KORT INTERNET FEL

Har varit utan internet sen igår kväll men nu äntligen är det fixat! Inläggen som skulle kommit upp här idag kommer imorgon! Så länge får ni smakprov från dagens dressyr träning!







TRÄNING INBOKAD!

Imorgon kommer en tränare hit och ska ha träning för Erika och Putte och mig och Roze! Vi har bokat var sin halvtimma då det är så pass varm. Dessutom kommer nog lilla Putte vara minst sagt trött i huvudet efter 30 minuter!
 
Mamma har lovat att agera fotograf, kvalitén på bilderna kan variera från tillfälle till tillfälle när det är hon som står bakom kameran men någon bra bild som går att visa blir det nog så håll utkik!! 
 
 
 
 
 
 

VETERINÄR INBOKAD X2

Puttes första veterinär besök i min ägo är inbokat, dock inga ledsna miner för det! Han ska äntligen slippa vara papperslös! Veterinären ska nämligen åldersbestämma honom på hans tänder, ta dna prov, chipmärka honom och rita en signalementsbeskrivning så jag kan ansöka om pass på honom.
 
Ytterligare ett veterinär besök är som sagt inbokat och då gäller det årlig vaccination för Rozes del och påbörjan av grundvaccination för Putte.
 
Fram tills nu har tidigare ägare letat efter ev papper som troligtvis aldrig funnits och jag har tagit reda på vad jag behöver ha för handlingar för att kunna ansöka om pass. Så himmla skönt att äntligen ha fått klart för mig vad som måste göras så det kan bli gjort! 
 
 
 
 

ÄVEN ERIKA OCH PUTTE HOPPADE

Som rubriken lyder så hopapde ju naturligt vis även Erika och Putte. Hans andra hoppning uppsutten! Sist gång hade vi ju bara ställt upp ett hinder längs ena långsidan och gjort "infångare" av bommar då han tidigare endast har blivit löshoppad några gånger. Men igår höjde vi svårighetsgraden ordentligt genom att lägga till ytterligare ett hinder samt att vi faktiskt glömde göra "infångare". Förra gången fick han en jäkla fart efter hindrena och för den delen före också så det kändes som en bra grej att det skulle komma ett till hinder efter det första så han fick koncentrera sig på något annat än att springa i full fart.
 
Efter uppvärmningen fick han hoppa alla hinder ett och ett åt båda hållen, ett på långsidan och ett snettígeniom. Första gången han skulle hoppa det på diagonalen förstog han inte att han faktiskt skulle över hindret för än typ två meter innan trotts att Erika visat honom hindret i god tid, han blev helt paff och stannate/ vände där ifrån. När han fick göra ett nytt försök blev det lite helikopter men sen gick det galant åt det hållet. I andra varvet skrittade han över mini krysset en gång innan han insåg att det var okej att hoppa det. Hinder ska ju stå längsstaketet som dom alltid har gjort right?
 
 
 
Sedan pustade dom lite innan dom började ta hindrena i följd. Först det "svåra" på diagonalen och sen det "lätta" längs staketet på långsidan. Det gick över förväntan då han förstog det helt och hållet på typ andra försöket. Vad som mer var ett enormt framsteg var att han var sååå lugn! Han var pigg och framåt men inte alls springig och vimsig som sist gång då det som sagt gick i tusen knyck efter hindret! Super stolt över både Putte och Erika som gör sånna stora framsteg!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STYRKA & KONDITIONS PASS

När våran pulled pork upplevelse som ni kan läsa om nedan var avklarad så blev det ridning. Vi red ned till dom stora ängarna för att jag ville visa Erika en väldigt platt och fin äng jag "hittat" (det är våran mark).
 
Det är en bit att rida dit så hästarna var framskrittade när vi kom dit så jag började jogga igång roze på mer eller mindre långa tyglar. Tycker inte det är mer än rättvist att hon får några minuter att bara mjuka upp sig i den form hon vill till att börja med. När vi hade joggat några varv rullade vi över i galopp. Red ganska snart in på en stor volt och började jobba henne. Hon var redan från början rätt med på noterna och började sänka sig och lyfta ryggen. 
 
När hon gick stabilt på volten så red jag ut på rakt spår och fortsatte galoppera. Hon tappar då nästan alltid fokus när man är utomhus men idag fixk jag henne att jobba super duper duktigt på rakt spår i båda varven och dessutom på volt också (vilket dock är betydligt mycket mer förekommande).
 
