Grisar <3

Här kommer ett gäng bilder från när vi var hos skolans grisar för en vecka sen.

















Den underbara fredagskänslan har infunnit sig :')

Det är en sån sjuk befrielse att känna fredagskänslan infinna sig och att veta att jag inte har något plugg framför mig i helgen. Jag ska bara njuta av att vara ledig och umgås med vänner och familj!
 
  • I måndags fick Roze vila då jag var så himla förkyld.
  • I tisdags skrittade en vän till mig ut på Roze då jag kände att hon inte kunde stå en dag till då hon stog i söndags också. Jag mådde fortfarande inte bra och åkte hem till Åmål.
  • I onsdags så red Erika ut på Roze. Hon red ett ganska hårt konditions pass med mestadels galopp.
  • I torsdags red Erika Roze i ridhuset. Ett rätt lugnt pass med fokus på att mjuka upp eventuell stelhet sen passet dagen innan. För att göra Roze mer motiverad (hon är som sagt ganska tjurig för tillfället) så hade jag bett Erika ta fram bommar och jobba över dom. Bommar funkar alltid som muta ;)
  • I dag rider Erika ut på Roze igen. Som Erika föreslog så "tar dom ett galopp pass ute igen eftersom det är det Roze tycker är roligast". 
 
 
Hur det blir i helgen med motion för Roze vet jag inte riktigt än. På helgen är det ju Erika som rider om då hon bor endast en kvart från stallet. Jag är ju alltid hemma i Åmål på helgen med en resväg på 2h med buss så det blir ju inte att jag åker upp och rider på helgen.
 
 
Anledningen till att jag inte ridit unde veckan är att jag förra helgen fick mediciner mot min öroninflammation osv och order om att inte motionera. Var därför inte heller med på ridträning med skolan idag utan var sjukanmäld fram till lunch och sov fram tills lunch. På em. Hade vi traktorkörning och jag blev klar med alla övningarna vi ska göra, nice!
 

Världens bästa, snällaste, mysigaste mamma <3

Mamma körde mig upp till Lillerud idag så jag var me på sista lektionen (eng). Hon erbjöd sig att stanna och umgås lite och det ville jag gärna så hon var på mitt rum medans jag hade engelska. När jag kom tillbaka hade hon städat mitt rum :')

Sen åkte vi till Ikea för att köpa ett lakarn till och en blomma då min orkidé dog strax innan jul och numera bara är en pinne med blad på.

Det blev en ny fin orkidé!



Sen när vi precis skulle åka hem så tyckte mamma vi skulle åka och kolla om jag inte kunde hitta några skor (har convers just nu hehe). Vi åkte till skopunkten, men där fanns det nästan inga vinterskor kvar alls. Testade ett par lite mer tjockt tygfodrade skor som tro det eller ej passade! :D (har jätte svårt för att hitta skor). Sen har jag även pratat på att jag skulle kunna tänka mig att ha ett par "lätta" träningsskor att ha till vardags då det är i alla fall liite bättre än convers. Testade ett par som satt riktigt bra men hittade dessvärre inga vinterskor. Eftersom det är 3 par för priset av 2 så fick det bli 2 par gympaskor! Ett par lite diskretare sol jag kan ha till typ vad som helst och ett par lite roligare och fräckare som man kan ha till enklare kläder! Jätte nöjd!


Vi letade lite vinterskor på stadium och Intersport också men det var väldigt urplockat där med så hittade inga. Får helt enkelt hoppas på att snön smälter ;)

Nu har världens bästa mamma åkt hem mot Åmål och lilla Mo (Mo är alltså byn vi bor i och den ligger ca 1mil utanför Åmål). Själv ska jag bara vila lite och vänta på att Rebecca, Felicia, Petra, Wilma och Evelina ska komma hit och kolla på tv och mysa en stund.




~

Har varit hemma i Mo igår och idag. Så sjukt stressad att jag bara blir sittande och stirrar in i väggen, orkar ingenting. 

Idag känns det lite bättre. Sov till 10 och sen frukost, liten kort "kisstur" med wille.



Ångest

Orkar inte med skolan lägre. Vill bara vara färdig med att jävla räknande och skit. Vill få jobba och faktiskt göra nått meningsfullt. SUCK.





Tandställning ♥

Något kanske inte alla vet är att jag har haft tandställning. Tror det blir 2 år sen jag tog ut den nu i vår! Innan jag fick tandställning log jag alltid med stängd mun, framför allt på kort! 
 
Bilden är tagen för att ha som bild från innan jag fick tandställning.
Därav den knepiga minen.
 

Nedan ser ni en bild på en av dom få gånger jag har lett på kort med öppen mun.
 
 
 Sen fick jag tandställning!

 
 
Och så här blev det efter endast 6-7 månader!!
 
 
 
Numera är det alltid ett "tandleende" på bilderna och jag har fått såå mycket bättre självförtroene med fina tänder! Att ha tandställning är lätt en av dom bästa sakerna jag någonsin gjort!!
 
 

För att jag överlevde dagen

Är ju som sagt ute hela måndagarna med skolan och sen blev det middag och efter det direkt till stallet för att packa hö, hämta halm, mocka, strö nytt spån, göra brukar/boll osv. Som att det inte var nog för min piss sjuka kropp så var det huxflux väldigt halt också så jag fick ta det säkra före det osäkra och sanda hela vägen från hagen in till stallet. Nog för att det inte är långt men det tog typ 15 min och var fett tungt.
 
Då det hade blivit betydligt hårdare ridning än tänkt med skolan under dagen så var jag totalt död. Roze fick lite extra godis som förlåt för att hon får vila och fick sedan gå in och mumsa halm och eftermiddags foder. 
 
Nu har jag i mukiskläder landat i sängen men datorn, zeta kex med soltorkadtomat smak och brie, så underbart skönt!
 
 
Strax är det kvällsfika och sen blir det en dusch och sängen tidigt! Måste komma iväg till skolan imorgon med! Försöker komma på nån dag eller åt minstonde halvdag då det skulle funka att vara hemma och försöka bli frisk..men är man borta en endaste sekund så hamnar man ju tusen mil efter!! NA...

Dagen i skolstallet, Helktor ♥

Jag kan lova att det var riktig tur att jag sov hos Fanny i natt så jag var tvungen att gå upp i morse! Hade jag varit hemma hade jag aldrig tagit mig upp ur sängen. Efter att ha dödsnervös lyckas ta rätt bussar 2 gånger och tagit mig till Lillerud var det bara att byta om och gå till skolstallet.
 
