MYSTUR MED SNUTTAN

Tog mig upp ur sängen och har överlevt en dag i skolstallet. Eftersom vi började tidigt så slutade vi även tidigt så har mockat och packat all mat åt Roze. Nu har jag varit hem en snabbis och ätit lite och ska strax gå tillbaka till stallet för att ta in henne och sen rida ut en sväng. Är väääldigt trött just nu så vi får se vad jag hittar på med men det blir rätt lungt med tanke på att  hon gick hårt igår. Mest skritt och lite trav bara :)
 
 

KONDITIONS TRÄNING

När alla hästarna var intagna och stog och mummsade hö så tog jag och Alva våra pollar och red ut. Skrittade fram på väg till ängen och skrittade runt där lite på långa tyglar i några minuter. Sen joggade vi ett varv (800m/varv kanske?) åt varje håll innan vi började galoppera. 
 
Båda hästarna var glada med super skötsamma. Roze var possetiv men inte ett dugg brallig, lite skönt ibland det också även om jag är glad att se att hon har glimten i ögat! Galopperade i mellan och högt tempo med ganska många små skrittpauser. Lät henne galoppera på och kramade mest lite då och då men fokuserade annars bara på att få in bakdelen genom att öka ibland. När hon få galopp jobba så kommer avslappningen av sig själv efter några varv när hon blir mjuk. Målet var lixom inte att få henne i värsta samlat jobb utan att hon skulle få ha lite kul samtidigt som vi tränade kondition. Men hon sänkte sig som sagt till en avslappnad och trevlig form och surade inte ihop när det blev jobbigt utan kämpade bara lite till, härlig inställning idag!!
 
 
Sen blev det en lång avskrittning innan vi gick tillbaka till stallet fulla i svett. Roze fick för första gången hälsa på duschen. Eftersom jag inte kan sätta fast henne där inne eftersom hon får panik för att hon sitter fast då så har jag inte kunnat duscha henne tidigare men idag var Alva snäll och hjälpte till. Roze började dock med att nosa lite oförsiktigt på en grej där inne hon tyckte var kuslig och bankade huvudet rakt in i den och trodde den hade attackerat henne....knäppgök..♥ Så sen va hon lite uppstressad men det gick bra att duscha av henne så nu klarar vi det nog själva nästa gång. Det ska inte dröja för länge utan bli av snart så hon blir lugn och bekväm med att vara där!

dagens to do- sova

Morgon fodrat, släppt ut och fixat allt till alla hästar och nu är jag tillbaka hemma och ska äta lite och sen sova en och en halv timma innan det är dags att lunch fodra. Efter det blir det faktiskt sängen nån timma till. Jag börjar kl 7 i skolstallet imorgon och har en minst sagt fullspäckad vecka framför mig så måste vara utvilad när den börjar åt minstonde!
 
Liten prelliminär lista över hur veckan kommer se ut!

Måndag: Börjar kl 7. Rida och verka Roze på em. Plugga inför djurens biologi prov på tisdag.
 
Tisdag: Djurens biologi prov. Rida Roze och plugga inför idrottsprov på torsdag.
 
Onsdag: Roze vilar. Dubbelbokad skytte träning hemma i åmål och planering inför programridningen vi ska arangera på torsdagen.
 
Torsdag: Idrotts prov. Funktionär på programridningen. Ev rida Roze efteråt om jag hinner.
 
Fredag: Roze vilar ev. Träffa Emma och vara med i ett projekt hon gör i skolan (hon ska spela in en drama film..)
 
Lördag: Skjuta och ta hand om Respons och aktivera honom på nått sätt.
 
Söndag: Ta hand om och aktivera Respons på nått sätt. Åka tillbaka till Lillerud och tagga praktik i en vecka!!

SOVAAAAA

När jag och Alva hade tagit in alla hästarna så borstade jag Roze medans hon smaskade eftermiddags hö och sen på hem utrustning när maten var slut och ut och skritta med Alva och hennes häst. Trotts att Roze är bra mycket större än B så fick hon gå på i max tempo för hur fort hon kan skritta för att hinna med. Mycket nyttigt och mjukgörande. Var ute i 30-40minuter och kom hem precis innan det blev svart.

Nu har jag varit hem och hängt tvätt och ätit middag och ska strax kvällsfodra och sen sova! Jag är sååååå trött! Till på köpet ställs ju klockan fram i natt så man får sova en timma mindre..bad timing!

Bling

Var i stallet och fodrade,  släppte ut, fixade allt åt alla hästarna och mockade stupet til hage vi har till typ kl 2.


Hagen.

Sen blev det lunch och lite affärer på bergvik med mamma och lillasyster. Köpte strumpor och 2 par örhängen.


Nu blir det stallet igen för att ta i alla, rida och ev verka Roze :)

Roze onsdag-fredag

I onsdags blev jag tvungen att prioritera matte plugg inför torsdagens prov istället för ridning tyvärr.
 
I rotsdags däremot blev det ridning på ängen! Roze var riktigt pigg och på riktigt bushumör! Hon bjöd på lite bockar och galopp ombyten alldeles av sig själv ;) Rätt snabbt började hon dock sänka och jobba med bakdelen i bådre trav och galopp. Det kommer tidigare och tidigare i ridpassen numera vilket är ytterligare ett steg framåt i våran utveckling som verkligen har fått en skjuts senaste månaden!
 
som sagt så försöker jag jobba med att sakta men säkert höja henne i formen. I början av passen försöker jag bara få henne att sänka och bli mjuk och sen när jag fått igenom det försöker jag höja henne lite lite. I traven orkar hon inte det än utan det är framför allt i galoppen som jag lyckas få "upp" henne lite ibland. Idag lyckades jag få den högsta samlingen hittills! Även fast det bara varade kanske ett halvt voltvarv så var det en riktigt härlig kännsla som verkligen gör mig motiverad att fortsätta kämpa ihop med min älskling! Hon är så himla duktig och välvillig i ridningen just nu! 

Avslutade passet med att skritta böjda spår/serpentiner och träna på att hon ska hålla formen i varvbyten. Är nöjd med tanke på att vi inte fokuserat så mycket på formen i varvbyten än.
 
 
I går skrittade jag fram ute och sen red jag i paddocken. Det var str¨ålande sol och 15 grader varmt, varmaste dagen hittills i år! Hon var aningens slö eller lixom dåsig vilket jag tror kan bero på att det blivit så mycket varamare! Det var framför allt i traven det märktes att jag fick driva på och smacka ibland när det blev lite jobbigt.
 
Till en början ville hon inte alls jobba i form och sen klick! Efter kanske 7 minuter så gick hon i form i princip resten av passet! Jobbade med böjda spår i trav och galopp och red över lite bommar. Lyckades få till några riktigt bra varv på volt i höger galoppen med tanke på formen. Kunde göra halvhalt i galoppen för att fånga upp utan att hon bröt av och sen driva fram henne utan att hon ökade farten särskilt mycket utan snarare bara fick mer power! Så himla härlig kännsla!
 
Sen som nedvarvning jobbade jag med varvbyten i trav och fokus låg på att hon skulle hålla formen när man ställer om. Gick bra! Något vi måste jobba på men hon försöker efter bästa förmåga!
 
Dessutom lyckades vi idag med nått knappt trodde var möjligt för en vecka sen! Vi red idag ca 10 meter från stora vägen (i paddocken) och det kom 2 bussar och körde förbi i typ 70km/h och hon reagerade inte! Spände sig möjligtvis liiiiiite men HJÄLP SÅ DUKTIG HON ÄR!!! Hon har varit livrädd för dom och senast förra veckan skvatt hon till som bara den när det körde förbi en lastbil när vi var i andra änden på paddocken!! dvs typ 60 meter bort!! Det körde även förbi en skramlig lastbil när vi var i mitten av paddockn och galopperade och då spände hon sig men gjorde annars inget! En stor eloge till Roze som gör framsteg även mot att vara en 100% trafiksäker häst!

