Dag 3 - onsdag

Jag borstade honom och lyfte fötter, sen släppte jag honom i paddocken, han var inte lika på som första dagen utan travade mest runt lite. Sen ledde dom andra ut sina hästar i hagen och då började han galoppera/bralla runt. 



Efter ett par minuter syndes det att han började bli lite trött då han övergick till att trava. Jag "kopplade" (hahah vad säger man med hästar?? xD) honom och la ut 4 bommar på ett voltspår med en bra bits mellan rum. Jag är ännu lite osäker på om han har varit med om bommar och hinder tidigare men jag vill ge honom en fair chans så vi börjar med att gå över bommar, sen rida över och sen när han är redo ska vi löshoppa lite!

Hur som helst så gick vi över bommar och han lyfte på fötterna mycket bättre redan nu andra gången. 

Tränade även på att han ska ha uppmärksamheten på mig och stanna när jag stannar istället för att man ska behöva dra i honom för att få stopp. Han förstod riktigt fort vad jag var ute efter. När det satt i paddocken gick vi till stallet och tränade på att stanna inna vi går in genom dörrar/in i boxen. Han har tidigare varit lite ouppmärksam och haft dålig koll på den som leder honom. Vilket har gjort att gå genom dörrar till en lite farlig situation då han bara gått på. Men han förstod vad jag var ute efter och började tänka rätt!

Boxbygge




DAG NR 2

Respons andra dag i min ägo tog jag med mig honom ut på en promenad så han skulle få röra lite på sig. Lillasyster följde med med kameran också. Han var ganska orolig och ville helst ha med sig en kompis. Det var inte så så det var svårt att få honom att gå men han gnäggade och blev ganska bufflig då han gick och spanade efter dom andra hela tiden. Vid ett tillfälle paserade vid ett upp och ner vänt badkar och då fick jag en ponny i knät, stackarn var livrädd ^^ Vi gick fram för att "hälsa" på badkaret och då körde han samma reaktion som i början när jag och Erika spolade benen dagen innan. Det ser ut som att han nästan ska sätta/lägga sig ner och han skakar nått hysteriskt, sen gick det som med spolningen över på typ 5 sekunder och sen hade han nog om han kunnat gått och lagt sig i badkaret för sen var det bara superspännande! Haha, tycker han har så härlig inställning min lilla knasboll!
 
 
 
 
 
Sen gick vi en bit i skogen och på ett ställe går stigen som ett u och det såg mr bus och fick för sig att han skulle ta en genväg genom alla småträd och sly och tog det långa benet först och klev frakt ut i skogen, jag å andra sidan höll inte riktigt med utan försökte stoppa honom genom en enkel "förhållning" i grimmskaftet. Dessvärre hade det absolut noll effekt så jag fick återkalla honom till verkligheten genom att ta tag lite i honom. Han snor då runt och vi hamnar på var sin sida om en gran som är kanske 10cm i stamgrovlek. Det var lite kusligt tyckte han och bestämde sig för att skynda därifrån, vidare ut i slyn. Jag vägrade släppa och tänkte att detta är inget han ska lära sig att man kan göra! Varpå jag blir omkull dragen rakt in i granen, släpper fortfarande inte utan dras vidare och granen viker sig, inser någon stans där med en gran innanför tröjan att jag nog inte skulle lyckas stoppa honom och släpper. Granen reser sig då upp och jag hamnar bredvid i leran, yayyy! Försöker borsta bort dom värsta barren mellan benen och springa efter rymlingen
 
Eftersom han inte hade någon stans att ta vägen då han inte hittade hem stannade han ganaska omedelbart och lät mig fånga honom..kännde ändå som ett något mindre lyckat uppfostringsförsök..lär dock ha set ordentligt kul ut..något ur en mulle serie kanske? haha!
 
Senare på eftermiddagen tog jag in honom och borstade honom och verkade framhovarna. Fortfarande endel finputs kvar som jag ska ta nån dag! Men han stog så snällt och stilla så jag ville inte hålla på för länge så han skulle tröttna och börja trampa runt istället för att sköta sig eksemplariskt. 
 
 
 
 
Respons bjöd dock på ytterligare ett gott skratt innan denna dag var slut..
 
I vanliga fall har jag en stubbe som jag ställer upp hovarna på när jag rundar till och raspar ovanifrån. Dock hade jag glömt ta med den hem från skolan och då fick det bli det gamla knepet att ta en hink istället. Så många gånger jag använt en hink istället när jag verkat stora Roze så skulle det väl gå bra med Respons? Trodde jag..
 
Först var han tveksam till att sätta ner hoven på den upp och ned vända hinken men efter lite övertalning så vilade han hoven på hinken precis som målet var. Jag väntade ett ögonblick med att börja verka så han skulle få känna att inget farligt hände..då blev det dock lite långtråkigt så min nyblivna cirkushäst tryckte ifrån och ställde sig jätte nöjd på hinken med det andra benet dinglandes i luften! Jag höll på att bryta ihop av skratt och han kollade bara jätte nöjd på mig!...tills hinken gav vika och blev en knosad plast hög...hahah! Orkade inte anant än skratta åt hur söt han var, dock fick det bli det oergonomiska alternativet att stå och hålla upp hoven med ena handen och verka med andra, jaja ;)
 
 

LÄNGTAR SÖNDER

Min dator åker snart ut genom fönstret. Det tar ca 5 minuter att öppna en ny sida på internet, 15 minuter att flytta 10 bilder, 10 minuter att ladda så man kan se bilderna i en mapp osv. Alltså ordentligt tungarbetat att blogga! :(
 
Har kollar på datorer här i stan men inte hittat nått som verkade bra då utbudet inte är så stort så har bett min fasters man som jobbar med att skapa appar osv att leta efter nått han tror är bra och han vet att min nuvarande håller på att ge upp så jag hoppas han hittar nått snart! 
 
