MYSKVÄLL OCH SOVMORGOM

Igår efter att pappa hämtat mig vid tåget åt vi hamburgare och klyftpotatis hemma innan han och jag fixade allt i stallet tillsammans. Mys <3





Sen gick jag mamma och lillasyster hem till min faster m familj och hade myskväll med ost och kex.

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon, lång frukost och nu ska jag ut i stallet och fixa! 




PARTS OF SUMMER 2014

Årets första dopp med vännerna på Lillerud i "Kärn" 
 
 
Roze flyttade hem från Lillerud inför sommaren.
 
 
 
Jag fyllde 17år och fick pannkakstårta
 
.
 Vi åkte till Grrebbestad för första gången den sommaren.
 
 
 
Och jag lyckades bränna mig jätte mycket..
 
 
Erikas student.
 
 
Vi körde hö hemma
 
Jag åt oändligt många underbara frukostar på altanen
 
 
Jag jobbade i svinhus
 
 
Massor av underbara uteritter med Erika
 
 
 
Mys med hästarna
 
 
 
 
 
God sommar mat
 
 
 
 
 
Massor av skytte
 
 
 
 
 
 
Mer god mat
 
 
 
 
 
Mer jobb hos grisarna
 
Sköna sommar kläder
 
 
En tripp till Ullared
 
 
Ännu mer sommar fika
 
 
 
 
Oändliga timmar i stallet och på hästryggen
 
 
 
 
 
En andra tur till Grebbestad på västkusten
 
 
 
Ridturer med mamma
 
 
 
 
Lagade pulled prok med Erika
 
 
 
Mer häst
 
 
 
 
 
 
 
Känslan av att vara brun
 
 
 
Mys helg med Anna
 
 
 
 
 
Fika med Emma
 
 
Ännu mera häst
 
 
 
 
Ännu några fler underbara sommar frukostar
 
 
Mer jobb hos grisarna
 
 
 
 
Sist men inte minst lunch med Hanna
 
 
Sara konfirmerade sig
 
 
 
Sen var den underbara sommaren 2014 till ända..♥ I´ll remember u with a smile!
 
 
 
 

PLUGG & KRAMPANFALL DELUX

Igår kväll försökte jag verkligen plugga men det gick så himla dåligt och ångesten och paniken tog över. Pratade med pappa i telefon i flera timmar och lyckades till sist slappna av så pass att paniken släppte och jag lyckades somna. Dock hade klockan för läänge sen paserat läggdags vid det laget och jag var minst sagt stentrött i morse när jag vaknade.
 
Dagen inleddes med dubbeltimme fysik, samhäll, lunch och sen engelska. Efter det var det egentligen ytterligare två timmar fysik då vi skulle ha labb men bestämde mig för att gå hem och sova några timmar istället. Att orka plugga inför fysik provet är viktigare än en av hundra labbar. När man ligger precis på bristningsgränsen måste man prioritera och idag var det faktiskt att sova.
 
Klockan 17 kom pappa hit och vi har ägnat kvällen åt att plugga fysik. Om jag blivit så jätte mycket klokare vet jag inte och det är verkloigen piss svårt. Men nu har jag gjort vad jag kan så nu får det gå som det går på provet imorgon.
 
 
Glömde jag nämna att jag var såååååå sjukt nära på att svimma för en stund sen? När jag och pappa kom tillbaka till mitt rum efter att ha ätit kvällsmat i matsalen med mina underbara vänner så fick jag på tio sekunder så fruktandsvärt ont i magen. Jag kunde inte stå upp och det krampade så sjukt hårt, det blev bara värre och värre i vad som känndes som en evighet. Till sist blev jag jätte jätte yr och armar, ben och läppar började domna, det blev jätte obehagligt att andas, det slog lock för öronen och började flimra för ögonen. Jag var så sjukt jävla nära att svimma av smärta och det gjorde så obeskrivligt ont och var fruktandsvärt obehagligt. Det släppte dock efter en stund så nu är jag mest matt och har lite ont i magen men fortfarande obehagligt med så himla starkt krampanfall..jag brukar ju få krampanfall då och då på grund av min magsjukdom som gör att jag är väldigt kännslig men detta var första gången jag var så nära att svimma! Hoppas verkligen det var en engångs grej!

