Vecka nr 13 ~ 29 mars 2013 ~

Jag vägde mig igår fredag eftersom jag inte skulle ha möjlighet att väga mig idag (lördag) som egentligen är rätt dag. Eftersom jag varit sjuk även denna veckan och bara kunnat rida lite gran (alltså inte träna som vanligt) så räknade jag med att ha gått upp i vikt.
 
Ressultatet som vågen visade var att jag hade gått upp 0,2kg vilket var helt okej pga omständigheterna med att jag varit sjuk. Jag har alltså på 13 veckor gått ner totalt 11kg

Hovslageri för över 100 år sen

Idag fick jag ett brev av min 84år gammla morfar. Förutom att jag uppskattade det väldigt mycket så tänkte jag ni också kunde finna det intressant att få höra lite om hovslageri för över 100år sen?
 
" Kära Malin!
Önskar jag fått se på när du var i hovslagarlära. Du ska veta att min farfar ordnade hovslagarkurser för han såg att böndernas hästar var illa skodda och de haltade mer eller mindre. Hemma i Årjängs trakten var bönderna ofta ute på långresor. Då hade de alltid hammare och tång och några söm i en ryggsäcks ficka- gärna en reservsko. Härmed också ett bidrag till "häst biblioteket".
 
Morfar"
 
 
Förtydligande för er som inte riktigt förstod, han syftar alltså på hovvårdskurserna jag varit på när han säger "hovslagarlära".

Gårdagen i text & bilder

Igår tänkte jag rida lite på dom stora ängarna på andra sidan stora vägen så skrittade dit med mamma utrustad med kamera som sällskap men tyvärr var det is under gräset så det kar hårt, knöligt och halt så det var bara att vända.
 
 
Istället red jag på de delar av grusvägarna som var fria från is. Kanske inte det roligaste men lite omväxling från paddocken. När vi roat oss med att trava runt i byn i ca 30min red jag hem igen och tog några skutt i varje varv på ett litet mini räcke på 50cm i paddocken. Till en början var hon lite off men sen kom hon igång och blev lite pigg och busig men snacka om att det känndes att vi inte hoppat alls sen i november! Vi var minsan ring rostiga båda 2! Jag är väl medveten om att schabraket har åkt bak på bilderna nedan men hon busade endel före och efter hindret så där har ni orsaken. :)
 
På väg mot hindret på första bilden.
 

Let´s get fit fore life

 

En god bok

Ska ta med mig dessa 2 böcker och gå ut och sätta mig i solen en stund!




Jag gör fel, jag vet det. Oavsett vad andra tycker.

Jag är helt övertygad om att det sätt jag hanterar Roze och andra hästar, det sätt jag umgås med henne på, genom att rida klasisk engelsk ridning och hantera henne på det klasiska ridskole-viset är fel. Kanske kommer jag aldrig under Rozes liv komma fram till vad som är rätt, kanske kommer det krävas mer tid än min livs tid för att inse och lära mig komunicera och umgås med hästar på rätt sätt.
 
Att tvinga, kräva och bestraffa är fel. Jag vet det, för jag känner det. Jag får inte slå andra människor för att dom inte vill göra det jag önskar att dom skulle. Jag får inte tvinga min mänskliga kompis att göra nått för mig som den inte vill, bara för att jag känner för det. Jag får inte slå, sparka på eller hota min mänskliga kompis när den säger emot. Istället måste vi diskutera och komunicera. Vad ger mig då rätten att göra detta mot min häst? Min häst kompis. Ingenting.
 
Det finns människor som misshandlar, dödar, slår, hotar och trakaserar andra människor. Lika lite som jag vill vara en del av det, lika lite vill jag vara en av alla de männikor som slår, hotar och bestraffar sina hästar. Men hur ska jag då uttrycka mig och kommunicera? Om inte arga tillsägelser, hårda skänklar och snärtar med spön är rätt? Jag har inget svar. Men bara genom att veta att det jag gör är fel, genom att vara nyfiken och vilja förändra är jag på väg i rätt riktning.

