UNDERBARA DJUR!

Idag gjorde jag ett tio timmars pass hos grisarna. Gjorde mina vanliga sysslor och sen flyttade vi grisar och städade ur boxar osv. 


Dom är verkligen så himla härliga endel, så charmiga, gosiga och lyckliga även för det lilla. Endel blir till exempel överlyckliga när man kommer med nytt halm och spån. Hamnade bland annat halm rakt i ansiktet/på huvudet på en stor sugga idag när jag kastade in, hon ruskade på huvudet men inte på ett skrämt eller obehagligt vis utan hon såg mer nöjd ut...så tog ett knippe Halm med båda händerna och höll fram det och hon borrade in huvudet i det och riktigt njöt :') Man blir helt varm och vill bara ta med dom hem och släppa ut dom i stora härliga hagar...så som vi hade grisar här hemma när jag var liten. I och för sig hade vi typ 10 stycken och på jobbet handlar det snarare om 2000 st..hehe.

Sa föresten till mamma idag att jag var jätte sugen på att ha några grisar igen och hon sa att ja det är väl inte omöjligt, men vi får ta det nästa år eller nått i sånna fall (vi har ju lånat får över denna sommaren så just nu räcker det med djur) 

När mamma hämtat mig åkte vi till sjön och jag badade, sommar <3 Sen tvättade jag gris kläderna och åt pannkakor. Efter det somnade jag i soffan och sen åt jag och mamma gröt och pratade och nu har jag bäddat rent i sängen och ska sova ihop med bästa Wille som ligger här brevid på sin madrass med sin favorit filt på.

Imorgon är jag ledig så det är typ som fredag idag, riktigt bra fredag om ni frågar mig! :)


TODAY

Känner mig helt slut i kroppen och huvet! Har verkligen ingen kraft, haha! Har dessutom träningsverk överallt men det är ju härligt på sitt sätt för då blir man ju mer fit :D


Jobbat mellan 7-12:30 idag och sen badat i sjön, ätit mat och vilat. I kväll blir det en sista omgång med balar som ska in i ladan! Vet inte om jag har förklarat varför jag håller på och bär balar hela kvällarna? Haha. Jo vi säljer i vart fall hö till andra + att vi har till våra och dom inhyrda hästarna!

Hästarna får vila idag då det är för varmt för att rida dom nu och sen ska vi som sagt greja med höt.

Imorgon blir det inget hö men ska jobba några timmar mer än en "vanlig" dag då jag bara gör mina sysslor som mest är att mata, se så alla är friska, märka dom sjuka/om det är nån som inte äter eller ser hängig ut, mocka och strö och ge vatten. Det som blir extra imorgon är att vi ska flytta grisar mellan de olika stallen och avdelningarna.



DUTTIGA BUSAR

Igår red jag och Erika ut, en sån där mysig tur då vi red in på alla småstigar vi hittade, travade lite där det var finare stig osv. Roze var pigg men skötte sig och Putte var PIGGGGGG och varvade skritt med att trava på stället spänd som en fjäder. 

Vi bestämde oss för att ta en liten galopp på vägen men Putte skötte sig så bra så Erika kunde släppa på honom i det tempot han ville gå i. Han slappnade av och såg så himla trevlig ut! Det gick dock rätt fort för jag behövde inte bromsa Roze mer än med rösten några gånger. Hon var dock väldigt lyhörd och trevlig! 








TA HAND OM SIG SJÄLV

Även idag har jag jobbat på grisgården. Idag hade jag dessutom hand om allt jag blev visad igår själv. Har gått över förväntan och jag är riktigt stolt över mig själv! 


Nu har jag nyss kommit hem och ätit flingor med jordgubbar och mjölk. Erika ska komma ut och så ska vi bada, äta lunch och rida ihop innan det är dags för att lasta in mer höbalar i kväll! 


I väntan på Erika passar jag på att ta hand lite extra om mig själv, i detta fall rättare sagt mina väldigt ömma fötter!