Måndagar är heldag i skolstallet. Varranan gång börjar vi kl 7 och slutar halv 3 och varrannan gång börjar vi halv 9 och slutar 4. Tog på mig massa kläder och proppade in halstabletter i munnen och masade mig dit. Väl där fixade vi allt som vanligt, har världens bästa grupp (vi är dom som läser hästprofil i NA1 där + att vi är uppdelade på hälften, tidig/sen grupp) hur som helst är min grupp grym! Så himla härlig stämning och alla är så goa ♥
 
Efter lunch skulle 4 hästar ridas ut på och vi var 5 stycken. Sara (läraren) säger "Antigen får ni slåss om vilka som ska rida, eller så får ni slåss om vilka som slipper rida. Det beror på hur mycket man fryser :D" (det är typ snöstorm här). Vi skulle skritta ut och kanske trava lite och jag gjorde häldre det än att städa/smörja så sa att jag kunde tänka mig att rida och dom andra slogs om att slippa ;)
 
Fick rida Hektor, en bamse polle på typ 180 som blev utsedd till ledarhäst.Vi skrittade på vägen bort till en sandplan som används för att övningsköra tracktor på. Där var det meningen att vi bara skulle trava lite försiktigt då alla hästarna var suuper pigga i blåsten! Dock var vi alla som red rätt vana så Sara tyckte vi kunde låta hästarna få galopera lite bara vi lovade att inte ramla av (haha). Min häst var såååååå sjukt jäkla pigg i traven och försökte bocka och greja då så kännde att det var väääldigt spännande att galoppera..haha! Dessutom i bara ridskor, lånad hjälm och utan väst! Som gjort för att man ska dö ;)
 
Fattade jätte försiktigt galopp och fick till svar en löjligt sjukt enormt samlad galopp som mer känndes som typ piaff..haha! Försökte driva fram lite och fick effekten att stegen blev enromt luftiga och att bakbenen typ var framme vit öronen så mycket undertramp han hade! Kändes verkligen som att sitta på en sån där gunghäst man hade när man var liten fast en gunghäst på 180cm...hahah hjälp asså!
 
Kramade och grejade lite och fick till en helt enormt cool kännsla så sa typ wow högt och Sara vände sig om och kollade på mig och skrattade och sa att "ja men se nu rider du ju piruett galopp"! Tydligen har Hektor gått st: george dressyr och kan massa grejer! 
 
När vi kom tillbaka till stallet och jag skulle ta av benskydden så var dom fulla i slem, då vet man att hästen har haft luftig galopp i alla fall! haha!!

 

Mysdag

Åkte till Karlstad i morse och har kollat in Fannys nya lägenhet och bara umgåtts med henne och Linn hela dagen. Skulle egentligen åka till Lillerud nu i kväll men det passade så dåligt med bussarna så sover här och åker till Lillerud i morgon bitti istället!


Har föresten börjar min kur med mediciner, örondroppar osv för att bli kvitt denna fruktandsvärda förkylning/öroninflammation jag haft sen fucking NOVEMBER!! 3 himla månader -.-








Läkare..

Började dagen med att åka till den privata vårdcentralen i stan då jag på den kommunala sist bara fick ta ett halsprov och blev hemskickad med orden att det var ett virus och att jag skulle ta det lugnt. Nu har jag tagit det lugnt i 6 veckor och inte blivit bättre så gick som sagt till den privata vårdcentralen i stan. 




Där kollade han mig i halsen/kände på mina körtlar, tittare mig i öronen och lyssnade på mina lungor.

Jag hade svullna körtlar, slem i lungorna och öroninflammation. Fick örondroppar, typ hostmedicin som skulle göra att slemmet försvann och ordination att äta massa c vitamin och gurgla med nått grejs för att fixa det det körtlarna. 

Lite skillnad mot förra gången då ingen ens lyssnade på lungorna eller ens kännde på halsen!!

Världens godaste och nyttigaste frukost!

Mannagryns gröt med frysta hallon som man bara tinar o micron så dom blir liite såsiga! SÅ gott!!




Snöbus på Rozes vilkor ♥

För exakt en vecka sen så han vi rida innan det blev mörkt så Jenny i min klass följde med med sin nya kamera och tog lite kort. Dock så var det som sagt hennes nya kamera så hon testade bara runt med lite inställningar så blev inte så många bilder som blev bra. 
 
Skrittade och busade runt i snabb trav på Rozes vilkor, inga krav på form etc utan bara bus en liten stund (typ 3 min trav, så lovar att jag inte ridit sönder och felmusklat häst stackaren ;)) Var dunder kallt så hade massa kläder och mitt ansikte typ dog av kyla så jag ser väldigt vacker ut men det bjuder jag på. Men som sagt, bara totalt kravlöst bus så behöver ingen kritik ang min vackra sitts osv ;)
 
 
 
 
 
Blir helt varm i hjärtat, knas tanten ♥

Praktik

Det är än ganska läng kvar men vi ska ha praktik i vår, 1 vecka. Dom i våran klass (NA) som läser djurprofil har fått information om vad för ställen dom kan söka på och uppmaningar om att fixa platser nu i god tid. Vi som läser hästprofil har å andra sidan inte fått någon information över huvudtaget. Vi vet inte ens vem som håller i det för oss. Det är mycket som är bra här på Lillerud men komunikationen är inget vidare..
 
Jag vet i alla fall var jag skulle vilja vara men jag vet även att många andra också skulle vilja vara på samma ställe så i morse så bestämde jag mig för att jag ringer och frågar om praktikplats där trotts att vi inte vet mycket mer än vilken vecka vi har och att vi måste vara på nått hästrellaterat ställe. Vill inte vara den som hamnar på nån dålig praktik bara för att skolan inte informerat i tid och för att jag suttit här och väntat medans andra skaffar platser! 
 
Ringde som sagt i morse och dom lovade att ringa tillbaka under dagen då den som hade hand om praktikplatserna inte var där när jag ringde. Nu är kolckan halv 6 och dom har inte ringt än..åh vill bara att dom ska ringa så jag får veta om jag fått platsen eller inte! Håller dock lite på vart det är jag sökt ;)
 
Hade ju grym prao i 8:an som ledde till sommar jobb på smådjurs veterinären i Åmål så hoppas verkligen jag får tag i en bra praktik plats nu! 
 

1 ny och bra plan!

Jag har ju tidigare pratat om att jag ska försöka minska min stressnivå och min press på mig själv detta år.
 
