2 HÄSTAR MOTIONERADE!

Nu är jag tillbaka på skolan, på mitt rum och städar lite samtidigt som jag äter kalla pannkakor. Innan jag åkte hit så var det "konfirmander gudstjänst" för lillasyster på förmiddagen och sen har jag ägnat några timmar åt Putte. 



Tog in och pysslade om honom ordentligt innan vi red ut i ca 50min med mamma och vår hund Wille som sällskap! Vi skrittade nästan hela vägen förutom lite trav i 5min på vägen hem. Han var extremt pigg då han vilat rätt mycket sen jag började skolan. Han höll sig dock i skinnet jätte duktigt förutom när jag bara skulle skritta en liten sväng ner genom byn i väntan på mamma och Wille. Då fick han syn på nått as läskigt och bestämde sig på en milli sekund att fly var det bästa alternativet, sagt och gjort! Han tvärvände ett helt varv om och jag var sååååå nära på att ramla av! Men som sagt förutom det skötte han sig som en prins!


Sen när han återigen var ute i hagen hos sina kompisar så packade vi in allt som skulle med i bilen och sen körde mamma mig till skolan.

Jag gick direkt till stallet och borstade och gjorde iordning Roze och så gav vi oss ut! Mötte Rebecca och hennes häst så skrittade ut med henne i kanske en kvart innan jag och Roze gick in i paddocken och travade lite cerpentiner i kanske 5 min innan jag skrittade av henne för hand på asfalt. Hon var väldigt pigg men skötte sig som den madam hon är! Dock har hon lite svårt att konsentrera sig när hon är så pigg och vill gärna kolla på alla andra hästar osv när vi är i paddocken så hon var lite ofokuserad men fick i alla fall mjuka upp sig lite! 




Imorgon ska jag gå upp tidigt och rida ut med Vilma innan skolan börjar! Himla skönt att ha fixat allt i stallet och ridit innan skolan börjar så man kan lägga eftermiddagen på plugg inför fysik provet på onsdag + komma i säng i tid efter som jag ska gå upp halv 6 hela veckan då jag har morgon/kvälls fordringarna i stallet denna veckan!



GLÄDJETÅRAR?

Så var det dags för ett nytt försök att lasta Roze igår. Denna gången drogade vi henne och sen försökte vi, jag, pappa och farfar. 

Efter 2h hade hon inte ens varit helt inne i transporten. I vanliga fall går hon ju in och kastar sig ut men nu gick hon inte in, men slängde sig inte heller ut som hon oftast brukar. På sätt och vis föredrar jag när hon inte vill på framför att hon håller på och kastar sig, det blir inte lika otrevligt att stå bakom och försöka stänga då.

Efter att jag mer eller mindre lyft på en till sist cool-lugn madam på transporten så lyckades jag stänga utan att hon försökte backa över huvud taget. Den lyckan när man efter 2,5h får på henne under lugna och trevliga former.

Väl uppe på skolan fick Roze flytta in i sin box med kvällsmat medans jag fyllde vatten i hagen och packade mat. Efter lite godnatt pussar styrde bilen hemåt. På väg hem fick jag världens spränghuvudverk och mådde jätte illa, var nog alla spänningar som släppte för idag mår jag bra igen!





KONFIRMATION HELA DAGEN LÅNG

Upp rätt tidigt i morse för att duscha och fixa sig innan bilen styrde mot kyrkan och lillasysters konfirmation. Efter nån timme i kyrkan, fotografering och mat med hela släkten så har alla nu åkt. Just nu väntar vi på att det ska bli lugnt i stallet så vi kan ta in Roze och droga henne för att sedan försöka lasta henne, önska oss lycka till!







(Lillasyster som har gjort alla desserter. "Formen" runt chokladmossen är 100% ätbar dessutom!)




 

NJUTER AV LIVET

Roze gick ju som ni vet inte på transporten när vi skulle flytta henne upp till Lillerud förra helgen så hon har fått gå här hemma i hagen med sina kompisar i en vecka och njutit av livet. Lite förlorad muskelmassa och kondition och nått extra kilo men inget hon har dött av. Det fanns ju inte heller särskilt många alternativ så det var mest att gilla läger både för henne och mig även om jag tror hon fann det lite lättare än jag..!


Imorgon eller på söndag ska hon hur som helst drogas och sen ska vi göra ett nytt försök att lasta henne. Och denna gången ska vi inte ha nån tidspress = hon lär gå på förr eller senare. Förhoppningvis dock förr! Haha..suck älskade Roze <3 

OCH SÅ VAR PAUSEN ÖVER!