TRÖTT? HAHAH

Att säga att jag var trött igår när jag gick och la mig vore världens underdrift! Jobbade ju som sagt första dagen på mitt nya sommarjobb 7-12 och sen åkte jag hem, badade, åt mat och tog det lungt en liten stund. Sen plockade jag av 10 balvagnarna med höbalar mellan 16-23. Totalt blir det 12 timmars jobb, puh! 




HJÄRNDÖD!!

Puuuuuuuhhhhhh! Första dagen på jobbet som grisskötare gjort. Jag är helt hjärndöd efter att ha försökt lära mig alla rutiner för vad som ska göras, i vilken ordning och framför allt hur man gör. Det mesta var helt okej. Det enda som jag inte "gillade" var när man skulle skrapa bort bajset åt dom alldra största grisarna som väntar på slakt, dom va jätte stora, inte särskilt respektfulla utan försökte bitas hela tiden + att det var trångt när dom blivit så stora så det var svårt att fösa bort dom och var det nån som blev rädd för nått och började springa runt så höll man på att bli omkull sprungen direkt. Man lär sig säkert vad som funkar och inte funkar om man får göra det några gånger dock skulle jag tro + att slaktbilen skulle komma i em och imorgon så troligtvis kommer grisarna inte vara större än vad dom var idag.
 
 
 
Farmor kom och hämtade mig och körde mig till sandviken (en liten badplats) så jag fick bada. Gött att slippa dra hem lukten för alla andras skull ;) Det var rätt kallt men skönt ändå!
 

SUMMER 2012

 

LÅNGRITT

Nu på em/kvällen när solen stog lite lägre på himlen och det inte var riktigt lika varmt så kom Emma ut och vi skrittade ut på Putte och Roze. 

Vi hade inte alls bestämt hur långt vi skulle rida innan utan bara att vi skulle skritta ut. Vi visste ju inte hur han skulle bete sig med en ny ryttare nu när han är van Erika. 

Han var som förväntat rätt pigg, särskilt i början men gjorde inga dumheter så vi bestämde oss för att ta en lite längre tur, snarare en runda på 7km.

Efter ca 5km som pigg blev han nog lite trött i huvudet för då slappnade han av lite till. Roze var pigg men skötte sig som alltid <3

HOVVÅRDARN NR 1

Igår började jag med att ta in Putte och Roze och borsta  honom länge och väl innan jag började verka hans bakhovar. Han skötte sig bra och jag blev nöjd med ressultatet. Hans hovar var ju så enorma när vi hämtade honom att det tar tid för sulan att dra ihop sig. Men det syns klart och tydligt att den nya hoven som växer ut har en mycket skarpare och bättre vinkel än den som är nu så det är kul att se att det går åt rätt håll! :D
 
 
När han var fin om fötterna så gick vi till en äng bakom farmor och farfars hus där det inte är så mycket gräs och så longerade jag honom där. Han tycker ju inte paddocken är så värst inspirerande så försöker undvika den så mycket som man kan! 
 
Först skulle han masa och dra mot grinden ena halvan av volten för att sedan i princip vända springa över mig på den andra halvan av volten för att komma till grinen. Samma sak som jag pratade om här om dagen gällde dock även igår, han förstår inte bättre! Han gör det inte för att vara dum, han inser alltså inte att han gör fel så det är ingen idé att bestraffa honom utan man får "förklara" för honom hur det önskvärda beteendet är.
 
Jag började därför om och hade honom på en så liten volt att jag lätt kunde påverka honom genom att flytta mig mot honom/sträcka ut spöt. Han förstod rätt snabbt och han fick gå ut på stor volt igen. Resten av passet höll han sig mer eller mindre på voltspåret även om han gärna ville öka lite mot grinden.
 
I början var han lite snubblig och stel vilket inte är så konstigt dels med tanke på att han inte är så van att galoppera och dels har han stått några dagar. Efter att han värmt upp bestod stora delar av passet av galopp varvat med skritt pauser då galopp är hans svagaste gångart som jag från marken har tänkt lägga ganska mycket jobb på. Dels för att han ska bygga muskler och dels för att han ska få chansen att få lite kondition. 
 