 
Hela passet var hon så himla duktig och gick i form nästan hela tiden, äntligen börjar lite styrka komma! Så himmla roligt och inspirerande när det går bra! Hon fick naturligtvis skritt pauser då vi kanske höll på i ca 40 minuter nere på ängen allt som allt. Avslutade med att trava av henne på stoora böjda spår då hon fortfarande ligger lite efter i traven gämnfört med galoppen och alltså än så länge är lättare att få att jobba korekt på böjda spår.
 
 
 
Vi kommer fortsättningsvis jobba ganska mycket med galopp då hon tycker den gångarten är roligare än trav = hon tjurar inte ihop när det blir jobbigt utan fortsätter kämpa! Jag menar inte på något vis att vi inte skulle travarbeta för naturligt vis kommer vi det men traven stärks även den av att lägga lite extra krut på galoppen för sen när galoppen är starkare kommer även traven gå lättare. Så ser i vart fall planen ut just nu! Styrka och konditions träning kombinerat! :)

HOPPNING JAG & ROZE

Av nån anledning som jag ännu inte riktigt klurat ut så har det inte blivit av att jag har hoppat Roze nått nu i sommar. Hon har blivit löshoppad säkert 6 gånger eller nått men inte en enda gång uppsuttet, vilket det verkligen kändes som att det var dags att ändra på! Sagt och gjort så fick som sagt båda hästana hoppa igår. Först ut var jag och Roze som började med att gå ner till en äng och värma upp då hon inte brukar uppskatta dressyr i paddockn så mycket. Det var nog ett klokt beslut för hon var loj även på ängen och var inte alls intresserad av att jobba. Skrittade, travade och galopperade igång henne på hennes vilkor mer eller mindre, ingen idé att bråka med henne när hon är på det humöret så såg bara till att bon blev uppmjukad och varm så hon inte skulle sträcka sig när vi hoppade. 
 
Hinder piggar dock alltid upp madamen så så fort vi kom in i paddocken och styrde mot första krysset så blev hon pigg och glad! Vi hade ett hinder på ena långsidan och ett på snett igenom. Hoppade det i lite olika följder och med olika vägar, hon var pigg och glad och skötte sig toppen. Tror hindren landade på kanske 70cm. Evigheter sen vi hoppade + extrem värme gjorde att det kändes bäst att ta det lugnt första gången, kravlöst och kul helt enkelt. Hon blev väldigt trött fort så vi höll kanske på i 15-20 minuter och sen skrittade vi ut som avslutning.
 
Erika som agerade fotograf hälsar att kameran var trasig och morgon trött på samma gång, därav tog den bilder vid fel tillfälle och suddiga bilder dessutom! Dock var hon snäll och väckte den och lagade den till det var min tur att fota så det var ju snällt, haha övning ger färdighet! Puss på dig bästi <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PULLED PORK

Erika meddelade i början av sommaren att vi hade två saker vi var tvungna att göra, åka till Ullared och laga/äta pulled pork. Jag var väl lite halv skeptiskt inställd till båda delarna men man måste ju ställa upp och prova på lite nytt! Sagt och gjort så åkte vi ju till Ullared för några veckor sen och fick en riktigt lyckad och trevlig tur! Igår meddelade Erika att idag var det dags att laga pulled pork också..jag som är allt annat än en köttfantast hade hoppats att om jag inte nämde det så skulle hon såsmåningom glömma bort det, men icke..well well, mot ica styrde bilen vid halv 11 i förmiddags för shopping till pulled pork.
 
Vi köpte klyftpotatis, sås, grejer till sallad och så naturligtvis själva köttet som låg fint förpackad i en låda med vackert serveringsförslag utanpå. När vi kommer hem och öppnar paketen så är det en stel ljust beige köttklump med lite sås runt som möter oss..när vi sedan klipper upp plast förpackningen runt och det luktar 100% kattmat så kände jag bara, vad fan har jag gett mig in på..
 
 
Well, well le och va glad Malin, djupt andetag! En och en halv timma senare när allt var färdigt och det skulle provsmakas såg det dock betydligt mycket frächare ut även om jag fortfarande var skeptisk..men så fel jag hade, det var faktiskt riktigt gott hur illa det än såg ut/luktade innan!!
 
 
Vilken bild tror ni gör sig bäst på "Lever det lykliga livet" aka. instagram? hahah. Den första med texten "vardagslyx med Erika en underbar tisdag som denna"? ;))
 
Hur som helst så får jag nog erkänna att jag hade fel om både Ullared och pulled pork, över förväntan båda delarna! Tack Erika för att du vidgar mina vyer (;
 
 

TÅLAMODS PROBLEM?

