TRÄNINGSLÄGER

I kväll åkte transporten lastad med Putte och hans saker till ett stall i närheten av där Erika bor, ett par mil hemifrån mig. Han ska bo där i en månad och sättas igång på allvar för att vara så redo han kan bli inför sin tävlingsdebut i vår. Planen är att han ska starta både några hopptävlingar och dressyr tävlingar i vår/sommar och detta lilla "träningsläger" är ett steg i rätt riktning.

Stallet har 6 boxar och dom är just nu 4 hästar. Han kommer troligtvis gå ihop med stallägarnas shettis vilket jag tror kommer passa honom som är väldigt ranglåg perfekt! 

Han sover där i natt och hinner bekanta sig lite med dom andra på avstånd och sen tidigt imorgon ska Erika rida honom och sen släpper vi ihop honom och lilla shettisen.





SPORTLOV

Så äntligen är jag tillbaka här hos er! Det har varit fokus till max som krävts den senaste veckan för att få in de sista proven och redovisningarna innan lovet och samtidigt kämpa mot förkylningen från helvetet + finnas som stöd för människor runt mig som behövt en extra axel att luta sig mot. Håller just nu på att föra över en film på en muntlig redovisning i engelska som jag ska maila min lärare och sen blir det inget mer plugg för än på söndag, nu ska jag bara ha lov!
 
Har dock hunnit med en hel del kul saker mellan pluggandet, tänkte göra en lång historia kort och helt enkelt bara visa lite bilder från den senaste veckan.

Fick jätte fina rosor av Erika.




Hade med Felix i stallet, till katternas stora besvikelse.






Kan säga att det var en hypad hundvalp och två vääääldigt skeptiska katter, haha!

Har hunnit med att rida ut 4 gånger på Roze, skritt trav och jätte lite galopp. Har även passat på att klättra lite nu när hon ska stärka sig sakta men säkert. Har tagit några varv längs fyrkanten eller på stor volt i trav i paddocken 3 av de 4 passen för att även få in lite mjukare underlag och mer påfrestning sakta men säkert.




Även Putte har motionerats en hel del och bland annat varit på dressyr träning med Selma.




 Jag har även hunnit med att ha mys med lillasyster.



 

FAVORIT ONSDAG

Pga anledningar som nämns i ett inlägg som strax kommer upp så är "favorit onsdag" som innebär att jag publicerar några favoriter från arkivet lite försenat denna veckan.
 
Dessa bilderna är från ett pass våren 2014.
 
 
 
 
 
 

UF mässa

Igår gick jag upp kvart i sex och gjorde mig redo i super spead för att hinna med att packa det sista och dubbelkolla så allt som skulle med var med. Klockan halv åtta styrde nämligen minibussar och fullastade släpvagnar från Lillerud mot Löfbergs arena där vi skulle vara med på UF mässa för hela värmland. Det var drygt 200 UF företag och lärarna hade beskrivit det som en superkul dag. Jag tar absolut med mig erfarenheter men eftersom vi stod på ett tunt golv lagt ovanpå is så var det super kallt och vi lyckades dessutom ha otur och hamna längst ut på ena kanten i ett hörn, den plats som av våra lärare beskrevs som mässans sämsta plats. Lite oflyt + 14 timmar lång dag + en ordentlig förkylning gjorde att jag mest kan beskriva det som väldigt långtråkigt och jobbigt. Jag är i vanliga fall pratglad och älskar när det är mycket männiksor, men omständigheterna var som sagt inte optimala. Vi sålde i alla fall lite och får väl ändå försöka se det hela som en bra erfarenhet!
 
 

 


FAVORIT ONSDAG

Så var det onsdag igen och därmed dags för några favorit bilder från arkivet! 
 
Denna veckan bjuder jag på några bilder från ett hopp pass på Roze i halsring sommaren 2012. Lägg märke till att hon ser ovanligt sur ut på dessa bilder..men faktum är att hon har öronen bakåtriktade eftersom hon måste vara mycket mer uppmärksam på mina signaler när jag rider i bara halsring, lite intressant att det syns sån tydlig skillnad faktiskt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FÖRKYLT VÄRRE

Som ni märkt har det ekat tomt här sennaste veckan. Mådde helt ok måndag/tisdag trotts att jag kände att en förkylning var på g.  Började tisdagen med två timmars matte kl 7:55 och hade sen fem minuters rast innan vi fick lyssna till en power point om kraft foder i två timmar, intressant men man blir minst sagt slut i huvudet av en sån förmiddag. På eftermiddagen red vi ut på skolhästarna och lät dom trava/galoppera lite på stubbåkrarna vilket verkade väldigt uppskattat! Efter det gick vi igenom bland anant hur man lägger upp ett ridpass för att på lång sikt få en hållbar häst osv. På tisdag kväll var jag helt död och gick och la mig tidigt i hopp om att bli frisk.
 