I slutet var stelheten som bortblåst och han galopperade flera varv utan att vare sig bryta av eller snubbla! Det märks verkligen att han blivit starkare! Det är inte många veckor sen han inte ens var i närheten av att orka galoppera på volt!
 
 
Sen när vi kom tillbaka till stallet svampade jag honom med ordentligt med vatten (lite kusligt fortfarnade). Sen tränade vi på att bli sprayade med flugspray vilket även det går framåt. Sen kollade jag över Roze lite snabbt + sprayade/smörjde henne och sen fick dom gå ut i hagen.
 
När jag var klar emd mina var det dags för en av dom inacorderade i stallet att få fina fötter. Han skötte sig prima så det gick lätt och smidigt.

SKÖNT?

 
 
 
 
 

HÖ + KOLLAT TILL ALLA DJUREN

Tog sovmorgon och gick sen raka vägen ner till farmor och åt frukost där medans alla andra fikde. Vi har nmäligen börjat köra hö nu och då hjälper typ hela släkten till så då äter alla hos farmor, så himla mysigt! Det hör verkligen sommaren till ♥
 
När dom andra fortsatte med höt så gick jag hem och skurade ur hästarnas vatten balja och fyllde på nytt vatten, flyttade kanninens utebur så derte blev nytt gräs i den, diskade katternas vatten skålar och gav dom nytt vatten, kollade till fåren och deras vatten och sist men inte minst hämtade jag Wille i hundgården och kissade honom innan vi gick och gosade i skuggan på trappan.
 
Har även försökt ta lite kort på fåren så jag kan visa er men dom springer bara iväg så fort man kommer..I´m dangerous just so u know!
 
 
 
 
Dom flesta 'är bruna som ni ser men dom är rätt söta för flera av lammen har rätt mycket vitt i ansiktet + att det faktiskt finns två helvita lamm också!
 

PIRRIGT

Imorgon börjar jag jobba...jobba på ett jobb jag kan i princip ingenting om, nämligen en grisgård. Min uppgift är att ha hand om djuren som jag har förstått det. Det är 150 suggor och 900 slaktsvin så det finns nog att göra..hehe..
 
Är rätt pirrigt eftersom jag kan så lite men det lär ju minst sagt bli en lärorik sommar i alla fall!
 
 
 

KÖPES

Ingen av er som råkar ha en voltigegjord att sälja? Helst så ställbar att den passar både Putte och Roze (alltså stor häst-stor c ponny). Tveka inte att kommentera i sånna fall!!
 
 

IMORON (IDAG)

I morgon, eller snarare idag som rubriken lyder så ska jag ta en ordentlig sovmorgon för att ta igen den sömn jag snålat in på dom senaste veckorna! Jag börjar ju jobba på måndag och jag lär allt vara trött så det räcker till efter första veckan även om jag börjar den som utvilad!

Hur som så ska jag hinna med att verka Putte bak, motionera både Putte och Roze samt påbörja städning av rummet/sortering av alla grejer! 

ERIKAS STUDENT!!!

Så var vi hemma igen efter en jätte trevlig dag med massa glada studenter och framför allt Erika och hennes pojkvän! Ur mina ögon en jätte lyckad kväll med jätte god mat och härliga männiksor! Har tagit massor av bilder och tänkte bjuda er på några stycken på min finfina vän och David!
 
GRATTIS BÄSTA NI, FY FAN VA NI ÄR BRA!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

STUDENT FIRANDE

Idag ska förmiddagen gå till att duscha, göra mig i ordning, slå in paket och fixa iordning grejerna som ska hängas runt halsen på vännerna som tar studenten i år!
 
Efter lunch springer dom ut och sen ska dom åka flak och så och efter det så bär det av vidare hem till Erika där hon ska firas! Kommer bli en super trevlig dag och jag ska göra mit bästa i rollen som fotograf! Håll tummarna för att jag lyckas bra..lite nervös (A)
 
 

365 DAGAR

För ett år sen gick jag ur nian tillsammans med flera vänner jag haft så länge jag kan minnas. Jag var överlycklig över att slippa grundskolan men kunde inte förstå hur jag skulle klara av att lämna alla underbara vänner och lärare.
 
