Putte & Roze right now

 
Hej på er! Vet knappt vart jag ska börja med tanke på hur mycket som hänt sen ni hörde av mig sist.
 
Men till att börja med så har Putte kommit hem från sin månad hos Erika där han utvecklades enormt. Det var en månad med mycket intensiv träning och han fick efter han kommit hem en lite lugnare period för att smälta allt. Nu har träningen dock ökats på igen sen drygt en månad tillbaka och han har hunnit starta två klubbhoppningar och två fälttävlans tävlingar med Selma. På första klubbhoppningen hoppade dom två rundor på 50cm, i första rundan blev dom inte riktigt klara ur en sväng och han smet bredvid, i andra rundan var dom felfria. På sin andra klubbhoppning hoppade dom en runda på 60cm med ett pet, han var dock mycket stabilare då och till nästa gång blir det nog 70cm istället då han nästan blev lite slarvig för att det var lite lågt.
 
 
 
På  första fälttävlans tävlingen som var en av tre deltävlingar i "sugarcup" som är en cup för ponnyer i alla kategorier, går över 60cm och kräver att ponnyn och ryttaren aldrig tävlat riktig fälttävlan tidigare så skötte han sig toppen fram tills dess att han kom till det hinder där domaren stod...som den över sociala ponny han är så ville han gärna prata med domaren och sprang därför bredvid hindret typ upp i knät på domaren så då blev de uteslutna. Men förutom det så skötte han sig tipp topp! Dagen innan varje deltävling så hålls det en träning så han hade bara hoppat fälttävlans hinder en enda gång tidigare, dagen innan, så med tanke på det så var han jätte duktig trotts allt.
 
 
Senaste fälttävlans omgången var i söndags och han hade då ett stopp men skötte sig annars utmärkt och fick massa beröm från domaren för att han hade utvecklats så och såg mycket säkrare ut!
 
 
 

 

Roze är pigg och fräsch men njuter just nu i fulla drag av ett lugnt liv hemma i hagen. Hon rids några dagar i veckan och går dessemellan i hagen och mummsar gräs. Så fort jag får sommar lov och flyttar hem över sommaren så kommer hon ha några igångsättningsveckor och sen ska hon börja ridas ordentligt igen. Men just nu tar skolan all fritid jag har under veckorna och mycket på helgen också. Mitt mål nu är bara att överleva fram till sommarlovet utan att kracha totalt och utan några stora katastrofer i skolan så allt annat får komma i andra hand nu i två veckor till..


~




MAJ

Äntligen maj och man kan till sist få börja se fram emot sommaren på riktigt! Längtan efter sommarlov är det som får mig att kämpa mig igenom dom sista veckorna, är så hemskt trött på allt som har med plugg att göra!! Förra veckan, denna veckan och två dagar nästa vecka har jag dock praktik. Är i ett dressyr stall utanför Enköping, Herfsta.

 

Har naturligtvis fått gjort massa "vanliga" stallsysslor men även fått duscha massa hästar (älskar känslan efteråt då hästen är ren, fin och har nyflätad svans!), ridit ut på en av de fina hästarna, longerat/tömkört, kollat på när Gabbi (som äger Herfsta) tränat dressyr för sin tränare och sist men inte minst så har jag groomat på tävling åt Jeanna Högberg som rider i dressyr landslaget!