Många irriterade suckar senare så har jag äntligen gjort klart och beställt mitt nya mobilskal! Det krånglade som bara den när jag skulle göra klart det sista förut, men nu så!
 
Ska ta en snabb macka och sen gå ut i stallet och kolla till hästarna som står inne och sover. Dom har inte varit inne på snart två veckor förutom nån kort stund. Tror det kan vara en av anledningarna till att Roze var rätt så loj idag. Det har varit endel fluger och skit så dom har nog inte riktigt kunnat slappna av på dagarna + att dom förmodligen är liiite på sin vakt hela tiden, flyktdjur som dom är.
 
Ska se om jag kan verka Rozes bakhovar, lättare sagt än gjort med den madamen..sen får dom gå ut igen och jag ska bege mig till min kusins pappa och så ska han få se om han kan klura ut varför min bärbara dator dör när man drar ur sladden! Håll tummarna för att det är någon inställning!!
 
 

MORGON-HOPPNING

Nyss kommit in från stallet, slängt svettiga schabrak i tvättmaskinen och gjort iordning lite att äta.
 
 
Båda hästarna har hoppat super duktigt och framför allt Putte och Erika har nog haft ett av sina bästa pass någonsin! Jag ska skriva om passen sen och visa er alla bilder men nu får ni ett smakprov sålänge!
 
 
 
 
 
 
 

UT PÅ TUR MED MAMMI

Idag har jag städar och sorterat på rummet, ätit jätte god lunch i Säffle med mamma och pappa, mozzarella fylld kyckling, nomnomnom! Senare nu på kvällen lurade jag med mamma ut och rida. Vi skrittade ut i ca 50 minuter, mamma på lugna snälla Roze och jag på spralliga pigga Putte! Jag red honom väldigt kravlöst, tränade bara lite på att ställa åt båda hållen, att skänkel inte alltid betyder framåt utan att man även kan flytta undan skänkeln + halter. En mysig kravlös skogstur helt enkelt!
 
 






Imorgon bitti däremot blir det andra bullar! Då ska båda hästarna hoppas uppsuttet! Jag ska hoppa Roze och Erika Putte. Kan förhoppningsvis bjuda på lite bilder också! Nu måste jag borsta tänderna och gå och lägga mig för att orka upp imorgon! Natti på er!

ATT INTE HITTA

Letar efter ett vaccinationsintyg som jag MÅSTE hitta men nu har jag letat precis över allt det möjligen skulle kunna vara, har jag hittat det? Nej. Suck!

Ska övergå till att städa mitt rum nu istället, vem vet det kanske dyker upp?





PLANEN- ATT VARA EFFEKTIV!

Nästa vecka (och imorgon) har jag tänkt försöka hinna med massor av saker! Inte för att jag har speciellt många tråkiga to do grjer men det är ändå mycket jag vill hinna med på dom lediga veckorna som är kvar innan skolan börjar!
 
Framför allt vill jag hinna träffa många av mina vänner som jag annars har svårt att hinna med att träffa när jag går i skolan. Jag ska verka båda hästara, kolla upp saker med stallplats osv inför att flytta tillbaka till Lilelrud (skolan) i höst, kolla upp/fixa med vacination till båda hästarna, hinna rida hästarna mycket, klippa mig, städa/sortera bland mina grejer, träna, kanske åka på någon mer semester tur, skjuta och umgås med släkt och familj!
 
 
 
 

CATCH UP!

Har som sagt bara varit borta från mina guldklimpar i tre dagar men det känns verkligen som en evighet! Hur i hela friden ska jag överleva att flytta tillbaka till skoaln i augusti och lämna Putte kvar hemma. 
 
Farfar har varit förste häst vakt och smörjt mular och haft sig väldigt flitigt för Puttes mule såg riktigt fin ut nu i kväll! Erika kom hit en liten stund efter att vi kommit hem och så gick vi ut i stallet och hämtade in hästarna från hagen, borstade genom dom ordentligt och sen släppte vi dom i paddocken. Dom fick skritta/trava och galoppera tills dom var nöjda = trötta. Roze som har lite ondare av värmen var nöjd över att få springa av sig men inte mycket mer än så medans Putte brallade och latchade runt.
 
 
När dom var nöjda och ordentligt svettiga dessutom så gick vi på en avskrittnings promenad och sen blev det dusch och smörjning av mugg/mule för Puttes del och sprayning med den helt ogiftiga men effektiva hemmagjorda flugsprayen, vill ni att jag drar receptet och visar alla bilder/filmen igen? 
 