Fullt ös medvetslös

I veckan har det verkligen varit fullt ös medvetslös. Skolan, Roze, sökt sommarjobb osv och nu har jag helg jour i helgen i elevstallet jag står i på Lillerud.

Ikväll kommer jag dock ha tid att "uppdatera ikapp" så håll ut!!

Nu ska jag ner och morgonfodra!

DET ÄR INTE HELA VÄRLDEN!

Det blev ingen ridning idag för det han bli mörkt så jag vågade inte rida ut, dom bygger om i ridhuset så det är avstängt och det var knökat i paddocken. Jag gick i stället hem och skulle plugga inför matte provet imorgon, tittade i boken och drog en djup suck och min brain bara dog. Hämtade ost och kex för det löser ju allt, right?...förutom matte kvadratkompleterings problem och vertex kordinater tydligen...Dessutom behöver det verkligen städas här och som pricken över i så drack jag obóy till kvällsmat istället för bara mjölk.
 
Men vet ni vad?! DET GÖR INGET!! Inte ett endaste dugg gör det! Rummet dör inte för att det inte är städat, Roze dör inte för att jag bara borstade och stretchade henne och jag dör varken av att jag inte lyckades plugga nått vidare eller av att jag drack 2 glas obóy! Min nya överlevnads teknik sen efter att jag mått vidrigt psykiskt två gånger är att när det går och jag orkar, fokusera på dom bra sakerna och tänk rimligt. Är det rimligt att jag kommer bli smällfet av att dricka 2 glas obóy en kväll? NEJ. Är det rimligt att Roze kommer tappa all kondition och styrka för att hon står idag, NEJ! 
 
Tänk rimligt och må bättre gott folk! Nu ska jag sova och vakna på rätt sida imorgon!

VÄNNER

Just nu saknar jag mina "gammla" vänner såå mycket. Dom där vännerna som känner en innan och utan, som vet var enda millimeter av ens liv och som ser när man i själva verket bara gömmer en ledsenhet bakom ett leende. 

Mina "nya" vänner är helt underbara dom också på alla sätt och vis!! Men trotts att vi bokstavligen lever med varandra dygnet runt så vet vi väldigt lite om varandra och känner inte varandra innan och utan än. Det är väl därför det är så svårt att se den där lilla skillnaden i leendet som säger att det inte är äkta utan dit klistrat bara för att undvika att bli tvungen att förklara känslor som man ibland inte ens förstår själv..

Jag är äkta pepp och glad allt som oftas men just idag är ingen bra dag..idag är en sån där dag man behöver en kram.

VECKOPLANERING ROZE

Jag han inte riktigt med i söndags men nu ska ni få ta del av resten av Rozes vecka och vad vi pysslat med måndag och tisdag.
 
I måndags så var jag dunder trött så jag orkade verkligen inte rida och som jag skagt tidigare så ska man inte hoppa upp på Roze om man inte är på humör för det känner hon och så blir det bara tjafs! Istället tog jag med henne på en promenad bort till ängen och väl där longerade jag henne i solnedgången.
 
 
Ville dock kunna köra ett ganska konditions krävande pass så hon fick bli ordentligt mjuk i kroppen och göra av med lite energi hon samlat på sig under helgen. Eftersom det dock sliter att longera eftersom volten inte blir så stor så hade jag med mig två longerlinor som jag bandihop så hon kunde gå på en jätte stor volt!
 
Hon var pigg och glad och brallade lite i början, på slutet övergick hennes pigghet i mjukhet och hon sänkte sig och jobbade jätte fint. Just nu har vi lyckats ta oss från att hon går med huvudet i vädret men nästa steg som jag hoppas vi kan ta ganska snart är att hon ska kunna höja sig i formen så det inte blir så mycket vikt på frambenen. Eftersom hon är så pass stor så sliter det ju mer när hon blir lite framtung i formen. Vi ska inte jäkta på nått sätt!! Men det är vårat mål nu den närmaste tiden, att höja formen och att komma igång med hoppningen igen!
 
Det blev lite svettigt på slutet och då vips så tyckte Roze det passade fin fint att rulla sig..hahah gullfia! Tur vi inte hade fintränset på ;)
 
 
RESTEN AV VECKAN

Onsdag: Uteritt med lite dressyr på traktorplan (en sandplan i skogen)
Torsdag: Jobb över bommar i paddocken
Fredag: Lugn uteritt med lite klättring
Lördag: Hoppning, lågt
Södang:Mjukgörande uteritt
 
 
 
 

DUTTIGA POJKEN

Förutom att jag verkade Respons i söndags tog vi även en kvällspromenad innan jag åkte tillbaka till Lillerud.

Han skrittade jätte duktigt och ropade efter dom andra en enda gång! Att gå från att ropa konstant, trava och till sist även slita sig till att lungt, tyst och snällt gå med på totalt 4 gånger är grymt jobbat av honom. Får man vara lite osvensk och berömma sig själv så tycker jag även det tyder på att jag tacklat det på rätt sätt och bara varit lugn och konsekvent. 

Vi gick till "gropa" ca 3,5 km totalt, längsta promenaden hittills! "Gropa" har fått sitt namn då det är en vatten fylld grusgrop där. Eftersom han tyckte det var lite skumt att bli spolad om benen tänkte jag att det kunde vara bra att öva på vatten så vi gick ner till vattnet och han käkade lite gräs vid kanten och drack lite. Efter lite funderande så klev han ut så det gick halvvägs upp på alla ben, skojsigt sa han!!  Väldigt kul att han gillade det! Badande hästar är alltid kul! 





BILDER FRÅN GÅRDAGENS VERKNING

 
 
 
 

RESPONS LÖRDAG

I lördags så kändes det som att det var dags att testa att rida lite på honom. Jag är stor på honom det är jag mycket väl medveten om men jag är också mycket väl medveten om att han inte dör av att jag rider små stunder på honom. Så nog pratat om det.
 
Jag är som sagt väldigt nyfiken på vad han kan så skulle testa att rida lite på honom. Hoppade upp barbacka i paddocken och han hade väldigt lite bjudning och var därmed rätt svår att jobba med över huvud taget. Han var dock väldigt lugn så jag och mamma bestämde oss för att det nog var lungt att ta en liten tur ut istället. Så fort vi kom utanför paddocken blev han gensat piggare! När vi passerade förbi hagen ville han gå till dom andra men lite ledsagning av mamma från marken räckte som övertalning. 
 
 
 
 
Han förstår "stanna/starta/svänga" i alla fall även om han är lite...döv för hjälperna. Jag tror dock det skulle kunna tolkas som ringrostig het då det ändå märks att han förstår men det är lite som att han glömmer bort att lyssna och blir lite ofokuserad.
 
Han skötte sig fint i skritten och går i en riktigt fin och 100% stabil form i skritten, väldigt hälsosamt för honom! 

Så beslutade att testa att trava några meter. Första mini traven på typ 10 meter gick bra, nr 2 så blev han rädd för nått eller nått och skyggade för nått makom honom och slängre upp huvudet och "stack" typ 3 meter. Ingen skada skedd utan vi tog en till mini trav och då skötte han sig fint så jag nöjde mig så. Han blir väldigt spänd i traven men i och med att det var andra gången jag red honom och 3dje gången han reds på okänt lång tid så vet jag ju inte vart jag har honom riktigt så att jag håller mig i manen osv gör ju att jag inte kan jobba honom riktigt på samma sätt. Hon han är väldigt fram så var väldigt försiktig med att lägga till skänklarna för att vi skulle slippa några galopp äventyr.
 
 
 
Är hur som helst nöjd med honom och ser fram emot att kasta upp Erika som passar honom i storlek och kan rida honom ordentligt. Ska även bli riktigt spännande att löshoppa honom, stora förväntningar på att han i alla fall ska ha en bra inställning och tycka det är kul! Mer tveksam är jag dokc till hur mycket han har hoppat ;)

ROZE FREDAG

I fredags släppte jag henne för första gången lös i paddocken bara så hon skulle få springa av sig lite. Första var hon lite små-lat och seg men sen började hon busa runt som bara den. Uppskattat var det vill jag lova! 
 