Hittills har jag funnit ett område där jag har kommit på en "lösning" för att klara av att minska pressen och fortfarande få saker att funka både praktiskt och kännslomässigt.
 
Jag har alltid fått höra att jag måste sänka mina krav på mig själv men jag vill alltid göra mitt allra bästa. Och då har mitt allra bästa varit det jag skulle prestera om jag var helt utvilad och hade massor av tid. Jag har lixom inte tagit hänsyn till att jag inte alltid kan vara på topp. Det har gjort att jag har stressat mig sönder och samman för att lyckas med allt på en så hög nivå som mitt max är. Bara för att jag vet att jag kan få högsta betyg.
 
Jag har dock tänkt mycket kring det och jobbat med tanken att jag måste orka leva, orka leva med mig själv. Och för att kunna göra det måste jag inse att det finns yttre fakorer som gör att man inte alltid är på topp. Mna kan påverka sin omgivning till en viss gräns men när den gränsen är nådd måsta jag kunna acceptera att så här är läget!
 
Nu till det jag faktiskt ändrat på. 
 
Tidigare har jag pluggat jätte mycket matte på min fritid, framför allt på helgerna! Det har möjligtvis gett mig ett snäpp högre betyg men jag har nu bestämt mig för att det inte är värt det. Jag har varit så nära att ge upp och hoppa av skolan nu strax innan jul att jag var tvungen att förändra saker om jag skulle orka! Och detta är min första och en riktigt stor förändring!
 
Jag ska vara aktiv på lektionerna och jag ska gå på dom 1,5 timmar extra matte som är på onsdagkvällar och sen ska jag vara nöjd. Ärligt talat tror jag inte att det kommer bli sås tor skillnad betygsmässigt för av all den tid jag tidigare la ner på att plugga matte på kvällar och helger så var ca 30% plugg och 70% panik över allt jag var tvungen att lära mig.
 
Det känns verkligen så otroligt skönt att äntligen kunna acceptera att jag inte alltid kan vara på topp och förhoppningsvis (vet efter första provet) så kommer jag kunna känna mig nöjd med mig själv!

Gnällig

Skoldagen har varit helt okej förutom att jag är så sjukt stört trött och att det inte är nån enda god mat på hela veckan!

Nån tog min jacka av misstag vid middagen så fick leta efter den innehållandes minna nycklar + att jag glömde bort min tid jag bokat hos studie och yrkes vägledaren så jag fick panik rusa dit, sen fuckade allt upp sig för att jag inte hade min jacka och nycklar så jag blev klar jätte mycket senare än tänkt i stallet. Så jag och Helena kom iväg sent till bergvik (köpcentrum) så vi han bara gå där i drygt en timma innan vi fick åka hem. Det var dock trevligt men ändå..

Kom även på att vi hade dubbla eng läxa till imorgon så nu pluggar jag döds trött och borde duscha men jag orkar verkligen inte..får bli i morgon bitti!




Så nu har jag gnällt klart och ska återgå till att försöka fokusera på bra saker! 

Hemlängtan och Wille längtan!!

Känns jätte konstigt att inte ha varit hemma på över en vecka! Saknar mamma (träffade pappa i helgen då han var med på SM) och alla andra underbara folk hemma! Framför allt saknar jag dock underbara wille :((






Super mysigt igår

Hade en jätte mysig ridtur med Roze igår!! Red ut i skogen. Tänkte först bara skritta men underlaget var så sjukt bra så det blev lite trav bus och så rullade Roze över i galopp och jag kände bara jaja det kan hon ju få om hon vill!

Så vi galopperade runt på skogsstigar/vägar i säkert 20 minuter (med skritt pauser) och hon var så himla pigg, taggad och härlig så det var inte sant! 




När jag bestämde mig för att vända insåg jag att vi hade så långt hem att vi inte skulle hinna hem innan det blev svart om vi bara skrittade så jag bestämde mig för att lätta på tyglarna och WROM så flög vi fram i galopp, jäklar vad fort det gick!! 

Det finns en gräns mellan snabb galopp och galopp då man tappat kontrollen och hästen har tagit över kontrollen och bara kör på så mycket den orkar..vi hade paserat snabb gränsen och Roze bara njöt och det gick så fruktansvärt fort!! Jag stog bara upp och höll i mig och tänkte..vi överlever nog bara hon inte får för sig att bli rädd för nått...och överlevde gjorde vi!

Haha galna häst! x) kan lova att min träningsverk i benen/rumpan är brutal idag!!

Mindre roligt var dock att höra att en tjej ridit på en flock vildsvin typ precis sammtidigt som jag var ute och red själv och dessutom vääldigt nära (baa några hundra meter bort) från där jag red!! FY FAN så läskigt säger jag bara!!

Hmm...

Som jag nämde tidigare är ju Roze så himla humörig när hon brunstar och har ju brunstat i snart 4 månader vilket inte är så kul för varken henne eller mig! Tänkte ringa veterinären och se om hon kunde komma ut och kolla på henne men fick istället tipset från flera olika håll att testa munkpeppar eller stroppy mare som bland annat innehåller munkpeppar. Har nu hittat en sida som säljer både ren munkpeppar och just stroppy mare så nu är frågan bara vilket jag ska välja?
 
 
 
Munkpeppar - en ört som är hormonreglerande och brunstreglerande
 
"Ston som överbrunstar, är ilskna, griniga eller allmänt svårhanterade brukar svara bra på munkpeppar."
 
"Känt för att stabilisera hingstar, valacker och ston med hormonproblem. (lugnar svår brunst eller svåra hingsbeteenden)"
 
Pris: 1kg kostar 219kr och räcker i 66 dagar. Alltså en kostand på ca 3kr per dag.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Stroppy Mare
 
Är en örtblandning som inehåller:
 
  • Valmoblad - normaliserande på psyket, lugnande och kramplösande.
 
  • Kamomill - stimulerar njurarna, anti-inflammatorisk, lindrande vid väderspänning, lugnande, smärtstillande, kärlvidgande.
 
  • Järnört- balanserar nervsystemet, lugnande och kramplösande.
 
  • Munkpeppar - Hormonbalanserande, kan lugna hormonstinna individer. Brunstreglerande.
 
  • Hallonblad - Anses vara sammandragande, stärkande samt stimulerande för livmodern.
 
  • Johannesört - Anses vara anti-inflammatorisk, lugnande, sammandragande samt befrämja sårläkning.
 
Pris: 1 kg kostar 240kr och räcker i 33 dagar. Alltså en kostand på ca 7kr per dag.
 