LOOOOOV

 
Då var det äntligen påsk lov! Som jag har längtat ♥
 
Har startat lovet med en lugn morgon men nu ska jag strax gå ut och fixa i stallet och sen blir det lunch innan jag drar iväg till Åmåls Ridklubb för att agera funktionär/fotograf på maskerad/klubb hoppning! När jag kommer hem ska jag hitta på nått med Roze och sen hade jag tänkt hinna redigera lite bilder från tävlingen innan det är dags att promenera till kusinen med fam. för att se på premiären av let´s dance!
 
Alltså en dag fullspäckad med roligheter!
 

28 mars - longering

 
Igår longerade jag Roze med enda avsikt att kolla av om hon blivit frächare av att gå nu 2 dagar eller sämre (hon har ju varit lite oren) och jag tycker hon såg renare ut, om inte till och med helt ren! Så nu får vi hålla tummarna för att det altså bara var stelhet som gjorde henne knacklig och att hon håller nu när jag sätter igång henne så det inte var nått annat knas som visade sig!
 
Ska bli så grymt skönt att komma igång på riktigt nu!
 
Snart så är vi allt tillbaka i denna kondis ska ni se!

27 mars - dressyrpass

I onsdags blev det ett dressyrpass för mig och Roze. Började med att skritta ut uppsuttet på en väldigt pigg madam som trotts sin överskottsenergi skötte sig fint. Sedan red jag i paddocken, skönkelvikningar, serpentiner osv. Hon var pigg men orkar inte så mycket så när vi övergick till att jobba på volter, serpentiner osv i trav blev det endel protester i form av tvärnitar och bakbens sprattel...en ny konst hon har kommit på, som förhoppningsvis försvinner med överskottsenergin! Efter en skrittpaus övergick jag i att jobba med ökningar och minskningar i traven vilket gick fint, särskilt ökningarna gör hon riktigt snyggt!
 
Hästarna i hagen (som är precis brevid paddocken) ville dock också vara med och busa helt plötsligt och började därför springa längs med paddocken, jaga varandra, göra vackra luftsprång samt blåsa luft...inte så konstigt att Rozes konsentration blev lite störd ;) Men jag är glad att hon inte hade några tankar på att haka på och när hon hade fokuserat på mig igen ett tag så skrittade vi ut som avslutning!
 
Bjuder på några arkivbilder sen i höstas!

Rid bilder 26 mars

 
Nu kommer det några bilder från när Erika red Roze, dock kunde jag bara fota precis i början för sen blev det för mörkt så ni får ha i åtanke att hon inte är ordentligt uppvärmd när bilderna togs (och går alltså inte lika fint).
 
Med tanke på att Erika inte ridit Roze sen typ i somras och att Roze har stått i snart 4 månader tycker jag det gick kanon! Vi började med att gå en kort promenad på grusvägen så långt den var isfri sen gick vi tillbaka till stallet och så red Erika i paddocken. Till en början var Roze stel vilket syns på bilderna då hennes undertramp är lite sådär, men efter lite uppvärmning i skitt och trav lossnade hon och såg riktigt trevlig ut! Dom gjorde några riktigt fina skänkelvikningar även om Roze tvärar lite för mycket i ena varvet, men det är ju ett stort framsteg att hon faktiskt orkar flytta över huvudtaget.
 
 
När Roze var genomriden och ordentligt varm så skulle dom testa att galoppera några långsidor då Roze är för svag för att orka galopera ordentligt på volt just nu. Erika fattade galopp och Roze sa wihooo så kul och körde ner huvudet och började bralla...hahah snacka om att jag fick hjärtat i halsgropen! Efter det hade hon taggat till ordentligt så då valde vi att trotts allt testa att galopera på volt istället. Men som sagt är hon ju för svag för att orka galoppera ordentligt så vi nöjde oss när hon hade fattat galopp några gånger i varje varv och galoperat några steg.
 