 
 
Under helgen har hon som alltid vilat. Helgen som kommer har jag dock jour igen så då kommer hon att gå!

ROZE TORSDAG - hoppträning

Super nervös anmälde jag mig och Roze till vår första hoppträning på drygt ett halvår. Erika har hoppat henne en gång under vintern och efter det har jag hoppat några små skutt en gång för 2 veckor sen men för utom det har hon inte hoppat någonting. Mycket på grund av att vi inte får hoppa utan målsman eller tränare. 
 
Hon var i alla fall pigg och fin på träningen. Hon blir lite tjurig när det blir trångt när man travar/galopperar så då tappar hon fokus men jag är nöjd med hennes insatts. Jag gjorde 2 uppenbara missar, varav en är med på filmen. När hon blir pigg mot hinder och inte tar helt gäman galoppsprång får jag svårt att bedöma avståndet och istället för att sätta mig ner och rida/vänta på hindret så överger jag hanne och bara lättar på tyglarna och typ önskar att hon ska hoppa. Vilket hon inte gör när jag gör så. Så vi fick 2 stopp pga mig. Sista och också högsta språnget för kvällen gjorde jag dock mig själv stolt på! Vi kom inte klockrent och det var en vatten matta på 85cm ungefär så jag ville helst bara börja hålla i mig och hoppas att hon skulle hoppa men istället sträckte jag på mig, kollade långt bort och vi gjorde ett perfekt språng. STOLT.
 
Film från en av rundorna finns i länken nedan! 
 
 
http://youtu.be/Zjylq24VeIk
 
 

VERKNING

Verkat Respons runt om idag. Har var duktig på båda fram. Lite kinkig på båda bak men efter en alldeles lagom mängd övertalning så skötte han sig kanon. Det var inga stora protester på nått sätt! Riktigt stolt över honom! Fram har jag ju tagit en gång tidigare men bak var första gången.

Det känns som att han kommer slita väldigt bra själv och jag är super nöjd med min verkning. Sen är hovarna, särskilt fram långt ifrån optimala då de varit så dåliga men det är bara att vänta på att dom ska dra ihop sig och att nya fina hovar med bra vinklar ska växa ut!

Här kommer några sneak peaks så länge! Mer bilder kommer när jag är tillbaka på Lillerud och har min dator :)







KRÅNGEL

Är nått problem med att logga in på bloggen just nu så jag får försöka igen senare! Har massa att skriva om och visa bilder på, håll ut!!

ROZE ONSDAG - mycket tankar

I Onsdags skulle jag ju rida ut hade jag planerat. Men det var en jätte bra lärare som hade bonusmaterial på kvällen så jag gick på den då vi har prov nästa vecka och så vips var klockan 19 och det var mörkt...och snö. Eftersom hon gått utomhus/i paddocken hela veckan så bestämde jag mig för att rida i ridhuset.
 
jag skrittade absolut mest. Hon var jätte stel i höger varv gämnfört med vänster så jag jobbade med böjda spår och skänkelvikningar undan höger för att få henne mjuk. Mjukare blev hon absolut men jag fick inte genom henne helt Trots 20 minuters skritt jobb. Avslutade med att trava på volt/cerpentiner. Red även i traven mest i höger varv och checkade bara av vänster varv.
 
Hom är inte halt eller liknande utan bara extremt olika i sidorna. Min enda förklaring till det är att jag har stretchat vänster bakben i 5 veckor men inte höger då massören inte trodde det behövdes. Min lösning är därför i princip till att börja med i alla fall lika enkel som min förklaring till "problemet". Jag ska stretcha även höger bakben och jobba lite mer mjukgörande undan höger än undan vänster. Efter 3 dagars stretch har hon redan börjat bli lite mjukare så jag tror ärligt talat att vi denna gången inte har råkat ut för nån mystisk skada utan att hon helt enkelt bara är stel.

Sliten!

All energi pyste bara ur mig i gårkväll. HELG. Så himla seg och trött idag!!

Ridit Respons (bildbevis finns) ;) och skjutit men nu viger jag resten av dagen till att samla energi inför kommande vecka!




TODAY

Nyss vaknat och tagit en dusch + klappat lite på Wille och ätit frukost.


Sen ska vi åka till skjutbanan och greja lite + träna lite inför kulstigs säsongen som snart drar igång med massa tävlingar osv. 

Senare ska jag testa att rida lite på Respons och senare idag ska jag nog verka honom.   




HOPPTRÄNINGEN I KORTHET

Just nu är jag dödstrött så jag kan bara säga att jag är nöjd med Roze och med mig själv trotts att jag gjorde endel missar. Film och ev lite bilder (har inte hunnit kolla om det blev några bra än) kommer komma upp imorgon eller på lördag! 

Bjuder på en print från filmen så länge!




GOD MORGON

Har lite kluriga funderingar sen gårdagens ridpass så det kommer i ett längre inlägg sen!

Nu ska jag strax gå till skolan och avverka en dag till! Vaknade av mig själv i morse efter att ha sovit 9,5h. SÅ himla skönt och välbehövligt så det är inte sant! (Gick och la mig tidigt så där av ingen vidare bloggning igår).


I kväll är det hoppträning kära vänner!!

Lunch

Avklarat 1h engelska och 2h matte nu på morgonen. Nu väntar 2 h engelska till och sen drygt 1h biologi. Vi ser på en spelfilm om mobbning på engelskan och visst film är alltid trevligt men man blir ju inte super pepp. Dessutom snöar det här just nu vilket VERKLIGEN inte är det minsta kul när jag hade planerat en uteritt i solskenet senare i em..

Jag har varit på så himla pepp humör nu senaste veckan så nu ska jag sluta gnälla över världsliga saker och bli glad och positiv igen!

Imorgon är det hoppträning som gäller för mig och Roze! Pirrigt som bara den! Dessutom kommer jag kunna bjuda er på bilder för Amanda ska fota! :D


Vi hörs senare!

TRÄNSET SOM HAR TAGIT OSS TILL NYA HÖJDER?

Roze har inte på flera år varit så fin som hon varit under ridpassen senaste veckan sen jag började använda mitt micklem träns! Hpon går faktiskt i form långa stunder och är så himla fin! Till och med ute där hon i vanliga fall har varit omöjlig att ens få att fundera på att sänka sig. Vi har som jag sagt tidigare verkligen tagit ett enormt steg frammåt!!
 
 
 
Idag red jag på ängen. Först skrittade vi dit (automatisk framskrittning) och sen började jag trava lite serpentiner för att få henne mjuk. Hon var dock väldigt pigg och tyckte serpentiner inte var alls lika lockande som att få sträcka ut. Så när hon släppt till någorlunda i båda varven så lät jag henne sträcka ut ordentligt i traven. Wow vilken trav hon bjöd på!! Nog för att hon kan få riktigt cool trav utomhus men denna var nog snäppet vassare än tidigare!! 
 
Sen fick hon pusta i några minuter innna vi tog galopp. Först började jag med 2 raksträckor (kanske 200 och 250 meter långa?) i ganska lugn galopp. När hon inte gjorde några dumheter utan bara var pigg så bestämde jag mig för att köra lite intervaller så jag lät henne köra på så fort hon ville, även samma sak som så fort hennes ben bar, hahah! Vi körde 6 vändor som var 250 meter vardera och sen var hon nöjd (taggade inte som bara den för att få vända och köra full galopp tillbaka utan frustade nöjt och sänkte huvudet nästan till backen och ville skritta). 

På väg tvärs över ängen jobbade jag henne lite i skritten och hon var dundermjuk och fin så det blir nog fler nyttiga/skojsiga galopp pass på ängen inna vi åker hem i sommar! På vägen hem fick vi sällskap av två otroligt snygga valackar enligt superbrunstiga Roze ;) haha knäppfia!

NV matte är inget för mig, blöö




VÄDRET = LYCKA!