 
 
 
 

HEMMA IGEN!

Hemma igen efter tre dagar och två nätter på väst kusten, närmnare bestämt Grebbestad! Haft kanon väder med strålande sol och dryga 30 grader varje dag! Fick låna värsta lyxiga husvagnen av några pappa kände också så vi har bott suveränt! Inte mycket med än internet täckningen att klaga på ;) Därför jag inte kunnat blogga!
 
 
Vi har i alla fall solat massor, ätit räkor på stranden, varit till sportshopen, ätit god mat och bara tagit det lungt!
 
 
 
 
 
 
 

NYTT SKAL!

Håller på och fixar lite med ett nytt mobilskal på http://photobox.se! Inte nöjd/klar än men nått i denna stilen kommer det nog bli, lite somrigt och glatt lixom :) vad tycker ni? 




SMÄLTER

Känns ungefär som att man ska smälta bort här just nu, vi har haft över 30 grader varmt här i flera dagar nu! Det kan ju vara riktigt skönt om man bara vill ligga på stranden eller bara läsa en bok under äppleträdet..men det är inte riktigt jag..jag vill göra saker hela tiden och tycker inte det finns någon bättre vardags känsla än när man kan känna att man verkligen fått massor av saker gjorda! Så ärligt talat gör denna värmen mig mest stressad för att det känns som att jag inte gör nått, haha tror jag är knäpp!

Igår kl 22 så hade det äntligen svalnat av så pass att det gick att rida så då tog jag och Roze och red till dom stora ängarna och travade/galopperade kravlöst, sen pust paus innan vi jobbade i galopp på stor volt och avslutade i trav på serpentiner. Hon var riktigt avslappnad nedåt på slutet och trampade på bra bakifrån!


Idag har jag och pappa power walkat/sprungit 4,5km mitt på dagen i 33grader och stekande sol "så du kan känna att du har gjort nått" haha! Vi sprang till sjön och hoppade i där och sen kom mamma med bilen och hämtade oss, snacka att svetten verkligen rann och att det var så sjukt enormt jobbigt! Men hjälp så skönt efteråt när man fick slänga sig i vattnet!

Sen kom Erika och vi gick till farmor och åt plättar och pratade lite med henne innan vi tog in hästarna, borstade dom, tog en mini promenad i värmen och sen kom besök från Stockholm en snabbis och Erika åkte hem. 

När solen börjat gå med och det blivit lite svalare i alla fall så sadlade jag Roze och så red vi ner till dom stora ängarna igen. Idag var det lite mer fokus på att hon skulle jobba med formen och undertramp, helt enkelt lite större krav. Hon blev mjuk och fin även om hon var rätt stel i sidorna till att börja med pga att det inte blivit så mycket mjukgörande dressyr arbete det senaste. På slutet sänkte hon sig till och med och jobbade i galoppen på rakt spår! Brukar annars vara vääääldigt svårt att få henne att fokusera så pass på ryttaren när det blir rakt spår utomhus så att hon jobbar i form, ett kliv framåt i våran utveckling!

Nu ska jag packa resväskan för imorgon styr bil + husvagn mot Grebbestad! Farmor och farfar ska passa djuren och sova med Wille så han inte behöver sova ute i hundgården + att Erika kommer kika till hästarna och ev rida om det inte är allt för varmt!




ÄLSKADE SÖTNÖT

 
 
 
 
 
 

LUNCH PÅ FLOTTEN




Sol, bad och lunch jag klagar inte!

MORGON MOTION

Klockan 9 i morse kom Erika hit och vi gick till stallet och tog in hästarna från hagen. Det hade redan hunnit bli väl 20 grader och gott om kläggar och andra elaka flygfän så vi bestämde oss för att släppa hästarna i paddocken så dom fick busa av sig lite. Sagt och gjort! Det var uppskattat och Putte som här om dagen var lite oren såg avsevärt mycket frächare ut idag! Han har fått mugg som bara på någon dag blev riktogt illa men nu har vi börjat behandla vilket verkar för en gångs skull ge rätt snabbt ressultat. Anledningen till att han varit lite oren är helt enkelt att det gör ont när han börjar trava och det drar i/spricker i skorporna. Men idag gick det bara att ana liite orenhet så vi fortsätter tvätta rent med grönsåpa, torka och ha på zinkpasta.