(jag på andra hästen)
 
 
Vaknade dessvärre på onsdagen sjukare än innan och gick resten av veckan runt i någon sorts förkylningskoma. Kämpade mig iväg till skolan hela veckan men sov hela tiden så fort jag var ledig, med undantag för på torsdagen då de flesta i klassen åkte in till Karlstad och åt på restaurang/firade Moa som fyllde 18år.
 
 
När jag kom hem i fredags var den rakt ner i soffan med en filt över huvudet som gällde, på lördagen skrev jag historia uppsatts i halv panik hela dagen och kunde fem mminuter innan våra gäster skulle komma maila iväg en fem sidor lång tenta på franska/amerikanska/ryska och industriella revolutionen. Sen var det snabbaste tillfixningen i världshistorien som gällde innan min morbror och hans sambo kom på middag. Vi åt räktoast till förätt och en supergod laxpasta till huvudrätt, pratade och hade det trevligt.
 
 
 
Igår tog jag först sovmorgon innan jag pluggade matte som en galning i flera timmar. Sen skulle jag och pappa skulle rid ut en tur på Putte och Roze. Upptäckte dock när jag skulle göra iordning Putte att han hade ont i ryggen så det blev lite omplanering. Jag red på Roze och pappa promenerade Putte. Vi var ute på en ca 7km lång tur. Jag skrittade nästan hela tiden, la in totalt kanske 4 minuter trav. Putte var pigg, glad och väldigt framåt, verkade inte alls besvärad av ryggen. 
 
 
När vi kom tillbaka till stallet kände jag igenom honom igen och han reagerade då inte alls lika starkt när man kände över ryggen. Så planen just nu är, tjockare täcke ute och täcke inne på natten + promenad ett par dagar och så är det förhoppningsvis borta sen! Han har antagligen bara stått och spänt sig i hagen eller sträkt sig när han har fått akta sig för någon av dom andra hästarna.
 
 

I´m in

http://ingridskoog.se/2015/02/10/fits-free-flex/#comments
 
fits

FAVORIT ONSDAG

Denna veckans favorit bilder från arkivet är bilder på mig och Roze från ett dressyr pass i paddocken på Lillerud våren 2014.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INLÄMNINGS LYX

Landade nyss i sängen med datorn framför mig, hjärnan är helt urpumpad efter tre timmar matte, en timma svenska och en timma engelska, grafer och konstiga ekvationer bara snurrar runt runt och ger mig dunkande huvudverk. Ingen mjukstart på veckan här inte, men försöker ändå hålla ett så gott mood uppe som möjligt.
 
Har som sagt precis myst ner mig i sängen under en gosig filt och tänt lite ljus. Funderar faktiskt på att vara lite extra duktig och skriva klart mitt engalska tal om hinduismen så jag bara kan träna och sen spela in det och vara klar med det. Vi har nämligen fått lyxen att välja om vi vill prata inför klassen eller spela in oss själva och skicka in det. Jag väljer helt klart det sista, då kan man bara göra det när man vill och så är det gjort sen!

 
Om en stund ska jag, Helena och Evelina eventuellt vardagslyxa lite extra och baka chokladbollar, mumma!
 


 

GOD MORGON ÖNSKAR ROZE

Fick nyss detta sms av pappa, Roze <3





MÅNDAGS MOTIVATION

 
 

KÄMPIG HELG

Denna helgen har verkligen handlats om att finnas där för andra..det är väldgt tufft då jag själv inte mår bra, men jag mår inte sämst och då är det bara att samla de få krafter man har och försöka finnas där för de som mår sämre. Men om vi bortser från allt det mentalt jobbiga som försegått i helgen så ska jag berätta lite vad jag gjort för övrigt.
 
I lördags han jag med att fixa i stallet och rida ut på Roze med mamma och hundarna som sällskap, en härlig tur i snö och solsken! Första dagen med sol på evigheter kändes det som, var i och för sig sol på fredagen me men då satt jag ju inne i skolan hela dagen så då kan man ju inte njuta av det på alls samma sätt. Vi var ute i nästan en timma, skrittade mest men travade även lite i snön. Det var ganska djupt så ville inte trava för lånt så hon överanstränger sig. Men en väldigt mysig tur som vi alla fem njöt av! På kvällen åskade det och var jätte konstigt väder så vi passade på att gå till farmor och farfar och fika och sitta framför kaminen och mysa. Felix (våran hundvalp) var dessutom med och fick busa lite med farmor och farfars hund Buster, uppskattat!
 