PLUGG KVÄLL, HÄR KOMMER JAG..

Nyss slutat skolan vid halv fem, ätit soppa i matsalen och nu, fysik plugg. Eftersom det gått så bra på tidigare fysik prov denna terminen så har jag väldigt stor press på mig själv, "sabba inte det här nu Malin". Jag vet att det inte är sunt och jag önskar att det inte vore som det är men jag kan verkligen inte göra nått åt det, jag kan verkligen inte tänka "gör bara ditt bästa" utan jag måste vara bäst, bäst i det här fallet handlar dock inte om att vara bättre än någon annan utan om att få högsta betyg för att i framtiden kunna plugga till vad jag vill. Suck, trött på att plugga och trött på att leva under konstant stress..
 
 

ÖGONEN PÅ MÅLET

Just nu är fokus bara framåt, försöka puschar bort alla mänskliga känslor och bara kriga sig igenom de fyra veckorna som återstår innan målet förhoppningsvis är nått för den här gången, överleva fram till jul med bra betyg. Fokus, fokus och mera fokus, kämpa nu Malin!

Har nyss checkat av grammatik prov i svenska i alla fall och nu har står fritt på idrotten på schemat. Eftersom Roze är hemma kan jag ju inte rida så tänkte gå ut och ta en power walk i solen. Ja ni läste rätt!! Solen!! Äntligen efter typ 8 veckor helt utan sol så är det äntligen fint väder igen, humör höjare, yes!

















I MITT HUVUD VÄLDIGT OFTA JUST NU

 

SHOPPING & ANNAT SKOJ

I lördags spenderades hela eftermiddagen hemma hos Erika med hennes släkt, god mat och trevligt sällskap ♥
 
När jag kom hem bytte jag om och gick ut i stallet och tog in hästarna. Jag verkade Rozes bakhovar och sen hjälpte pappa mig att kolla om hon var fräch. Han sprang och jag kollade. Hon var bättre än i tisdags, om inte rent av helt bra nästan. Så nu ska hon försiktigt börja sättas igång så förhoppningsvis kan jag rida henne fullt ut på jullovet om allt går som planerat!
 
I söndags gick jag upp hyfsat tidigt och gick ut och grejade i stallet och sen tog jag in Roze och Putte. Borstade Roze och gjorde iordning henne. Sen kom pappa ut och tog Putte och så gick han med Putte medans jag red Roze. Vi var ute en tur i ca 30 minuter. Skritt och lite trav. Hon var väldigt pigg men skötte sig bra. Senare på kvällen kom Selma ut till stallet och red på Putte. Mellan min och pappas tur och selmas tur fick hästarna gå ut igen och jag och pappa gick in och åt lunch och gjorde oss i ordning innan vi hoppade i bilen och styrde mot Gardermon i Norge. Där var vi och snosade hundvalpar!! Om två veckor flyttar nämligen en åtta år gammal valp hem till oss!! Läääängta såå mycket!! I vart fall så tog det typ 3 timmar eller nått att åka dit och sen var vi där i 2 timmar och sen 3 timmar hem igen. Allt som allt så var klockan halv ett i natt när jag kom till Lillerud (skolan). Puh vad trött jag var!

Idag har vi haft en helt okej dag trotts att den på schemat inte såg nått vidare ut, film på historian och sjuk eng lärare = typ inget jobb och plugg inför prov på svenskan gjorde att dagen blev rätt lugn ändå. När vi hade slutat för dagen så tog jag, Nora och Sofia bussen till Hööks. Jag köpte ett 100g fodrat täcke till Roze då det hon har inte håller vatten längre pga små hål och revor. Köpte dessutom ett brunt typ läder fett från ariat som jag ska testa på Rozes micklem träns, vill nämligen smörja det ofta men är så rädd att det ska bli mörkt av det vanliga läderfettet, håll tummarna för att detta med lite brunt i funkar!
 