Dom blev snart rätt trötta pga värmen så då gick vi en liten avskrittnings promenad innan vi gick in i stallet ovh gav dom var sin ordentlig grönsåpe-dusch! Väldigt uppskattat i värmen och dessutom extremt välbehövligt för Puttes del. Han har ju inte varit ordentligt duschad med såpa och så sen han kom hit och förmodligen inte på väääldigt länge innan dess heller! Vi duschade hans bakben med såpa dagen han kom hit för att få bort bajset och den värsta lukten (stog inte precis i frächaste stallet innan..) men det är det enda förutom vanliga endast vatten duschar efter ridpass och så.


 
 
 
 
 
 
 
 
 

FIKA




12 TIMMARS SÖMN SENARE..

Gick och la mig vid kvart över 11 igår kväll och vaknade kvart över 11 i morse, tolv långa dyrbara timmar som jag hade lagt på att sova,fick först lite panik men inser att det var nog precis vad jag behövde! Har legat på minus vad det gäller sömn så var skönt att få ta i kapp lite och på så vis lär jag nog orka ta bättre till vara på kommande dagar!
 
Har nyss ätit frukost och tänkte nu fixa lite löshoppningsbilder åt er som togs här om dagen! Sen ska jag göra mig i ordning och ta en tur till cafét där syster sommarjobbar och äta någon god lunch!
 
Det är väldigt varmt idag så sen ska jag titta till hästarna och spraya på mer flugspray, se så flughuvor osv inte har ramlat av och smörja lilla rosa mulen. Ridning blir det inget med för än i kväll, alldeles för varmt nu mitt på dagen!
 
Här får ni ett smakprov från löshoppningen så hörs vi senare! 
 
 
 

ULLARED!

Då har man upplevt det obligatoriska Ullared! Haft en jätte trevlig dag men rätt bra shopping också!

Fick med mig detta hem:

Två ljus och ljusstakar som ska med till Lillerud (skolan) i augusti!





En "mellan stor" väska.




Ny plånbok!



Så till häst sakerna! Pälsglans och läderrvål!



Ett äppelgrönt schabrak (starkare grönt än bilden visar)



Vinter vantar, ridstrumpor och ett sadel överdrag i galon så inte katterna ska repa Rozes sadel då dom hoppar upp och lägger sig på den (-.-)



Vinröd grimma till Roze!



Och sist men inte minst en flyghuva med nosnät till lilla bleknäsan som ska hålla på och bränna sig trotts att man smörjer mulen flera gånger om dagen!








ROZE TISDAG

Efter att jag hade ridit Putte så var det Rozes tur. Hon har ju haft en rätt lugn sommar över lag och vilat några dagar pga skytte SM:et jag var på. Dock rör dom sig ju väldigt mycket i sin stora hage så hon har inget behov av igångsättning. Hade inte riktigt någon mer exakt plan när jag red iväg än att det skulle vara på Rozes vilkor för vem känner vad Rozes kropp bäst behöver om inte Roze?
 
Skrittade iväg ner genom byn och sedan vidare bort på en gräsväg (gammal igen växt grusväg som numera har fått bli gräsväg) mot några ängar. Red in på ängen och tänkte att vi kunde trava lite kravlöst, travade ett halvt varv och sen rullade Roze lite försiktigt över i galopp, aja tänkte jag, kör då din lilla bustant! ;) Sa det högt och wiiiiiii sa Roze och la ett litet brussprång innan det blev fullt ös! 
 
Vi galopperade fem varv runt ängen på Rozes initiativ sen bytte vi varv och skrittade en stund innan hon "frågade" om hon fick galoppera igen, vilket hon fick, så fort eller långsamt hon ville ;) Galopperade ytterligare fem varv innan hon saktade av och vi travade hem på gräsvägen och sen skrittade hem genom byn. 
 
Himla mysig kvällstur på min klippa ♥
 
 

PUTTE & JAG

Red ju som sagt Putte för tre dagar sen. Började med att skritta till en äng där jag sedan började rida volter och andra böjda spår i skritt för att få honom mjuk och känna lite på honom. Han är lite obalanserad och vill gärna krulla ihop sig så man fick vara noga med att vara jätte lätt i handen och tänka på att själv ha en stabil och tydlig sitts så han förstår vad man menar. Väl medveten om att han går bakom lod på vissa bilder men jag skriver inte för att visa en fakad sida av oss utan för att ni ska få se verkligheten och våran utveckling.
 
