Makeovern fortsätter

Igår var det svansen och idag blev det skägget! Dock inte av någon annan anledning än ren fåfänga, men ni måste hålla med om att hon ser bra mycket smäckrare och snyggare ut utan skägg?
 
 
 
 
 
 

Igår

Igår gick typ hela dagen åt till att åka till/från bup och vara där. Det tar 1h 45min enkelväg, så drygt.
 
På kvällen fixade jag stallet och tog in Roze och spolade av benen, borstade bort gegga och kapade svansen 13cm typ. Äntligen är det + grader dygnet runt så vi kan ha vatten ute i spolspiltan, super skönt! Anledningen till att jag klippte hennes svans så mycker var samma som varje vår och höst, hygien. Är den lång så blir den jätte geggig och därmed mycket svårare att hålla ren och fräch. Nu kommer den dock få växa så den blir lång till sommaren då hon behöver den för att skydda sig mot flugor och annan skit. :)
 
 

Helgen

Fredag kväll spenderades på skjutbanan då jag sköt andra deltävlingen i dalslandskuppen på hemma plan.
 
 
lördagen var tävlingen egentligen men då var jag funktionär. När alla skjutit så var det dags för prisutdelning och jag vann min klass, skönt med revanch efter förra helgens andra plats! ;)
 
(Jag i grå tröja)
 
När vi kom hem efter tävlingen så verkade jag Rozes bakohovar. Bak är alltid svårare än fram enligt mig men Roze skötte sig rätt bra så nöjd med henne. När hon var färdig verkad tränsade jag henne och så red vi ut. Började med att skritta fram henne, hon var spänd som en fjäder och tyckte att snö fläckar på vägen och män som tvättade vinterdäck med vatten slangaar var super kusligt, fjant maja!
 
När hon var framskrittad så började jag trava, för att få henne mjuk och avslappnad sitället för att vara spänd och pinna på allt hon orkade med små fjantliga tripp steg så började jag direkt med öppnor, slutor och skänkelvikningar. Hon flyttade väldigt duktigt och det är verkligen helt otroligt hur mycket hon har förbättrat sig sen i höstas då hon knappt flyttade sig alls! När hon var mjuk och fin så gav jag henne en skritt paus på väg till långa intervall backen som till min stora glädje är helt fri från is nu!
 
Väl där så körde vi 10 st galopp intervaller i friskt tempo. Hon var pigg och försökte sig på 1 omgång med lite brall men tack och lov är backen ganska brant så det var bara att säga till med rösten och höja handen så gav hon sig. Efteråt var hon flåsig men hjälp så mjuk hon var, hon rörde sig som en hel kamel i skritten! Dessutom var hon jätte vändbar, lyhörd och avslappnad när jag skrittade av. Riktigt nöjd med passet då det verkligen gav det ressultat jag var ute efter, en mjukn och lösgjord häst!
 
Idag har jag och pappa varit på långtur till första deltävlingen i värmlandskuppen som gick i Likenäs (lite söder om Sysslebäck). Jag hade skjutit hyffsat ända till sista stationen där jag sköt ett jätte dåligt skott pga att jag stog och lutade mig lite mot vinden (ni vet sådär som man kan göra om det blåser mkt) och så helt plötsligt slutade det blåsa och då ryckte jag till lite och då höll jag för hårt på avtryckaren och råkade av "misstag" skjuta, vilket ressulterade i en jätte dålig träff. Kom allt som allt 3:a 2 poäng efter 1:an så är väldigt besviken på det där dåliga skottet för hade det inte funntis så hade jag vunnit. Men men, nya chanser nästa helg!

Skytte tävlingar 2013

Jag tänkte dela med mig av mitt schema över inplanerade skytte tävlingar 2013! :)
 
APRIL
 
MAJ
 
JUNI
 
AUGUSTI
 
ej planerat ännu

Blogg torka

Som ni säkert märkt har det vait lite av en blogg torka här på bloggen dom senaste dagarna och förklaring är krångel med internet både till datorn och mobilen :/ Men nu ska det vara fixat och jag är tillbaka som vanligt :)
 
Inlägg kommer dyka upp under kvällen så håll utkik!