Fått ett ordentligt lyft i läsarsiffrorna nu under lovet vilket jag skulle gissa beror dels på att jag har uppdaterar mer och med nya bilder och att Respons dessutom flyttat hit! :D Super kul i vilket fall! Ni är duktiga på att kommentera också och det ihop med bra läsarsiffror gör mig om nått jätte motiverad att blogga!
 
 
Keep up the good work! ♥
 

Vårdcentralen, igen.

Idag var det ytterligare en tid på vårdcentralen som gällde, blodprov osv. fått en remiss till öron/hals läkare till sist. 

Sen blev det super god räksallad med hembakt bröd och chailatte och en liten expressokladdkaka på Oskars bar och café i Åmål. Rekomenderas varmt!





DAGEN D

Text skriven igår kväll om igår.
 
Vaknade klockan 6 i morse och fick anstränga mig så för att lyckas somna om till kvart över 7 då klockan ringde. Då var jag däremot jätte trött, haha. Vid halv 8 kom Erika och så åt vi gröt och ägg macke frukost.
 
 
Senströdde vi boxen och satte i mellanväggen i transporten innan vi åkte med pappa för att hämta Respons. Han var ganska stressad när vi kom då hans kompis redan hade åkt en liten stund tidigare, så vi var lite förberedda på att det inte skulle gå helt lätt att lasta honom. Till vår stora lycka så gick han jätte snällt upp på transporten och stog jätte snällt kvar medans vi stängde, Roze skulle varit med och fått sig en lektion i hur det ska gå till haha!
 
Sen åkte vi hem och lastade ur honom och släppte in honom i boxen så han fick äta lite hö och varva ner en stund medans vi gick in och tog en liten fika. Sen gick vi ut till stallet igen, tog honom ur boxen och ställde honom i spolspiltan och började borsta honom. För att inte förstöra manen och svansen när vi skulle borsta ut dom så sprayade vi med pälsglans. Först var det väldigt kusligt och han stog och ryckte ungefär som när det sitter nån fluga på dom, sen var det okej ganska snabbt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi konstaterade ganska snart också att lite dusch av benen inte vore fel för att få bort lite kissfläckar och få lite frächare lukt. Vi utgick från att han inte hade blivit spolad tidigare och började därför med att visa honom slangen, även det lite läskigt. När jag försiktigt spolade lite på ena framhoven vågade han inte röra fötterna men försökte ändå ta sig så långtifrån sin egen hov han bara kunde, ni skulle ha sett!! haha. Sen testade han att försöka fly, vilket inte heller det hjälpte och sen bestämde han sig super glad för att det nog ändå var helt okej att spola benen.
 
Riktigt impad och stolt över att han vågar lite så på en och trotts att han är rädd först sedan bara blir cool och verkligen med hela kroppen säger "okeii" (ja bäbis röst!). Han är verkligen som ett riktigt litet småbarn! Jätte snäll och underbar men med sååå mycket glimt i ögat och så full av äventyrslust och så himla nyfiken!
 
När vi var färdiga med att spola benen och greja fick han gå tillbaka till boxen och äta lunch hö medans vi letade fram ett träns och lite andra saker. Sen åkte vi till grangården och köpte en saltsten, mineraler och musli att blanda mineralerna med. 
 
 
 
 När vi kom hem tog vi med honom ut till padocken och släppte honom för att han skulle få sträcka ut lite och för att kunna ta lite helkropps bilder för att ha att gämnföra med i framtiden. Vi behövde inte ens smacka på för att han skulle bralla i väg i full galopp med ben över högt och lågt! Var nog riktogt poppis att få röra lite på sig! Efter ett par minuter tog vi honom och skrittade lite innan vi gick upp till hagen för att släppa ihop honom med dom 2 andra hästarna (ytterligare en står på box vila).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Den stora hästen gjorde allt hon kunde för att hålla isär Respons och b ponnyn så Respons fick akta sig för arga tänder och hovar men blev inte träffad och det lugnade ner sig efter ett tag trotts att Respons inte riktigt fick komma i närhetev av dom andra. Inget jag oroar mig över då det brukar släppa efter några dagar. Han var dessutom lika gald för det, gull pojken ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi och grillade korv i skogen och hade det mysigt i nån timma innan vi åkte hem och tog in hästarna och gav dom lite mat. Riktogt bra dag som jag nu ska avsluta med att föra över alla mina bilder från min fulla mobil till datorn och sen en kopp te framför tv:n!
 
 

SMAKPROV

Håller på att snickra på ett inlägg om hela dagen igår med massa bilder från hantering, lös i paddocken, ihopsläpp mm! Nu ska jag dock gå ut och njuta av vår vädret och kanske verka Respons lite fram :)
 
Ni får ett smakprov på mr damp så länge ♥
 
 
 
 
 
 
 

PLANER FÖR RESPONS

Vet att många av er säkert är nyfikna på hur det är tänkt att bli med Respons! Ska han flytta med mig till skolan? Ska han bo hemma i Mo? Vad kan han osv? Jag ska försöka besvara så många frågor som möjligt i detta inlägg men är det nått mer ni undrar över så är det bara att ösa på med frågor, alltid kul med frågor :D
 
Han ska bo här hemma i Mo (för er nya läsare bor jag inte hemma på veckorna utan bor då på internat 7-8mil hemifrån). Mamma ska ta hand om honom på veckorna, pyssla om honom och gå promenader mest till att börja med. Han har ju stått under okänt lång tid men säkert i ett år så vi får mjukstarta!
 