 
Efter att ha varit på hööks så stannade vi en stund på ett köpcentrum på vägen hem och köpte en present till en lärare som ska sluta vid jul. Egentligen behövde jag byxor också men hittade inga direkt och vi hade inte jätte mycket tid på oss så jag får åka tillbaka och leta mer en annan dag! Väldigt skönt att ha fått ett täcke till Roze i alla fall. Vi har bara några få plussgrader och regn här så iinget vidare väder att vara häst i lixom...





HÅLL TUMMARNA!!

Jag är med & tävlar om 4 biljetter till Sweden International Horseshow i samarbete med nellieberntsson.se
Gå in på nellieberntsson.se & tävla du med. Vinnaren dras Söndag 23/11 kl 18.00
 
 

LUGN LÖRDAG

Idag blir det en lugn dag, tog lite sovmorgon, ska skriva lite inlägg, sen duscha och fixa mig och sen vidare till stan för att shoppa lite grejer jag måste ha och sen på kalas till Erika. ♥
 
 
I eftermiddag ska jag försöka orka ut till stallet och pyssla med hästarna och göra en check på Roze. Om det blir från ryggen eller marken vet jag inte än. Är dock extremt sliten efter veckan som varit så ska verkligen försöka ladda med nya krafter i helgen genom att ta det lugnt så jag orkar med veckan som väntar. Vi har fyra veckor kvar till jullov och totalt 11 prov kvar, alla som någonsin har förberett sig inför ett större prov inser hur mycket 11 prov på fyra veckors tid tar på krafterna!

NU MÅSTE DET VARA NOG

Denna veckan har varit en av dom värsta och sjukaste på så otroligt länge. För egen del har jag klarat mig undan med för lite söm, stress och en "vän" som visat sitt sanna jag. Jämnfört med människor runt omkring mig har det inte varit någonting alls. Vi är ett kompisgäng på tio stycken och hur så många människor kan råka ut för så mycket på en enda vecka är helt sjukt. Vi har bara försökt stötta varandra så gott det gått och ibland kan man inte göra mer än att bara försöka finnas där..livet är så himla orättvist ibland..♥
 
 
 

AGERA

Nu är jag på väg hem efter skolan för att rida Roze. Nyss åkt buss halvvägs och nu väntar jag på tåget.




Brevid stationen är det många hemlösa som verkar bo. Idag var det en ensam kvinna som satt lutad mot en vägg med en tunn filt över sig. Vad man än tycker om tiggeri så finns det ingen människa som tigger utomhus en kväll i november för skojs skull. Så pleace people, agera. Ingen kan göra allt men alla kan göra nått. Nått för mig idag var bröd, en drickyoghurt och några äpplen.




NI ♥

Jag är så otroligt tacksam för alla underbara människor jag fått möjligheten att lära känna sen jag började här på Lillerud. Jag hade fantastiska vänner även innan jag började på lillerud och har nu fått ytterligare fler. Jag vill bara säga tack. Jag tänker inte ens försöka förklara vad ni betyder för mig, since words are not enough.. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNÖ, JA TACK

Nu börjar jag faktiskt längta efter snö, jul och framför allt alla mysiga julstjärnor och utegranar som lyser upp. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PUTTES & ROZES HELG

I lördags efter att jag verkat Roze (mednas jag fortfarande var lite osäker på om det skulle funka att rida henne pga hålväggen hon fått) så fixade jag iordning Putte och red för första gången ut på honom i mörker. Mamma var med som sällskap ifall nått skulle hända. Utmaningen för honom var att överleva benreflexer och pannlampa, vilket han gjorde utan att blinka! Blir så himla stolt över honom om och om igen :') guldponny ♥
 
(gammal bild från dagen då vi hämtade honom)
 
Under lördagskvällen bestämmde jag och pappa att jag skulle prova att rida Roze på söndagen med bootsen för att se om det funkade. Bootsen är ju som en sko som skyddar hela undersidan av hoven = ingen skit kunde komma upp i hålväggen.
 