Nu har det gått ett år, jag har flyttat hemifrån, fått massor av fler vänner, köpt en till häst osv! Massor av bra saker har faktiskt hänt! Men trotts det så kan man minst sagt sakna allt det gammla också! Jag kan inte välja vad som är bäst, nu eller då, för det går inte att jämföra. Mycket är fortfarande det samma som då, även om ännu mer inte är det...men...det bästa sättet att samanfatta det på måste ändå vara;
 
Don´t cry because it´s over, smile because it happened!
 
 
 
 
 

LÖSHOPPNING MED DEN NÅGOT MINDRE GALNA

När Putte var färdighoppad så var det Rozes tur. Till att börja med var hon också rätt pigg för att vara hon. Men skillnaden på dom är ju att hon bara spänner sig lite och springer snabbt + slänger med huvudet medans lillen dampar loss lite mer. Det blir ju lite mer att fota när det är plutten som är igång men måste ändå säga att jag föredrar Rozes lite lugnare stil, haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När min vackra giraff var uppvärmd fick även hon skutta lite. Hon har ju inte varit hoppad så mycket sen förra sommmaren då det är så krångliga regler för att man ska få hoppa på skolan så ville inte pucha henne för hårt utan tog istället lite fler och lägre språng.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni får ursökta att fotografen (jag) inte lyckades över huvud taget..fick det inte att stämma hur jag än betedde mig. Hur som så tror jag högsta sprången låg på 100 cm. Hon skötte sig utmärkt och det bästa av allt var nästan att se hur avslappnad hon blev efteråt!
 
 
 
 
 

LÖSHOPPNING NR 4 (?) MED GALNINGEN

Det var en minst sagt pigg liten plutt som fick bralla loss i paddocken onsdag förra veckan! Förutom att han till en början var så pigg att han inte riktigt viste hur han skulle bete sig (försökte få igång oss, mig och Erika genom att springa mot oss och sen springa precis brevid eller vika av precis framför). Detta är såklart inte ett beteende som är okej men han gör det inte för att vara dum utan för att han inte förstår bättre. Därför är det enligt min mening ingen idé att bestraffa honom för han kommer inte förstå vad han gjorde fel och därför inte vad han ska göra nästa gång. Jag tycker därför det är bättre att visa honom hur jag vill att han beter sig genom att i detta fall försöka skicka ut honom på spåret och att han får hålla avstånd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
'
 
 
 
När ponnyn lugnt och fint hade värmt upp i trav och galopp på ett väldigt ergonomiskt och riskfritt sätt *host* så fick han börja hoppa lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid detta tillfälle fick han hoppa lite fler språng än vad han gjort vid tidigare tillfälen. Högsta hindret låg på ca 70 cm.
 
 
 
 
 

NI & JAG

Hjälp vad mycket vi har att ta igen!! Dom senste veckorna har allt fokus legat på att hinna/orka göra klart allt i skolan, packa och få hem alla mina och Rozes grejer jag har dragit med till skolan under året, tömma/skura boxen, torka av hyllan i stallet, mocka hagen, tömma och städa rummet, lämmna in nycklar, böcker osv!
 
Bloggen har helt enkelt fått komma lite i andra hand tyvärr för att livet skulle fungera, ni minns väl vad jag lovade mig själv för snart ett år sen? Ingenting är värt att gå in i väggen igen för! Det håller jag fast vid även om det innebär att jag i bland måste välja bort saker jag gärna skulle vilja göra.
 
Hur som så hade jag tänkt att jag skulle berätta/visa bilder på vad som hänt under dom senaste veckorna och vad som är planen för i sommar och lite så! Nu är jag back på bloggen på riktigt igen!!
 
 
 
 

REDO FÖR TUR




NATTI

Nu har vi hämtat hem fåren, det gick bra och dom verkar trivas i sin nya hage med massor av mat! Tog dock typ hela kvällen att fixa med staket, hämta dom, fixa vatten, flytta hästarna till annan hage osv. Har bara ätit och lite så efter det och nu ska jag och Wille sova. ÄNTLIHEN är min sov partner och underbara voffsing hemma! <3

Imorgon blir det upp tidigt igen för att hinna rida innan det blir för varmt. Hoppas hinna sova lite sen under dagen för är så enormt trött efter helgens tävlingar.

Vi hörs imorgon!

FÅRISAR

Nu är jag och pappa på väg för att hämta fårisarna, 5 tackor med två lamm var! Mys :D




DAG ATT TA TAG I RUMMET

Nu har jag gjort mitt på skytte SM:et och har nyss kommit hem! Hem flyttade också typ allt jag hade på mitt rum på skolan förra veckan. Vi måste ju tömma rummen helt över sommaren även om jag vet att jag kommer få tillbaka mitt rum..suck!

Hur som helst undrar jag hur i hela friden alla grejerna en gång i tiden fick plats på mitt rum...saker ÖVERALLT!!


Känns tråkigt att gå in ich städa när det är super väder ute men måste få lite ordning om det ska gå att bo här + hitta någonting över huvud taget!!

SAVE ME FROM MY SELF

Så jävla trött på att va så jävla vek. Så jävla trött på den kropp jag har och så jävla trött på att alltid misslyckas med att göra nått åt det.



PROJEKT MASKFRITT

Nu har det äntligen slutat åska och jag ligger här i sängen med öppen dörr och lyssnar på hästarna i hagarna utanför fönstret, sååå mysigt och såå sommar!

Dock så håller vi på med, som rubriken lyder, projekt maskfritt! Vi har byggt ny hage dit hästarna får flytta efter hand dom är maskkollade och om dom har mask avmaskade. Än så länge är det bara mina som går i nya hagen. Roze är helnöjd med Putte saknar sina andra kompisar lite så det är lite oroligare än vad jag tror det skulle vara om dom gick ihop så det ska bli skönt när alla är kollade och kan gå ihop igen! 

Det är ju även av denna anledning som 5 tackor med två lamm var ska flytta hit över sommaren. Hästar och får delar ju inte maskar utan hästens mask dör i fåren och tvärt om! Så fåren ska få döda hästmaskarna så vi får maskfria beten och på så sätt jobba på ett smart sätt mot att få problem med resistans + att det är billigare att inte behöva avmaska också :) bara possetiva grejer :D

ÅSKOVÄDER

Är världens åskoväder här nu så kan inte ha igång datorn = inga bilder osv ikväll :((

SNEAK PEAK FRÅN DAGENS LÖSHOPPNING!!





SÅ ENORMT TRÖTT + SUPER EFFEKTIVA MORGONDAGEN

Gjort klart sista uppgiften i skolan idag. Ska bara skriva ut allt och lämna in det så är det klart!! SÅ JÄKLA GÖTT!
 

Farmor och kusinen var i Karlstad idag och köpte glasögon så fick åka med dom hem, så bekvämt att slippa bussar, byten osv! När vi kom hem kom Erika hit och vi red ihop, separat inlägg ok det kommer Imorgon förmiddag! 
 
När vi var klara i stallet gick jag in och gjorde te och satte mig framför tv:n och njöt av att bara vara hemma och vara lite ledig. Så himla skönt och välbehövligt!! Nu funderar jag på att mysa till det med varma mockor och sen blir det sängen! Ska ta sovmorgon tills jag vaknar imorgon. Sen ska jag göra mig i ordning i lugn och ro och sen gå ut till stallet och ta in hästarna, verka Putte och sen ska jag göra go lunch för att sen dra två extra trådar runt en av våra största hagar för inom några dagar välkomnar vi våra nya sommar gäster...fem tackor med två lammungar var!
 
när jag är klar med det hopps jag att klockan är strax innan halv två för då ska Kent komma hit och verka Roze. Sen ska jag och Erika rida eller eventuellt löshoppa båda hästarna innan jag ska på skytte träning! Fullspäckad dag men mycket väldigt bra grejer ska bli gjorda!
 
 

SMART MALIN, SMART.

Jag är nog världens räddaste människa, på riktigt rädd för i princip allt. Att då gå med på att kolla på skräckfilm är nått av det dummaste jag gjord...god natt på er då :')..........

LJUSET I SLUTET AV TUNNELN

Jag kan inte förstå det!!! Jag kan verkligen inte förstå det!!! Näst sista veckan av årskurs ett är inledd!! Snart avslutas massvis av kurser och betyg ska delas ut. Det har varit allt annat än ett fläck fritt år men wow så mycket som har förändrats sen dagen då jag och Roze flyttade hit! 
 
Trotts att det varit enormt många roliga stunder här på skolan och internatet så kan jag inte med ord beskriva hur skönt det är att det snart är slut för denna terminen! Jag har en uppgift kvar som ska göras klar och lämnas in imorgon, sen är jag klar med allt och det är bara att vänta in betygen..än så länge har jag fått reda på ett A i biologi och B än så länge som med stor sannorlikhet kommer bli ett A i engelska 5 som dock inte avslutas för än till jul. Många andra kurser har också gått riktigt bra även om det finns kurser *host, matten, host, host, j***a Jan* som inte gått lika bra..
 
Hur som helst väldigt lite jobb kvar och väldigt mycket betygsprat och fika kvar, så enormt skönt och vilken enorm lättnad! Puuuuhh I MADE IT, IM 1/3 THROUGH HIGH SCHOOL!
 
 
 
 

MIN, PUTTES & ROZES LÖR-SÖN

LÖRDAG - Vi åt frukost, gick på 8km promenad, tog en fika och sen åkte jag och mamma hem, lät som det gick väldigt fort men vi var i alla fall hemma typ kl 16.30. Då åt vi lite mat och sen kom Erika och vi hämtade hästarna i hagen och gjorde dom i ordning.
 
Jag ville rida igenom Roze ordentligt, att hon skulle få mjuka upp hela kroppen och verkligen bli genom varm med tanke på stelheten som funnits sist gång. Eftersom Putte skötte sig så bra sist gång när vi red ut så bestämde vi oss därför för att rida ner till en stor äng 500m hemifrån.
 
Vi skrittade dit och väl där testade vi att trava lite. När vi travat blev Puttes skritt genast mycket finare och Roze var allmänt glad och possetiv! Vi testade att galopera lite och Roze var till att börja med en exeptionell läromästare, galoperade lugn och avspänt i ett tempo som c-ponny plutten han med i. Han tog dessutom galoppfattningen mycket bättre än gången innan, åh vad fort han lär sig!!
 
Sen blev Roze pigg och glad och tyckte det var tråkigt att vara lugn och ville heldre galoppera lite snabbare och busa lite..vid det laget hade Putte skruvat upp sig själv så mycket att han inte riktigt visste vart han skulle ta vägen. Han krullade ihop sig, laddade som bara den men gick knappt fram. Vi tänkte att det var bra att ge honom chansen att göra sig av med lite energi så Erika försökte få hoom att galoppera medans jag stod i mitten..ressultatet blev att den över laddade ponnyn började trava på tvären...och trava och trava...och plupp ner i ett dike...och sen HOPP upp..bra tänkt plutten! Ingen skada skedd hur som helst och vi gjorde sedan ett nytt försök att galoppera med mig i täten. Det gick bra och sen fick även Putte vara ledarhäst vilket också det gick bra. 
 
Han skötte sig hyfsat under själva galoppen men ville inte vara med när tempos skulle sänkas pga sväng eller avsaktning så där har vi nått att jobba med! Han försökte då dra istället.. Efter galoppen blev han dock riktigt fin i traven och gick till och med stundtals i riktigt snygg form, kameran skulle varit med!!
 
Medans Putte och Erika jobbade i skritt/trav så galopperade jag och Roze några varv runt den stora ängen i båda hållen. På långsidorna fick hon köra så fort hon bara ville och det vill jag lova var fort!! Så himla underbart!! Sen var hon mer än nöjd och vi skrittade hem.
 