På helger och lov så kommer jag ta hand om honom och framöver löshoppa, träna från marken, verka, longera och rida lite. Jag är som ni säkert redan räknat ut lång på en ponny. Men han kommer inte ta skada av att jag rider då och då och nu i början handlar mycket om att bara lära känna varandra och vänja honom vid saker som att spola benen och så vidare.
 
En av mina absolut bästa kompisar sen mer än 10 år tillbaka som jag tidigare haft 2 ponnyer ihop med kommer rida honom då och då på veckorna när hon får en stund över och det är även henne jag kommer kasta upp när det är dags för att börja hoppa upsuttet, mohahah!
 
När vi (jag och Erika) vet lite vart vi har honom och hur han är så är tanken att även mamma ska rida ut lite på honom då och då under veckorna.
 
Vi vet som sagt i princip ingenting om vad han kan och inte kan så vi börjar från början och tar oss sakta men säkert framåt! Hur mycket tid som kommer behöva läggas på olika moment är alltså väldigt oklart vilket även betyder att vi inte har några andra mål än att lära känna varandra och vänja honom vid allt just för tillfället!
 
Har ni fler frågor så är det bara att kommentera! Blir det flera frågor så svarar jag i ett inlägg!

På plats i Stall Mo Byn!






Nuuuu åker vi och hämtar hem Respons!!!




FÖRSLAG?

Ponny heter som sagt Respons men det kan man ju inte gå runt och säga hela tiden..känns för långt..försökt komma på ett smeknamn på p, s eller r men det har gått sådär...

Pappa tyckte Respons baklänges.....hahaahahahahahaha...

Help me!

SÄG HEJ TILL MIN PROJEKT PONNY ♥

Som rubriken lyder, säg hej till min projekt ponny!
 
Pga sjukdom kan en pappa känner inte längre ha kvar sin häst och pappa fick frågan om han visste nån som ville köpa en häst? Han ringde mig och frågade om jag visste nån (FÖRUTOM DU sa han klart och tydligt!) som ville köpa en häst. Jag frågade om vad hästen i fråga kunde osv och han kunde inte svara på det så vi bestämde oss för att vi skulle åka och hälsa på hästen och så skulle jag rida lite för att se om den kunde nått över huvud taget! Svårt att försöka hjälpa till att sälja en ponny man inte vet nått om!
 
Vi åkte dit och möttes av ett 20år gammalt varmblod och denna ursöta ponnyn. Varmblodet var som sagt 20 år och det skulle ta ett bra tag att få den i nån kondis så vi insåg ganska snart att det skulle bli väldigt svårt att med kort varsel hitta någon ny ägare till honom..
 
Respons som ponnyn heter är däremot trotts att ha vilat under tid väldigt fin i kroppen och verkade riktigt trevlig! Jag kände igenom honom, fick röra vart jag ville!, lyfte hovar, borstade, tränsade och började med att hänga mit lite på ryggen..ingen reaktion..hoppade försiktigt upp och fick inte heller då någon reaktion. Testade att driva på men fick dessvärre heller inte då någon reaktion..modet sjönk..varv den inte riden skulle det inte bli lätt att hitta någon ny ägare..jag bad pappa som ledde mig att börja gå och respons följde efter. Det var nog lite ringrostig het för sedan både svängde, stannade och travade vi. Han var pigg och glad men snäll! Så red vi mot en plastpåse som flaxade och lät, jag sa att vi skulle gå förbi den och se vad han gjorde då han stirrade så på den. Vi gick mot den och ponny öronen var super spetsade..när vi är 3 meter från så dyker han fram till påsen super nyfiken! Och det verar vara den inställningen han har! Nyfiken, orädd och snäll!
 
 
 
 
Vi släppte tillbaka honom i hagen och åkte hem..när pappa säger "du tror inte du kan fixa till den eller?", jag svarar förvirrad och hoppfult "VA?", "ja..fixa till den och så och sen hittar vi en ny ägare när den är igång..?"
 
Och på den vägen är det!! Det är ju väldigt svårt att hitta en bra ägare bara huxflux så jag köper Respons av ägaren och så ska jag med endel hjälp av bla min kompis Erika sätta igång honom och sen ska vi hitta honom ett bra hem! 

SNEAK PEAK PÅ "RESPONS"




HÄSTIGA PLANER!!

 

Funktionärs dag

Idag tog jag sovmorgon till kvart över 10 och sen gick jag upp och gjorde mig i ordning och åkte till Åmåls ridklubb och var funktionär på den lokala/regionala ponny hoppningen som var där idag. 125 starter var det så blev kvar till halv 5. Mycket folk och trevligstämning trotts alla ponny föräldrar ;)

 
Jag är själv ganska förvirrad vad gäller hur naturligt eller traditionellt jag vill hålla/rida hästar så ibland blir jag nästan avundsjuk på alla som är dunder säkra att det dom håller på med är det enda rätta. Sen är jag ju glad att jag är öppen för idéer och synpunkter och inte tror att mitt sätt är det enda rätt ändå vore det väldigt skönt att vara bombis på sin sak lixom..
 