I slutet av förra veckan blev jag ordentligt förkyld vilket naturligt vis tär väldigt på krafterna. Det + att det har varit en ordentlig omställning att komma tillbaka till skolan, vänja sig vid alla rutiner igen och framför allt det mycket högre tempot och det faktum att man måste konsentrera sig till 100% många timmar varje dag har gjort att jag valt att prioritera att orka med vardagen på ett bra sätt framför bloggen.

Nu känner jag dock att jag är back on track med alla rutiner och med bara en gnutta förkylning kvar är jag redo att köra all in här! 




JOBBIG START

Som jag i stundens hetta skrev om igår så var jag så grymt ledsen och besviken när vi inte lyckades lasta Roze igår. Jag vill att det ska gå lätt, smidigt och odramatiskt och framför allt att det inte ska vara ett stressmoment för Roze.
 
Vi har aldrig tidigare behövt "ge upp" vilket var extra jobbigt. Men klockan var 10 och det var mörkt när vi "avslutade" då det inte gick bättre utan bara sämre + just det faktum att det var väldigt mörkt och sent. Vi ska göra ett nytt försök under veckan eller till helgen, förhoppningsvis med förstärkning av extra kunniga mäniskor!
 
Pga att det blev så sent igår innan vi var klara i stallet så sov jag hemma i natt och så körde pappa upp mig och alla Rozes saker till Lillerud i morse. Skönt att alla saker (förutom träns, sadel och borstar) är på plats i alla fall.
 
Nu på förmidagen har vi haft idrott, som till min stora lycka mest var info och bara liite styrkeövningar = jag kunder vara med trotts ordentlig förkylning. Nyss käkat "mustig korvgryta med grovt ris och sallad", maten på denna skolan asså aah ♥ Men nu måste jag packa väskan och gå till skolan för att ta mig igenom ett långt pass historia + matte. Hörs mer sen!

FÖRKYLD, CHECK.




VAD SKA JAG TA MIG TILL

Jag är så himla arg och frustrerad, ledsen och besviken!
 

Vi, jag och pappa har hållt på sen klockan 19 och försökt lasta Roze. Hon går in, springer ut, vägrar gå in, vägrar gå in, vägrar gå in, går in, springer ut, om och om och om och om igen. 

TIME FLIES









STAY HAPPY ELLER NÅTT

Men en ordentlig förkylning jag lyckats skaffa mig under veckan ska jag försöka rocka denna lördag så gott det går. Nu blir det ut i stallet och börja packa Rozes grejer inför att hon flyttar till skolan imorgon!




HUR MÅNGA VECKOR ÄR DET KVAR TILL HÖSTLOV?

Hjälp jag hade glömt bort vilket tempo det är i skolan!! Igår (första dagen) hade vi mentorstid, dvs information men sen var det matte, fysik, kemi. Idag var det matte, fysik, kemi, matte, historia, samhällskunskap. Min hjärna är ett litet skrumpet russin just nu vill jag lova, hjälp när är höst lovet lixom?!

Har i alla fall fått tillbaka mitt rum som jag ville + att jag ju har fått återförenats med alla underbara människor här, min lillerudsfamilj <3


Imorgon är det ju äntligen fredag vilket betyder utedag med ettorna för att lära känna dom + sen åka HEM! Ska fiska kräftor med släkten på kvällen, lätt en av höstens mysigaste måsten!

Roze har bara vilat igår och idag för i tisdags red jag henne innan jag åkte till skolan. På söndag följer ju även hon med hit till Lillerud så då blir det massa ridning igen! Ska även försöka hinna med ett pass på lördag (på söndag tävlar jag skytte + mormor fyller 80år + vi ska flytta Roze till Lillerud så då blir det lite väl tight, hehe).


Det är nått fel på hela internatets internet så det går inte att ansluta till det. Där av dålig uppdatering! Med ca 300 minst sagt internetberoende ungdomar boende på internatet lär dom ju dock få lösa det rätt snart!!

Vi hörs med i morgon! Over and out!

THIS ♥

 

UPPSUTTEN HOPPNING NR 3

Igår hoppades Putte uppsutett för tredje gången. Nu har han nästan slutat hoppa över våra "små och löjliga hinder". Är det inte närmare 50cm så bara galopperar han över. Vilket ju trotts allt är väldigt klokt av honom, det finns ingen mening med att överhoppa och trötta ut sig på det viset om man ska se det långsiktigt!
 