 






 
Idag har jag bara varit ut i stallet och mockat och grejat, fixade höpåsar åt båda hästarna så det är klart till och med på onsdag så mamma och pappa slipper det. Sen fick jag gå in igen och har spenderat hela dagen med att plugga historia och hjälpa min lillasyster plugga biologi. Till sist fick vi ge upp och gå ut på en promenad med hundarna för att få lite frisk luft även om det hunnit bli mörkt. Efter det packade jag ihop mina grejer och så skjutsade pappa upp mig till skolan. Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig alldeles strax så jag i alla fall påbörjar veckan så pigg som möjligt! 

SOM TUR ÄR

Jag har lyckligtvis ingen "vän" som detta citat stämmer in på men hjälp så klockrent och sant!

 
 

GOOD MOOD, GOOD NIGHT

Nu har jag överlevt ett pass på gymmet och som jag trodde så har jag tappat oerhört mycket under de senaste månaderna då jag inte tränat. Men nu är jag taggad att komma igång med nått pass i veckan! Tänker hålla det på den nivå som känns kul och som jag orkar och hinner med, men allt är bättre än inget!




Pratade nyss med mamma i telefon i en halvtimma och planerade bland annat in historia plugg i helgen, verkligen inget jag är taggad på men i mitt försök att stressa mindre så ingår verkligen planering, för att bland annat slippa den hemska ångesten som uppstår när man ska panik plugga dagen innan prov. Förutom plugg så har jag naturligtvis tänkt hinna med att rida och mysa med hästarna och träffa släkten, eller borde jag snarare kalla dom familjen så mycket som vi umgås? Haha.

Nej nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon och plugga igenom glosorna innan skolan! Natti på er, imorgon är det äntligen fredag friends!

MEST PEPPADE TORSDAGEN PÅ LÄNGE

Torsdag- dagen innan underbara fredag, aaahh vad jag längtar! Idag har i alla fall jag och Anna varit duktiga och haft muntlig redovisning av våran fysik uppgift om väderprognoser, skönt att kunna checka av det på listan även om det har varit en rätt chill uppgift som vi fått mycket lektions tid till för en gångs skull. Nu i kväll har jag varit duktig och tvättat, städat badrummet och pluggat engelska glosor så jag nästan kan dom, ska bara köra igenom dom en gång till ikväll och en gång i morgon bitti så ska det nog sitta till glosförhöret imorgon! 
 
 
Nu ska jag bara chilla en stund innan jag vid klockan sju ska dra på mig träningskläder och för första gången på månader möta Vilma i gymmet och köra ett pass. Ska inte bli särskilt spännande att se hur sjukt mycket jag har tappat men förr eller senare måste jag ju ta tag i det, för att må så bra som möjligt. Hur tråkigt, inte jätte kul det än är så mår jag väldigt bra av det och det är min motivation just nu!
 
 
 

AVVÄNJNINGS-VECKA

De senaste tre åren har vinter halvåren verligen varit tuffa för mig, dels på grund av att det är mycket med skolan och för att jag ställer så oerhört höga krav på mig själv, men också rent allmänt, det är liksom mörkt och allt känns bara grått, tråkigt och trögt och jag har en förmåga att verkligen gå ner mig mentalt. Jag försöker verkligen mitt bästa att se saker possetivt och göra saker som får mig att må bra. Ibland är det att rensa livet på "vänner" som tar mer energi än vad de ger och ibland är det att skita i vad man ska eller inte ska äta och bara göra det man känner för. Den linjen har jag kört på nu ett tag då jag verkligen inte haft någon som helst motivation eller energi till att vara strikt mot mig sjölv, äta rätt, träna och kämpa mot det ständiga sötsuget. 
 
Nu börjar jag dock äntligen känna av lite vår vibbar tror jag, trotts att det är flera minusgrade och massa snö och egentligen i aldra högsta grad vinter så tror jag min kropp börjar märka av att det börjar bli ljusare. Jag har senaste dagarna fått lite mer energi och påbörjade därför i måndags min avvänjnings vecka! Jag har alltid ett fruktandsvärt sötsug och det tar mig i princip 3-4 veckor helt utan sötsaker för att bli av med det. Äter jag sen nått sött så är det tillbaka på direkten, fruktandsvärt jobbigt och irriterande.
 
Jag har ju som sagt under en period ätit vad jag känt för och då blir det ju som de flesta av oss vet inte bara nyttigheter. Men i måndags påbörjade jag som sagt min "avvänjnings vecka" och har nu börjat trappa ner ordentligt på onyttigheter. Inget onyttigt (typ oboy, honung, marmelad etc.) till frukost, inga onyttigheter innan lunch, sen mat till lunch naturligtvis, sen möjligtvis nått liiiiitet sött efter lunchen då det är det tillfällle på dagen då jag är som absolut mest sötsugen (helt mot ordspråket "ät nått så går det över"!), sen ingenting innan middag men eventuellt återigen typ en hård godis efter middagen eller ett glas oboy då det är det tillfälle då jag har näst svårast att kontrollera mitt sötsug, sen inget mer onyttigt på resten av dagen.