 

Hagen 26 mars

Nu kommer ett gäng bilder sen i tisdags då Erika var här och red Roze! För er nya läsare så är Erika hon med rött hår och jag den andra (;
 
På bilden ovan ser ni rätt bra hur häst hagen ser ut. Den går ner till det vita stallet (vårat är det stora röda) och till vänster i bilden ovanför häst rumpan ser ni foder automaten som står ca 10 m från staketet så så bred är hagen åt det håller och sen nere vid vårat stall så kanske ni ser den snöfria paddocken? Hagen är går lika långt åt höger som paddocken är lång (alltså typ 15 m mer än vad som syns på bilden).
 

Vecka nr 12 ~ 22 mars 2013 ~

När jag skulle väga mig i fredags (brukar väga mig på lördagar men skulle inte vara hemma då) så hoppades jag på att ha gått ner ca 0,5kg då jag hade en bra kännsla. Men till min stora besvikelse och förvåning hade jag gått upp 0,5 kg men när jag tänkte efter var det ju fakriskt inte så konstigt. Jag hade legat stilla i soffan exakt hela veckan pga förkylningen och då bränner man inte särskilt mycket även om man äter nyttigt! Så det är bara att acceptera att är man sjuk får man inte lika bra ressultat. Alltså har jag gått ner totalt 11,2kg på 12 veckor.
 
Nu är det ju snart lördag igen och dags för mig att väga mig. Inte heller denna vecka har jag kunnat träna något med undantag för hoppträning i måndags och att jag red Roze i går men det bränner man inte så mycket på så jag räknar med att vågen kommer visa att jag har gått upp lite även denna veckan. Men som sagt, är man sjuk så är man. Nästa vecka då är det hårdträning igen! Då måste jag kämpa lite extra för att ta igen den träningstid jag missat! ;)

NÖJD






Mar. 26, 2013


Trötter

Detta har verkligen varit en mördar dag! Jag har varit så sjukt trött! Först skola och bla nationellt prov i fysik. Sen hem och äta, byta om, ut i stallet och fixa allt, iväg på hoppträning (på lånad häst), hem och ta in Roze + kvällsfodra, äta kvällsmat och nu så ligger jag här i sängen och är 100% redo att somna!

Imorgon ska Erika rida Roze (kännde idag på träningen att jag inte borde rida än..är fortfarande för förkyld). Det blir nog i paddocken för att stackars Erika ska ha en chans att överleva mitt pigga sjöodjur. Lite bommar och mycket lösgörande arbete hade jag tänkt. Roze kommer med all säkerhet att vara ordentligt stel.

Hinner det inte bli mörkt ska jag knäppa några bilder åt er!

blogg.se i mobilen vill inte riktigt sammarbeta så därdör innehåller detta inlägg inga bilder :(

Home again

 
Så då har jag sovit en natt hemma och det är måndag morgon. Kort vecka dessutom, härligt!
 
Helgen har som jag skrivit om tidigare spenderats i Chalottenberg på hovvårdskurs och om ni vill kan ni få ett gäng bilder från helgen som gått?
 
 
Nu får jag ta och göra mig i ordning för ska åka strax men vi hörs mer ikväll!

Nyttiga godsaker by me

 
 
 
 

Fruktsallad på mitt vis

Ett väldigt god kvällsmat eller varför inte ett mellan mål är ju fruktsallad! Fruktsalladen på bilden nedan inehåller 4 konserverade annanas ringar, 1 färsk mango, 2 kiwis, 0,5 dl frysta jordgubbar som jag tinat lite i micron och över det har jag pressat en lime. Rekomenderas!
 
 
 
 
 
 

invägnings time

Alldeles strax ska jag ta en liten promenad till min kusin och väga mig! Eftersom jag inte är hemma imorgon så får det bli idag, har alltså bara gått 6 dagar sen sist så får räkna med en lite lägre siffra än i vanliga fall men jag tror ändå det har gått hyffsat denna veckan, det känns så! Så nu får ni hålla tummarna!
 