 
 
Mina tankar: Stroppy mare känns som att det eventuellt har ännu fler possetiva effekter än bara munkpeppar men är sammtidigt dubbelt så dyrt.. Inte för att Roze inte skulle vara värd det men pengar växer inte på träd tyvärr. All "fakta" om växterna är inte heller framställd med ny forskning (förutom den om munkpeppar) utan är enligt bland annat kinesisk medicin..inget sagt om att det inte skulle stämma därför men jag har ärligt talat mer tro till forskning än till gammal "tro".
 
Snälla hjälp mig, vilken hade just du valt?!
 

Produkterna finns att köpa HÄR och HÄR

Utvilad och glad

Kom ju som sagt hem (till Lillerud) mitt i natten och hade redan ansökt om ledigt så i morgse gick jag bara upp och åt frukost och sen gick jag och la mig igen och sov tills klockan halv 12 då det var dags för lunch! Riktigt skönt att ta en ordentlig sovmorgon och verkligen sova ut! Bra start på veckan!
 
Jag ska bara ta det lungt hela dagen, plugga lite, tvätta, läsa bloggar och helt enkelt ladda inför sklovecka nr 3! Vi har inga prov denna veckan, bara 3 läxor (vad jag vet än så länge) och en är jag redan klar med och jag hoppas fixa minst en av dom andra idag! Skönt att kunna lägga saker bakom sig! 
 
I kväll får jag bilderna Jenny fotade på mig och Roze i torsdags också! :D

Hemma igen!

Nu har vi åkt dom ca 100 milen hem från Umeå och jag ska efter en mycket lärorik helg somna gott!

Bilder och text om helgen kommer imorgon! 




Skaplig utsikt!

Nu har vi provskjuter lite i kväll och fått lite mat + installerat oss på hotellet i Umeå. Snacka om skaplig utsikt från rummet!!







Snart avverkat 10 h i bilen

Som de flesta av er säkert vet så är jag på väg till Umeå för att skjuts viltmåls SM! Suttit i bilen i 10h nu och har några kvar, hyfsat drygt ^^




Veckan!

I tisdags longerade jag Roze i paddocken. Hon var pigg och lite stel efter att ha vilat över helgen men blev efter en liten stund mjuk och jobbade fint med sänkt hals och tryck bakifrån (utan inspänningar)!


I onsdags red jag ett pass i ridhuset. Jobbade mycket med att få henne att bli mjuk i sidorna och slappna av. Gick riktigt bra och hon använde energin till att jobba istället för att bli springig. Dock höll hon på och testade när jag fattade galopp men hon är super brunstig så berodde säkert på det!









Hon blev dessutom verkad av Kent (därför det inte är nått strö på golvet i boxen). Han tipsade dessutom om munkpeppar mot hotmonstörning. Har även fått det tipset från annat håll så ska försöka få tag o det och testa det!

I går red jag, Anna, Nora och Mickaela på en äng. Jag skrittade och travade bara då hon gått hårt dagen innan. Hon hade dock riktigt grym trav! Jätte power och riktigt kul! Dessutom var Jenny med  och fotade så så snart hon har redigerat dom så ska ni få se bilder! :D Så länge får ni några mobil bilder!












Tagga imorgon!!

Det har varit en riktigt bra vecka än så länge men dock har bloggandet ute riktigt hunnits med! 

Men jag kan lova att kamera fotade ridbilder är fotade och ska redigeras i helgen! :DD här kommer ett litet smakprov!


Imorgon kommer jag åka bil hela dagen så räkna med att jag kommer ta igen den dåliga uppdateringen!! 

Bita ihop och skapa ordning

Det är precis lika stressigt som innan men det går liite bättre..

Jag har bestämt mig för att verkligen använda min kalender och skriva upp om det är något särskilt jag måste komma ihåg även om det inte har med skolan att göra. På så sätt behöver jag inte hålla allt i huvudet eller råka glömma bort nått som gör att det kör ihop sig. Tror och hoppas verkligen det kommer göra skillnad!

Sen ska jag verkligen kämpa för att sänka mina krav och känna mig nöjd! + att jag ska försöka att inte tänka på allt jag måste göra utan ta en sak i taget och inte gå runt och stressa upp mig själv för allt jag ska göra senare under dagen/veckan!

Ska få detta att funka nu!!


Roze igår

Igår longerade jag Roze i paddocken då jag inte hade nån att rida ut med, det var träning i ridhuset och jag ville inte rida i paddocken då hon hade stått i 3 dagar och var riktigt pigg och folk körde runt och sladdade och grejade alldeles nära. Hon skötte sig över förväntan!

Hon var ju pigg så först sprang hon med huvudet i vädret men sen när hon sprungit av sig lite och mjukat upp dig så slappnade hon av och sänkte sig (hade alltså inga inspänningar).

Hittad inte vart man tänder i paddocken så var inte så ljust så blev inga bra bilder! 


Avslutade med att promenera henne en liten bit för hand.

Gav henne lite halm för att se om hon åt det. Hon är ju som sagt så tjurig så jag vill att hon ska ha nått att göra så länge som möjligt när hon står inne..men jag kan ju inte vräka till en lätt född häst massa hösilage direkt. Men har sett att några har halm och frågade och tydligen får vi ta det från ladugården om vi vill! Sagt och gjort!


Allt förutom ett par strån var borta så det verkar nästan som hon haft att göra hela natten! Hoppas det stämmer! :D





Lägesrapport

Skrev ett inlägg förut som försvann..hur som helst stog det typ att jag har panik över skolan. Det är för mycket nu = jag är super stressad så jag måste ändra på nått! Frågan är bara vad och hur?

Mötet jag skulle haft med min mentor förra måndagen blev inställt då hon var sjuk, så vi bokade ny tid i fredags men hon var fortfarande sjuk. Nu har vi bokat en ny tid imorgon så jag hoppas det blir av och att vi kommer fram till nått bra!

Var hemma i Mo idag då jag fick panik när jag skulle åka tillbaka till Lillerud i söndags. Nu är jag i alla fall tillbaka på Lillerud och har med pappas hjälp fixat allt åt Roze + ätit lite kvällsmat och lagt i en tvätt i maskinen. Nu ska jag borsta tänderna och lite så, hänga upp tvätten och sen sova!

Hörs imorgon allihopa!

Söndagens jakt i bilder












Håret frös, haha!


Fram mot eftermiddagen åkte vi efter en lyckad jakt hem och värmde oss i soffan ett par timmar!