Förhoppningsvis kommer jag innom 1-1,5 vecka helt kunna ta bort min sötsak efter lunch/middag och övergå i att normalt sett inte äta något sött alls under veckorna. Mitt trick på helgen kommer vara att försöka vara sysselsatt, bästa sättet enligt mig för att glömma bort sötsug! 
 
 
Att tro att man kan kompensera dålig kost med träning för att hålla sin vikt/gå ner i vikt är struntprat så länge man inte tränar många timmar om dagen. Det tar så oerhört många timmars träning att bränna en dålig kost att det är mycket lättare att ta tag i kosten istället för i träningen om man inte orkar göra båda. Min förhoppning är dock att jag ska hinna/orka komma igång och träna nån dag i veckan igen, det brukar dessutom höja motivationen till att äta bra också, särskilt om man börjar få lite ressultat! Hade tänkt prova lite försiktigt imorgon i skolans gym som start, har ju nyss börjat gå utan kryckor efter att foten hoppade ur led för två och en halv vecka sen, men det finns ju alltid övningar man kan köra som inte belastar fotleden! Har du några tips för att höja motivationen nu när man är i den trögaste fasen, uppstarten?

FAVORIT ONSDAG

Tänkte göra ett försök att liva upp onsdagar som annars är en sån där tråkig "mitt i evckan dag" genom att varje onsdag publicera ett inlägg med några "favoriter i repris". Några äldre eller hyfsat nya bilder från arkivet som jag tycker lite extra mycket om!
 
Denna veckans bilder är från en löshoppning i sommaren 2014.
 
 
 
 
 
 

LUGN HELG - GALEN MÅNDAG

Min helg spenderades i lugn och ro hemma, myste med djuren, åt tacos med hela släkten, åkte en sväng till eriks hjälpen (second hand) och lämnade in grejer/kollade lite. Tog det helt enkelt lungt och samlade krafter hela helgen. Avslutade söndagen med att rida ut med en av våra inacorderade på Roze. Skrittade i ca 25 minuter och travade kanske 4 minuter. Än så länge inga spår av någon hälta så nu är det bara att hoppas på att vi kan fortsätta sätta igång sakta men säkert! Dessutom ganska bra timing på att bara få skritta och trava lite då vi har lite halv taskigt underlag just nu pga all is och snö.
 
 
I måndags hade vi först två timmars matte på morgonen + historia innan lunch, sen svenska, engelska och en timma matte till, slutade halv 5. Sen åt vi middag super snabbt och hade sen matte mellan 17-19. Kan säga att efter fem timmars matte på samma dag var man rätt slut och jag slängde bara i mig lite kvällsmat och sen krachade jag i sängen och somnade klockan 21. Där snackar vi en dag endast fylld av plugg!
 
Idag startade jag dagen på möjligen sämsta sätt..vakande av värsta super otrevliga mardrömmen tio minuter innan klockan skulle ringa. Drömde bland annat att jag och flera av mina vänner blev brutalt misshandlade, av män i mitt liv som jag litar på, obehagligaste mardrömmen jag haft på länge..den va så himla psykologisk också..dom sa att dom skulle släppa oss och så lät dom oss gå för att sen efter bara några sekunder hånskratta och fortsätta misshandla oss...asså min hjärna ibland..stop it!

50 minuter efter detta mysiga uppvaknande var det dags för ett två timmar långt matte prov och hur det gick vill jag helst bara glömma! Matte är verkligen inte min grej längre.. efter det hade vi som vanligt på tisdagar häst lektioner resten av förmiddagen och sen ridning/hästig teori på eftermiddagen. 
 
Jag fick rida en för mig riktigt klurig häst som har problem med att fatta galopp och hålla den, dagen till ära jobbade vi med just galoppfattningar så vi kan väl säga att jag fick en utmaning, haha! Men å andra sidan var det ju väldigt bra för då fick jag ju verkligen lägga fokus på problemet! Det var första gången jag red henne och hon var helt olik andra hästar jag ridit! Hon gick inte emot när man skulle fatta galopp men man fick absolut ingen reaktion...det hände absolut ingenting när man försökte fatta galopp, möjligtvis föll hon lite frammåt/ur formen/balansen men samtidigt hade man ingenting i handen...mycket märklig känsla vilket gjorde att det tog en stund innan jag fick in tekniken. Dessutom ville hon völdigt gärna bryta av med i princip noll förvarning så det gällde att vara väldigt lyhörd och kvick med hjälperna, en utmaning! På slutet gick det dock väldigt bra så det känns som ett lyckat pass även om det inte gick lika bra direkt från start.