 
 
När jag kommer hem igen ska jag bara byta om och gå ut i stallet. Har planerat att longera henne en liten stund för att återigen få en ny uppdate på hur hon rör sig. Nästa vecka har jag tänkt börja sätta igång henne, igen. Det lyckas ju alltid hända någonting, ishalka, att jag bir sjuk eller att hon blir sjuk har ju varit 3 ganska återkommande faktorer som satt stopp för hennes igångsättning. Men nu är det dags!
 

Nu är det nog

Idag är sista dagen jag tänker vara sjuk. Imorgon blir det att stiga upp 5.30 för 6:30 styr bilen mot Charlottenberg och hovvårdskurs! Vi (jag, mamma & en från stallet) kommer övernatta och sedan åker vi hem på söndag kväll när kursen är slut! Hoppas på att vara lika inspirerad och upplyst som jag var efter förr kursen!
Pappa är häst vakt så jag lämnar Roze i goda händer! ;)
 
På måndag är det skola som gäller, kort vecka dessutom och sedan väntar en veckas underbar ledighet! Kommer dock behöva plugga en hel del men well..that's life. Kommer ju hinna med massa annat skoj!
 
 
 
några bilder från påsk photoshoot förra året, snacka om att grannarna kollade när vi red förbi på vägen...haha!
 

Skolavslutnings- och middags klänningar + skor

Efter några dagars letande tror jag att jag hittat de 2 klänningar jag ska ha på skolavslutningen och avslutnings middagen!
 
 

Snart, snart, snart

 
Nu är det verkligen inte länge kvar tills det är dags för avslutningsmiddag + skolavslutning. Känns hur underbart som hels men samtidigt lite sorgligt, 2 lärare kommer jag sakna grymt och sen är det detta med kompisar..det finns 3 sorters klasskamrater:
 
* Dom man inte umgås med som man kan skiljas från utan att det är jobbigt.
 
* Bästa vännerna som man kommer hålla kontakten med även om man skiljs åt.
 
och sen finns det dom där som det är alldra jobbigast att skiljas från...
 
* Dom man tycker jätte mycket om men som man inte umgås super mycket med.
 
Det är dom det är aldra värst att skiljas från för man tycker om dom super mycket men sammtidigt är man inte så tighta att man kommer hålla kontakten ordentligt och därmed kommer man glida ifrån varandra..separations ångest? YES.
 
Delar av tjejerna i våran klass på förra skolavslutningen (jag i grått).
 
Men måste ändå säga att jag har så mycket att se fram emot i höst med gymnsaium, flytt för mig och Roze, grymt mycket förbättrade träningsmöjligheter osv osv så det väger upp allt man måste lämna bakom sig!
 

På rätt väg

 
Nu är jag i alla fall av med febern så känner mig lite frächare i huvudet. Har tagit det super lungt hela veckan, allt för att bli frisk så fort som möjligt! Jag ska minsan inte göra om misstaget jag gjorde för 2 år sen när jag skaffade mig lunginflammation genom att i princip låssas att jag inte var sjuk..så korkad! haha
 
Mamma promenderade som sagt Roze i söndags och jag proppade i mig tabletter och nässpray och var 1h i stallet i måndags. Han med att ta in Roze, borsta henne, longera henne i 20min och sedan kvällsfodra och fixa vatten.
 
Hon var inte helt ren i traven, framför allt inte i höger varv. Tog in henne på en väldigt liten volt och då blev det tydligare, särskilt i höger varv och jag kom fram till att det nog är höger fram som spökar lite fortfarande. J som har mycket mer erfarenhet än mig och som även jobbade en hel del med Roze på ridklubben när hon just kommit till Sverige för 3år sen påminde mig om att Roze haft perjoder även tidigare då hon varit lite stel och knackig och nästan kunnat se halt ut ca 10 min i uppvärmningen och sedan har det försvunnit i princip helt. Så jag släppte ut henne på stor volt och longerade lite i båda varven och till min lättnad så blev hon mycket frächare när hon värmt upp lite.
 