På söndags morgonen så fixade jag för första gången på två veckor iordning Roze för en uteritt. Först skrittade jag länge, kunde inte känna någon hälta/ogämnhet. Sen travade vi lite och hon var pigg men stel. Någon stans strax efter vi vände efter 1,5km så urartade piggheten till superpigghet...hahah...Jag skrittade ner för en liten backe på halv långa tyglar men tänkte mot slutet av backen att det kanske var en bra ide att ha korta tyglar med tanke på att hon varit pigg tidigare i traven. Det misstaget, haha, i samma sekund som jag började korta tyglarna tjuter Roze ett riktigt sånt där sto pip och flyger iväg i full galopp. Jag kunde verkligen ingenting annat än att skratta åt henne, haha hjärtat ♥ Hur som helst så blev min slutsatts av ridturen att jag nog inte behövde oroa mig mer just nu för att hon skulle ha ont, skööönt!
 
 
Efter ridturen drågade vi henne och gjorde transporten redo, Roze var frisk och skulle få flytta upp med mig till skolan igen så jag kunde sätta igång henne. Mellan kl 12-16 så försökte vi lasta henne, utan att lyckas. Till hennes försvar kan jag faktiskt säga att hon stog i princip helt inne flera gånger bara det att hon är så stor att hon är nästan helt framme med huvudet vid väggen men ändå är bakhovarna precis utanför. Alltså anser hon att hon är ända inne och vill inte gå längre in men det går ändå inte att stänga. Till sist sa pappa "vi byter plats" (han skulle stänga och jag stå där framme), inget konstigt med det egentligen för vi brukar byta lite iband men den här gången klickade det verkligen totalt för henne. Hon vägrade ens gå in en liten bit efter att vi bytt. Så när det till sist efter ytterligare typ 1 timma blev mörkt så gav vi upp. Sååå besviken. När allt äntligen började ordna sig med skador ov så ska hon inte gå på tansporten!!
 
När värsta besvikelsen hade lagt sig så borstade jag i alla fall Putte och red honom ett pass i padocken. Jobbade bara väldigt basic. Jätte mycket halt-skritt-halt-skritt. Han blir gärna lite ivrig och vill gå innan man ger klartäcken, bara finputtsning kvar för han sköter sig toppen men alltid kul att få till det riktigt så där perfekt. I traven jobbade jag med att få honom i balans, bogar på rätt plats, bakben under sig, ställd innåt utan att välta innåt osv. Största "problemet" där just nu är att han gärna vill svänga lite inåt när man tar i innertygeln istället för att bara ställa sig i nacken, men vi jobbar på det och med tanke på hur lätt han lärt sig allt annat lär nog det falla på plats snart också!
 
 

FRISK? INTE SÅ LÄTT

I fredags när jag kom hem så kom T och kollade på Roze igen. Han kunde känna igenom alla senor utan att hon hade ont någon stans och när jag sprang med henne var hon bara möjligen lite oren. Dock var hon väääldigt stel så det var svårt att säga om det var stelhet eller hälta.
 
 
När vi gick in med henne igen blev hon blockhalt och hoppade verkligen på 3 ben, det visade sig vara en sten hon trampat upp i hoven. Pillade ut den och sen gick hon normalt igen. Så alltså verkar det ha varit en smäll hon fått på senan → hon har blivit öm och nu har det gått över.
 
I lördags morse skulle jag verka henne då hon inte var halt längre. Vad jag då upptäckte var att där stenen fastnat kvällen innan som blivit mellan hovväggen (det hårda yttre skalet på hoven) och lamellranden (ett lager av vävnad mellan den hårda hoven och kött hoven) var myyycket djupare än vad jag trott. Förmodligen har hon trampat på en vass sten för ca 2 veckor sen, stenen har brutit i hovväggen och skapat en så kallad "hålvägg" mellan hovväggen och lamellranden. I detta hålrum har det packats upp massa grus och skit och hålet har blivit större och djupare för varje dag.
 
Jag har ju inte varit hemma på två veckor så mamma har haft hand om Roze. Det syns inte särskilt mycket då hålet som sagt är fullt av skit så jag klandrar henne verkligen inte.
 
Jag pillade ur all smutts ur hålet och gjorde rent det med sprit. Sen verkade jag upp hovväggen en bit så hon inte skulle belasta precis där hålet är och sen gjorde jag små bollar av lin och grankådssalva och stoppade fullt i hålväggen = ingen skit kan trycka upp. Dessutom får hon ha sina barfota boots på när hon går i hagen/rids.
 