Även idag var det strålande sol! Livet blir mycket lättare när det är fint väder!! Helt sjukt vilken effekt det har på mig, jag blir automatiskt mitt gladare och bättre jag! 

Började hur som helst kl 7 i stallet i morse och var där hela dagen ihop med mina härliga vänner. 

Sen red jag och Anna ihop. Vi började med att skritta fram ute och Roze bjöd nästan på en elshock då hon skulle undvika en traktor till varje pris...hon var till och med redo att gå in i elstaketet bredvid vägen, till skillnad från mig som mycket heldre hälsade på traktorn, haha. Aja det gick bra i alla fall ;)

Sen red vi i paddocken och jag jobbade nästan bara i höger varv då hon var mjuk och fin i vänster men dunder stel i höger sida. Jobbade med Mads sidvärrtsövningar och böjt spår. Blev absolut mest jobb i skritt men även endel böjda spår i trav.

Hon släppte till framför allt i formen på slutet och förvånar mig återigen med hur himla fin hon blivit! Dock hade vi en liiite sämre kännsla som jag tror är pga hennes brunst..hon var liite seg och stog emot lite men samtidigt hade hon en hel del energi att bli rädd för lastbilarna som skramlade förbi 60 meter bort (vägen går förbi ena kortsidan av paddocken och hon skvätte även när vi var på andra sidan). Ho. Är ju inte så van lastbilar så jag klandrar henne inte så..men ibland känner man verkligen hur hon bara tycker det är kul att studsa iväg lite och spela lite rädd (helt annan känsla än när hon faktiskt är rädd!!) 



När passet var avslutat fick hon gå ut i hagen igen och jag och Helena åkte till bergvik (ett köpcentrum) och jag köpte ett hallon rött/rosa jätte somrigt nagellack och ett par svarta jeans som jag var i sååååååå stort behov av! 

Mycket effektiv dag! :D

GOSE-ROZE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VECKOPLANERING ROZE

Har som sagt planerat att komma igång på allvar med Roze nu så hon är i mer eller mindre full kondition i sommar. En del i att köra igång hårdare nu är att försöka börja planera min ridning lite mer. Så har tänkt ge veckoplaneringar ett försök!
 
 
Måndag: Uppvärming och avskrittning ute. Lättare pass i paddocken med fokus på att mjuka upp kroppen efter 2 dagars vila.
 
Tisdag: Lite tuffare pass i paddocken eller förhoppningsvis på ängen (beroende på om det hinner bli mörkt). Mjukgörande uppvärmning och sen ganska mycket galopp arbete med fokus på tryck bakifrån och strävan efter låg form.
 
Onsdag: Lugnare uteritt med sidvärts övningar och ev lite klättring för att mjuka upp bakdelen ordentligt.  
 
Torsdag: Hoppträning för Carina Andersson i ridhuset.
 
Fredag: Longerins pass i paddocken + stretch för att mjuka upp stela muskler efter hopptränigen.
 
Lördag: Vila.
 
Söndag: Vila.
 
Jag har 2 stretch övningar som jag gör alla dagar utom på helgen när jag inte är där men på fredagen tänkte jag köra lite fler övningar.

DUTTI

När jag kom för att hämta honom i hagen så gnäggade han och travade ifrån dom andra hästarna för att komma till grinden och såg jätte lycklig ut över att jag kom, så himla gullig :') Dom har ju liksom fri tillgång på mat ute och kraftfoder äter han ju inte så det är verkligen bara för att han är glad över att se en, inte för att han vet att han ska få mat eller liknande!

Väl inne borstade vi, sprayade svansglans med den inte längre läskiga flaskan och kratsade alla hovarna. Han har slitit ännu bättre nu så det är bara lite finputs kvar och sen går det att runda av en hel del ovanifrån för att få bort mycket av talriks-känslan. Men för att göra det måste jag ha min stubbe och den tar pappa med hem från Lillerud ikväll så nästa helg blir det verkning av det sista som är kvar som ska bort. Sen är det bara att vänta på att hovarna ska dra ihop sig och att nya fina hovar ska växa ut!
 
Medans vi sen väntade på att vårat promenad sällskap (mamma) skulle komma ut så fick vi underhålla oss bäst vi kunde. Så vi passade på att prova lite utrustning. Först min vackra tömkörnings-gjord som Roze precis är för rund för var Respons för smal för, haha. Funderar dock på att sy ett veck så han kan använda den..

Sen provade vi benskydden jag köpte på gbghs, dom funkar men var liiite långa och kardborrarna hade kunnat vara lite längre så jag tror jag har fått mig en ponny som inte är gjord för benskydd, korta men rätt grova ben men en del hovskägg på..
Sen skulle jag vara lite rolig och presentera Zelda för honom så jag sträckte fram henne och hon kurrade som bara den och strök sig mot hans mule som bara den, vääääääldigt konstigt men samtidigt spännande! Katterna älskar ju att ligga på hästarnas ryggar så jag tänkte även testa detta, la henne mot halsen på honom och när det kändes okej lät jag henne poppa upp, lite kusligt men skojsigt ;) Efteråt var Zelda dock en riktigt spännande varelse, hahaha!
             Sen kom vårat promenad sällskap och vi gick iväg. Denna gången skrittade han hela tiden, han gnäggade men bara då och då. Stora framsteg mot sist då det var antingen halt eller trav som gällde mer eller mindre! Vi gick hem till min kusin och sen gick vi tillbaka (ca 1km totalt).

             Vill btw tillägga att jag har vantar på mig, inte as stora läskiga händer! hahahah.

Sist men inte minst får gosiga katterna vara med på en bild! Dom är verkligen som Bill och Bull, ska alltid ligga varandra eller tillsammans nån stans där det är alldeles för trångt för två stycken, haha..så goa!
 

ATM

Stallet i myspys-kläder!




MIN PRINS OCH MIN PRINSESSA

Jag är verkligen så himla tacksam att jag har fått möjligheten att ha dessa 2 underbara filurer i min ägo. Dom är himla olika på alla sätt och vis vilket bara gör mig ännu mer motiverad att kämpa vidare med det som var och en av dom har svårt för. Dom ger mycket tillbaka båda två och vill så väl, just nu är livet bara himla underbart på alla sätt och vis!
 
Ni ser ju bilder från dag till dag på både Roze och Respons men jag vet att det är många nya läsare och även för er som följt oss länge så kanske det vore kul att få lite mer av en helhetsbild? Jag tycker i alla fall att bilder säger mer än vad jag kan beskriva så här får ni ett helt gäng bilder på både Roze och Respons! <3
 
 

 
 
 
 
Från min prinsessa till min prins ;)
 
 
 
 

FAVORIT DAGEN

Så äntligen var världens bästa veckodag här! Jag började dagen med sovmorgon, sen fick vi besök och efter det gick jag till Thomas som är idrottskademassör och fick behandling i nacke/axlar. Först gjorde det så ont så jag trodde jag skulle svimma typ men sen släppte det faktiskt riktigt mycket! Han sa att jag  nog hade fått lite små inflammationer i muskelfästena men att det skulle gå över om jag körde kyla/värme på.
 
Nu har jag precis ätit lite och som ni kan läsa nedan börjat kopiera över bilder mellan hårddiskarna. Lite senare ska jag ta med mig mamma och så ska vi göra ett nytt och förhoppningsvis mer lyckat försök att gå en promenad med Respons. Sist tappade jag ju honom och kramades med en gran då han drog rakt ut i skogen.
 
För att undvika en liknande händelse så har jag tänkt ha longerlina istället för grimskaft idag till att börja med. Jag hoppas att det ska räcka för att kunna få stopp på honom om han får för sig nått. Han är liksom inte dum utan tänker sig inte riktigt för bara, övning ger färdighet!
 
Funkar inte longerlina så får jag ev. ha kedjegrimskaft bara i början tills han förstår vad jag vill för han är som sagt välvillig men när han utan att tänka sig för stövlar iväg dit han vill så räcker inte min styrka ens halvvägs för att få stopp på honom..
 