 
 
 
 
När skritten fungerade så övergick vi till trav där jag red honom på en stor volt. Han håller på att lära sig att gå på böjt spår i trav just nu så han är lite vinglig men kämpar på! Hans tempo är även nått vi håller på att öva på, han orkar inte jobba i form och balans i en trav i ett lagom tempo utan väljer antingen att gå långsamt i en bra form eller om man ber honom länga lite på steget gå över till ett alldeles för högt tempo där han tappar form och balans helt. Fokus ligger just nu alltås på att sakta men säkert träna honom till att bli starkare och på så vis klara av att höja tempot till en såsmåningom bra arbetstrav.
 
 
 
 
Inte lätt att hålla fokus hela tiden! ;)
 
 
När traven funkade rätt så bra i båda varven så fick han pusta en stund innan vi galopperade lite. Där är det dock raka spår som gäller än så länge så tog några långsidor i varje galopp i stort sett på hans villkor. Han vill dock att det ska gå lite väl fort så försökte vara med och fångaupp honom och göra halv halter, samma som med traven gäller dock i galoppen, han orkar inte riktigt hålla ett bra tempo än.
 
 
 
 
 
Hade varit kul att höra vad ni tycker! Jag är strax över 180cm lång och Putte är enligt vad vi själva mätt hemma maxad c-ponny på närmare 140cm i mankhöjd...i teorin skulle jag säga blankt nej till att jag skulle kunna rida en så liten häst. Men ärligt talat tycker jag han bär upp mig förvånandsvärt väl! Vad tycker ni? Ser jag alldeles för stor ut i era ögon? Jag har tänkt rida honom någon gång då och då bara för skojs skull och då absolut inte hoppa eller så men bara lite dressyr. Tycker ni det ser ut att vara olämpligt?
 

SOMMAR LOV!

Så var sista dagen gjord på jobbet! Sagt hejdå till snutte grisarna och personalen, super sommarjobb!
 
Har i alla fall nyss stekt pannkakor som för att fira in sommar lovet och nu blir det en dusch för att en sista gång för i sommar i alla fall tvätta bort grislukten. Sen ska jag sätta mig vid datorn och så ska vi ta i kapp massor av inlägg och bilder! Sen blir det att åka till stan och handla matsäck för imorgon styr bilen mot Ullared!
 
 

VAD HAR HÄNT SEN SIST?

Som ni säkert märkt så har jag inte uppdaterat på ett tag. Jag har jobbat som vanligt och försökt hinna med allt man ska och borde..jag jobbade bla förr-förra helgen så jag skulle kunna vara ledig helgen som var nu. Var nämligen iväg och sköt SM i skåne torsdag-fredag-lördag-söndag. Fick med mig ett silver och två brons hem så är mycket nöjd! Tangerade bland annat mitt person bästa på snabb gris så det känns minst sagt som att mina tävlings nerver har blivit lite bättre!!
 
Junior medaljörerna.
 
Passade även på att prova goda glass sorter, grilla och bo på camping när vi var i skåne och sköt så det var riktigt mysigt! Världens största glass kulor...haha vi hade bara beställt en kula av varje smak och ja ni ser ju..en kula var typ tre kulor, och så säger dom att skåningar är snåla? ;)
 
 
Jag har med blandade känslor påbörjat sista veckan på mitt sommarjobb. Vissa stunder när det är varmt, svettigt, luktar apa, är tungt osv så vill man ju inget heldre än att dagen ska ta slut. Men dom där stunderna när man matar smågrisar, ger dom otroligt halmälskande grisarna dagens halm eller klappar lite på grisen i box 36 som alltid hoppar upp när man kommer och går förbi då vill man verkligen inte att det ska vara sista veckan!! Kommer sakna det massor även om det inte alltid är en dans på rosor!
 
 
Hallon på väg hem från jobbet!
 
 
Vad gäller hästarna så har dom fått en liten mini vila i samband med att jag var i skåne. Det har varit blous fest här i Åmål under samma period som jag var i skåne så Erika som jobbar i butik har inte haft en ledig stund över för att rida hon heller.
 
Innan jag åkte till skåne hade vi dock en fantastisk uteritt då Putte var ett helt annat jag! Bromsen funkade och han skruvade inte igång sig så mycket som han brukar. Visst var han pigg men han lyssnade fantastiskt bra och jag kunde rida med Roze brevid Erika och Putte utan att han drog iväg i full galopp! Stor applåd för lillen!
 