(bootsen på bilden jag menar)
 
Förhoppningsvis så behöver det inte bli värre än att jag upptäckte det i tid, hoven kommer växa ut igen och allt kommer bli bra. Det värsta som kan hända är att jag upptäckte det för sent och hon kommer få en hovböld av att bakterier kommer upp i hoven. Bara att vänta och se..lagom spänande.
 
 

NÅGRA MYSISAR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FREDAG, TILL SIST.

Så äntligen var det fredag! Allt fokus har legat på att lyckas med svenska provet denna veckan då gramatik nog är det jag har svårast för av allt när det kommer till skolan. Men jag måste faktiskt säga att jag tror jag lyckades! Kanske blev det inte full pott och ett A men jag håller i alla fall tummarna för C-B nivå. Dessutom hade jag ett muntligt argumenterande tal i engelskan idag och satte ett A med enda "negativa" kritik att jag lät lite nervös och svajig på rösten, and well belive me, I was ;) Sist men inte minst lyckades jag få ett C + på fysik provet som man max kunde få C på. Livet är helt enkelt lite extra glittrigt idag och allt slit jag lagt ner har lönat sig, that feeling, obeskrivligt! ♥
 
 
Nu är det i alla fall nog pratat om skolan här på några dagar! I helgen ska jag andas häst, häst och mera häst!
 
 
På min to do lista imorgon står:
 
  1. sovmorgon
  2. lång, lugn, god frukost
  3. fixa allt i stallet
  4. verka Roze
  5. lunch
  6. motionera Roze lite lätt
  7. rida Putte
 
Låter som en väldigt lagom jobbig to do lista enligt mig! Dessutom ska jag berätta så mycket jag själv vet om hur läget med Roze och hennes hälta är! Gjorde nämligen en check på henne idag och har nu en plan. Men som sagt, mer om det imorgon! Nu blir det sängen för mig, vi hörs imorgon!

DAGEN INNAN PROV

Dom senaste två dagarna har gått till att nöta, nöta, nöta svenska grammatik. Ikväll hade jag Anna till hjälp. Håll tummarna för att jag överlever morgondagens prov!




HJÄRNDÖD & GO I KROPPEN

Ungefär så känner jag mig..! Skolan är inte tuffare än i vanliga fall men jag känner mig ändå helt tom i huvudet. Dagens gympa pass med inspiration från "militerry fitness" var ju i alla fall allt annat än lungt! Väldigt skönt nu så här efter är det dock, man känner sig verkligen mycket piggare och mer till freds i kroppen. Det är nått jag saknar nu när jag inte har nån häst att rida och pyssla om varje dag! Den goa känslan av att inte bara vara trött i huvudet utan även fysiskt.
 
 
Nu ska jag i alla fall gå till maten. Sen ska hela kvällen spenderas på svenska gramatik plugg, festligt värre.. (;
 
 
 

BLI FRISK IGEN ♥

 
 
 
 
 
 
 
♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥    ♥    ♥     ♥     ♥    ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥    ♥    ♥     ♥     ♥    ♥   ♥   ♥     ♥    ♥   ♥   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MOTIVATIONS HÖJARE

I fredags plockade pappa och två anda skyttar upp mig på skolan och så åkte vi till Eskilstuna på träningsläger i skytte. Vi bodde på fint hotell, åt god mat, lyssnade på bra föreläsningar, skytte tränade och avslutade med att ha en träningstävling på söndagen. Eftersom jag bara har skjutit ett par gånger än så länge denna säsongen så blev det en väldigt bra uppstart och motivations höjare!
 
På vägen hem till Åmål var det tänkt att pappa skulle släppa av mig på skolan men istället åkte jag med hem en snabbis. Direkt när vi kom hem så gick vi till farmor och farfar och fikade sen tog vi in hästarna. Jag pussade lite på dom och pratade med en av våra inacorderade en lång stund. Sen in i värmen och kolla på senaste avsnittet av "Revenge" med pappa medans vi åt kvällsmat. Energi kontot påfyllt, check √ Snacka om att andas lite hemma luft var precis vad jag behövde för att återigen stålsätta mig för en ny vecka.
 