Önska mig lycka till! ;)
 
 

ÄNTLIGEN TOG JAG TAG I DET

Länge tänkt att jag ska kopiera alla bilder på min ena hårddisk till den andra så alla bilder finns på båda. Men sen blir det aldrig att man faktiskt tar tag i det och paranoid som jag är så har jag bara blivit säkrare och säkrare på att den kommer krascha. Men nu har jag tagit tag i det så nu håller det på att laddas över och återigen överraskar nya älskade datorn med att vara riktigt snabb!
 
 
 
 

Trötter

Stannade kvar en timme extra i em och longerade Roze en snabbis. Ville mest att hon skulle få mjuka upp sig lite eftersom hon kommer få stå på lördag och söndag eftersom jag är hemma i Mo i Åmål.

I kväll blir det soffläge! Vi hörs mer imorgon!

IMORGON ÄR DET FREDAG!!

Idag har en av veckans absolut segaste dagar varit men nu är den avklarad! Tacos + chokladpudding serverades till middag och sen var det vårfest! Eleverna typ skojar med lärarna, visar filmer osv.
 
Vi fick göra fri aktivitet på gympan så jag tog med mig Roze ut på en super mysig skritt tur i det fina vädret. Verkade uppskattat! Nu ska jag äta lite kvällsmat och sen ska jag sova för att orka upp och släppa ut 3 hästar, dressyrträna + vara i skolstallet på förmidagen och sen ha lektion om typ djurskydd och stallbyggnaders utformning. Efter det funderar jag på att stanna kvar på skolan och rida Roze innan jag åker hem...i vanliga fall brukar jag ju åka direkt så jag får sällskap av Helena men jag vill verkligen komma igång med Roze nu för framöver kommer det vara endel tävlingar på Lillerud och jag är faktiskt lite småsugen måste jag erkänna!

SUPER ROZE <3

Igår tänkte jag ta en lugnare ute ritt i solen. Amanda skulle gå med och ta lite bilder. Jag hade tänkt rida på vägen men Amanda tyckte vi skulle gå till ängen för att få bättre bilder. Så jag fick omplanera lite i mitt huvud ;) Vädret var för typ 4 dagen i rad strålande så Helena kom och gick med till fots hon också! Trevligt med sällskap!
 
 
Hur som helst så skrittade jag fram på väg till ängen för det är en bit dit. Det var redan en annan ryttare där som körde snabbjobb i galopp med sin häst så när jag lite försiktigt la till skänkeln för att smyga igång i trav sa Roze wiiiiiiii och studsade iväg i galopp efter den andra hästen. Efter några försök att trava på den super pigga madamen så bestämde jag mig för att hon väl kunde få galoppera lite då ;)
 
Vi galopperade på en stor volt och hon var ganska spänd och spejade efter andra hästar (hon är tokbrunstig just nu). Sen fick hon pusta lite innan vi gjorde ett nytt försök till att jobba i trav, denna gången lyckades vi. Även här var hon ganska spänd och gick med huvudet i himlen..
 
 
 

Det är ungefär så här det brukar se ut när jag rider Roze. Sen orkar hon sänka sig ibland i några sekunder men sen är man tillbaka i detta läget ovan. Vi har stått där och stampat ett bra tag nu men sen så helt plötsligt var det som att allt bara släppte för henne! Jag kunde bara hjälpa henne hålla koll på sina bokar, krama lite och hålla om och så bara wops så lyfte hon ryggen slappnade av och allt bara föll på plats till stor del! Sen finns det alltid massvis kvar att jobba med men detta var verkligen ett enormt kliv i rätt riktning! Hon gick kvar i form och på slutet så sänkte hon sig riktigt mycket och gick jätte låg i galopp i båda varven. Wow Roze säger jag bara!!
 
Sen ville man ju få avsluta med att sträcka ut lite och efter att ha varit så duktig kunde man faktiskt få ta fram sina långa ben lite granna innan vi avslutade med lite trav jobb!
 
 
 
 

ROZE I TISDAGS

På tisdagar är ridhuset upptaget pga. hoppträningar heeela kvällen så jag tänkte longera i paddocken. Men det var fler som hade tänkt va där så den idén fick jag överge. Bestämde mig därför för att rida i paddocken istället. Var dock rätt trött så bestämde mig för att köra barbacka.
 
barbacka-bild från förra våren.
 
I vanliga fall när jag rider brukar jag ha gjort upp en plan i förväg vad jag ska jobba med men eftersom jag inte hade planerat att rida så kändes det lite som att vi bara red runt i början... men sen fick jag ordning på det lite mer och vi jobbade med böjda spår i alla gångarter + skänkelvikningar och framdelsvändningar i skritt. I början var hon väldigt stel men jag tyckte jag fick bra effekt mot slutet! Nöjd! :)
 
 

SMAKPROV PÅ MIN PRINSESSA

Idag var verkligen en dag utöver det vanliga vill jag lova, känslan var så jävla grym rent ut sagt! Wow Roze!
 
Nu är klockan snart 11 och jag är döds trött så orkar inte sätta mig och redigera alla bilderna till ett inlägg om idag men imorgon kommer ett inlägg om igår och idag + bilder så håll ut!
 
 
 

VÄRLDENS BÄSTA ROZE



Hon har aldrig någonsin gått dressyr så fint som i dag. LYCKA. Dessutom hade vi fotograf med oss på stubben i solnedgången. Hoppas på bilderna!! 

NYTT TILL RESPONS

I helgen var jag och mamma en tur till hööks och köpte lite saker till Respons!


1 lila täcke (det fanns i brunt också men HUR tråkigt är inte det då?!). Sen blev det ett svart grimmskaft till hand grön/svarta grimma han fick av Erika och så ett lila som matchar täcket till hans "haggrimma". Sen köpte vi en ring som vi ska sätta fast på utsidan av stallet så man kan binda upp ute och stå och borsta och så köpte vi en ryktskrapa. Sist men inte minst köpte vi ett rakt gummi bett i 11,5. Jag är faktiskt chockad över hur stor mun han har! Jag har lixom 12,5-11,5 på Roze!

Dagen där på fick jag ett Nova bett av en i stallet, det var dock 10,5 och jag var lite osäker på om det var för litet..men lämpligt nog så hade vi lektion om betsling i tisdags på skolan och bettet på 10,5 satt tydligen perfekt så det blev ju jätte bra!!

RESPONS I MÅNDAGS

I går var jag som sagt hemma och grejade med respons. Började med att fixa allt i stallet och sen gick jag upp i hagen för att hämta honom. Där blev vi ståendes och myste i solen i nästan 30 minuter. Jag kliade och han kliade tillbaka. Så himla mysigt!
 
bjuder på att jag ser helt störd ut på första...
 
Sen gick vi ner till stallet och jag borstade igenom honom ordentligt, länge och väl. Jag kollade även över hans hovar och kunde konstatera att han slitit förvånansvärt bra själv så dom var inte i så akut behov av verkning som jag trodde! Så det fick vänta tills om en vecka,
 
Vi gick ut i paddocken och jag logerade honom i skritt och trav i båda varven. Ett "problem" är att han inte förstår vad pisken betyder. Det är ju bra på sitt sätt men det blir väldigt svårt att inverka på honom när han inte förstår vad jag vill. Det gick hur som helst bra för att vara andra gången även om jag har lite svårt att förmedla tempo ökning då han inte förstår varken spöts ljud eller smackningar.
 
 
 
 
 
Sen satte jag fram ett hinderstöd och la upp ena sidan på en bom på 50cm och så sprang jag över det med honom några gånger i varje varv. Han verkade tycka det var rätt kul men det var så pass lågt att han bara tog ett större kliv över.
 
Som avslutning så tänkte jag introducera honom för lastpallen som jag har satt på en skiva ovan på så den är tät. Tanken är att det ska vara som en pall att träna hästarna på att gå upp på. Med Roze tog det många många många tillfällen av träning innan hon vågade stå kvar med alla 4 hovarna ovanpå lastpallen samtidigt.
 