Just nu handlar det om att hitta tryck i traven eller galoppen mot hindret utan att hon blir springig och het för då hoppar han alldeles för flackt.
 
Nytt för idag var tre hinder i följd som en liten bana, ett hinder mer än förra gången + att ett hinder hade färgade bommar. Det gick galant med tanke på att det bara är tredje gången han blir hoppad. Dock finns det massor att slipa på men mycket måste han ju få klura ut själv ockå. Som detta med att bedömma avstånd, hur mycket han behöver ta i för att komma över osv.
 
Högsta skutten idag låg på 70cm och var nytt "höjdrekord" med 10cm!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

Här om dagen när jag och mamma red ut tillsammans så sa hon "vad konstigt han går med överläppen". Jag tänkte inte mer på det då mamma inte kan super mycket om hästar utan jag antog att han bara gjorde nått helt normalt.
 
Nu när jag satt och redigerade bilder på Putte och Erika så ser det ut som att han går och gapar på väldigt många bilder. Han var tidigare extremt "gapig" och gick med öppen mun mer eller mindre hela tiden. Troligtvis på grund av att han inte haft bett i munnen så mycket. Nu har dock vääldigt mycket av det beteendet försvunnit så ag var förvånad att se det på bilderna.
 
MEN vad jag upptäckte när jag zoomade in på dessa bilder var att han inte alls gapar! Han gör nått med mulen så han visar tänderna. Precis det mamma menade antagligen! Har ni någonsin sett en häst göra så? Jag har aldrig varit med om det tidigare och vet heller inte vad det kan bero på?
 
 

THE D-DAY

Hjälp! Vart tog sommaren vägen?! I eftermiddag flyttar jag tillbaka till Karlstad, imorgon börjar skolan och på söndag flyttar även Roze från vårt underbara stall här hemma i Mo till skolan.
 
För er som inte hängt med här så länge så läser jag naturvetenskap med häst profil på Lillerudsgymnasiet utanför Karlstad. Jag bor på skolans internat och Roze står i ett av dom tre elevstallen.
 
Alla kläder är packade och det mesta så plocket som balsam och sånt. Nu är det skor, jackor och alla "grejer" som är kvar, sen är jag redo (så redo man kan bli att avsluta en grym sommar)!
 
Förutom att packa klart så ska jag och Erika förhoppningsvis hinna rida hästarna innan jag åker! Det blir ett väldigt lugnt bara mjukgörande pass för Putte som gick ett rätt långt hoppass igår. För Roze som bara reds ut en lite lugnare sväng så blir det ett ordetligt pass med mycke fokus på formen/lösgjordhet i sidorna!
 
Nu ska jag fixa bilder åt er! Håll ut!
 
 

BILDER PÅ G!

Haft fullt upp med att packa inför min flytt imorgon så har inte hunnit blogga idag. Men imorgon kommer det bilder från både igår och idag! 


JOBB/BUS LÖST MED PUTTE IDAG!




FULLT ÖS?

Igår var det först skytte mellan 9:30-12 som gällde för mig, sen hem och byta om och sen raka vägen till stan där jag mötte upp Hanna. Vi åt lång lunch på xo  och pratade massor innan vi gick hem till Hanna och såg på en film och pratade ännu mer, grymt saknad vän!


När jag kom hem tog jag en power nap, var helt slut efter en natt med kass sömn!

Sen vidare ut i stallet med mamma som sällskap, tog in och pysslade om hästarna och sen red vi en runda på 7,5km. Skrittade hela vägen med undantag för 3 korta sträckor då vi travade lite. 

Perfekt för Roze som nog hade lite träningsverk från vårat pass i förrgår!




Sen när hästarna var ute i hagen igen var det in och äta kvällsmat och sen sängen för idag var det upp tidigt för att åka på skytte tävling!

Det är väl också troligtvis det jag kommer hinna med idag, ev hinner jag motionera en av hästarna när vi kommer hem i kväll.

Imorgon blir det att packa massor inför att jag flyttar tillbaka till skolan 7-8mil hemifrån på tisdag! + att hästarna ska motioneras! 


LYCKA

Efter ett super pass på Roze blir det nu duschen och sen en tur til stan för att köpa nått gott att mumsa på framför en bra film! 




.