Lilla glädjespridaren ♥
 
I morse skjutasade pappa upp mig till skolan och jag har nu krigat mig igenom en väldigt ointressant dag med gramatik och andra frustrerande svåra saker. 
 
Denna veckan ska jag eftersom jag har rätt mycket tid över (till skillnad från när Roze är med här på skolan) så ska jag passa på att försöka plugga i förväg till saker och ting. Jag har bla gramatik prov i svenska på fredag och en engelska inlämning till på söndag. På torsdag kväll är mitt mål att jag ska känna mig väl förberedd inför provet (slippa plugga-dagen-innan paniken) och ha skickat in engelska uppgiften så jag slipper tänka på det i helgen!
 
För att försöka vara lite possitiv så kan jag också berätta att Roze i lördags när T var tillbaka och kollade på henne verkade mycket, mycket bättre så nu går hon i stor gräshage med Putte. Vill bara ha dom två tillsammans just nu för att minimera risken för att hon förvärrar skadan genom att springa osv. Just nu avvaktar vi till helgen som kommer då vi kommer checka av läget och se om hon fortfarande är halt och om vi i sånna fall bokar veterinär tid eller om hon till och med är haltfri och kan åka med upp till skolan och jag kan få börja sätta igång henne!
 
 

LÄGER

Har varit på skytte läger fredag-söndag i Eskilstuna! Berättar mer imorgon! :D






FRIDAY

Let's rock this fucking friday the best we can!










ETT ORD, FYSIK.

När vi slutat skolan tio i fyra igår så var det raka vägen till maten och sen raka vägen hem och plugga. Sen pluggade jag konstant tills klockan var tjugo över tio och ögonen gick i kors och allt bara snurrade runt, runt. Då gick jag hem och tog hand om min tvätt som jag hade kört i tumlaren, städade mitt städområde som lyckades vara världens äckligaste kök veckan till ära, sen var det bara att duscha kvar. Så vid halv tolv landade mitt stentrötta huvud på kudden. 

Tio i sex ringde klockan och nu sitter jag utanför matsalen och väntar på dom andra. Morgonen innebär idag, frukost och sen plugga, plugga, plugga.





TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

I måndags efter att jag och Erika varit till Åmåls ridklubb med Putte så fixade jag allt i stallet, pysslade om Roze, promenerade henne, lät henne beta en stund och till sist byggde jag även en sjukhage där hon fick gå och beta en stund på em/kvällen.
 
 
Sen åkte jag och pappa hem till Puttes förra ägare och skrev papper så nu äger jag honom även på papper! Känslan är så himla skön! Nu kan ingen ta honom ifrån mig mot min vilja ever! ♥
 
När vi kom hem igen så kom T och kände på Rozes ben igen och kollade när jag sprang med henne. Hon var inte riktigt lika halt men fortfarande långt från ren. Han tror fortfarande det rör sig om en gaffelbandsskada.
 
När T hade åkt så var det min tur att åka, till skolan. Kom in på mitt rum med mitt flyttlass kl 21, träffade lite kompisar och sen sängen.
 
Igår var det skola och sen kom pappa och hämtade upp mig direkt när jag slutat och körde mig hem till en kille som har en skjutbana i sin källare. Han bor typ bara 10 min från skolan med bil så vill jag kommer jag få träna hemma hos honom. Passade på att träna lite när vi var där inför lägret i helgen. När jag kom tillbaka till skolan var det kvällsmat, sen sängen då jag var stentrött.
 
Idag har vi haft en helt okej dag i skolan, svenska, engelska, fysik, matte och UF. Slutade kl halv 5 och har sen ätit middag och slösurfat lite. Strax ska jag ta tag i fysiken och plugga lite. Vi har nämligen ett rätt stort och svårt fysik prov på fredag på två timmar så känns som att det kan vara en bra idé att börja två dagar i förväg i alla fall..hehe.
 
 
 
 

GRYM CHANS MED DÅLIG TIMING

I helgen har jag chansen att få åka fredag-lördag-söndag på tränningsläger och få skjuta med och få tips av svenska landslaget i viltmåls skytte! Två av dom har varit med på OS och Sveriges lag vann i år VM och hade två individuella silver, ett på senior och ett på junior. Att få chansen att få tips och råd av världens bästa viltmåls skyttar är en grym chans och jag borde verkligen vara såå sjukt taggad. Och jag försöker verkligen att se fram emot det och tagga igång mig själv, jag har nog till och med nästan lyckats. 
 