Respons var först lite tveksam och ville bara gå förbi, det kändes ju enklast! När han fick backa tillbaka när han försökte gå förbi så gick han med på att gå upp på den men skyndade sig ned. Efter några gånger bad jag honom stanna när han hade båda hovarna på och han gjorde det. När jag berömde verkade han jätte nöjd och stolt! ;) Så himla söt! Vi gjorde om detta ett par gånger och sen bad jag honom gå upp på pallen med alla hovar och bad honom stanna när alla hovar kommit upp på pallen. Han gjorde nöjt detta 2 gånger och sen avslutade vi.
 
Det är jätte kul att han litar på mig och vill lära sig och är nyfiken men min dåliga fantasi lär få gå på högvarv för att komma på saker att sysselsätta denna krabaten med när han bara klurar ut allt på en gång sådär ;)
 
 
 

ATT LYSSNA PÅ KÄNSLAN

Sent igår kväll när vi hade kvälls fodrat så åkte jag hem till Mo och har varit hemma idag. För er nya läsare så har jag mått så dåligt så ingenting längre betydde något och allt jag ville var att dö 2 gånger 2 vintrar i rad. Nu gör jag allt jag kan för att undvika att det någonsin kommer bli så igen. INGENTING är värt det! Nu har jag lärt sig känna igen "varningssignalerna", man får en viss känsla i kroppen innan man börjar må dåligt. Jag har börjat lyssna på den känslan och istället för att kämpa emot och sluta gråtandes i panik så gör jag nått åt det innan det händer.
 
I vanliga fall är att vara hemma i Mo med min familj och min närmsta släkt det allra bästa. Att vara utomhus med djuren och bara mysa med dom. Inte behöva prata och förklara, bara va.
 
Så idag har jag som sagt varit hemma och varit utomhus med djuren, framför allt med Respons som jag har saknat massor! Jag ska skriva en längre text om vad vi gjorde och visa mer bilder imorgon men nu får ni bara ett smakprov för jag har åkt tillbaka hit till Lillerud ikväll och ska imorgon upp och släppa ut hästarna och sen till skolan så jag måste sova strax för att orka!
 
 
 

SAGT OCH GJORT

Som jag sa förut så skulle jag ta och testa Micklem tränset idag. Började med att sätta ihop det och efter att ha flugit runt som en galning och letat efter 2 delar som saknades (panik) så fick jag ihop det till sist.
 
Sen skulle det ju provas..
 
Roze tycker att det är tråkigt att tränsa i vanliga fall, att dessutom ändra, göra om göra rätt, ställa in osv var inte direkt roligare, suck! // Roze
 
På bilderna nedan ser ni hur det satt när jag tyckte jag hade fått till det så bra jag kunde. Jag är inte helt nöjd..jag tycker nosgrimman sitter för långt ned på näsbenet men  vet inte hur jag ska korrigera för att få det "rätt"..för jag kan inte höja sidostycket mer eftersom nosdelen svänger ut från sidostycket..för höjer jag mer så kommer det svänga ut rakt på benet och det ska svänga ut strax under..hon kanske har lite för kort huvud helt enkelt? Ni med tidigare erfarenhet av tränset eller du som tror att du har ett tips, kommentera!


Här är produkt bilden igen om det är till hjälp!
 
 
 

NEW IN

Han ju som sagt med att gå lite i affärer medans jag väntade på bussen i fredags. Hittade en svart och en vit väldigt basic kortärmad tröja för 100kr styck. Passade utmärkt då jag behöver lite nya tröjor att ha till vardags.
Sen hittade jag även denna vita blusen nedan. Inte jätte festlig i sig men ändå söt. Ha tänkt ha den på systers kalas nästa helg. Med lite smycken och så till kan man väl se finklädd ut i denna?
 

MICKLEM MULTIBRIDLE

I höstas köpte jag ett Micklem multibridle till Roze. Sen blev hon strax efter det halt och det kom därför aldrig i användning. Det slog mig idag! Jag kan inte ha lagt alla dom pengarna på ett träns och sen inte använda det!!
 
Det hänger så fint nere i sadelkammaren och väntar på att passas in och börja användas. Detta är också precis vad jag tänker göra! Jag ska passa in det i eftermiddag när Roze kommer in från hagen och så ska vi testa alla dom 5 olika sätten det går att använda det på! 1 sätt med bett, 3 utan (olika skarpt) och som en kapson (man har det typ när man longerar).
 
 
Tränset är designat för att passa hästens skalle och se till så att inga känsliga områden utsätts för tryck, eller i nackens fall för så lite tryck som möjligt. Ett av ställena som avlastas från tryck är "exit Point for facial nervs" och när detta område utsätts för tryck som det ofta görs av klassiska träns så kan delar av ansiktet domna bort, ni vet som "myrkryp" man kan få i benen/fötterna. När detta sker vill hästar ofta klia sig i ansiktet.
 
Roze kliar sig frenetiskt efter varje ridpass så det är mycket möjligt att detta händer för henne. Jag "hoppas" att det gör det för då har jag ju lösningen på att det kliar! Ska bli spännande att testa och se vad jag får för effekter!
 
Det finns en jätte bra informations video om Micklem multibridle HÄR!
 

GÅRDAGENS HOPPNING

Det han börja mörkna så vi kunde inte hoppa i paddocken utan fick ta ridhuset i stället och det är riktigt riktigt pissigt att fota i. Inga av auto inställningarna utan blixt lyckades prestera när mamma försökte fota och en häst i ridhuset fixade inte blixt..men på slutet hade den hästen gått så då fastnade 2 språng på kort.
 
 
 
 
När jag red fram var hon väldigt mjuk och trevlig. Föregående dags arbete men massor av skänkelvikningar hade gett resultat! När vi sen började hoppa blev hon enormt speedad och super glad. Jag lät henne hållas utan att bråka och efter några skutt så ställde jag lite mer krav och hon svarade fint genom att samla sig mer och ta det lite lugnare.
 
Vi hade 3 räcken uppe och dom låg länge på säkert bara 40 cm. Rullade över dom i olika följd och jobbade med att komma bra på. Har ju inte hoppat sen tidigt i höstas ju!! Sen fram mot slutet så höjde vi 2 av hindren till kanske 65cm. Fortsatte på samma sätt om innan att bara rulla över i olika följd. Roze skötte sig exemplariskt! Var pigg och villig, sökte avstånd och jobbade! Jag fick även beröm av en av skolans hopp/unghäst tränare! Hon frågade hur det kändes och jag sa att jag kände mig ringrostig och lite "hjälp ett hinder, håll i manen". Hon sa typ "nemen nej! Du har ju bra känsla på hinder Malin". Lycka :')
 
 
 
Gull-mamma klappar om Roze efter passet och är mycket nöjd över att vi överlevde, haha <3
 
 
Har tänkt tvinga mamma att vara med nån mer gång ganska snart så vi kan få hoppa lite igen (man måste ha målsman med sig eller någon som är över 20år och har tävlat minst 120cm). Vill få damma av våra kunskaper på låg nivå utan nån press/publik några gånger. Sen har jag tänkt att vi ska vara med och hoppa på Carinas träningar igen! Var ju med några gånger i höstas innan Roze blev halt och vi kom av oss. Men nu känner jag att det är dags att försöka ta tag i hoppandet igen!
 

FÖRSTA INLÄGGET FRÅN NYA DATORN

Nu äntligen kan jag få provköra min nya dator, hihi :D Den är i alla fall sjukt snabb både när man surfar och när man ska ladda bilder, kärlek!
 
Gick upp 20 över 6 i morse och gick till stallet, fodrade, släppte ut, mockade och packade hö. Sen (kl 10:30) tog jag och A in våra hästar och gjorde dom i ordning för barbacka ute ritt. Vädret är lika strålande idag som igår och eftersom Roze gått hårt i 3 dagar och samma med A:s häst så förtjänade dom en mysig ute ritt. Roze är ofta stel i början av ridpassen och går därför långsammare men sen brukar det släppa efter några minuter. Idag var hon "långsam" i skritten i säkert 20 minuter så jag tror hon hade fått lite träningsvärk från igår faktiskt!
 
Hon var i alla fall glad och positiv! Vi skrittade till några jätte stora grusgropar där vi får rida. Där snirklade vi runt träd på stigarna, såååå kul sa Roze. Sen hittade vi en jätte brant backe som vi klättrade upp för 2 gånger. Efter det var Roze uppmjukad och gick gladeligen på framåt som vanligt igen. Vi skrittade sedan vidare på grusvägen vi kommit på så långt den gick och sen vände vi och gick samma väg genom groparna tillbaka. Totalt var vi ute och skrittade i en och en halv till två timmar. Var såå himla härligt!
 
När vi kom tillbaka fick hästarna gå ut igen och så fodrade vi lunch och nu är det lunch för oss också. Sen ska vi bara ta in, byta täcken (ja typ alla har täcken trotts + 13 grader och sol :/) och sist men inte minst fodra kväll senare.

NO INTERNET

Min nya dator är äntligen i min famn! Dessvärre tar det ett par timmar från att man registrerat en ny enhet till att man kan använda elevhemmens internet så kan inte blogga nått i kväll tyvärr :(


Får uppdatera erbimorgon istället! :)

ANIMMAL

Eftersom mina enda par svarta jeans gick sönder förra helgen så fick det bli lite animal tema...haha!




PERFEKT DAG FÖR JOUR

Vädret är strålande och alla hästar skötte sig hyfsat när dom skulle ut. Roze har dessutom blivit ihop släppt med en ny kompis och dom verkar gå super ihop. Roze måste bra slappna av lite i att det är hon som bestämmer så hon slutar tjura. Brukar ta några dagar och sen är hon go och gla och delar mathög osv :)




Vi har gjort allt klart i stallet så nu blir det lite fika och sen lunch fodring. Efter det plockar mamma upp mig och så åker vi till Karlstad. Hon skulle ändå dit så då hakade jag på!

Sen ska hon följa med till Lillerud och så ska jag och A som jag har jour med hoppa lite i ridhuset. Blir bara några låga skutt men ändå himla kul att få hoppa lite!!

ANNORLUNDA FREDAG

I helgen har jag som sagt jour i det elevstallet jag står i. Jag har jouren ihop med tjejen jag delar utsläpp med så det känns bra! :) 
 
Det är ju som sagt fredag och fredag innebär ju alltid den underbara fredagskännslan! Den kännslan finns även denna veckan men det känns lite konstogt ändå..att inte ta bussen/tåget hem tillsammans med Helena som alla andra fredagar, att inte köpa fredags fika på coop medans vi väntar på tåget och att inte komma hem till släkt och familj och alla djuren där hemma..
 
Dock kan jag inte säga att jag har så himla farlig hemläntan som jag trodde jag skulle ha men det känns ändå lite knäppt att bo kvar på skolan över helgen! Jag bor ju i ett helgöppet elev hem så jag kan ju bo kvar i mitt rum i alla fall vilket är väldigt skönt!
 
Hur som helst så tänkte jag berätta om min fredag inna jag ska hoppa i säng!..I förmiddags skulle jag ju som sagt ha haft ridning men den är jag förkyld för att vara med på så efter att ha släppt ut hästarna (vi är föresten sen i måndags 3 stycken som delar på utsläppen = fler minisovmårnar!) så gick jag hem igen och la mig och sov till klockan var halv 12. Tror verkligen min kropp behövde det! Sen på eftermiddagen hade vi traktorkörning och sen slutade vi lite tigigare, kl 15. 
 
Då gick jag till stallet och packade hö påsar så det räcker över hela helgen åt Roze och sen gjorde jag det samma med kraftfoder, lite mindre jobb imorgon och på söndag! Sen började vi ta in hästar för det blåste storm och ösregnade så hästarna började springa och hålla på.
 
När det var klart åkte jag till bergvik och åt på subway, handlade lite grejer (bilder kommer imorgon!) och handlade mat innan jag tog bussen tillbaka till Lillerud. Väl tillbaka gick jag till stallet igen och så gjorde jag och tjejen jag har jour med iordnoing våra hästar och gick till ridhuset.
 
När Roze hade fått skrittat fram på lång tygel tänkte jag värma upp med lite skänkelvikningar men hon var stelare än någonsin!! Det gick verkligen inte att få henne att flytta i sidled, hon gjorde till och med nått stönade ljud när hon försökte!! Då var det bara att tänka om och istället börja med massa serpentin bådar, sen massa sluta i båda varven vilket gjorde att det släppte lite och sen travade vi serpentiner, travade slutor och sen återigen skritt och då kunde vi göra lite skänkelvikningar och mer slutor. Heltplötsligt så bara släppte det helt i vänster varv och så mjuk har hon nog inte varit på länge! Höger släppte inte helt men blev även den mycket bättre! Avslutade med att köra lite tempoväxlingar halt-trav-halt. Hon svarade riktigt fint frammåt på små hjälper men var däremot inte så kvick och alert till halt. Tänker nog köra ytterligare ett liknande pass i helgen för att spinna vidare! :)
 
Sen fodrade vi kvällen och låste över allt och nu sitter jag vid datorn och tar lite kvällsmat innan jag ska sova!
 
 

IGÅR

Igår longerade jag Roze i paddocken. Värmde upp i skritt/trav och körde sen galopp ett tag men skritt pauser på rakt spår. I vanliga fall brukar jag aldrig longera mer än 10-15 minuter inkl skritt men igår blev det nog ca 25. Jag tycker det sliter för mycket men igår kände jag att jag ville att hon skulle få bli av med överskotts energin så därför blev det ett längre pass.

I början sprutae hon på som en tok i galoppen och bockade och hade sig. För att hon ändå skulle konsentrera sig lite hade jag lagt ut 2 bommar. Sen taggade hon ner lite och på slutet slappnade hon av och jobbade och fick kämpa lite. 
 
 
 
Sen gjorde jag lite vårfint utanför hagen också!
 
 
 
Och så fick Roze lite halm ;)
 
 
 
 
 

SHOPPING <3

Nyss varit på bergvik och köpt mat för helgen, födelsedags present till syster och 3 tröjor till mig själv :D 


Nu väntar jag på bussen till Lillerud och sen ska jag rida!

Dutti

Haft lektioner på förmiddagen men nu är det lång gympa lektion som jag är för sjuk för att ens orka tänka på. Har därför nyss varit duktig och plockat in alla kläder jag haft med hemifrån i garderoben och städat lite på rummet. Har dessutom städat lite i köket som är mitt stödområde i huset denna veckan. 

Vi fick lite finbesök på svenskan förut, haha!





Nu ska jag gå till stallet och mocka och göra allt klart innan engelskan börjar. När den är slut klockan. 4 blir det mat och ta in Roze och sen direkt till styrelse möte för Lilleruds hästsportklubb för att planera olika aktiviteter under året om jag minns rätt. 

Efter det ska jag gå till stallet igen och longer Roze i paddocken. Hon har verkat så himla pigg när jag tagit in henne igår och i förrgår så det kan nog behövas! 

NY DATOR

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN så har jag hittat en dator, beställt den och fått den levererad hem till mig! Tyvärr är jag ju dock inte hemma för tillfället, haha! Men datorn är hos en som ska instalera antivirus program och se till så att allt är klirrat så otekniska jag bara kan få datorn och börja använda den! 
 
Ni förstår inte hur mycket jag har längtat efter att ha en ny, snabb dator som inte hänger sig, med fungerande fläkt så den inte dör hela tiden, som inte låter som en hel lastbil hela tiden! Tänk dessutom attha en dator med fungerande batteri så det går att dra ur laddaren utan att datorn dör på en sekund....aaaahhhh!
 
Men bäst av allt så kommer jag kunna redigera bilder igen!!! :'D Räkna med att jag kommer bomba er!! 