Förklaring

Den mest troliga förklaring till det tidigare nämda hals ontet är troligtvis att alla runt mig är förkylda i princip och att jag var ute och sprang 3km igår!

Hade jag inte fått sånt himla håll hade jag nog orkat mer men fy så ont det gör!  Men jag fattar inte varför jag fick det, jag åt senast vid halv 3 och klockan var halv 8 när jag sprang?!

Well well....

Den mest troliga förklaring till det tidigare nämda hals ontet är troligtvis att alla runt mig är förkylda i princip och att jag var ute och sprang 3km igår!

Hade jag inte fått sånt himla håll hade jag nog orkat mer men fy så ont det gör!  Men jag fattar inte varför jag fick det, jag åt senast vid halv 3 och klockan var halv 8 när jag sprang?!

Well well....

 
Dessutom tjuvvägde jag mig ;) men jag sparar det för mig själv och väger mig igen på lördag som vanligt, och då får ni veta ;)

paranoid

kl 3:58 vaknar och har ont i halsen. Tar en ipren och en halstablett och lägger mig och kollar instagram i väntan på att halstabletten ska ta slut. Vad får jag se om inte att en kille i vår klass har magsjuka?!

Åhh.....nu kommer jag aldrig kunna somna!! Paranoid som fan :((( Har inte varit magsjuk någonsin i hela mitt liv som jag minns. Livädd för att spy

NI HAR VÄL INTE MISSAT ?!

Ni har väl inte missat att jag finns på instgram? malinerikakarlsson




UNDERBARA TORSDAG

Så äntligen var det torsdag! Dagen innan fredag, dagen med 2 timmars sovmorgon och just denna veckan även dagen med god skol lunch. ♥
 
Mamma har dessutom fixat stallet nu på morgonen så jag har hela eftermiddagen på mig att pyssla om Roze. Jag hade tänkt att vi skulle testa en ny ridväg. Vi har huggit ner en 3km lång remsa skog så tänkte gå till det hygget och rida längs det. Av det jag har sett så verkade underlaget bra men man vet ju aldrig, jag kanske får vända efter hundra meter men då har vi ju i alla fall testat!
 
 
Kör på jeans och mjukis tröja idag, mys!

I'm sick

Allt är rätt jobbigt just nu. Jag mår dåligt, psykiskt. Som ni säkert förstår så blir inte bloggande prio 1 under de dagar som är extra jobbiga. Roze fick gå en 3km promenad igår och idag fick hon vila. Vi hörs friends!

Varför kan jag inte bara få vara glad




Back to school

Förutom att jag red Roze igår så verkade jag och en i stallet våra hästar tillsammans igår. Vi gick senaste hovvårdskursen för Kent Wiberg ihop för några veckor sen och wow va skönt det är att ha någon att diskutera med, istället för att stå där själv och verka och stöta på något som väcker funderingar och bara ha sig själv att diskutera med.
 
Verkade hur som helst Rozes framhovar, vilket var fullt tillräckligt för både henne och mig. Hon skötte sig exemplariskt och stog helt löst stilla som ett ljus på stallgången medans jag verkade första hoven och sedan hjälpte L med hennes hästs 2 framhhovar. När jag sedan skulle verka Rozes andra framhov tröttnade hon lite och ville inte stå still ordentligt, men allt som allt är jag nöjd med hennes uppförande och min verkning.
 
Idag har jag bara varit hem en snabbis efter skolan och ätit och nu ska jag ut till stallet och fixa och sedan iväg på träning på ridklubben. Är dessutom en rolig hoppgrupp efter så ska kolla på den. Sen blir det hem och ta in Roze.
 