Sjuk, av stress.

Försöker hålla mig från panik genom att kolla på tv och äta brie och kex..




Gråtit så mycket så det gör ont att blinka




Hormonstörning?

Roze har så länge jag minns brunstat säkert 3-4 gånger per år. Ofta har hon börjat brunsta om det flyttat nån ny häst till stallet hon stått i eller liknande. Nu i höst för ca 3-4 månader sen så släpptes hon ut ihop med en ponny på Lillerud. Då började hon brunsta och var super kär i denna ponny, det höll i sig i kanske 3 veckor innan jag trodde hon slutat brunsta. Nån vecka senare så skulle hon rakas och då det inte fanns nått eluttag i den övre gången av stallet där Roze står så ställde vi henne i mitten gången. Det var 3 valacker inne då och dom började "kuttra och prata" jätte mycket och hon brunstade som bara den i typ en vecka efter det. Sen tyckte jag det försvann igen men nu i tisdags så var hon jätte brunstig igen..
 
Det känns som att det varit för ofta nu den senaste tiden..hade hon verkat opåverkad så hade jag kanske inte reagerat men hon blir ju så himla tjurig när hon brunstar..hon vill inte att man ska borsta, lägga på täcke etc. Hon vill helt enkelt inte bli störd utan bara vara i fred..
 
Frågade en av lärarna i stallet om hon tyckte det fanns nån anledning till oro och hon sa att en av skolhästarna hade haft en hormonstörning och brunstade jätte ofta, hon fick nu en tablett uppblött i vatten varje dag och nu var helt bra. Hon sa att det inte måste vara nått att oroa sig för men sa att jag gott kunde ringa Marika (en vet i närheten). 
 
 
Pratat lite med mamma och pappa nu och ska ringa nästa vecka. Är det så lätt att man kan ge henne en tablett om dagen och bli av med det så hade det ju varit väldigt skönt! Känns ju naturligt vis inte så kul att hon ska behöva vara brunst tjurig så ofta!

Länken misslyckades i förra inlägget.

http://malinochroze.blogg.se/2014/january/inspoplan.html#comment
 
Det är här det går att läsa mitt inlägg om hur jag tänker kring min hälsa/kropp!

Grym mat vecka!

 
 
Ni kan ju läsa HÄR om mina tankar kring min hälsa/kropp. Och denna veckan som gått har varit riktigt lyckad! från tisdag (dagen då skolan började) så har jag fram tills fredag kväll inte ätit nått godis, marmelad, oboy etc! Det enda söta jag har ätit är yoghurt 2 gånger! Riktgt stolt över mig själv! 
 
 
Tills dess att jag är fri från viruset som gör att jag blir sjuk så fort jag tränar nått hårdare så får jag fokusera på detta med kosten vilket dom första veckorna innebär att undvika sötsaker mån-fre. Det enda jag kommer göra  vad gäller träning är att simma, promenera relativt lugnt och rida, det också rätt lugnt.
 

Revenge mys på g!

Känt mig riktigt seg mest hela dagen vilket jag antar är okej när män gjort första veckan efter ett lov..så nu blir det favoritserien revenge, dubbel avsnitt till och med!!


Wille - min underbara älskling ♥

Det är helt sjukt hur mycker jag tycker om denna underbara hunden! Alltid när jag kommer hem blir han så glad så han vet inte vart han ska ta vägen, han vill leka och gosa och leks ännu mer, allt på samma gång. Han är så underbart söt och snäll så det gör ont i hjärtat ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag hemma i Mo ♥

Så var det äntligen lördag, bästa dagen på hela veckan! Nog för att fedagskännslan är grym men den är ju trots allt bara en längtan till lördag!
 
Jag sov/låg och drog mig till klockan 11, sen gick jag upp och har nu läst bloggar och ätit frukost i en timma. Snart kommer pappa hem och vi ska åka till skjutbanan och träna. Om en vecka åker vi till Umeå och jag ska skjuta SM!! Pirrigt värre! Har bara skjutit just löppnade mål (tavlor som rör sig) med luftgevär 3 gånger så kan orimligtvis ha några förväntningar..men naturligtvis hoppas tävlingsmänniskan i mig ändå på en riktigt bra dag och en ordentlig portion flyt och där med ett bra resultat! Ni får hålla tummar och tår mina vänner!!
 
Ikväll blir det tapas mys med familjen! 

Fredag <3

Började med att göra min veckojours sista fodring i morse, sen underbara fredags frukosten bake of bröd (varma bröd typ), sen tillbaka till stallet och släppa ut Roze, mocka och göra foder.




Sen skolan, på fredags förmiddagar med andra ord skolstallet! Vi skrittade ut  och travade sen lite i ridhuset då skolhästarna vilat över lovet. Hade en stor, rätt trevlig häst :) Efter det var vi i lösdriften med unghästarna och städare i ridhuset.

Sen lunch, naturbruks lektion på em och sen snabbt, snabbt till stallet och ta in och sadla Roze så jag skulle hinna rida innan det blev mörkt!

För att komma till alla ridvägar är man tvungen att korsa stora vägen så ledde henne dit och så fick vi vänta lite innan vi kunde gå över. Det han körs förbi 2 bussar och 1 lastbil och snuttan bara spände sig men stog stilla jätte duktigt! Hon är ju inte van så stora fordon sen tidigare så försöker träna henne på det, stolt mammi!

Sen när vi kommit över så skrittade vi runt på stora stigar, små stigar och i terrängen. Hon var jätte pigg men göra och possetivt! Skötte sig jätte bra och det var en mysig tur :) 


Nu har hon blivit ompysslad och står i sin box + att jag varit "hem" (till mitt rum på internatet) och packat för att åka HEM! :D Så sjukt underbart med fredag vill jag lova!!




Dagen!

Först var det morgonfodring och ta ut Roze + tvätta mer schabrak! Sen skola och efter det middag och sen stallet.

Fixade allt och skrittade ut i kolmörkret i typ 10 min och gick sen till ridhuset och red lite sidvärrtsövningar i skritt och böjda spår i trav. Lät henne även sträcka ut ett varv i galopp åt varje håll. Det var massa hästar och kaos i ridhuset så fick ingen jätte bra känsla av passet men det gick egentligen rätt bra med tanke på att hon vilat :)

Nu har jag kvällsfodrat alla hästar, helgstädat mitt stödområde för denna veckan (köket) och ska nu sova för att imorgon äntligen göra fredagen och sen åka hem till min underbara familj :') <3

Snart ska det bli fint!