DAG 4 - torsdag vecka 9

Eftersom stallet redan var "fullbokat" när det bestämdes att vi skulle köpa Respons så får spolspilatan agera box ett tag i väntan på att 2 nya boxmoduler ska levereras (måste ha ytterligare en box till Roze när hon flyttar hem i sommar). Men som sagt, så länge får spolspiltan fungera som box. Så då blev det lite snickeri för mig och framför allt för pappa!

                                       
 
Därför han jag inte med att göra nått med Respons i torsdags utan han fick nöja sig med lite mys. Tidigare har han ju varit väldigt trevlig förutom att han naffsat men förra torsdagen var första dagen som han verkligen var riktigt tillgiven! Han sökte lixom verkligen kontakt och kliade man honom så la han upp huvudet på axeln och snosade. Då blir man varm i hjärtat!!                                                                                                                           
                
             
                


 
 
 

MINA KÖP PÅ GBGHS

När vi var i Göteborg i helgen köpte jag faktiskt bara saker som jag verkligen kommer ha användning av! Lite stolt över mig själv för jag kunde lätt tagit med mig hela mässan hem haha!

Först blev det ett par benskydd till Roze. Hon har ju redan ett par svarta, ett par bruna och ett par röda men eftersom jag har flera lime gröna outfits tyckte jag det var förlåtet med ett par lime gröna skydd ;)



Till mig själv blev det en kingsland regnjacka. Varit såå sugen på den länge!!


Lyckades även hitta ett par ridstövlar jag fick på mig!! Helt fantastiskt!! Tänkte att jag kunde ta kort på dom när jag kom till Lillerud men lyckades såklart glömma dom hemma! Så ni får bild på dom senare!

Till respons blev det en longerlina, ett par benskydd och ett schabrak. 




Schabraket och benskydden är lite mer grönblå i verkligheten. Ser ljusare ut på bilden tack vare ljuset från fönstret.

Respons fick även en grimma av Erika som han ska få prova nästa gång hon kommer ut till stallet :D

Jag är som sagt väldigt nöjd så nu är det bara att hoppas att hästarnas saker passar! :D

FÖRSTA DAGEN TILLBAKA PÅ LILLERUD

Sov tills jag vaknade i morse sen gick jag upp och åt frukost, duschade och packade alla sakerna som skulle med till Lillerud och sen körde pappa mig. Var sjukanmäld idag men gick ändå dom 2 sista timmarna på dagen. 



Sen var det middag och efter det gick jag till stallet. Mockade noga, fyllde på spån, gjorde foder och tog in henne. Diskade vatten tunnan i hagen och fyllde upp den, hängde undan 100 grams täcket med hals. Hängde det fleece fodrade regntäcket på extraplatsen istället och hämtade ett ofodrat regntäcke som hon fick på sig i stället, våren har nästan kommit snart!!





När detta var gjort var jag mer eller mindre helt slut (får typ inte luft tack vare förkylningen). Så därför fick hon överleva att vara lite lerig och inte ha fått motionera.

Gick hem och la i en tvätt i tvättmaskinen och tog ett grönt äpple. Nu är det kvällsmat om en stund och sen ska jag bara packa upp lite innan jag ska hoppa i säng. Just nu känns morgondagens skoldag omöjlig men tänker gå upp och äta frukost imorgon och se hur det känns då!




Älskar när allt är halvt uppackat och det är saker över allt! ;)

GULL-POJKEN

Respons vill gärna vara med folken just nu, nått som vi håller på och tränar på att han ska acceptera att inte vara också. Han var i stallet själv och helt plötsligt började han gnägga...jag undrade vad som hade utlöst det för det var lixom inte ett vaaaaart äääärrr niiiii???? Gnägg utan ett mer åh! Tjenare snygging ;)

Jag upptäckte dock snart vem det var han hade fått syn på, HAHA!




DUBBELBOKNING

När vi kom till hotellet på lördags kvällen efter en dag på Gbg horse show hade dom dubbelbokat mitt och Erikas rum och gav oss istället en suite. 

När vi kom upp på översta våningen stog det bara nummer på i princip alla dörrar förutom en "executive suite" och en  "resident suite". Vi skojade om att vi skulle ha en sån och vad tror ni det står på våran dörr?!


















EN NYPA LUFT

Även om man är sjuk så är det ju aldrig fel att komma ut och få lite luft så man piggnar till lite. Blev därför en tur ut i stallet med mamma när det var dags för kvällsfodring. Pussade och kliade lite på Respons och mutade honom sen med hö för att få en idolbild ;)




MIN STACKARS SNÄLLA PONNY

Det har kommit en 5 ponny till Stall Mo Byn under helgen. Den nya ponnyn vaktar stot och den minsta ponnyn så Ssackars snälla Respons får inte komma så nära som 30 meter till dom andra. Råkar han komma lite nära blir han attackerad :( Gör ont i mitt matte hjärta <3




Eftersom den nya ponnyn inte sparkar utan biter så har jag tänkt ge det 1-1,5 veckor och se om stämningen i hagen inte kan lätta! Det bästa och smidigaste vore ju naturligtvis om alla hästarna kunde gå i samma hage. Har tidigare sett hästar som inte fått vara med men att det släppt efter några dagar. Dessutom beundrar stoet nu så det kan ju bidra till att den dominanta ponnyn vill hålla Respons på avstånd!

BESVIKEN PÅ MIG SJÄLV

Sen jag köpte Respons har läsarsiffrorna nästan fördubblats här på bloggen vilket käns så sjukt kul. Det gör som jag sagt tidigare mig super inspirerad till att leverera blogginlägg som ni förhoppningsvis tycker är kul och intressanta. Dessvärre är jag som sagt ordentligt förkyld, sällskapad av pappa som ligger i soffan med feber och hostar lungorna ur sig, och han ligger inte i första taget vill jag lova! Det gör att jag helt enkelt inte kan fota massa bilder och att jag idag inte orkar skriva om allt vilket gör mig otroligt besviken på mig själv! Jag vill verkligen t vara på den "chansen" ni ger mig genom att läsa min blogg! Jag vill leverera roliga inlägg! Men snälla stanna kvar! För innom en eller 2 dagar borde jag vara tillbaka på benen igen!
 
 
Idag har jag ´haft studiedag så slapp missa en dag i skolan åt minstonde! Dock kommer jag inte orka gå till skolan imorgon då det är en ansträngning att äta, haha! :( Får väldigt ont i huvudet av att kolla på tv:n eller när det är mycket ljud så skolan lär inte vara nån hitt! Trist då tisdagar är en av mina favorit dagar! Jag är dok inställd på att åka till skolan imorgon em för att ta hand om Roze och sen försöka gå till skolan på onsdag som är en dag jag verkligen inte hinner missa!
 
Helgen som kommer har jag helgjour på Lillerud så kommer vara på skolan i 2 veckor innan jag kommer hem. Jag är som i nog vet vid det här laget en riktig familje älskare. Åker hem till min underbara släkt oh familj så fort jag får tillfälle! Så att efter att ha varit hemma i mer än en vecka blir det rätt jobbigt att vara hemmifrån i 2, men men jag överlever det också!

Pigg?

Har varit värre förkyld ända sen i torsdags men idag slog det verkligen till på riktigt! Är HELT slut tack vare att jag är såå tät att jag inte får typ nån luft :(



Hade planerat att verka Respons bakhovar idag och rida lite men just nu känns det verkligen inte som att det kommer ske..ska försöka ta mig ut och borsta och longera honom i alla fall! Funderar på att lägga ut några bommar och longera över dom! 

Rozes sportlov!

För er nya läsare så har jag förutom Respons ett Lettiskt halvblod på 12år och 166cm som sen i höstas bor på Lilleruds naturbruks gymnasium utanför Karlstad där jag läser naturvetenskap med hästprofil :) Hon heter Rudze "Roze" och under lovet har en tjej som går häst trean tagit hand om henne. Hon har varvat uteritter med dressyr pass så Roze har fått gå mer eller mindre hela lovet :) tipp topp!




På plats på GBG HORSE SHOW!




4:40 TAGGA GBG HORSE SHOW!!