ETT ÅR OCH SEX DAGAR

Här har det ekat tomt ett tag nu, anledningen? Min dator krachade för några veckor sen, helt plötsligt när jag satt och jobbade i power point så slocknade den och gick sen inte att starta. Jag försökte först leta upp garantin, som gått ut för 6 fucking dagar sen!!! Fatta irritationen, det är sånt som bara inte händer! Min ett år och sex dagar gammla dator hade stendött, den snor dyra datorn som jag köpt helt själv. Jag minns hur jag tänkte att det var bättre att lägga till några tusenlappar extra när jag ändå köpte ny, för att den skulle hålla bättre..det gick ju bra, suck. Efter att ha pratat med tillverkaren som bara kunde guida en genom en total omstart som skulle radera allt på hårddisken så erbjöd sig en kompis att ta med datorn hem till sin pappa som är jätte duktig, så där är den nu. 
 
Idag orkade jag dock till sist få igång min gammla dator som man måste ha laddaren i till hela tiden, annars dör den + fläcktarna är trasiga så den blir kokhet och dör därför efter en stund av det, men det är bättre än inget så länge i alla fall. Noras pappa håller på och kollar på datorn och ska nog beställa hem delar och reparera den om jag fattat rätt så innom några veckor har jag förhoppningsvis fått tillbaka den. Bara att hålla tummarn för att han lyckas rädda de ca 500-1000 bilder jag hade på den! Som tur är så hade jag i alla fall resten av mina bilder på en extern hårddisk, puh!
 
Nu i helgen har jag i alla fall jour i skolans stall så det är stalljobb hela dagarna så nu är jag helt slut och ska ta och sova, men nu ska uppdateringen förhoppningsvis vara lite back on track igen. 
 
 

LITE BILDER FRÅN PUTTE

Putte har gått varje dag i en vecka nu och trivs tipptopp i sitt tillfälliga stall. Han har gått allt från vanliga uteritter, dressyr pass i paddocken, intervaller och miljöträning. Här kommer några bilder från Putte! 










HÄSTIGT VÄRRE

Startade lördagen på bästa sätt, långtur på Roze med Pernilla och Lisa som sällskap. Vi var ute i en timme och en kvart och skrittde mycket, travade endel och tog en galopp av varje. Jätte mysig morgon tur och Roze var nöjd, glad och lite svettig efteråt. Hon har dessutom börjat fälla nu, vårtecken!! 





Igår kväll när jag kommit hem och slängt i mig lite mat red jag och Roze ut med Kristin och Brian, då var det dock mörkt så det blev bara en 3,5 km tur med skritt och lite trav. Jobbade endel med sidvertsrörelser och försökte ställa igenom henne och få henne mjuk, vilket ledde till en avslappnad och fin häst på slutet. Tror jag hade gott av det under dagens ridtur då hon var ovanligt lätt jobbad och gick i bra form med arbetande och höjd rygg stora delar av traven idag.

Nu har jag nyss varit hos farmor och hälsat på och ätit lunch, ska snart ta en varm dusch och sen blir det ut i stallet igen. Kristin kommer hit vid halv fyra och då ska jag verka hennes B-ponny åt henne innan Erika plockar upp mig och vi åker till Putte. Hon ska rida och så ska vi fixa åt honom, dessvärre hinner det nog bli mörkt så det blir nog inga bilder idag tyvärr. Efter det så styr vi hem till Erika och lagar bakad potatis med nån god röra till. Lyxigt avslut på en hästig dag!

TRÄNINGSLÄGRET HAR BÖRJAT ;)

I söndags gick Putte ett ganska hårt pass med mycket jobb i backar med Erika. Efter uppvärmning så fick han trava i en backe med lite mindre lutning och när han var varm så körde dom galopp intervaller i en lång/brant backe upp till stallet, perfekt backe för intervall träning!
 
I måndags gick han ett lugnare pass med tanke på eventuell träningsverk och så. En del av passet reds han ut och sen jobbade Erika honom lösgörande i paddocken en stund.
 
Hans nya lilla kompis verkar ha accepterat honom och det låter på Erika som att han trivs bra i det nya stallet. Längtar dock till i helgen när jag kan åka och hälsa på honom, naturligtvis följer kameran med om det blir på dagen när det är ljust!



 
 

SCANDINAVIUM

Wow vilken fantastisk helg! Göteborg horse show levererar som vanligt grym mässa och riktigt bra underhållning. I år åkte jag, Erika och gull pappa som inte ens behöver följa med längre eftersom Erika har körkort, bästa pappi!
 
 
I fedags morse var jag, Erika och mamma med när Putte släpptres ihop med sin nya kompis i stallet han ska stå i nu i en månad, en jätte söt men lite kaxig shettis. Film på shettisens första reaktion på Putte finns på min instagram @malinerikakarlsson ! Kan säga att det var en hel del bensprattel och tjut, haha!
 



 
När vi var klara i stallet och Erika även hade ridit ett basic pass i paddocken med fokus på att få Putte att slappna av ordentligt i den nya miljön + göra halt från trav så styrde bilen efter en dusch mot göteborg. Vi kom till mässaan ca kl 15 i fredags eftermiddag och gick på mässan och kollade runt lite till kl 18 då showen började. Massa hoppning + frihetsdressyr med Bo Jenå från flyinge..som inte riktigt gick som planerat..haha...busiga hästar som tog chansen att bralla i Scandinavium osv.. ;)

Klockan halv ett i fredags kom vi till hotellet och störtade ganska omedelbart i säng. Lördagmorgonen inledde jag inte som planerat, istället för att kunna mummsa i sig massa god hotellfrukost med vofflor os  fick jag ont av min magsjukdom och orkade bara peta i mig lite vanlig basic frukost, lite surt. Resten av dagen blev destå bättre, bra show mellan kl 9-16 och sen mässan i några timmar. Putte fick ett nytt träns från dyon av mig och Erika pluss att Erika köpte ett bling pannband och ett snyggt fleece täcke till honom.Bilder kommer!
 
 
Mycket mer shopping än så blev det faktiskt inte på mässan för mig och jag tror nog den som är mest chockad är jag! Inte särskilt likt mig vill jag lova. Men eftersom Roze inte är igång ordentligt så känns det onödigt att köpa massa grejer till henne just nu och Putte blev faktiskt ganska påkostad. Kollade dock efter ett PS träns åt Roze men just den modellen jag hade tänkt köpa var en av de två som de inte fått plats att ta med sig till mässan, lite surt men jag får helt enkelt klicka hem det längre fram i vår istället.