 
 

UPP & NER, NER & UPP

Ena sekunden är jag glad, pepp på livet och super motiverad, för att i nästa sekund vara ledsen, besviken och bara känna en allmän känsla av att allt är hopplöst. Det är så himla jobbigt och frustrerande för jag kan inte kontrollera det! Jag försöker att fokusera på allt runtomkring mig som faktiskt är jätte possetivt men den inställningen är så skör. Minsta lilla grej och så pang, ledsen, besviken och allt det där jobbiga. Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med denna text..förmodligen ingen stans, jag vill nog snarare förklara mig..om det är för mig själv eller nån annan vet jag inte men det känns ändå som att man kan få lite lite mer ordning på alla tankar om man skriver ner dom istället för att bara låta dom surra runt som arga bin i huvudet.
 
 
 
 
 
 

LÖSHOPPNING PUTTE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(INLÄGG SKRIVET IGÅR, TORSDAG SOM EJ KUNDE PULBLICERAS PGA INTERNET)

Igår kväll kollade jag vädret för idag i mobilen och det skulle regna precis hela dagen, fine då får det bli sovmorgon tänkte jag som efter en mentalt kass dag = var helt slut. När jag vakande vid halv tio så upptäckte jag till min förvåning att det bara var ljusa moln och lite sol så långt ögat nådde. Jag skyndade mig därför ner, åt frukot och gjorde mig i ordning innan jag gick ut i stallet. Tog in Roze från hagen, borstade/sadlade henne och sen red vi iväg.
 
Vi red en jätte mysig runda i på skogs stigar och över ängar. Var ute i en timma och skrittade, travade och galopperade. På slutet blev det dock väldigt åskvarmt och kvalmit så då tyckte Roze att det var färdig arbetat för idag, testade att vägra gå och hade sig lite innan hon insåg att det var jobbigare att hålla på som hon gjorde ämn att faktiskt göra det jag bad om. Det låter ju verkligen som att jag tvingar henne att göra nått hon hatar men det lustiga med henne är att så fort vi sen red vidare så galopperar hon glatt med öronen rakt fram och gör lite små busskutt..knäppfia nr ett ♥ Vi avslutade i alla fall passet med några mjuka och följsamma serpentiner i trav och sen skrittade vi hem!
 
 
50m hemirfån så mullrade det första gången och i samma sekund som jag hängde in sadeln i sadelkammaren så öppnade himlen sig och världen regn/åsk-oväder bröt ut! Snacka timing där! Så himla skönt att slippa få alla grejer genomblöta och äckliga.
 

NÄSTAN, NÄSTAN...

Nu börjar jag faktiskt nästan, nästan längta tillbaka till Lillerud, lite. Det känns som att sommaren är över på riktigt nu, det regnar varje dag och är verkligen ingen sommarvärme. Dock känns det nästan skönt. Det hade varit mycket värre om den där underbara sommar feelingen som man förknippar med att vara hemma i Åmål fortfarande hade funnits kvar. Nu känns kvällsfika i matsalen med dämpat ljus i taket, mackor och te tillsammans med vännerna faktiskt riktigt lockande!

 

~

Idag har varit en mentalt vidrig dag. Vi får hoppas att mogondagen blir bättre.

ATM








9.25

Så var det en vecka kvar tills bilen, fullpackad med grejer styr mot Lillerud, tillbaka till skolan och internatet. Dett innebär bland annat att från och med idag ska jag vända tillbaka dygnet på riktigt så jag i alla fall slipper plåga upp mig själv på mornarna när skolan börjat. Mjukstartade med att ställa klockan på halv 9 i morse, gick upp och gjorde mig i ordning och nu har jag nyss ätit frukost och läst lite bloggar.
 
På tal om frukost vill jag tipsa om något jag har börjat äta väldigt ofta det senaste! Fil och istället för typ flingor så skivar jag färsk persika i. Har dålig koll på hur myckat kalorier det är i persikor, men med största sanorlikhet mycket så det är förmodligen inte särskilt mycket nyttigare än flingor men jag tycker man får en mycket behagligare mättnadskännsla! + att det är himla gott och frächt!
 

Om en stund kommer Erika och vi ska rida + att Putte ska få en ordentlig dusch, han ska ju till veterinären imorgon och då måste man ju vara fin! Han ska som sagt bara chipmärkas och lite så inför att han ska få pass så så länge dom inte hittar något konstigt så bör det inte vara nått att oroa sig för! (lite nervös, ja.. >.<)! Men det ska nog gå bra får vi hoppas!
 
Vi hörs mer under dagen friends!