(gammla bilder)
 
 
 
Väl hemma i stallet igen så duschade jag av Roze och sprayade henne med våran hemmagjorda, helt ogiftiga och mycket effektiva flugspray (vill ni att jag delar med mig av hur man gör igen?). Sen var det dags för Puttes tur...han var sjöblöt av svett och behövde verkligen en dusch. Vi har ju spolat benen några gånger men mer än så har han aldrig varit med om. Jag spolade och Erika höl i/gosade. Han spände sig men skötte sig annars jätte bra! Tränar vi bara i lugn och ro några gånger till så går det troligtvis att duscha honom själv snart så lättlärd som han har varit med allt annat!
 
(lite gammla dusch bilder också!)
 
 
SÖNDAG - Roze fick vila då mamma bara han gå med en häst och jag var helt övertygad om att Putte skulle ha ordentlig träningsverk och därför behövde det bättre! Det är ju inte direkt så att han galopperat särskilt mycket under sina år vandrades i en hage/ståedes i spilta dygnet runt.. För Roze däremot var det ju bara ett mellan tuft pass trotts att vi var ute i en timma och att vi galopperade ganska mycket.
 
 
 

MIN, PUTTES & ROZES ONS-TOR-FRE

ONSDAG - Emma och mamma promenerade Putte och Roze 3km, Tack! ♥ Erika kom upp till Karlstad och vi åt mat, shoppade (jag köpte en ögonbryns penna då mina ögonbryn blir typ vita på sommaren och en present). Sen åkte vi hem till Åmål.
 
 
TORSDAG - Jag och pappa var på tävling hela dagen, gick helt ok.
 
 
 
 
När vi precis parkerat hemma kom Erika och jag bytte om och så gick vi och tog in hästarna. Borstade dom och satte på grejer och sen red vi ut för första gången ihop!
 
 
 
 
 
Erika har ju ridit ut på Putte två gånger tidigare och jag en gång men han har aldrig riditts ut med sällskap och endast en gång utan någon pa marken. Så vi hade kort och gott ingen aning om hur han skulle bete sig.
 
Vi började med att skritta en stig i skogen men det gick så bra så vi red en bit till på vägen, provade att trava lite, det gick bra även om han spände sig lite och tog väldiga ponnysteg. Sen fick han pusta lite innan vi testade galopp...första gången förstog han inte galopp skänkeln men var till sist tvungen att bryta över i galopp för att hänga med Roze. Vi saktade av och Erika gjorde ett nytt försök att fatta galopp och då hakade han på lite snabbare.  På hemvägen skrittade vi bara.
 
Roze känndes piggoch glad men lite stel och med tanke på att vi fick hålla igen ganska mycket för att Erika och Putte skulle hinna med så fick jag inte riktigt igenom henne i galoppen. Tog därför några varv i paddocken när vi kom tillbaka men fick inte riktigt den där riktigt trevliga kännslan då heller trotts att det blev bättre. Lite tråkigt att avsluta en så sjukt mysig och härlig tur med att inte få till en riktigt bra känsla :(
 
Jag fyllde ju även 17år vilket firades av mamma, pappa och lillasyster på kvällen! Sara hade gjort pannkakstårta dessutom, så sjukt gott!
 
 
Fick en hovtång av mamma och pappa och en body shop grej av Sara. + att jag fick presenten från min ena faster med fam. 4 hinderstöd :D 
 
 
FREDAG - Jag mamma och Sara åkte till väst kusten, Grebbestad närmare bestämt! Båda mina fastrar, min ena fasters man och min ena kusin var redan där med sin husvagn. Vi solada och hade det gott på stranden, sen gick vi på 4km promenad och avslutade dagen med att åka in till stan och köpa räkor som vi åt sen på kvällen. Jag råkade sola aningens för mycket och matchade väggarna på toan riktigt snyggt!....bra jobbat osv...
 
+ att jag lyckades få två handavtryck på benen då jag torkade av mig 25 solkräm....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INTENSIV LEDIGHET

Det har vart fullt ös hela långhelgen med bl.a. 2 heldagar på skytte tävling, födelsedag osv. Uppdatering, bilder osv kommer imorgon!! Håll ut! Även nya häst bilder :D