Jag testade dessutom att rida honom igår som ni kanske såg på bilderna! Jag har ju bara ridit honom när vi var och kollade på honom och sen ett par gånger när han nyss kommit hit.I och med att jag och Erika nästan alltid rider ihop så har det automatiskt blivit så att lilla Erika har tagit Putte och jag Roze.
 
Även fast jag är lång så tyckte jag absolut inte det var någon katastrof! Det blev inte vingligt eller obalanserat. Jag har dock inga planer på att rida honom varje dag eller hoppa eller liknande men någon gång då och då lär jag nog rida honom framöver. Lite kul att variera sig!
 
 
Imorgon ska jag skriva mer ingående om passet och visa er ett helt gäng bilder! Red även Roze efter jag ridit Putte igår samt att jag och Erika red nu i eftermiddag. Mer om det imorgon!
 
Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig tidigt, såå himla välbehövligt och skönt!!
 
 
 
 
 
 

FRÅN OCH MED NU

Fårn och med nu är jag tillbaka igen! Har massor att berätta ich visa men så länge får ni några bilder från idag!




HOT-HOT-HOT

Nyss kommit hem från jobbet, tagit flingor med massor av jordgubbar och mjölk på altanen och nu blir det en dusch! 


Efter duschen tror jag faktiskt den får bli en power nap innan jag tar tag i resten av dagen! 

FINA FÖTTER

Idag har jag skjutit på förmiddagen och sen övningskört. Sen vekade jag båda hästarnas fram hovar, haha.. Anledningen till att det blev just framhovarna på båda var att jag bara orkar ta två hovar i taget på Roze eftersom hon är så tung och inte vill stå stilla efter en stund då hon tycker det blir långtråkigt och på plutten var det framhovarna som hade störst behov av verkning, bak kan vänta en vecka till :) 







När båda pollarna skött sig duktigt så fick dom prova sina nya hinkar som är tänkta att man ska kunna ge dom kraft foder i hagen med.




Söten visade sin kreativa sida när han höll stilla hinken med hovarna ^^

Sist men inte minst longerade jag lillen, skritt och trav. Tanken var att han skulle få jobba lite på sin trav och samtidigt bli av med lite energi så han inte är helt knäpp imorgon när han ska ridas ;) 

Roze fick gå med på avskrittnings promenaden. Han tyvärr inte med henne mer än så. Var tvungen att äta och nu ska jag sova för imorgon är det jobb!

REKORD VECKA!

Skjutit två nya personliga rekord denna veckan! Först i torsdags sköt jag som ni kunnat läsa om tidigare nytt rekord på långsamt löpande gris (tavla) på 50m avstånd och idag sköt jag nytt personligt rekord på snabbt löpande gris på 50m avstånd! 

Känns som riktigt bra uppladdning inför SM som går torsdag-fredag-lördag-söndag i Skåne nu till veckan! 




FREEEEDOM

Asså HELG! Som jag har längtat efter att få helg och verkligen vara ledig. Jag jobbar ju oftast bara till kl 13-15 så jag har ju em/kvällen att göra saker på men jag brukar vara så slut att jag knappt orkar göra det aldra nödvändigaste ens!
 
När jag kom hem idag så tog jag wille ur hundgården och gick med honom så han fick rasta sig, sen fick han ligga på altanen medans jag matade katterna och gav fåren vatten. Sen la jag mina jobb kläder i tvättmaskinen innan jag tog en kall dusch. Vi har 25 grader här! Dock rätt målnigt :(
 
När grislukten var bortskrubbad så gick jag till farmor och åt mat med henne. Sallad med massa grönsaker och kallkyckling till (naturligtvis tillagad) så mummsigt! När jag pratat med henne och farfar en stund och gosat lite med Buster (deras hund som tidigare var våran hund) så gick jag hem igen.
 
Nu har jag hängt tvätt och lagt i en ny tvätt i maskinen, pussat på wille och tänkte göra lite mer nytta medans jag ändå är på humör. Disken nästa!
 
 
 
 
 
 
 

NATTI NATTI FRÅN MO

Nu säger jag och Wille tack och god natt för idag!




Mitt vackra rum....kaos. Man skaffar med grejer och kläder när man bor på två ställen (skolan på veckorna och hemma på helgen). När man sen ska flytta hem över sommaren så får man wips inte längre plats i ett rum = saker över allt som ni kan se. Suck ska ta tag i det när jag jobbat klart. Sover ändå bara på rummet så stör mig inte så mycket men hade jag behövt vara här hade jag blivit galen så som här ser ut!