TODAY

Tagit det väldigt lugnt idag, kollat bloggar, bloggat, planerat veckan lite löst och bara småfixat! Nu blir det snart lax, potatis och kall sås och sen är det på med stall kläderna! Putte ska verkas runt om och om min rygg orkar behöver Rozes framhovar också tas, annars får dom vänta till på tisdag.
 
När det är klart ska jag och mamma rida ut och sen funderar jag på att ta med mig Roze ned till ängarna och kombinera lite "busridning" (hoppa diken, raca i galopp osv) med mjukgörande arbete.
 
Vi får se lite vad tid och ork erbjuder men där har ni min plan för resten av dagen! 
 
 

TRÄNING JAG & ROZE

Jag och Erika hade ju för nån vecka sen ut en tränare som vi red var sitt dressyr pass för. Mamma knäppte några bilder på mig och jag fotade Erika och Putte fram tills jag skulle börja rida fram för då tog mamma över. 
 
Det jag framför allt fick jobba med var att inte rida iväg henne i ett för högt tempo för hennes kropp. Jag fick jobba med att hitta ett tempo och en rytm där hon orkade få med sig sin kropp och bära sig.
 
Jag fick även jobba med att inte ha glappade tyglar vilket verklugen var ett wake up call! Jag har ridit med lite halv långa tyglar för att Roze ska våga söka neråt. I början av alla pass går hon oftast med huvudet högt och jag har då inte riktigt haft kontakt för att jag inte vill "ta i henne" och därför få henne att inte vilja sänka. Men när jag fick förklarat för mig vad för effekt det egentligen får så var det så logiskt! När jag har lite halv långa tyglar så kan jag ju inte riktigt kontrollera när jag tar henne i munnen, det blir lixom lite ryckigt eller hur man ska beskriva det. Har jag i stället sträkta tyglar och lite kontakt så räcker ju bara en lite kramning och jag hinenr göra den kramningen i precis rätt ögonblick istället för att jag ska göra en mycket större rörelse som därför blir mycket plötsligare och "obehagligare" för henne. 
 
Sagt och gjort red jag med sträkta tyglar och fick riktigt bra gensvar från Roze som blev stabilare! 
 
 
 
 
 
 

ANNA & DA VINCI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MEGA RENSNING NO.1

Igår var jag, pappa, farmor och farfar på en liten tur till Sunne när vi gick på jakt mässa i Rottneros park. Köpte inget men det var en mysig tur och är alltid kul att kolla på folk osv :)

På em igår påbörjade jag total rensning av mitt rum. Saker som ska till Lillerud fick flytta ner till farmor så länge, alla lådor och skåp har kollats igenom, saker har slängts, lagts till baka, lagts i en låda som ska till insamling osv.

Enda pausen än så länge har varit för lunch.


Senare ska jag om mamma dock rida ut på höstarna + åka till stan och handla. Internet fungerar till och från men vi har anmält det och det ska vara fixat senast på onsdag. Tills dess ska jag försöka uppdatera så mycket internet tillåter! Massor av bilder på g! Löshoppnings bilder, rid bilder, bilder på Anna och hennes ponny osv!

PROVSMAK FRÅN IDAG!







VARIATION- BANANPANNKAKOR

Jag är ganska kräsen när det kommer till mat, avskyr obehagliga konsistenser och äter helt klart mer än till 50% med ögonen. Ser det inte gott ut, nja. Ett problem det medför är dock att jag snabbt tjatar ut de maträtter jag gillar. Därför försöker jag ofta hitta på något nytt att äta.
 
Jag har flera gånger läst om bananpannakakor och tyckt det lät lite kul och framför allt extremt enkelt! Man mixar 1 banan och två ägg och sen bara steker det som vanliga pannkakor. Jag var dock inte helt säker på att jag skulle gilla det så hade i lite vaniljsocker vilket var en enorm miss! Bananen i själv är ju rätt söt vilket jag borde ha tänkt på innan för det blev alldeles för sött. Förutom det så tror jag det hade kunnat bli gott så jag får ge det en ny chans snart. 
 
Gillar man banan rekomenderar jag dessa väldigt snabba och smidiga pannkakor! Dom har samma konsistens som vanliga pannkakor och smakar rätt likt förutom att det dessutom smakar banan. 
 
 

FIKA PAUS

Emma kom ju som sagt hit i går em och sov här i natt. I morse åt vi frukost och gjorde oss i ordning i lugn och ro innna vi gick ut och tog in hästarna från hagen. Det var sjukt mycket flugor på dom så dom var glada att få komma in och bli borstade. Sen gav vi oss ut på en skritt tur på ca 5km, Emma på Roze och jag på Putte.
 