Imorgon blir det långpromenad för mig och Roze. Får kompensera lite när jag vill hinna med att motionera både henne och mig. Senare på kvällen har jag utvecklingssamtal, jippi va kul att lägga tid på sånt!

Dagen i bilder & text

Började med att fixa allt i stallet och sedan gick jag ut i hagen och hämtade Roze.
 
 
Borstade henne i över 1h idag! Gummiskrapa, rotborste, massage borste, ryktborste... ja säg vilken borste jag inte borstade henne med. Hon njöt i stora drag vill jag lova! Och endel päls blev det om man säger så...!
 
 
När borstningen var avklarad tränsade jag och la på ett schabrak och så skrittade vi ut som uppvärmning, pigg polle! Sedan red jag ökningar/minskningar, skänkelvikningar och bommar i trav i paddocken. När hon hade gjort av med lite energi och blivit mjuk och fin så travade vi ut på grusvägarna. Galopperade 2 intervaller i en backe hos farmor men den var inte nog brant för det gick alldeles för lätt för super speedade madam pigg att race:a upp för backen. Travade lite till och kom till "lilla intervall backen" som ligger brevid en av hästhagarna. Den har varit isig tidigare men hade nu smält så vi körde 5 intervaller där. Den backen är mycket brantare och lite längre, i vanliga fall tycker jag dock att den är för kort men idag var den lagom då hon har så pass dåligt flås fortfarande.
 
Sen hoppade jag av och skrittade av henne för hand på grusvägarna.
 
 
Låt mig pressentera Roze, även kallad hästen som blundar på 95% av alla bilder man tar.
 
Hur som helst så gick vi till "stora intervall backen" och det hade tinat mycket även där, så nästa helg kanske vi får inviga den!
 
 
Väl tillbaka vid stallet fick en nöjd Roze gå ut i hagen till sina andra nakenfis kompisar. ÄNTLIGEN VÅR ♥
 
 

Vecka nr 14 ~ 6 april 2013 ~

Igår blev det ingen invägning då min kära kusin som äger vågen jag använder ligger i magsjuka så var inte så himla sugen på att gå dit och rikskera magsjuka bara för att få väga mig..
 
Vi får helt enkelt vänta till lördag nästa vecka och då mäta 2 veckors ressultat! Denna veckan har jag dock haft mens så tja ingen stor viktnedgång att räkna med men jag vill helst att vikten ska ha legat stilla denna veckan iaf!

Alltid lika roligt

Visst är det väl alltid lika roligt att få sms från sin operatör "ditt årskort med mobilsurf har gått ut" eller "ditt årskort med gratis sms har gått ut".  Har fått båda dessa sms senaste 4 veckorna, kul? Nej.
 
500kr styck kostar dom himla årskorten, inte kul pengar!
 

Senaste dagarna med Roze

I förrgår när jag och mamma var i Kalstad fick Roze stå då klockan han bli halv 9 innan vi var i stallet. Hjälp som hon fäller! Hon går utan täcke både på dagen och på natten nu. På dagen är det 5-10 grader och sol och på natten är det några minus men hur skönt kan det vara att ha ett täcke ovanpå all kliande päls?!
 
Igår blev det en 5km promenad på kvällen efter att jag kommit hem från skytte tävlingen + tagit en tupplur (var verkligen döds trött).
 
Idag har jag tänkt rida henne i paddocken, fokus ska ligga på att få henne mjuk, uppmärksam och eftergiven. Lägger nog fram lite bommar och ställer ut lite koner för att det ska bli lite roligare så hon inte "dör" utan istället fokuserar ordentligt.
 
Imorgon kommer bilderna på det jag shoppade i Karlstad upp!

Ressultat skytte tävling



Tappade totalt endast 4 poäng på tävlingen idag så var säker på vinst men kom 2a en ynka poäng efter vinnaren. Lite surt men med ett så pass bra ressultat får jag vara nöjd ändå! :)

Tröttelitrött

Kom hem kl 20 från Karlstad och då var det fixa stallet + pyssla om pollen som stog på tur!