ONS - TOR - FRE

I onsdags jobbade jag och sen på kvällen red jag ut barbacka i repgrimma på Roze, skrittade bara och njöt av att inte tänka, bara åka häst. Jag red inte ett endaste dugg, bara åkte med och det spelar ingen som helst roll. Världens snällaste bara går och ser glad och nöjd ut med öronen spetsade, pigg och lycklig. Trotts piggheten genomsnäll och världens bästa lyckospridare när man känner sig nere. Mamma och Putte promenerade med och bjöd mig och Roze på smultron. 

 
 
I går fick hästana vila då jag sköt tävling efter jobbet. En tävling man skjuter på hemma plan och sedan skickar in ressultatet och tävlar mot skyttar i hela Sverige. Jag sköt person bästa!
 
 
 
275 poäng av 300 möjliga lyckades jag skrapa ihop! (elektroniken dömde ut etrt skott som gick in i verkligheten). Man har 5 sekunder på sig att lyfta geväret från höften till axeln och skjuta. 
 
Senare på kvällen fick jag behandling av min "farbror" som är idrottskade massör. Har så himla ont överallt och det visade sig vara för att massa muskler är överansträngda. Att ha suttit i skolan och pluggat naturvetenskap och sen pang bom börja jobba var inte det bästa för kroppen..
 
Idag är det äntligen äntligen fredag och en ledig helg väntar....eller? NEJ :( Ska jobba även imorgon så får bara söndag ledigt denna veckan. Kan säga attbåde min kropp och mitt huvud är skapligt trötta! Har bara två veckor kvar sen är det sommar lov för mig också!
 
När jag hade jobbat klart och kommit hem blev det duschen och sen lagade jag taco till mig och pappa. Nu har jag läst lite bloggar och tänkte ta en power nap innan jag ska försöka få lite saker gjort. Ska bland annat hälsa på farmor och farfar, måste nämligen prata med farmor om i fall hon kan köra mig till och från jobbet imorgon och höra med farfar om han vill hjälpa mig bygga hästhage. Hästarna får troligtvis vila idag också men sen jäklar är det dags att börja trimma igen! 
 
 
 
 
 

SADEL & NYTT TRÄNS!

Så fort jag slutat jobbet igår var det raka vägen hem och skynda sig genom duschen och äta innan Erika kom och det var ut i stallet och borsta Putte och förbereda transporten. Vi hade nämligen bokat tid i Karlstad för sadel utprovning igår! Fram tills nu har han ju ridits med voltigegjord och även fast han är rätt snäll så är det ju väldigt mycket lättare om man har en sadel att tillgå. 
 
Han gick rakt på transporten som en riktig dröm häst (är ju van vid Roze...*host*). När vi kom fram efter ca en timma så var han lugnare än vad jag trott. Jag hade räknat med en rätt uppjagad häst men icke, visst han stog inte och sov men han var inte direkt stressad heller. Pappa körde och mamma var med som smakråd/hjälp så vi var ett helt gäng ;)
 
Fick prova massor av olika sadlar och Erika provred några. Till sist stog det mellan två sadlar den ena en nyare, bättre i stoppningen och i komforten och en helt enkelt över lag lite sämre, men 1100kr billigare. Dessutom var den billigare svart till skilnad från den dyrare som var brun vilket jag tyckte var betydligt snyggare men efter lite diskuterande så blev det ändå den bruna. Älsklingens välmående och komforten i sadeln måste få gå före. 
 
När det var 5 minuter kvar tilll stängning så var vi klara och vi frågade lite gulligt om vi fick kolla i butiken lite snabbt, den stackars människan tvingade fram ett trevligt butiksbiträdes-leende och sa javisst (mahahah). Vi skyndade in i butiken och letade upp ett brunt träns som matchade sadeln, sa att vi var osäkra på om han hade ponny eller cob den faktiskt på riktigt väldigt hjälpsamma människan som jobbade där erbjöd oss att gå ut och testa tränset. Cob var för stort och ponny passade med undantag för sidostyckena som var på tok för korta. Men då fixade så vi fick ett par längre sidostycken istället, den servicen!
 
Vi fick även med oss en väldigt tun gelpad så inte sadeln skulle glida (den gjorde det väldigt mycket utan och inte alls med). Erika köpte ett par hanskar och en jätte gullig grimma till Putte ;) 
 
Han gick på precis lika snällt när vi skulle åka hem. Väl hemma var han dock såååå trött!  Många nya intryck för lillen!
 
Bilder på all utrustning kommer upp sen när jag är i stallet! Håll utkik!