Hörde föresten en konversation som gör mig mörkdädd idag. Det var en tjej som stog och väntade på att få gå in på banan med sin ponny och hon sa till sin pappa att hon tänkte strunta i tiden och bara sattsa på att få "bra språng och att det ska se trevligt ut", hon fick till svar att "det vinner man inte på" och hon svarade då lite besviket "men jag vill ju inte vinna..." och då svarade pappan grinigt "då är det ju ingen idé att du tävlar då!". Ville bara slå till honom i ansiktet, ge tjejen en kram och säga att jag tyckte hon hade en bra inställning! Blir så irriterad!

HÅLL UTKIK IKVÄLL OCH IMORGON

Ikväll och under morgondagen kommer det komma upp flera inlägg med bilder och texter om vad det är som nu har blivit bestämt! Jag är hur som helst så sjukt taggad och glad! Det är delvis för en bra sak och delvis för att det kommer bli så jäkla kul som detta nu sker! 
 
Förberedelser kommer ske nu under helgen och förmodligen och förhoppningsvis så kommer allt dra igång på riktigt på måndag! Åh :')

DET BLIR AV!!!!!!!!!

NU ÄR DET KLART!!!!! PLANERNA GÅR I LÅS!!!! NU JÄKLAR SKA DET HÄNDA GREJER!!!!!!!!!

Ledtråd: rödvit respons på g

1 SISTA PUSSELBIT KVAR

Nu har 2 samtal till ringts och nu är det ett enda enkelt "ja" som krävs för att allt ska gå i lås! Så senast på söndag bör vi veta hur allt blir! SÅ NÄRA NU!!!!!




HET

Måste säga att jag har en hyfsat sexig häst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HEMMA

Pust! Då har man landat hemma i lilla Mo, skönt!
 
Red ut på Roze innan jag åkte från lillerud idag. Red i paddocken i onsdags och då var hon så himla kort i steget och stel så dagens plan var att komma ut och försöka få henne att sträcka ut i traven så hon fick mjuka upp sig.
 
Dom har stängt av ca 80% av alla ridvägar för oss då markägaren som kör travhästar tyckte att vi var ivägen. Så idag blev det en tur på dom 20% som återstår. Det var nytt och lite kusligt om man är piggilin så hon var lite spänd i början (och kort i steget). Sen kom hon på att det var kul att vara ute och springa så då fick vi lite bättre steglängd och fart. Hon fick några pust pauser men största delen av passet bestog ändå av trav + att vi tog en rätt kort galopp på ett lämpligt ställe.
 
Lagom tills vi nästan var hemma vid stallet igen hade hon fått sprungit av sig så pass att hon kunde börja konsentrera sig på att det satt någon på ryggen som önskade att madam skulle jobba med ryggen och bakdelen istället för att sänka ryggen, höja huvudet till max, spetsa öronen och bara springa på som en spänd fjäder. Men som sagt, sista biten slappnade hon av. Tyckte jag fick henne att länga ut hyfsat, naturligtvis går man inte från jätte stel till wow kännsla på 40 minuter så jag är nöjd med dagens pass!
 
 

~




Livet just nu <3

Nyss fått godkänt på städningen på rummet och i allmäna hallen! 



Dessutom skrivit klart och skickat in en 500 ord lång argumenterande text för dödshjälp. Pluggat så jag känner mig 100% redo för provet. Packar klart och skrivit en "instruktion" till Emma.




Känns som en riktigt bra dag än så länge!

MEST EFFEKTIVA DAGEN PÅ LÄNGE

Först var det som vanligt torsdag, en vanligtvis jobbig dag men eftersom vi nyss haft prov i många ämnen var det lixom inte riktigt någon idé att dra igång nya saker så flera av timmarna var rätt lugna. Skönt!  Fixade stallet på lunchen/gympan (får inte vara med eftersom jag äter penicilin). När skolan hade slutat så tog jag in Roze och sen var det raka vägen till årsmöte för Lilleruds hästsportklubb där jag nu mera är en av fem nya ettor som är med i styrelsen, kul!
 
Bild lånad från Lilleruds fb sida.
 

Sen hem och plugga inför provet imorgon, känns som att jag har bra koll nu så det är skönt! När det var avklarat städade jag den allmäna hallen och min toa. Har börjat på min hall och själva rummet men nu orkar jag inte mer utan tar resten i morgon innan jag åker hem istället.
 
Eftersom jag som sagt äter medicin så får jag inte anstränga mig och dressyrträning är minst sagt jobbigt så det blir ingen ridning för mig i morgon förmiddag :( Tar den tiden till att gå igenom inför provet en sista gång, packa och städa klart det sista. 
 
Sen på em är det upp till bevis på provet och sen får vi sluta när vi är klara så det blir ledigt redan ca kl 2! Härligt! Då ska jag till stallet och fixa allt, informera Emma lite om allt inför att hon ska ha hand om Roze över lovet och sen rida ut lite lungt en sväng innan det bär av hem för att njuta av LOV. Så himla underbart skönt ska det bli! Mer om mina planer för lovet kommer!
 

Bara att vänta lite till

Nu har vi sagt ja så nu kan vi inte påverka hur det går längre. Bara att vänta på att en person ska få tag i en annan person och att dom kommer fram  till nått bra. Dom vet att jag jätte gärna vill att detta ska ske under lovet så förhoppningsvis gör dom sitt bästa!