Har tagit med mig bilderna jag framkallt till Lillerud för att sätta upp dom på min anslagstavla! Tror det kommer bli mysigt! Har ju en vägg hemma som är full i bilder och gillar den väldigt mycket så tänkte detta skulle bli lite liknande! Får dock inte göra hål i väggarna så får bli på anslagstavlan! 



 Den hänger över min säng och är alltså stor!

Första dagen tillbaka på Lillerud

Då har man överlevt första skoldagen också! Men det är verkligen en omställning att komma in i det myyyycket högre tempo som vardagen innebär gämnfört med lov!

När skolan var slut åt jag middag och gick sen direkt till stallet och mockade och tog sen in Roze och gjorde henne redo för ridning. Sen mötte en tjej i min klass Nora upp mig med sin häst och så red vi ut i mörkret! Vi skrittade mest men travade i kanske 10 av dom 40 minuterna vi var ute. Roze har ju som sagt vilat över lovet så jag har tänkt köra  lågintensiva pass med mycket skritt denna veckan! Hon var pigg och låg på i traven men skötte sig prima!

Väl tillbaka i stallet så fixade jag allt foder, smörjde sadel och träns noga och städade på min otroligt stökiga hylla med alla grejer, skönt med ordning igen! I stallet är jag verkligen noga med ordningen i vanliga fall! Avskyr när det är rörigt och man inte hittar sakerna man vill ha!




När jag hade städat så blev det lite tvätt så gick till "hygien" och körde 2 tvättmaskiner med schabrak och handdukar!


Sen blev det kvällsmat innan det var dags att gå tillbaka till stallet och ge alla hästar kvällsfoder och vatten + låsa överallt.

Nu har jag landat i sängen efter att ha spenderat 5 timmar i stallet! Vill inte veta hur trött jag kommer vara 5:30 när alarmet ringer imorgon!!

10 saker ni kanske inte visste om mig!

* Jag är super pedant vad gäller mina tänder, borstar jätte noga, sköljer och använder tandtråd. Vit tunga är min skräck! ;)

* Jag hatar ischoklad, smakar som smör med kakao i! 

* Mina vader är fett vältränade 

* Jag är jätte mörkrädd

* Jag har haft KORT hår

* Jag har haft tandställning och innan det jätte fula tänder!

* Min bästa vuxna kompis är min ena faster

* Jag hade bott på samma plats i hela mitt liv innan jag flyttade till Lillerud 

* En av mina största fobier är spindlar

* Jag önskar man inte behövde sova då det bara känns som slöseri med MASSA tid

Snart vinter!

Nu verkar det som att vi på Lillerud kommer få vinter snart i alla fall! Vinter som i snö och kallt är lungt för mig men vinter som i is är INTE okej! 




Bättre start?

Var så trött i morse när jag vaknade!! Hade sovit 8 timmar mot dom 10-12 timmar jag sovit varje natt under lovet..

Släppte ut Roze och fyllde vatten i hagen. Sen frukost och nu jätte ont i magen :(( Tror det är för att jag vant mig vid att äta mer eller mindre direkt jag vaknat och nu gjorde jag ju massa saker i en timma innan jag åt..aja.




Säg hej till Roze! :D

När vi kom fram till Lillerud hjälpte pappa mig bära in alla grejer och sen erbjöd han sig att hjälpa mig mocka hagen, gull-pappa <3 Fodrade alla hästar och borstade Roze när han hade åkt.




Nu är jag tillbaka på rummet och äter lite nudlar och kyckling och packar upp lite. Snart blir det sängen!





Svimmar

Är hos frisören nu, gahhh svimmar av nervositet!!




Kommer dö i sängen när denna dagen är över!

Nu är klockan kvart i fyra och jag skulle i princip kunna gå och lägga mig nu! Tror dock att det beror på att det är mörkt ute också men i alla fall.
 
Nu har jag sprungit runt och packat i snart en timma, kaos med grejer över allt! Kommer ha glömt typ allt känns det  som men som tur är så kommer jag ju hem på fredag kväll så! Är dessutom super nervös över hur håret kommer bli...jag har velat fram och tillbaka hundra gånger och har inte än bestömt riktigt hur jag ska ha det, blööö panik!
 
Jag har ju ljusare toppar men det är sen en gammal färgning då jag färgade hela håret och det ser helt naturligt ut. Men nu har snart allt det växt ut och mitt hår ser så himla mörkt/grått ut vilket inte känns nice. Så jag vill färga upp "kanten" lite, så det är ljust nästan upp till axlarna men jag är dö nervös att det ska se värsta onaturligt ut. VIll inte ha värsta skarpa dipdye kanten utan som jag hade för ett år sen ungefär! Naturligt ljusare hår från axlarna! 
 
Jaja vi får väl se hur det går, uppdaterar er senare med bild!
 
 
 
Åker direkt från salongen till Lillerud. Mockar hage och kvällsfodrar och sen pang i säng!
 
Tagga att Johanna ska fota mig och Roze imorgon! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommer dö i sängen när denna dagen är över!

 

Ändrade planer och hår

Skulle som sagt haft möte med min mentor idag men hon blev sjuk så det blev inget..ringde därför min frisör och tänkte höra om hon hade nån tid strax efter lunch men hon hade ingen för än sent i em. Har dock verkligen velat fixa håret under jul lovet så tog den tiden och kommer upp till Lillerud sent i stället. 

Måste mocka ur den hagen Roze gått tillfälligt i ikväll för imorgon ska den hästen som brukar ha den hagen ha tillbaka den. Hoppas hinna det innan kö 9 när jag ska kvällsfodra men vi får se!

Nu har jag just kommit hem igen efter en härlig promenad med Wille och lillasyster och ska duscha och göra mig iordning!

:)

Sköt en poäng under personbästa idag så det kändes bra inför SM om 2 veckor!

Sen blev det som sagt packning, fika med farmor och farfar och efter det gav mamma mig massage, så sjukt skönt!

Nu ska jag sussa! Imorgon blir det morgon promenad, handla mat och lite annat, äta lunch med mamma och Erika, åka till Lillerud! Har tänkt rida Roze på kvällen :))

Dagens planer

Blev inte riktigt som planerat..tog sovmorgon istället för att gå upp tidigt eftersom jag inte kom i säng igår. Går ju lixom inte att börja veckan med att vara svin trött..


Nu ska jag bara vakna till liv och äta frukost så blir det promenad! I em ska jag skjuta och dessemellan så ska jag börja packa ihop allt jag ska ha med tillbaka till Lilleud imorgon!