 
 
Båda var pigga och glada men skötte sig fint. Igår kväll släppte vi dom i paddocken så dom fick springa av sig den värsta överskotts energin för att göra dagens tur något säkrare. Innan det har Putte vilat pga vaccinationen, engentligen ska dom ju bara "ta det lugnt" men eftersom han inte varit vaccinerad tidigare tyckte jag det var bra att ta det säkra före det osäkra. Roze skrittade jag ut samma dag som dom blev vaccinerade, dagen efter skrittade/joggade vi på dom stora ängarna och sen har hon vilat två dagar pga att jag varit på små utflykter men nu är det träning som vanligt igen!
 
När vi kom tillbaka efter ridturen fick hästarna varsin dusch och lite ompyssling innan dom fick gå in i sina boxar och vila/mummsa på lite hö. Dom ska få stå inne några timmar för att slippa flugorna så vi gick in och tog lite fika på altanen.
 

Dessutom är sommarens årliga tvättning och eventuella lagning av hästtäcken i full gång!
 
 
Emma har nyss åkt hem men innan det så planerade vi vidare lite kring bloggdesignen så det kommer som sagt ändras om här under det kommande veckan! Jätte spänd på slutressultatet!!

ÖVERSEENDE

Framför allt i kväll men även antagligen några dagar framöver kommer som ni kan läsa i inlägget under mycket i designen på bloggen att ändras om och lika så ska vissa funktioner och "knappar" förbättras/flyttas för att bloggen ska bli så lätt som möjligt för er att "använda" och läsa. Jag tror som sagt att det kommer bli toppen när det är klart, men under tiden allt ändras om kommer det att se ganska rörigt ut här så jag hoppas ni har överseende med detta!
 
 
 
 
 
 
 
 

MAGIC EMMA

Igår åkte jag till underbara Anna och har spenderat två härliga dagar ihop med henne, god mat och bra sällskap, vad mer kan man behöva? Jag ska berätta mer noga om vad vi haft för oss och visa både hästiga och ohästiga bilder för er!
 
Åkte hem nu på em och har städat och fixat lite, sen kom Emma och nu har vi diskuterat blogg design och Emma har börjat sätta våra planer i verket! Det är hon som har gjort designen jag har nu. Har varit nöjd med den men bilderna börjar vli väldigt gammla, jag menar bara en sån sak som vart är Putte? Det ska helt enkelt bli massa nytt och frächt! Emmas magiska fingrar är igång!
 
 
 
 
 
 

HÅLL UT NI UNDERABARA!

Paketet med det nya raoutern som ska få internet att fungera igen ligger på posten och väntar på att mamma ska hämta ut det nu äntligen, längtar sååå tills jag kan uppdatera igen!! 




LAGAT TRODDE JAG VA..

Icke sa Nicke! Inte var internet lagat, eller så var det det och nu är det trasigt igen? Hur som helst så har vi inte haft nått internet igår eller idag så kan inte uppdatera :(( pappa skulle ringa Telia så fort det blev måndag dvs imorgon så får dom fixa det! Suck! Hoppas jag strax kan få visa er bilderna som ligger i kameran och väntar osv! 




MYS FREDAG

Idag har varit en sån där riktig sommarlovs dag! Sov till kl 10, åt frukost, tog en lång dusch och gjorde mig i ordning i lugn och ro. Sen åkte jag och mamma till stan där vi hämtade min cykel som har fått punka men nu blivit lagad, handlade mat och åt lunch på Thai restaurang. Jag hittade dessutom ett par nya "vardagsskor" att typ ha till skolan och sånt, dessutom på rea! 
 
Sen åkte vi hem och förberedde grillkväll med farmor och farfar innan jag var tvungen att gå och ta in hästarna och  borsta av dom innan veterinären kom och vaccinerade dom. Båda skötte sig prima även om Roze blir lite spänd där nån okänd kommer och "kladdar på henne". När veterinären hade åkt fick dom stå inne och sova ett par timmar medans vi grillade. Sen släppte mamma ut Putte och jag tog med Roze på en skritt tur i skogen i ca 30 minuter, uppskattat!
 
 




Kvällen avslutades med lite tv tittande och mys med familjen, nu ligger jag i sängen med pappas platta och ska alldeles strax sova. Natti på er så hörs vi mer imorgon!

VÄNTAR PÅ VETERINÄREN!