Åhhhhhh

Nu är det enda som står emellan mig och mina planer eventuella släktingar till x!!! HÅLL TUMMARNA

SKOLA, STALLMÖTE & PLUGG

I morse var det matråd som gällde för min del först på morgonen. Jag var dutti och drack bara te istället för att äta äpplepaj med vaniljsås! Sen var det dubbel timme matte, lunch, dålig film/läsning av romeo och julia på svenskan och efter det biologi debatt som avslutades med glass med bananer och maränger, där försvan nyttigheten! haha.
 
När vi slutat gick jag till stallet och fixade allt. Sen var det möte för dom som ska ha kvar hästarna över lovet. Roze ska vara kvar eftersom jag är rädd att inte få med henne tillbaka då hon är så svår att lasta. Emma, en jätte bra super ansvarsfull tjej i stallet ska ta hand om henne (hon tig hand om henne på jullovet också). Emma ska även rida så jag slipper ha dåligt samvete över att Roze bara får gå och skrota i hagen, såå skönt!
 
Mötet drog ut på tiden så jag han bara stretcha och klappa om henne lite och sen var jag tvungen att gå hem och plugga. Nu har jag läst på om foderstyrning, smältbarråprotein, näringsämnen, hygieniskkvalité och så vidare och så vidare. Inser hur sjukt mycket det är och får lite halvt panik, men det löser sig allt :) Har ju även imorgon på mig!
 
Dock så ska även lovstädning av både mitt rum (toa, hall och sovrum) och den allmäna hallen hinnas med. Förutom det så ska jag på styrelsemöte för Lillerudshästsportklubb och hinna med Roze...men det finns ju massa tid över till plugg...så det löser sig! hehehehe...eller hur?! :D...panik

TÅLAMOD ÄR MITT MELLANNAMN

I måndags fick jag som sagt veta att jag på torsdag får veta hur det blir med det jag SÅ gärna vill. Jag bestämde mig för att tålmodigt vänta, det borde ju inte vara så såvårt..men ända sen i helgen när hela idén väktes så har det varit helt omöjligt att tänka på nått annat! Tiden kryper fram och det känns som att det aldrig kommer bli torsdag!
 
Så igår kväll kunde jag inte hålla mig längre utan skickade iväg detta meddelande..
 
 
Blev verkligen såå mycket klokare.. not. Bara att tålmodigt vänta...åhh kan nån få tiden att gå fortare?!

PROMENAD BILDER

I måndags gick jag, Roze och Helena på en 45 minuters promenad i det jätte fina vädret direkt när vi slutat. ♥
 
 
 
 
 
 
Bjuder på min hemskt charmiga min på sista bilden ;)
 

TAGGD

Nu äntligen har vi fått en dag med sol, igår. Passande nog så är vi ju i skolstallet hela måndagarna. Förutom alla vanliga sysslor som att mocka och packa hö så städade vi utanför hagarna och duschade hästar. Så himla mycket vår feeling på det! Underbart! Fina soliga dagar är verkligen en av de saker som ger ny energi!
 
 
 
 
Sen fick vi så mycket vårfeeling att vi passade på att återuppleva en bit av våren som den brukade vara när man var typ 8år. Äta is! Så sjukt vackra..hahaha!
 
 
Nu är jag super taggad på vår och sommar och såå sugen på att köpa ny dator (ska göra det på lovet nästa vecka när jag är hemma). Då kommer det bli fotande vill jag lova!! Ny dator = nytt redigeringsprogram :')
 
 
 

SKÖNT

Pluggade som en galning igår kväll men till sist orkade inte huvudet mer och det blev dusch och sen sängen. Hade feber igår kväll igen så känndes lixom inte som att det var någon idé att bråka med mig själv, så gick som sagt och la mig istället. 
 
Gick upp i morse och släppte ut hästarna, mockade, packade hö/halm, fyllde på spån och gjorde kraftfoder sen frukost och efter det sjukanmälde jag mig på matten för att plugga till provet. Hade jag suttit uppe hela natten och pluggat hade jag ändå inte orkat gå på matten för det är precis så huvudet pallar gå när febern kommer och går hela tiden. Jag mår bättre än på länge psykiskt nu men är fortfarande fysiskt sjuk med nån himla bakterie eller virus som vägrar överge mig!
 
Nu har jag i alla fall skrivit provet och det känndes bra så är nöjd med mitt belut. Hade varit mycket jobbigare att få omprov eller kompletering än att ta igen 60 minuters matte.

Amazing

Var som sagt på Ron Pope live i Stockholm i lördags! Han lät precis som han gör inspelad, var snyggare i verkligheten och åhhhh inga ord kan beskriva hur perfekt det var!!

Vi ( jag, Linn och Fanny) stog på 3dje raden och han stog mer eller mindre rakt framför oss hela konsären!! Sen gick han ut i publiken och då tog jag en vän i varje arm och sen var jag för en gångs skull glad över att jag är född lång och stark..gick genom folkmassan och vi kom ända fram till honom! :') Så nu har man rört Ron Pope också :') 

Kan bara beskrivas som perfekt!!




På torsdag!!

Om inget konstigt händer så vet jag om det jag SÅ gärna vill blir verklighet på torsdag!! Blir det verklighet kommer det sättas igång innom några dagar! Håll tummar och tår!!! 




Fullt ös

Även Erika som har hjälpt mig med Roze har nu fått så mycket i skolan att hon inte hinner hjälpa mig mer än nån enstaka gång nu framöver så nu är det skola, häst, sysslor som tvätt osv och skytte som ska hinnas med. Denna veckan har vi 2 prov och en redovisning så det är därför uppdateringen har varit dålig.