Så tanken är att så fort jag blir frisk så ska hon börjas sättas igång försiktigt och naturligtvis med väldig uppmärksamhet på hur hon rör sig. Men förmodligen så har hon blivit stel under denna enormt lång ofrivilliga vila hon haft mer eller mindre sen i slutet på november! Helt sjukt hur länge det är men detta har verkligen varit en avskyvärd vinter med tanke på underlag utomhus.
 
 
Nästa vinter bor vi på Lillerud, då blir det minsan ingen 4 månaders vila inte!!
 

Healthy breakfast

 
Laktosfri protein fil (finns bara som laktosfri på ica här) med hallon & vanilj kesella med banan skivor.
Toppen att göra 2 små skålar istället för en större, variation ♥
 

Vecka 11 ~ 16 mars 2013 ~

Denna veckan har jag gått ner 0,7kg och därmed totoalt 11,7kg på 11 veckor. Att jag återigen denna veckan gick ner mer än förra veckan bekräftar att förra veckans dåliga ressultat (- 0,1kg) berodde på att det var a week of period!

Vecka nr 10 ~ 9 mars 2013 ~

Denna vecka har jag endast gått ner 0,1kg om det ens kan kallas nedgång och därmed har jag totalt på 10 veckor gått ner 11kg. Det finns dock en förklaring till veckans dåliga ressultat och det är week of period!

Vecka nr 9 ~ 2 mars 2013 ~

Idag var det ju dags för invägning igen! Och jag kan glatt meddela att dom senaste 7 dagarna har jag gått ner 0,9kg och där med har jag totalt på 9 veckor gått ner 10,9kg!
 
Just nu är jag nöjd så länge jag går ner minst 0,3kg/vecka och någon vecka kan det vara ok att inte gå ner så länge jag inte går upp då jag nu har gått ner så mycket att det inte kan gå så himla fort längre.
 

Vecka nr 8 ~ 23 feb 2013 ~

Även denna veckan gick jag ner 0,5kg och därför har jag nu totalt på 8 veckor gått ner 10kg!!! 

Vecka nr 7 ~ 16 feb 2013 ~

Även denna veckan har jag gått ner 0,5kg! Och därmed har jag totalt gått ner 9,5kg på 7 veckor! Snart är det 2 siffrigt, underbart! Samma sak har gällt denna veckan som dom 2 föregående, endast gympa + ett ridpass för instruktör har hunnits med.

Vecka nr 5 ~ 2 feb 2013 ~

Denna veckan har jag gått ner 0,5kg alltså totalt 8,5kg på 5 veckor! Grymt nöjd med mig själv! Särskilt med tanke på att jag inte tränat något mer än skolgympan + ridit för instruktör 1 gång denna veckan.

Vecka nr 6 ~ 9 feb 2013 ~

Denna veckan har jag gått ner 0,5kg! Alltså har jag totalt på 6 veckor gått ner 9kg! Dessutom har jag inte heller denna veckan hunnit träna nått mer än skolgympan + ridit för instruktör 1 gång. Mycket nöjd!

Vecka nr 4 ~ 26 jan 2013 ~

 
Vägde mig ju återigen idag (Lördag) och som sagt var mitt enda mål denna veckan att inte ha gått upp i vikt pga att jag mått väldigt dåligt psykiskt denna veckan och därför inte orkat träna ordentligt.
 
Men till min stor lycka hade jag gått ner 1,1kg till! Alltså har jag nu gått ner totalt 8kg på 4 veckor!
 
Till min stora lycka börjar det äntligen kännas/synas att jag gått ner i vikt! Mina nyckelben börjar synnas återigen (Y)
 

Vecka nr 3 ~ 19 jan 2013 ~

Igår var det ju återigen dags för invägning, och dom senaste 7 dagarna har jag gått ner ytterligare 1,2kg! Jätte nöjd då mitt mål var att gå ner minst 1kg denna veckan! Nu har jag alltså totalt på 3 veckor gått ner 6,9kg och äntligen börjar det kännas/synas! Framför allt märker jag att jag blir mätt mycket fortare vilket ju är väldigt possetivt då det gör det ännu lättare att stå emot onyttigheter!
 
 

Vecka nr 2 ~ 12 jan 2013 ~

Sliten och osminkad men 1,4kg lättare än för 7 dagar sen!
 
Totalt -5,7kg på 2 veckor.
 

Ressultat av mitt "nya liv" (hit tills) ~ 5 jan 2013 ~

~ Ressultat av mitt "nya liv" (hit tills) ~
 
Den 27 december påbörjade jag som ni vet en mycket hälsosammare kost, tog bort bröd, flingor, allt fika/godis/dricka/yogurt samt bytte ut "ljus" pasta mot fullkornspasta. Alltså har jag helt enkelt börjat en hälsosam och bra "diet", ingen hysterisk sluta äta diet eller liknande!
 
Jag vägde mig den 27 dec och igår 9 dagar senare vägde jag mig igen (på samma våg naturligtvis!) och jag har gått ner 4,3kg.
 
Jag visste ärligt inte vad jag skulle förvänta mig, jag äter verkligen mycket nyttigare nu så jag antog att det skulle vara skillnad, men om det skulle vara 1kg eller 3kg visste jag inte. Men nästan 4,5kg var verkligen över förväntan, härligt när det händer lite så man blir motiverad att fortsätta kämpa! För tro mig jag kämpar, avstår från massvis av saker som jag väldigt gärna skulle vilja ha och det kan låte enkelt, men det är det inte, inte för mig iaf!
 
 
Längtar tills jag återfått kroppen på bilden, fast förhoppningsvis ännu mer vältränad !(observera att jag inte menar smalare)

Träning & Kost

Min träning just nu:
* Hoppträna 1 dag i veckan
* Simma 40 längder 1 dag i veckan
* Cykla 1,3 mil + 40min styrka 1 dag i veckan (om någon vill veta exakta styrkeövningar så säg till)
* Ge allt på gympan i skolan 2h i veckan
* I vanliga fall så rider jag ju också hemma 4-5 dagar i veckan men nu går inte det pga underlag, så denna punkten har jag inte gjort nu under de 3 veckor jag varit "nyttig". På vären/sommaren/hösten promenerar jag även ca 4 dagar i veckan.
 
 
De förändringar jag gjort ang mat är:
* Bytt ut "vita" macaroner/spagetti mot fullkorns macaroner
* Äter fil istället för yoghurt = hälften så mycket kcal
* Skivar en banan i filen ist för flingor = 200-250 kacl mindre
* Äter inget sött alls (förutom vid särskilda tillfällen som kalas)
* Äter inget bröd alls, inte knäckebröd heller
 
 
En vanlig vardag ser ut så här för mig:
 
Frukost = mannagrynsgröt med 2dl frysta hallon på (tinar dom), äter hallon istället för socker eller sylt.
 
Mellanmål= 1 banan.
 
Lunch = 1 talrik fil med 1 banan i eller maten som serveras i skolan + grönsaker.
 
Middag = Någon lagad mat.
 
Kvällsmat = Här kan det bli lite olika men här kommer några exempel: räksallad (utan pasta), stekt ägg + smoothi, fruktsallad + nötter, gröt.
 
En vanlig helg ser ut så här för mig:
 
Frukost = mannagrynsgröt med 2dl frysta hallon på (tinar dom), äter hallon istället för socker eller sylt.
 
Mellanmål= smoothie (har bara i olika frukter, ibland även fil eller mjölk).
 
Lunch = Lagad mat.
 
Mellanmål = smoothie, nötter eller frukt.
 
Kvällsmat = Lagad mat.
 