Nu ligger jag sten trött i sängen och ska sova för imorgon blir det upp kl 7:45 för att åka på första deltävlingen i dalslandskuppen (skytte med salongs gevär). Önska mig lycka till!

Här får ni ett smakprov på ett av plaggen jag köpt idag!






Inhenting med någonting

Igår blev det ingenting men någonting alls. Inte mått så här dåligt på länge.
 
Idag känns det bättre och jag och mamma ska åka och kolla på stallen på Lilleruds gymnasiet för att se vilket stall jag vill önska att ha Roze i. Hon funkade ju inte i ridskoleverksamhet pga stressen så vill gärna ha henne i det stall som är minst eller verkar ge hästarna mest avskildhet (alltså inte öppet galler genom hela stallet så hon ser en miljard hästar. En hörnbox vore ju det optimala men man kan ju inte alltid få allt man önskar!
 
Sen ska vi i alla fall in till Karlstad och köpa klännings tyg för mamma ska sy min(a) avslutningsklänningar. Efter det kanske det blir lite kikande i affärer och sen hem :)
 
 

Emma & Roze

 
Tänkte bjuda er på ett gäng arkiv bilder på Emma & Roze!
 
 

Ändrade planer

En tur till Karlstad var ju planerad idag och sedan 20års kalas i kväll men det blev helt ändrade planer. Lillasyster har feber så vi lugnar oss med att åka till Karlstad så hon kan förlja med och 20åringen hade magsjuka så det blev inget kalas..
 
Ändr fram till nån gång i em ser det ut att vara tomt på planeringen, nice. Så hade tänkt försöka få gjort lite so/svenska upsatts + verka Roze lite och ev smörja lite häst grejer i solskenet.
 
I em kommer ev Emma hit och vi grejar i stallet, rider osv. Kommer troligtvis kunna bjuda er på lite bilder från dagen senare!

Ändringar i kosten

Tidigare har jag ju inte ätit nått sött, inget bröd och inga flingor men det gör det viktigt med variation för att man inte ska tröttna och just nu är jag väldigt trött på bla gröt som jag äter varje morgon så jag har bestämt mig för att göra en ändring.
 
* Jag får nu mera äta bröd men då nästan bara grovt.
* Jag får äta flingor men endas corn flex (ursäkta min dåliga stavning men har aldrig läst på förpakningen hur det stavas) då dom är nyttiga (misstolka mig rätt, dom är ju inte nyttiga som tex grönsaker men jämnfört med andra flingor som innehåller mängder av socker så är dessa nyttiga)
 
Målet med min ändring är att jag ska ta en paus från tex gröt och sedan förhoppningsvis kunna återgå till att ta bort bröd och flingor igen utan att tycka att gröt är

Lätt road

Hittade just 2 skivor jul vörts bröd i frysen, nog för att jag längtar efter sommar men åååh så gott!!
 
 

Yesterday, today & tomorrow

Igår vill jag inte ens prata om. Psykisk sjukdom kan gå och dö. Hur som helst kom i alla fall Roze på en 9km promenad.
 
I dag är jag back on track och ska nu gå ut i stallet och smörja mina kängor då jag blev lite blöt om fötterna igår och tja det berodde antagligen på att dom är torra i skinnet! Sen blir den in och duscha och göra mig redo för restaurang lunch som belöning till mig själv för att jag gjorde klart en bokanalys på engelska igår!
 
I em ska jag fixa i stallet och antingen verka eller rida Roze, lutar åt att jag verkar henne. Sen blir det skytte träning ikväll!
 
Imorgon blir det Karlstad för lite shopping! Vår <3

Kvälls humor




Me på g till 20års fest i söndags


Långpromenad

 
Igår kom Erika hit nån gång vid 11 ungefär och vi gick ut i stallet dirket och fixade lite innan vi tog in Roze och borstade henne + satte på boots. När hon var redo för promenaden fic hon gå in i sin box och vänta lite medans vi gick in och packade lite fika, kamera och vatten i en ryggsäck, bytte skor och hämtade Skilla (en tik som är här för att para med en av våra han hundar).
 
Sedan bar det av på långpromenad. Vi gick till sandviken, en strand ca 4-5km från stallet. Där stannade vi och tog en liten fika i solen innan vi vände och gick tillbaka. På hemvägen tog vi en extra sväng runt galoppstigen för att se hur det blivit när vår skog huggits ner i/hutanför en av hästhagarna. Och det hade verkligen blivit ljust och fint! Naturligtvis är inte alla träd i hagen bort tagna utan dom har fortfarande så dom kan stå i skugga. Hur som helst var det perfekt promenad väder! Strålande sol och lagom varmt! Allt som allt blev det ca 1mil.
 
 
När vi kom hem tog vi av Roze bootsen och släppte ut henne i hagen utan täcke, skönt för henne att få lufta sig lite! Sedan gick vi in och lämnade av ryggsäcken och packade ny matsäck! För nu skulle hela familjen gå och grilla. Jätte mysigt och gott var det att sitta och grilla ute i skogen, lätt något man borde ta sig tid att göra oftare! Och vi fick oss dessutom mer motion då vi gick ca 4km till.
 
När vi kom tillbaka fixade vi allt i stallet och sen kom Erikas mamma och hämtade henne och vi blev bjudna på tårtfika hos kusinen med fam. Så då satt vi ute på deras altan i kvällssolen och hade det skönt. När jag kom hem var klockan som sagt halv 7 och jag hade varit ute hala dagen, sköönt!

Lördag & Söndag

I lördags tränade jag skytte för första gången för sesongen. På onsdag blir det träning igen och sen till helgen är årets första deltävling i dalslandskuppen som jag har som mål att vinna i år!
 
 
När jag kommit hem från skjutbanan fixade jag allt i stallet och sedan hämtade jag Roze i hagen, gick in och tog av täcke + borstade och sedan gick vi ut på en liten promenad som uppvärmning och när vi kom tillbaka till stallet släppte jag henne i paddocken och gjorde i ordning ett räcke.
 
Först fick hon trava/galoppera runt lite/över bommar vilket nog uppskattades. Sedan gjorde jag ett litet räcke på 50cm som hon fick hoppa några gånger i varje varv. Jag är glad att jag inte satt på kan jag säga för en hel del bocksprång och bakutsparkar bjöd hon på! När hon mjukat upp sig lite så höjde jag efter hand och höjden stannade på blygsamma 80cm men vill inte pucha henne för mycket i början då vi trotts allt är i första veckan av hennes igångsättning. Märkte dessutom på henne att hon började bli lite trött då hon smet brevit ett par gånger i ena varvet. Allt som allt nöjd med dagens löshoppning! Avslutade med en promenad.
 
I söndags spenderades stora delar av förmiddagen i solen, tro det eller ej i bikini! Satt i en solstol inne i garaget och myste. Det blev verkligen jätte varmt och skönt. Förmiddagen blev ju 1h kortare med tanke på att man vridit fram klockan en timme och därför sov en timme längre så sen var det dags att fixa stallet och mata/gå med hundarna innan det var dags att duscha och fixa sig för 20års fest för kusinen. Roze fick sen välförtjänt vilodag efter att ha gått sen i måndags + lugn onsdag.

Härlig dag

Idag började jag dagen med att göra mig i ordning och sedan städa mitt rum + damsuga övervåningen.

Sen kom Erika hit och vi hade en heldag utomhus! Jag har varit ute mellan 11:15 och 18:30 idag! Snacka om att man är härligt trött i kroppen! Imorgon ska jag bjuda på lite bilder och skriva om vad jag och Roze pysslat med dom senaste dagarn! :)