Hoppas hinna ta igen lite under dagen/kvällen! :)




Kan inte tro att det är sant!!

Har världens grej på gång!! Inte många frågetäcken och problem kvar att lösa inann allt förhoppningsvis går i lås! ÅHHH VAD JAG VILL DET HÄR!! :'D
 
Ni borde verkligen vara såå nyfikna för detta är världens grej :'D

RON POPE PÅ LÖRDAG

På lördag åker jag Linn och Fanny till Stockholm för att gå på Ron Pope konsär! Jag sitter här och lyssnar på alla låtar och kan inte förstå hur mycket jag än försöker att jag ska få höra dom live!! 
 
För er som inte genast kopplar vem denna underbara människa är så säger jag, a drop in the ocean.
 
 
Det bästa med Rons låtar är att dom är sånna där låtar som alltid funkar! Är man ledsen och börjar lyssna så sitter man och storbölar efter 1 minut, ibland vill man bara få gråta och då är det bara att trycka på play och så säger han allt det där man tänker. Är man däremot glad och lycklig så blir man jätte pepp och ännu lyckligare!

Ännu en vecka har flugit förbi

Tänkte summera veckan lite.
 
I måndags red jag i ridhuset som ni kan läsa om i ett inlägg nedan.
 
 
I tisdags red jag även då i ridhuset i 20 minuter pga att sen började hoppträningarna som håller på resten av kvällen. Roze var även i dag fin men eftersom vi var under tidspress kände jag att jag inte riktigt hade tid att verkligen jobba igenom henne gångart för gångart så det känndes inte toppen men det var inte så mycket jag kunde göra åt det. Hon ville inte gärna ta galoppen i ena varvet vilket var en liten varningsklocka för att nått inte stämde då det var så en gång förra vintern och då satt hon fast i bogen.
 
I onsdags så kom Kent och verkade och masserade Roze. Verkningen gick snabbt och lugnt som vanligt, han berömde hennes fina hovar och sen var det dags för massage. Han höll på riktigt länge och gick igenom hela henne. Var flera ställen det var riktigt jobbigt för henne men man kunde verkligen se på henne hur hon slappnade av när det släppte. Så nu ska hon promeneras i 3 dagar och sen på måndag ska jag hoppa upp och rida ett lösgörande pass.
 
 
I dag gjorde jag ett arbetsbyte med en tjej i stallet så hon tog med sig Roze ut på promenad i 20-30 min. Jag är inne på min 4 dag med penicillin men har inte blivit över huvud taget märkbart bättre så jag börjar bli orolig att jag inte tar det nog lungt så nu är det noll ansträngning fram till i i slutet på nästa vecka då jag ätit klart penicillinet. Nu ska jag bli frisk en gång för alla.
 

Frisk som en fisk

Jag och febern, mensverken och öroninflammationen som gör att jag hör i princip ingenting säger god natt och går och svimmar i sängen.




Roze igår :')

Igår red jag sidvärrtsövningar och varvbyten i skott och lite i trav bara för att få henne mjuk och fin då jag trodde hon skulle vara stel då hon stått i 3 dagar och det varit halt i hagen. Men icke sa Nicke!! 

Om jag bara ledde lite med tygeln fram/ned så sänkte hon sig i en jätte fin djup form!! Länge sen hon gick i så låg form! Dessutom gick hon där stabilt helt själv utan att jag behövde hålla på och greja i munnen, underbar kännsla!! Hon hade dock lite halvt bra tryck bakifrån men ville uppmuntra henne när hon gjorde helt rätt med framdelen istället för att hålla på och krama och försöka korta ihop henne.

Hon brukar även alltid gå med huvudet i vädret när jag gör skänkelvikningar...visst hon gick inte i nån super form och var inte jätte stabil men hon slappnade av mycket mer än i vanliga fall!! Hon var stelare i höger sida med det var verkligen jätte stor skillnad på hur mycket hon flyttade och vilken form hon hade mot i vanliga fall och framför allt hut himla mjuk och fjäder lätt jag kunde vara i handen, underbart!!

Lycka

Roze var SÅ fin idag!! Det krävs ett eget inlägg för att beskriva!!

När jag hade ridit fixade jag allt i suuper fart och sen blev det kvällsmat med Helena!

Nu har jag nyss tvättat 2 tvättar och tagit en lång, varm härlig dusch, smört mig me the body shop kräm (bästa!), klippt naglar osv och bara pysslar om mig själv lite! Så skönt för en gångs skull! 


Nu ska jag krypa ner i nybäddad säng och sova! Natti!

Stall kväll

Pappa kommer köra mig till skolan i kväll. Jag har tänkt försöka vara super snabb och hinna rida lite mjukgörande i skritt i ridhuset i typ 20 minuter innan jag i top speed ska fixa allt i stallet på typ 20 minuter innan man inte får vara i stallet kl 21.
 
 
Tycker regeln är bra för att hästarna slipper spring men ibland blir det lite tight!
 
Återkommer ikväll med hur ridpasset gick!

Till sist så!

hade läkartid i morse och var precis so. Det känts som sämre. Hörselgångarna var så svullna att han inte kunde se nästan nått av trumhinnan och längre in i öronen var det var, gosigt! Fick antibiotika då det hade hållt på så länge (sen i november) och för att öronpropparna inte tagit bort det. Så nu är det som sagt antibiotika i 10 dagar och mer öronproppar. 
 
