TRODDE JAG TOG SOVMORGON

Jag vaknade kvart i 8 i morse..så typiskt mig att vakna tidigt när jag har bestämt mig för att ta precis så lång sovmorgon som jag vill. Å andra sidan tyckte jag det var lika bra att komma igång med dagen! Åt frukost i lugn och ro medans jag läste bloggar, sen gjorde jag mig i ordning och gick ut till stallet. 
 
Försökte knäppa några höstiga bilder på hästarna i hagen men dom var inte jätte intresserade av att stå och posa när mat var alternativet..Absolut minst intresserad var Putte som snarare jobbade på att förstöra bilderna så mycket som möjligt genom att se så uttråkat och tjurig ut som bara möjligt. Så fort jag la ner kameran åkte öronen fram och han såg allmänt lycklig ut igen...suck! haha ♥
 
 
 
När jag gett upp mitt foto-projekt så tog jag med mig Putte in och borstade och gick igenom honom ordentligt. Han hade lyckats riva sig på nått på mulen + att han hade lagt på sig några kilon och tappat lite muskler. Inget farligt eller konstigt med andra ord! Bra att jobba videre med honom. 
 
Eftersom han gått lite sporadiskt det senaste så tog jag det säkra före det osäkra och longerade honom idag. Han var till min förvåning väldigt skötsam och gjorde snällt det jag bad om utan att bralla runt eller likande. Jag kan ju dock tycka att det är lite kul när hästar tar chansen och passar på att busa när man longerar dom men det är väl å andra sidan ur utbildningssynpunkt väldigt bra att han inte gör det ;) Han var pigg och glad, lite stel men ren och fin i sina rörelser.
 
 
 
Näst på tur var Roze som fick en lite snabbare ompyssling innan vi red ut i ca 1,5h.
 
 
 
 
Hon var väldigt pigg trotts att hon bara vilat två dagar (varav en flyttade hon hem). Vi gjorde lite allt möjligt, skrittade på små sitigar i skogen, travade på lite skogsvägar som uppvärming. Sen klättrade vi uppför en jättebrant och lång backe, galopperade på en gräs väg/över en äng för att hon skulle bli ordentligt mjuk/uppvärmd. Hon är lite stelare i höger sida så jag ville att hon skulle galoppera i höger galopp framför allt ör att bli mer lösgjord. Något hon inte höll med om då det naturligtvis bara verkade jobbigare i hennes ögon. Hon testade då att vägra röra sig en enda centimeter i typ två minuter max (kändes som en evighet) inann hon gav upp och glatt galopperade vidare i högergalopp...sto??? Nejnej!!
 
Efter att vi klättrat från ängen upp genom skogen ut till grusvägarna så galopperade vi ca 2 km på grusvägen innan vi saktade av och jag jobbade henne i skritt. Jag tränade i onsdags för "Babbs" en jätte duktig tränare på skolan och fick några jätte bra tips som redan har tagit oss ett stort kliv framåt i skritt arbetet. Har fått mycket bättre kläm på hur jag ska göra för att få henne att verkligen jobba i skritten. Sysselsatte oss med detta i knappt en kilometer innan vi galopperade på en liten stig. 
 
Hon hade varit lite snubblig och klumpig i början av passet och då finns det enligt mig inget bättre än att "tvinga" henne att konsentrera sig genom att galoppera där underlaget är ogämnt/lite rötter osv och därför kräver henns konsentration och att hon lyfter på fötterna. Hon tycker dessutom att det är super kul och vi fick ett lyckat ressultat, hon var mycket mer med och kvick efteråt!
 
Avslutade med att skritta en 10 min lång skogsstig. Sen blev det dusch innan hon fick gå ut i hagen igen!
 





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo