Emma och Roze 29 februari, del 1


Dålig dag!

Idag har varit en psykiskt jobbig dag!

Det började med att jag var hos en sjukgymnast som gjorde mig gott irriterad då hon var hur vimsig/opedagogisk som helst. När vi väl var där ifrån så bar det av mot psykolog i Vänersborg, inte någon direkt kommentar mer än att det inte var precis upp piggande..

Sen åkte vi till expert och skulle kolla på en ny mobil jag kan köpa vilket bara gav mig ännu mer att tänka på/besluts ångest. När vi väl var hemma igen var jag på skit humör. Jag och pappa pratade en stund men eftersom mitt minne suger k*k så minns jag knappt nått..men vi kom inte direkt fram till nått..

Min snälla mamma hjälpte mig med stallet så jag gjorde bara kraft foder/pysslade om Roze en liten stund, var rätt sent så hon var hungrig så lite otålig men annars nemas problemas! Blev ingen last träning då det en dag då jag mår bra psykiskt är skit jobbigt så ingen idé att bråka med det när jag redan är på dåligt humör.

Gick in och åt kvälls mat när jag släppt in Roze i boxen/gett henne mat. Sen kollade jag lite på tv..och nu ligger jag i sängen med datorn. Blir ingen skola i morgon..orkar verkligen inte just nu.

// ΜΛΓΛ

Photoshoot på g ;))

Och vad är en photoshoot utan kläder? En naken photoshoot...vilket vi inte ska sattsa på! Provar dom få klänningar jag faktiskt äger och inser att det måste inhandlas nya!! Mest av 2 anledningar!

1: jag har krymt ur dom gammla.
2: dom flesta känns inte så mkt...jag..











Blir nog den sista! Vad tycker ni? :)

Buxbol

Här får ni ett gäng med väldigt charmiga bilder på Roze (haha). Dom är tagna förra vintern när jag och Roze var uppstallade på Buxbol. :)



Fint väder!


Ericas Tempest.



Roze. ♥


Roze bebis och Tempest jobbar på brännan!


Gårdagen med Roze och Tempest

Jag började med att moka, göra hö, kraftfoder och fixa vatten. Vi har föresten vatten ute i spolspiltan nu! Gott!

Jag tog med mig hjälm, longerspö och longerlina och hängde det på ett hinderstöd i paddocken och tog ut Ericas häst Tempest ur paddocken.

Jag började med att låta honom skritta i ett ganska friskt tempo i ca 5 min per varv. Sedan fick han trava, han var full av energi!! Det var första gången jag longerade honnom. Jag har ju sett Erica longera honom så jag vet att han kan sparka oxv så var beredd, haha. När han var uppvärmd fick han skritta i fem minuter. När jag på nytt lät honom trava så kommer Zelda (en av mina katter, som för övrigt bor i stallet) och springer in till mig i mitten. Vilket utlöser en damp attack av tampest, först hoppar han mot Zelda (som inte flyttar sig en cm) och sen slänger han sig bakåt och ska bara BORT!! Han hoppade upp och ner/stegrade i 30sek sen var det bra och så var han varsågod att fortsätta trava på volten. I första galoppen sparkade han bakut åt mig (var på jag sa nej! med sträng röst) det var den enda dumheten (+ det där med katten) som han gjorde på hela passet. Han galopperade flera varv åt båda hållen utan problem, fick bara hjälpa honom genom att göra lite halvhalter samt smacka när han var på väg att bryta av. Riktigt nöjd med honom. Han fick ytterligare 2 skritt pauser under passet. Han fick jobba tills jag såg att han var trött, och han fick jobba på ordentligt, dyngsvett häst! När han hade fått lungn puls så fick han gå in i sin box och torka. Missade nästan att säga att jag hade lagt ut en bom som han fick gå över i varje varv. :)

Sen var det Rozes tur. Jag had räknat med en pigg häst....men inte SÅ PIGG!! Hon har ju stått nu i 1,5 vecka (?) så har skaffat sig endel överskotts energi! Så fort jag skickade ut henne på volten började hon trava...och hon vägrade gå ner i skritt, hon gick ist i samlad trav, och då menar jag samlad!! Hon stog typ stilla nästan x) Jag gav upp och lät henne trava istället. Minsta ljud som kunde tolkas som en smackning eller minsta rörelse från mig som hon kunde tolka som "kom igen!" tolkade hon som fraaaaaaam!! Snacka taggad häst!! När hon travat en stund började hon gå med huvudet väldigt lågt (anade att hon kanske skulle lägga sig ner..) och så rätt jag fick ;) Hon la sig ner och rulla sig...haha...mamma som var och slängde saker på komposten såg oss från skogen och började skratta, var på Roze blir rädd för mamma och flyger upp och lägger av världens bock serie....cp häst! ♥
Hon fick inte galoppera nått då hon var så pigg/galopperade så snabbt att jag var rädd att hon skulle snubbla/gå omkull. Hon fick springa av sig den värsta energin i ca 30 min sen fick även hon gå in i sin box. :)

Jag satte på Tempest sitt fleece täcke då han fortfarande var väldigt svett. Roze fick vara utan, (som vanligt). Jag gavd dom kvällsmat, släckte överallt och gick in och gav mig sj kvällsmat, sen datorn en stund och sen var det jhon blund ;)


.
Bild från tömmkörning förra vintern. (Roze)

Back on bloggen!

NU har bloggen fått en ny design och ny headar! Designen har Erica Karlsson gjort och bilderna i headarn/själva headarn står Amanda Dahle för. Stort tack till er båda!

Tanken är att jag ska ladda upp bilder här på bloggen mer än vad jag kommer skriva här. Texter om tex
träningar oxv kommer ni fortfarande kunna läsa om på min dw. Hoppas ni läser och kommenterar mycket nu! ;D