Som ni ser så är detta ingen crazy bantnings diet som går ut på att sluta äta. Det handlar bara om att välja bort det som är sämst. Visst potatis och feta såser är inte det nyttigaste man äter, men man måste fortfarande få äta! Det finns ingen som kan leva på soppor eller energibars, men "min diet" kan man leva på! Den innebär bara en väldigt sund kost. Och tro mig, dom 2 första veckorna är värst, sedan är suget efter allt det där söta inte alls lika stort!
Jag har dock bestämt mig för att 1gång/vecka får jag unna mig nått. Men då betyder det inte att jag 1gång i veckan får köpa en stor godispåse som jag går och smaskar på hela helgen. Utan det innebär att jag unnar mig att äta ett vitlöksbröd till räkorna eller ett bröd runt tacon + 15chips.
 
Det är lixom inte som när man var liten och hade "godis förbud" och man gjorde allt för att snika till sig godis ändå, nu finns det ingen att lura förutom dig själv. Och då försvinner ju hela meningen med att leva sunnt, du gör det för din skull, inte för någon annan glöm aldrig bort det!

Nytt liv, deep things ~ 28 dec 2012 ~

Mellan våren 2011 och våren 2012 gick jag ner 20kg. Jag kännde mig mycket bekvämare med hur jag såg ut vilket ledde till en mer avslappnad och självsäker verson av mig själv. Farmför allt under vintern/våren så rasade jag ordentligt i vikt. Jag tränade hårt minst 2 dagar i veckan + promenader och mycket ridning, dock led jag av psykisk ohälsa. Jag var deprimerad, hade panik ångest, var självmordsbenägen osv osv, vilket också innebar att jag åt lite.
 
Mycket och hård träning och lite mat leder ju naturligt vis till viktminskning. Sedan började jag må bättre, och då övergick jag i att "tröstäta". Nu mår jag näst intill helt bra och håller inte på och tröstäter, men under den perjoden jag gjorde det så vände min vikt minskning, jag började gå upp i vikt och mitt sötsug ökade, vilket har lett till att jag har gått upp dessa 20kg igen + mer och är mer missnöjd än någonsin med min kropp.
 
Därför har jag nu bestämt mig för att ta tag i mitt "hälso tillstånd" på ett bra sätt. Mitt absoluta dröm mål är att gå ner nästan 30kg, då kommer jag ha platt mage, mina höftben synas lite, mitt ansikte kommer inte vara ovalt (kinderna kommer bli smalare). Jag var endast någon månads träning/"bantning" från att nå detta mål när det vände åt fel håll. Men det kommer ta tid att nå detta mål, om jag har självdiciplinen att någonsin göra det, men i vart fall ska jag skaffa mig en hälsosammare livsstil genom att:
 
Fortsätta träna som jag gör nu:
* Rida 4-5 dagar i veckan hemma
* Hoppträna 1 dag i veckan
* Simma 40 längder 1 dag i veckan
* Cykla 1,3 mil + 40min styrka 1 dag i veckan
 
Jag tror att träning hjälper en viktminskning men jag tror framför allt att det handlar om VAD man äter. När jag cyklar dom där 1,3 milen så bränner jag ca 250kcal om jag ska tro cykeln, vilket motsvarar ungefär hälften av de kcal som en protsjon av minna frukost flingor (K special) innehåller. Alltså måste man träna orimligt mycket om man ska kunna träna sig smal.
 
För att jag ska klara av att "sköta mig" så ska jag  göra små förändringar som ändå gör skillnad. Det jag kommit på än så länge är:
 
* Byta ut "vita" macaroner mot fullkorns macaroner
* Äta fil istället för yoghurt = hälften så mycket kcal
* Skiva en banan i filen ist för flingor = 200-250 kacl mindre
* Äta bröd endast ett fåtal dagar i veckan, DETTA är en punkt som jag hoppas kommer göra STOR skillnad! Bröd inehåller massvis av kallorier (stavning), särskilt ljust, och det är just ljust bröd jag äter i vanliga fall.
* Inte fika på veckorna (med vissa undantag vid tex kalas osv) samt försöka tänka på att inte äta särskilt mycket sött på helgen heller.
 
 
Just det är faktiskt mitt största problem tror jag, att hitta saker jag kan tänka mig att äta istället för allt onyttigt, är så himla kräsen. Men nu är det all in, för nu ska jag börja leva en mycket mer hälsosam livsstil, så peppa mig!!

Paj

Jag är som rubriken lyder totalt paj. Förkylningen frodas och har det gott och vi får höras imorgon!

Mamma har gått en 4km promenad med en super pigg Roze idag! Stort tack!




Sjukling lördag

 
Vaknade för en stund sen och har än så länge hunnit med att vingla mig upp ur sängen och landa med frukost framför datorn. Idag är är jag förkyld på riktigt så min önskan om att det bara skulle vara en tillfällig 1 dagars förkylning är tyvärr krachad.
 
Ska maka mig ut till stallet och släppa ut hästarna och åt minstonde mocka och göra kraft foder till Roze. Mamma har hjälpt mig med henne i flera dagar nu då skolan varit en riktig pain-in-the-ass! Jag hade hoppats på att kunna rida henne nu i helgen men det är nog inte smartaste idén med tanke på att jag måste bli frisk fort! För dessa saker händer nästa vecka och får inte missas:
 
  • Tisdag: Nationellt prov i fysik
  • Lördag/söndag: Hovvårdskurs i Charlottenberg för Kent Wiberg
Nationella får inte missas för att jag lär få svårt att hinna ta igen det men framför allt kan jag inte missa hovvårdskursen! Jag har redan betalat in dom 1000kr som man måste för att få anmäla sig och dom får man inte tillbaka även om man inte kommer och så gott om pengar har jag inte direkt så jag kan skänka bort 1000kr!
 
 
2 bilder från förra hovvårdskursen jag var på i november 2011.
 

C -vitamin boost

Jag vaknade klockan 4 i natt och hade ordentligt ont i halsen + öronen. Tog en ipren och gick och la mig igen och hoppades att jag skulle vara frisk när jag vaknade, men inte då! Har gått hela dagen i skolan och varit allmänt gnällig, tur man har fina vänner som står ut med en!
 
Slutade kl 14:10 så åkte hem och gjorde mig en mugg hälsokur, färsk pressad apelcin juice ♥
 
 

Välkomna allesammans!

Jag har bestämt mig för att till stor del övergå till att blogga istället för att uppdatera på dayviews då jag tycker att en blogg blir mer personlig samt att det är roligare att läsa texter med flera tillhörande bilder vilket inte går på dv.
 
Enda fördelen jag ser med dv är att det är lätt att komma ihåg att kolla andras dv då man ser när dom har uppdaterat men jag kommer länka bloggen på min dv med jämna mellandrum så dom som vill ska få extra hjälp att komma ihåg att besöka den. Alltså kommer min dv inte att tas bort etc. bara bli mer inaktiv.
 
Min underbara vän Emma har hjälpt mig med design/headar och vi har sattsat på ett ljust och vårigt tema som jag hoppas ni gillar! Alla funktioner så som bilderna av mig och Roze i höger spalten som ska bli klickbara info bilder är inte färdiga än och lite andra mindre justeringar ska göras men nu är allt så pass färdigt att jag tänkte öppna bloggen för er!
 
Jag planerar att skaffa bloglovin'
 
så ni som använder det kan få möjlighet att följa bloggen därifrån och på så vis ha järnkoll på uppdateringen!
Mitt mål är att uppdatera varje dag och jag planerar även att skaffa blogg.se i mobilen så jag kan variera mer välskrivna texter med "live" händelser!
 
Jag hoppas ni tycker att bloggen kommer vara intressant och inspererande!
 
 

I´m in!

http://warnmarks.se/?p=9117#comments

I´m in!

 
http://silentvoices.blogg.se/2013/march/tavling-vinn-en-hastboll-2.html#comment