Dom om tog dessutom ett blodprov som vi skulle få svar på imorgon då dom funderar på om jag har nått fel på köldkörteln (om det heter så?), alltså nått fel på ämnesomsättningen då jag är så himla trött.
 
Nu är jag hemma och ligger i soffan och kollar på OS med Wille. Sov så himla dåligt i natt så orkade inte åka till. skolan och mocka häst bajs hela dagen. Vilar upp mig inför denns döds vecka med 3 prov istället.
 
 

 
 
 

Resultat helgens tävling + lite mål/planering

I söndags sköt vi som ni kan läsa om nedan mix. Jag fick till en mycket bättre känsla under båda mina mix serier än under lördagens tävlingar så är riktigt nöjd! Att det blev endel dåliga skott är inget jag tänker lägga någon fokus på. Vill mycket heldre fokusera på dom många bra skotten jag sköt!
 
Ska bli riktigt spännande att utvecklas och se vad detta kan leda till! Nu under våren/sommaren/hösten är mitt mål bara att få till en bra känsla, bra flyt och få till bra lyft som är snabba men ändå lugna. Snabba för att då får jag mer tid på mig att sjukta men ändå lugna för att det inte ska bli ostabilt! Om ca ett år hoppas jag ha kommit upp så pass i poäng att jag får några stycken jag kan tightas mot på varje tävling. 
 
När jag kan börja träna så kommer ganska snabbt dom riktigt dåliga skotten som brar många poäng förhoppningsvis och förmodligen försvinna. Det är till stor del dom som skiljer mig från flera av dom andra skyttarna. Så taggad på detta nu! :D

Skyttetävling!

Jag och pappa åkte i fredags till Eskilstuna där jag ska vara med på en skytte tävling under helgen. När vi kom fram i fredags fick jag den glada överraskningen att mitt gevär var färdig ombyggt så nu har jag mig ett eget luftgevär för viltmålsskytte! I fredags blev det lite inpassning av nya geväret och lite tränings skjutning :)
 
Idag har vi skjutit 30 skott med 5 sekunder per skott (långsam fart) och 30 skott med 2,5 sekunder per skott (snabb fart). Jag har fått ögon inflammation nu också så det störde enkel i den långsamma skjutningen på förmiddagen och jag fick inte alls till känslan och slog personsämsta med ynka 190 poäng av 300 möjliga. Jag vill åtminstone ha 230-240. 
 
Dom snabba skotten som sköts på eftermiddagen gick däremot betydligt mycket bättre. 210 poäng blev det där. Med tanke på att det är mycket svårare med snabb fart så är jag hyfsat nöjd. Hade en hel del bra skott men några bommar som ju drar 10 poäng per bom så det gör fort. Men som jag sagt förut så har jag ju inte haft möjlighet att träna luft skytte alls så är nöjd med min snabb serie! 
 
Ikväll har jag tränat lite mix skytte (man får 20 skott varav 10  snabba och 10 långsamma men man vet inte i vilken ordning dom kommer). Det är nämligen 40 mix skott som gäller imorgon. 
 
Nu måste jag sluta för nu ska det bli hotell middag! 

Lyckan som uppstår

I torsdags kväll stog detta på tavlan i stallet:


Tyckte det var lite irriterande då man nån gång då och då har väldigt bra nytta av att kunna fixa stallet på morgonen. Endel gör det tom varje dag.

På fredag morgon möttes jag av detta:


Lyckan som uppstår :') Kommer slippa ha vecko jourer!!

Excuses

 

IKEA torsdag

Igår galopperades Roze ute av Erika. Fokus har legat mycket på kondition nu det senaste för att hon ska orka mer och vara mer villig i det andra arbetet :)

Idag fick hon vilodag då hon gått hela veckan :)

Jag åkte därför till Ikea där jag mötte upp Fanny och så åt vi mat och jag köpte lite grejer, bilder kommer!


Bilder på det jag köpte i förrgår kommer dock nu!

Det blev en necisär för 30kr på rea, ett par solglasögon för 70kr (ser aldrig ens lite okej ut i solglasögon så när jag gjorde det var det bäst att slåtill!) blev även en halsduk för 20kr på rea. Rätt hyfsat fyndat om jag får säga det själv ;)





Pluggdag delux

Sov till kl 8 idag och skyndade mig sen att göra mig i ordning och gå till skolan till halv 9. Sen var det engelska, dubbeltimme matte, lunch, dubbel timme svenska och biologi. Efter det middag och sen hem och plugga idrott och svenska, sen 1,5h extra matte. Sen dog vi i koridoren utanför matten. puuuhh
 
 
 
Nu har jag kommit tillbaka till rummet och hunnit prata lite med mamma i telefon och ska nu plugga mer idrott. Om 20 minuter är det kvällsmat och sen blir det dusch och ett sista ryck på idrotts pluggandet. Bäst att passa på och plugga ordentligt när man väl orkar!
 
Gjorde dessutom klart en power point i svenska idag och har tränat på den så jag ska hålla mitt argumenterande tal imorgon istället för vecka 10, SÅ skönt att göra saker och sen kunna lägga det bakom sig!! Kommer dock sova rikitgt riktigt gott i natt, haha!
 
 

Zelda & Bellwill

Här kommer några bilder på mina underbara katter. Zelda är den sköldpaddsfärgade och Bellwill är den svarta :)
 
 
 
 
 
 

Tisdag, rätt bra dag ändå!

Tisdagen började med att släppa ut hästarna och sen skynda till matsalen för att njuta av mannagrynsgröt, en av dom aldra bästa sakerna med tisdagar är helt klart gröten på frukosten!
 
 
 
Sen var det en timmas matte, DÖ matte dö känner jag just nu. Men tack och lov så orkar jag inte stressa upp mig över att det är krångligt, jobbigt osv utan försöker istället att bara göra mitt bästa och vara nöjd sen.
 
Resten av dagen var det djurens biologi och foderlära, rätt intressant enligt mig :)
 
Försökte få någon av mina vänner hemifrån åmål som bor här i Karlstad att äta med mig i stan efter skolan men alla hade fullt upp med att plugga. Jag lyckades däremot lura Helena att åka med mig in till bergvik (ett köpcentrum mellan lillerud och stan). Så vi ska äta på subway där sen så fort hon slutat tyskan, thank god att jag inte läser språk måste jag bara säga btw! Stackeren går i skolan mellan 8.30-17.30 på torsdagar :( 
 
Erika rider Roze idag, återkommer när jag vet hur det gick! :)

En STOR fördel

Jag har alltid bott i Mo som ligger 1mil utanför stan och det innebär också en mil från skolan. Jag har alltid varit en av dom som inte kunnat gå hem och sova etc under håltimmar. Det är en sak som är grymt nice nu! Skolan ligger bara en halv minut bort! 

(Skolan är den gula byggnaden)

Enormt skönt! Dessutom ligger ju även stallet nära så vill man så hinner man ju dit på håltimmar också!

Stort tummen upp på att bo nära skolan!!

MÅNDAG 3 FEBRUARI 2014

Så var det måndag igen! 
 
Vaknade kl 5 och hade sen hade jag jätte ont i magen så det blev ingen mer sömn för mig inte. När det var dags gick jag till stallet och släppe ut Roze och Bläsa och sen gick jag till skolstallet och så har vi varit där hela dagen.
 
När vi slutat gick jag direkt till stallet och mockade och fixade kraftfoder. Jag är så himla spännd och hoppas såå att örtblandningen "stroppy mare" jag köpte ska ha effekt! Antar dock att man får vänta ett par-3 veckor på att få någon som helst effekt.
 
Tog in och gjorde iordning Roze. Sen red jag ut på skogsvägarna. Det är ju i princip bara varannan måndag som jag just nu har chans att rida innan det blir mörkt då det är enda dagen jag slutar tidigt så jag fick passa på! Vi har haft plussgrader här i några dagar så det är väldigt isigt där det har varit halvbra plogat så var väldigt tacksamt att se ordentligt också!
 
 
 
 
 
Hade ingen riktig plan när jag red idag kännde jag. I vanliga fall gillar jag att ha en plan och ett "mål" att jobba mot under passet, till exempel att hon ska bli mjuk, halvhalter, djup form osv. Men just i dag blev det bara en uteritt på ca 40 min med ganska mycket skritt men även trav och galopp. Hon var pigg och glad och ville gärna dra på men lyssnade bra och var trevlig. Detta med att gå i form utomhus är fortfarande ett dilemma...hon blir så pigg och glad att hon tappar fokuset på mig rätt regält och att jag sitter och sliter i henne ger ingen effekt så har lixom gett upp det för tillfället i traven och galoppen i väntan på att jag ska komma på nått smart. 
 
Bilderna är förresten från förra vintern :)

2 DAGEN UTAN SÖTSAKER

 
 
 
 

Bra och nyttig söndag

Trotts total panik mellan 11 och halv 3 i natt så blev det en bra dag trotts allt.

Började dagen med gröt. Sen lite bloggläsande, promenad


Lunch


Bokning av hotell till Göteborg horse show, massage på hallings rehab, mellanmål




Packning, dusch, mathandling och kvällsmat med nybakat bröd


Sist men inte minst har pappa nu skjutsat upp mig till Lillerud. 

Har just packat in maten i kylskåpet och druckit lite apelsin och lime juice mamma gjorde i sin juice maskin innan jag åkte, älskar den maskinen <3

Nu ska jag sova för jag börjar kl 7 imorgon och ska innan det släppa ut 2 hästapollar och äta frukost. Vi hörs!

En gång för alla

Jag ska återigen ta tag i detta med att gå ner i vikt och leva hälsosammare. Och jag ska inte börja "imorgon", jag börjar nu. Idag är första dagen.

Till att börja med så kommer fokus mest ligga på maten och att försöka promenera lite. Så snart jag är frisk ska jag dock börja träna steg för steg mer och mer. Jag KAN inte börja stenhårt efter 3 månaders vila utan måste börja lugnt för att:

1: inte tröttna
2: få ont och inte kunna träna därför

Hjälp mig att peppa mig nu!!

Lördag och jävla tjockis ångest

Enda vettiga jag gjort idag är att jag har skytte tränat. Fett kallt så tur att det finns värme på skjutbanan.


Resten av dagen har varit ångest och blivit ännu större genom att äta onyttigt typ hela dagen, mer ångest. Kan nån bara låta mig må bra och ge mig tillbaka  orken att vara nyttig och träna. Orkar inte göra om detta igen. Jag har redan gått ner nästan 20kg 2år i rad, för att sedan ramla tillbaka i ångest och att må piss och inte orka nått och så poff är alla kilona tillbaka, igen. Kan jag bara få må bra, snälla. Jag orkar inte.