Har fotograf under veckan också så räkna med ridbilder :D


Trött på lov?

Nu vill jag bara att vardagen ska komma igång igen. Jag njuter ändå inte av dom här sista lovdagarna! Går bara runt och har ångest :( skulle ju som sagt gå och lägga mig tidigt idag men har haft jätte ont i magen hela kvällen så nu är klockan efter 23 och jag kan inte somna än :/ magontet är väldigt stressrelaterat så känns inget vidare att jag har så här ont innan det ens har dragit igång med skola och allt.. :( behöver er peppning nu!!

Kvällen

Rensade bort tusen bilder från hårddisken och sen blev det bakpotatis med räkröra med släkten!


Nu har vi varit lite svennar och kollat JVM och nu blir det sängen!

Ibland kan man allt längta efter sommaren..

 
 
 
 
 
 

Hemma igen!

Efter badet brukar vi alltid köpa macka i cafét, så sjukt gott med en salami och brie macka när man nyss har tränat och är nyduschad och bara mår gott!
 
Nu är jag dock helt lealös och redo för en powernap men har ju som sagt jour denna veckan som kommer = måste gå upp 5:20 så ska gå och lägga mig tidigt idag i stället och börja vänja kroppen så jag inte är helt död efter 2 dagar på skolan, haha.
 
Klockan är ju trotts allt bara 15 så känns som att man bör göra nått mer vettigt idag innan man får ta kvällen och lägga sig i soffan. Bestämde mig därför för att ta tag i detta med att tömma mobilen på bilder och rensa och fixa med mina hårddiskar så alla bilder finns på båda hårddiskarna osv. Väldigt välbehövligt men det tar sin lilla tid! 
 

Bra och hälsosam dag!

Började med att gå upp klockan halv 9 och äta mannagrynsgröt med hallon på till frukost (världens godaste och nyttiga frukost!) 

Fram tills halv 11 njöt jag av en av dom bästa sakerna med att vara ledig! Att kunna ta det lungt på morgonen! Sen var det dags för en promenad! 

När vi kom hem efter ca 3km promenad så blev det 2 grova rostademackor med ost och paprika på + juice endast gjord på frukt.

Nu är vi på väg till badhuset för att simma, basta och bada varmvatten, mmmmhh!

INSPO/PLAN

Ända sen jag flyttade till Lillerud i slutet av augusti (internat på skolan jag går på) så har jag tyckt att det varit mycket svårare att äta nyttigt och ha en nyttig livsstil. Hemma har jag ju hela min släkt som stöttar mig, vi äter nyttiga saker ihop och tränar massor ihop. Men på Lillerud har jag inte en enda kompis som är ett dugg intresserad av att äta nyttigt eller träna och då blir det ju genast mycket svårare för är man 2 eller fler kan man ju peppa varandra! Dessutom finns det onyttigheter överllt, oboy, marmelad, godis osv. Sånt som vi aldrig hade hemma för att det skulle vara lättare att avstå! Fanns det inte nått sött att få så spelade det ju ingen roll hur sugen man än var!
 
 
Nu under senare delen av hösten har jag ju som sagt börjat må psykiskt dåligt igen och för mig har det alltid funnits 3 stadier. 
 
  1.  När jag mår bra äter jag nyttigt då jag har styrkan att avstå.
  2. När jag må halv dåligt och är för vek för att stå emot.
  3. När jag mår så dåligt att träna, äta nyttigt/för lite och ha panik/ångest/vilja dö är det enda jag gör.
Alternativ 1 är naturligtvis bäst, men alternativ 2 är det läget som jag oftast är i, det läget som jag är i nu. Det läget där man kan vara nyttig en dag för att nästa dag må piss och gå runt och småäta hela dagen och då blir man ju inte av med sötsuget! När man har stått ut i 2 veckor utan socker så är det inte i närheten av lika svårt längre! Men dom 2 första veckorna är vidriga.
 
Ytterligare en anledning till att jag levt mer ohälsosamt sen jag flyttade hemmifrån är tiden! Hemma kunde man få hjälp av nån snäll mamma eller pappa när det körde ihop sig men nu är det bara att suck it up! Sen gör man ju saker man inte gjort tidigare (i alla fall inte jag) som att tvätta och städa toaletten osv, vilket ju tar tid från den tid man tidigare kunde lägga på träning.
 
Förutom att jag under hösten levt säme på Lillerud så har detta jullovet varit långt från hälsosamt! När alla är lediga och hemma så blir det fika hit och fika dit, bio som man naturligtvis måste ha godis till, shopping med fikor osv osv.  
 
Nu känner jag att det har nått en gräns nu vill jag vända detta och återigen börja leva hälsosamt och tycka bättre om min kropp!
 
För 2 år sen gick jag ner 19kg, dock så åt jag väldigt lite och tränade sjukt mycket så det var inte helt hälsosamt..då såg jag ut som nedan ↓
 
 
Förra året gick jag upp i vikt igen för att sedan gå ner 13kg igen, då var det på en hälsosam nivå och jag var rätt vältränad ↓
 
 
Nu har jag återigen gått upp dom där kilona och jag vet att det beror på att jag mått dåligt så nu har jag bestämt mig för att återigen ta tag i det och komma igång och äta nyttigare ingen och träna igen. Skillnaden den här gången är att jag ska lägga massa fokus på mitt mående! Göra val som får mig att må bra och hålla mig från sånt som får mig att må dåligt. Det ska bli skillnaden denna gången, att jag ska stanna på en bra vikt genom att må bra!
 
Mer noga om hur jag tänker lägga upp det kommer i ett annat inlägg!
 
 
 
 

Tapas!

Ikväll blev det tapas med släkten! 

Rostade bröd med mozzarella, basilika och tomat + vattenmelon 


Brieost, oliver, pesto, mangogrejs och ölkorv


Kex "korgar" med räk/avokado/vitlöks röra (under påfyllning när bilden togs)


MINI blåbärspajer med avbränd maräng på. Gjort på stevia (en växt som smakar som socker men innehåller 0 kalorier)!


Super gott var det! Älskar plockmat!





Mumsigt

Köpte ett oxben åt Wille här om dagen som han fick smaka på idag, uppskattat vill jag lova!