Det enda som gör att det tar emot är vetskapen om att Roze står hemma i Mo och inte mår bra. Jag kan i och för sig inte göra så mycket åt det även om jag är hemma men det känns ändå jobbigt att inte kunna borsta och pussa på henne.. ♥ Jag vet inte riktigt hur vettigt detta låter i andras öron men jag antar att det är nån grej som bara hästmänniskor riktigt kan begripa sig på.. ;) 
 
 
 
 

HÖST FEELING




GÅR BRA NU..




OVISADE BILDER FRÅN MARKARBETES PASS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PÅ PLATS







PÅ VÄG TILL RIDSKOLAN!







TOPPEN EFTERMIDDAG

Haft en jätte mysig och effektiv eftermiddag/kväll i stallet idag! Jag har: pysslat om Roze, promenerat henne ca 1km, kylt hennes ben/lindat med zinkbandage, mockat och fixat mat åt henne. 






Sen mockade jag och fyllde vatten åt två andra hästar i stallet då jag visste att deras ägare skulle komma ut sent.

Sen tog jag in Putte, aka ler-monstret. Borstade honom länge innan jag longerade honom i skritt och trav i ca 15-20 minuter. Han tyckte nog jag kunde ha hittat på nått mer underhållande för han var helt lugn, hehe.. Han verkade dock rätt nöjd i allmänhet!






När han var färdigmotionerad passade jag på att veka hans hovar när jag ändå hade tid. Så nu är dom symmetriska, korta och fina igen!

Sist men inte minst fyllde jag på deras nät med kvällens grovfoder, gav dom nyponpulver och varsin morot och godnatt pussar. Mina hjärtan <3

Putte har fått en lugn vecka då tiden inte har räckt till riktigt. Ikväll ska jag longera honom lite så han får busa av sig lite energi..sällan en bristvara hos honom nämligen! Imorgon förmiddag tar jag och Erika och styr bil + transport med Putte i mot Åmåls Ridklubb. Dels för att han ska få gå ett ordentligt dressyr pass men framför allt för att träna honom på att vara ute på äventyr!
 
 
 
 
 
 
 

VAD HAR HÄNT MED ROZE?

Så, nu är jag back on track igen! 
 
Förmiddagen har jag spenderat på Åmåls Ridklubb där jag har varit funktionär! 
 
 
Nu har jag nyss kommit hem och in i värmen. Möttes dessutom av doften av nybakta bullar när jag klev innanför dörren. Inget jag klagar på!! 
 
Nu till Roze. Hon har förmodligen skadat sig i hagen. Hade ut en hästkunnig männikska som kännde igenom henne och hon visar tydligt obehag en bit under karparleden på gaffelbandet. Det vi hoppas på just nu är att hon har fått en smäll på gaffelbandet, i sånna fall kan det ta några veckor och sen bör hon vara helt bra. Vad vi inte hoppas på är att hon har fått en bristning/blödning på gaffelbandet då det innebär en mycket sämre prognos/längre återhämtnings tid.
 
Hon har stått inne på box i två dagar med idag inräknat och kommer stå inne även imorgon. Förhoppningsvis kan T komma tillbaka och kolla henne igen imorgon kväll och förhoppningsvis är hon ganska mycket bättre och kommer då få börja gå i hage igen. Vi går korta promenader med henne flera gånger om dagen men vill ändå ta det säkra före det osäkra och ha henne på box nu till att börja med.
 
 

AJ

Spenderar kvällen genom att ha jätte ont i magen. Anledningen till att uppdateringen tyvärr uteblir i dag :(

SKYTTE TRÄNING

Eftersom Roze är halt (ska skriva mer om det ikväll) så kommer hon inte flytta till Lillerud idag som planerat.

Så istället åkte jag och pappa hem till Niklas (en av Sveriges bästa viltmåls skyttar). Han hjälper pappa sätta ihop min luftgevärs banan medans jag och hans son tränar lite skytte. Första luftslotten  för säsongen, aningens ostabilt ;)