Nästa vecka

Jag börjar skolan på onstag nästa vecka men ska åka upp till skolan vid lunch på tisdag. Jag och pappa ska ha ett möte med min mentor och prata lite om hur jag känner med skolan. Jag känner som sagt att jag börjar må dåligt psykiskt igen och tänker sätta stopp för det innan det går i närheten av så långt som det gjorde förra året!  Så vi ska bolla lite idéer om hur man kan göra att det känns lättare med skolan :)
 
Jag har vecko jour i stallet nästa vecka vilket innebär att jag fodrar morgon/kväll så det blir inget åka hem ock skjuta den veckan! Å andra sidan vet jag inte om det hade blivit det ändå med tanke på att veckan är så kort! Istället har jag tänkt försöka få lägga många timmar i stallet och kanske lyckas lura med mig någon fotograf till ridhuset!
 
På tisdag kväll får jag äntligen träffa och rida min saknade Roze igen! Hon har pga jullovet fått en knappt 3 veckor lång vila så vi börjar lite försiktigt första veckan med bara lösgörande arbete och ganska korta pass sen kör vi igång veckan där på igen med några lite tuffare pass! Håll alla tummar och tår för att 2014 får bli skadefritt till skillnad från 2013! I sånna fall är jag säker på att hon kommer bli finare än någonsin!
 
 
 
Vad kan om möjligt vara mer motiverande och peppande än att kolla på bilder från stunder då allt bara har kännts rätt?! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

New in

 
  • Väska från glitter tro det eller ej!
  • 2 olika färger av löstglitter från isadora
  • Makara köpt på Åhléns
  • Armband från glitter
  • Over knees strumpor från HM
  • Tunna "strumpbyxor" från HM
  • Quick dry spray (man sprayar på nymålade naglar och det torkar på typ 1 minut!) från HM (?)
 
Armbandet! Faktiskt riktigt nöjd med det! Har nästan aldrig armband och halsband då jag tycker det är mycket roligare att lägga pengar på pannband och annat fint bling till Roze hehe. Dessutom är jag inte så "gullig"..men detta armband tyckte jag var snyggt, inte för pråligt men ändå som sagt..snyggt! :)
 
 
Blev även en stickad tjocktröja, ett marinblått linne med spetsrygg och en klänning!
 
 
 
Ni får ursäkta den usla kvalitén på bildern! Vet inte riktigt vad kameran höll på med, kan hända det blev knas när den kom utifrån och in i värmen eller nått..
 
 

Snurrigt

När vi hade simmat färdigt åkte vi och handlade lite mat och nu har vi nyss kommit hem, blev dock helt yr och det började flimra framför ögonen så nu sitter jag på en stol i köket och dricker vatten och äter några godisar..knepigt!




Så fort det slutat snurra ska jag gå ut och klippa mer torkade brännesslor i bitar och lägga i burkar jag ska ta med upp till Roze! :)

Rea och badhus!

Igår blev det en heldag med shopping i Karlstad och sen dubbelavsnitt av min absoluta favorit serie revenge som började sändas igen igår! Riktig toppen dag, fyndade bla en handväska och en klänning på 50% rea! fler bilder kommer upp här i em! Men här är en bild på väskan! Den är dock inte riktigt så röd/orange i färgen.



Jag och Erika skulle ha åkt till Karlstad idag och bland annat motionerat och hälsat på Roze men hon blev inringd och fick jobba så det får bli en annan dag :) 

Eftersom det även idag är regn och + 3 grader = inte jätte mysigt väder så ska jag åka till badhuset och bada bastu och simma! Så sjukt skönt och avslappnande!

I em kommer Erika och så ska vi laga tacos och umgås! 




1 januari 2014!

Frukost!


Promenad me mamma, syster och mina 2 fastrar och Wille (älskade voffen)!




Lite mys med katterna!



Testa nya skjortan + göra sig redo för skytte träning!



Skytteträning! Och nytt personbästa med 9 poäng!! BAM! Så himla kul att träningen ger framsteg!



Måste varit gårdagens glitter naglar som hade tur med sig eller vad tror ni ;)


Sen nybakat bröd + städa rummet och läsa bloggar och nu sängen!








2014 - att jobba på med mig själv

Ett nytt år då jag ska försöka sätta min hälsa i första rummet! Inte klyva mig i tusen bitar för att leva upp till förväntningar och krav jag TROR människor har på mig! Jag har provat det tidigare och det slutade med att livet var ett enda svart hål, att inget längre spelade någon roll och att jag bara ville dö. Dit ska jag aldrig igen. Det är inget värt! 
 
Istället ska jag försöka fokusera på att göra mitt bästa utifrån förutsättningarna som ges, oberoende av sittuvation och medveten om att jag gjort mitt bästa vara nöjd. Det är det allra viktigaste jag måste tänka på, att bestämma mig för att vara nöjd även om det gått att vara lite effektivare under dagen, fått ett poäng mer på provet eller ridit med lite finare hjälper, vad det än gäller måste jag lära mig vara nöjd.
 
Jag måste även försöka sänka mina krav på mig själv. Det är en förutsättning för att jag ska orka hålla på med allt jag gör. När jag skjuter kan jag när jag har en dålig dag tänka att det bara är att komma tillbaka nästa träning elelr tävling och försöka göra sitt bästa igen, alla dagar kan inte vara toppen dagar. Jag kan även tänka trotts min vinnarskalle att innerst inne, även om det sitter djupt inne så spelar det faktiskt ingen roll om jag sköt ett par dåliga skott som drog ner ressultatet, eller om för den delen alla skott hade varit jätte dåliga! Alla runt om kring mig, vänner och familj, dom som är det som spelar roll på riktigt kommer inte älska mig mindre för att jag presterade dåligt på en tävling!
 
Det samma gäller ju deffinitivt i skolan också! Dom kommer inte älska mig mindre för att jag inte har högsta betyg hela tiden! Jag förstår inte att det ska vara sån skillnad för mig psykiskt! Att jag inte på samma sätt kan acceptera att man inte måste vara på topp alltid vad gäller allting! Men hur som helst så är detta med att vara nöjd och sänka mina krav på mig själv 2 jätte viktiga saker som jag verkligen verkligen ska jobba med under 2014! Bring it on!
 
 

3 rätters igår!



Räktoast till förrätt!


Potatisgratäng, kyckling, gorgonzolasås och sallad till huvudrätt!


Hemmagjord jordgubbsglass, chokladsås och kaffekaka till efterrätt!

Sista sovmorgonen för detta lov!

Just nu ligger jag och njuter av sista sovmorgonen för detta lov! (Tidsinställt inlägg). I kväll ska jag gå och lägga mig hyfsat tidigt och påbörja projekt vända tillbaka dygnet!




2014!




Gott nytt år!!